Vinst i första matchen för 2017
2017-01-24 21:32

Första träningsmatchen 2017

Värtan – Älvsjö AIK 1-3 (1-2)

Första träningsmatchen för året för Älvsjö mot förra årets seriekonkurrent Värtan. Senaste mötet var sista seriematchen som då slutade 5-1 till Värtan.
Denna match rivstartade där det märktes att det var spelsugna spelare med många individuella prestationer men mindre taktik.
1-0 till Älvsjö kom redan i 5 min efter en bra press centralt av Jocke och Alex så studsa bollen fram till Kevin vid straffområdet som inte gjorde några misstag och rulla in 1-0.

Repliken från Värtan kom lika snabbt , efter ett väldigt bra uppbyggt anfall av Älvsjö skulle man göra en spelvändning som istället spelades till en tjuvande ytterforward i Värtan, en snabb omställning ledde till ett 2-1 läge och Värtan gjorde inga misstag och ställning va lika igen.
2 minuter kom sedan 2-1 målet som fastställde svängdörrarna den första kvarten av matchen.
Kevin fick en boll ute på kanten, trappar runt två försvarare och slår den snett inåt bakåt till Elias , ny från Bagarmossen/Kärrtorp, som behärskat rullar in bollen.

Första halvlek fortsätter ganska öppet med blandat prestationer, ibland skapas lägen pga av individuella misstag och ibland mycket bra aktioner av anfallande lag, Lagen har varsin ramträff innan halvleken är över som slutar 2-1.

I andra halvlek är det betydligt tröttare Värtan på planen och Älvsjö tar över mer och mer och tidiga mål i halvlekarna håller i sig då Linus spelar fram Marcus till ett friläge genom ett snabbt anfall längs kanten, Marcus gör inga misstag och lobbar in sitt första mål för klubben som även innebär slutresultatet 3-1.

Kul att se vilken kvalité det finns hos spelarna , märks att det är tidigt på säsongen och det blandas och ges . Vi är inte riktigt konsekventa i våra ageranden, något att arbete med.
Många i ovana positioner som Gabriel som hoppar in som högerytter, Kassim och Mike som spelar mittbackar och Marcus som spelar i en ovan forwards roll, kul at se hur bra vi hanterar det.
Extra roligt och se U17 spelaren Alex debutera och gör pigga  2o min.

Nästa match är mot seriekonkurrenten Rågsved klockan 15:00 på Hagsätra IP:

Tackar domare, Värtan och publik för en trevlig match.

Elias S

5` 1-0 Kevin (Jocke)