Herr

Dubbla segrar mot Älta och Enhörna
2017-03-09 15:18
Eftersom Järla matchen blev inställd pga av dålig plan så har vi spelat två matcher dem senaste tre helgerna.

Första matchen mot Älta gör vi en riktigt bra första halvlek mot ett lågt spelande Älta.
Kevin gör 1-0 redan i 4 minuten efter pass från Lundberg som förekoms av  en direkt återerövring på offensiv planhalva.
I mitten av halvleken så utökar Alex till 2-0 efter ett snyggt triangel spel av Gabbe, Kevin och Lundberg på mittfältet som skapar anfallet. I ett av få Älta anfall avslutar deras anfallare ett kanonskott upp i nättaket från en snäv vinkel, det var mer olycksfall i arbetet från vår sida-
Älta gör sedan självmål på en hörna slagen av Kassim som en följd av matchens bästat anfall där Älta målvakten gör en kanon räddning på ett närskott av Lundberg och halvleken slutar därmed 3-1.
I andra lyckades vi inte riktigt hålla uppe bolltempot och det gör att det blir en liten jämnare halvlek.
Däremot lyfts den upp av att Brkic fick göra sitt första mål efter sitt långa skadeuppehåll och göra så matchen slutar 4 -1.

I helgen som var mötte vi Ältas seriekonkurrent Enhörna som är nykomlingar i Div 3 i år efter en mycket fin säsong i Div 4 förra året. Enhörna spelade sin första match vilket också märktes.
Däremot skapade Enhörna matchen första läge efter en upprullning av Enhörna från vänsterkanten som blev till ett friläge på högerkanten men Enhörna forwarden missar målet efter en utrusning av Ivar.
Inte långt efter gör Älvsjö 1-0 på en frispark från Alex, den så inte helt otagbar ut.
Cirka 10 minuter senare efter ett långt anfall får mittbacken Johan driva in på Enhörnas planhalva och bestämmer sig från cirka 40 meters håll att pröva ett skott, och vilket skott, rakt upp i krysset, kan ha varit årets mål redan på försäsongen.
Innan halvleken är slut gör vi ytterligare ett väldigt vackert mål där Alex slår en stenhård pass till Lundberg som skarvar till en djupledslöpande Jocke som springer ifrån motståndarens backar och gör inget misstag och vrickar vackert in 3-0, utöver detta skapar vi 2-3 lägen till som man kan tycka att vi ska va skarpare i avsluten men vi är nöjda att kliva in i halvtid med en säker 3-0 ledning.

I andra halvlek blir det lite längre lag och mer omställningsspel, inte förrän sista 20 minuterna tar va tag i spelet igen, då har redan Kassim gjort en ” Krister Nordin” och skruvat in en frispark medan målvakten står vi stolpen och dirigerar muren, smart uppfattat av vår kapten.
Elias som kommer in i mitten av andra halvleken avslutar målskyttet till 5-0 efter mycket fint förarbeta av Alex och Linus.

Självklart är 9-1 mot två division 3 motstånd positivt men lagen är i olika skeden på försäsongen och matchar lag olika så resultaten säger inte alltid så mycket. Det vi däremot tar med oss att många av målen kommer på sätt vi har tränat och pratat om, vilket är glädjande att vi är på rätt väg. Vi har nu 4 träningsmatcher kvar och ska spetsa till oss ytterligare för att vara så förbereda vi bara kan vara för seriestarten.

Nästa match är mot seriekonkurrenten Tullinge som vi redan mött en gång på försäsongen, den matchen sluta 3-2 efter straffräddning i slutminuten av Elias S och ett riktigt bra inhopp av Kevin, ska bli spännande och se hur lagen har utvecklats sen dess.