Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gefle IF
0 - 1
Älvsjö AIK FF
Gefle IF0 - 1Älvsjö AIK FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 februari, 14:30
Plats:Gavlevallen
Samling:11:00, Älvsjö IP
Aktivitetsinfo: Träningsmatch
Gefle IF vs Älvsjö AIK FF
2018-02-12 09:30
Årets andra träningsmatch spelades på fina Gavlevallen mot klassiska Gefle IF. En väldigt tuff och fysisk match slutade 1-0 till Älvsjö AIK efter att Linus lyckades sätta dit returen efter ett väldigt fint anfall. 
Elvan 1a halvlek 

                    Fabian 
      Linus       Jonte       Andreas

Ivan        Ali          Malvin          Pete

          Ousman            Carl
                    
                    Oscar 

Elvan 2a halvlek 

                    Anton 
     Jonte       Malvin       Andreas

Linus         Ben      Elliot          Ousman

                      Malte
            Didde           Jesper


Matchen inleddes av en intensiv och aggressiv press från Gefle IF som krympte ytorna runt bollen rejält. De flyttade över laget på ett sätt jag inte sett förut vilket gjorde det svårt för oss att ta oss ur pressen. Vi använde Fabian i mål för sällan för att vända spelet i uppbyggnadsfasen och för många spelare ville ha boll på fötter framför deras mittfält. Detta gjorde att det blev ännu trängre och väldigt svårt för oss att hitta förbi pressen. Vi skapar ett par farliga chanser, då vi lyckas ta oss bort från pressen, antingen i djupled på Oscar eller genom att vända spelet via Andreas till Pete. Det är däremot Gefle som skapar de vassaste målchanserna i första halvlek genom tre hårt jobbande forwards. Fabian gör ett par riktigt fina räddningar och försvaret några riktigt uppoffrande blockeringar som gör att vi går till paus med 0-0. 

Förutom de byten vi gör, görs en taktisk ändring, vi spelar med två centrala forwards istället för en som i första halvlek. Vi inleder halvleken starkt, det är två faktorer som gör att vi kan ta över matchen, Gefle IF börjar bli trötta, samt att vi lyckas vända spelet i uppbyggnadsfas vilket gör att vi kan anfalla en väldigt tom yta oftare. Vi vinner dessutom väldigt mycket boll tidigt i deras omställningar vilket gör att vi kan fortsätta spela anfallsspel. Målet kommer efter en väldigt fin kross från Malvin till Ousman på vänsterkanten, han lyckas ta ner bollen på ett väldigt fint sätt, driva inåt i banan och spela Didde som tagit en bra löpning. Didde fortsätter driva mot försvaret och spelar innanför till Malte som vänder bort sin försvarare på ett fint sätt och skjuter ett skott som målvakten inte lyckas hålla. Linus Palmlöv är på rätt plats och lyckas sätta dit returen. Efter detta känns det som att vi är i full kontroll av matchen och släpper inte till några större farligheter. Vinst med 1-0. 

Matchen visar att vi är på god väg inför seriestart den 8e April men att vi fortfarande har mycket att jobba på. Främst vår positionering och delaktighet för att lyckas ta oss ur pressade situationer. Måste även ge en specifik benämning till Gavlevallens bänkar, de var uppvärmda!

<< Tillbaka

 
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer