Herr

Gamla Järnaspelare avgjorde för Älvsjö i näst sista träningsmatchen.
2017-03-30 17:34
En match med lite extra prestige då inte mindre än 3 startspelare plus Filip som inledde på bänken spelade i Järna förra året och nu följt med tränaren Johan till Älvsjö. Den började med mycket kamp men allt längre matchen gick tog Älvsjö över matchen mer och mer. Med två sena mål av förra Järna spelarna Kassim och Johan blev slutresultatet 3-1.

Matchen började som sagt med mycket kamp och Järna lyckades få fram lite bollar till deras targetspelare och byggde sedan anfall därifrån med ett par bra spelvändningar utan egentligen skapa något riktigt vass. Vi hade lite svårt med att få igång passningsspelet till en början och hade alldeles för långa spelavstånd.

Allt efter halvlek gick så kom vi in i vårt spel mycket mer tack vare mer löpningar så avstånden mellan blev mycket mindre och tålamodet blev större. I mitten av första halvlek skruvar Kassim en frispark i ribban och Kevin dyker upp på returen men en Järnaspelare räddar på mållinjen. I 40 minuten får vi ett till jätteläge efter inkast och Lundberg och Kevin hittar en snabb kombination och spelar snett inåt bakåt till Uskali som tyvärr med öppet mål får bollen precis på fel sida stolpe.

Därför känns det väldigt ologisk när vi har ett bolltapp på mittplan minuten efter och backlinjen tvekar mellan stanna eller att falla och Järna kan lätt spela in bollen bakom och gör inget misstag och rullar bollen enkelt i mål.

Även om målet kändes tungt gick vi ut i andra och fortsatte hålla oss till vår spelide och bara 7 minuter in gör Valle en individuell prestation och driver bollen 15 meter innan han snyggt vinklar in 1-1.

Vi har sedan flera lägen att göra 2-1 bland att efter Kevin rundat målvakten två gånger men Järna räddar igen i sista sekunden och Uskali har ett ribbskott.
Däremot fortsätter vi metodisk trycka ner motståndaren och sista kvarten tar dem gamla Järnaspelarna över första genom att Kassim på en inläggsfrispark skjuter bollen direkt i mål. 8 minuter efter så är det Lundberg som slår in en frispark till Johan som stenhårt nickar in slutresultatet 3-1

Vi gör en bra prestation men första kvarten är alldeles för mycket hjärta och för lite hjärna och då får inte matchen den karaktär vi vill och det kan vi lära oss av.

Vi tackar domaren och ett trevligt Järna för matchen och nu har vi bara IK Viljan kvar innan säsongen startar.