Herr

Blåsig hemmapremiär med ”både och”
2017-04-30 13:29

Så var det dags för en efterlängtad hemmapremiär. För motståndet svarade Assyriska United som hade ett flertal sena nyförvärv i truppen. Därför visste man inte riktigt – ”hur bra är motståndet”? För Älvsjös del hade man gjort ett par förändringar sedan senaste matchen. Den stora konkurrensen i truppen gör att fler måste få chansen att visa upp sig.

Direkt efter avspark höll Älvsjö på att göra 1-0, men Filip missade friläget. Annars bestod första kvarten mest av ställningskrig och oordnat spel från båda håll. En del av detta får vi skylla på den hårda vinden.

Efter hand tog dock Älvsjö över mer och mer av initiativet och mycket av detta skall tillskrivas Alex Lomas, som med upplugnande bollkontakt och förståndigt passningsspel visade vägen till flera chanser. Dessutom ett par bra skott från  nämnde Alex.

Älvsjös 1-0 kom också till efter en öppnande passning från Alex ut mot ständigt fria Linus, som med ett hårt inlägg framför målet gav friläge till vänster och passning snett inåt bakåt från Marcus Lundberg till Filip som inte gjorde något misstag. Snyggt anfall!

Även 2-0 målet kom med upprinnelsen på högerkanten. Åter hade Linus en egen korridor att spela i. Den här gången avancerade han själv snett inåt med bollen och avlossade ett pressat stenhårt skott i bortre gaveln.  Målvakten var helt chanslös. Resten av halvleken spelade Älvsjö bra fotboll med passningar på backen, spelvändningar och mycket fantasi. Dock kan tillbakaspelet ibland överdrivas då bollmottagaren själv kan vända upp på fri yta med bollen.

Om första halvleken var bra blev tyvärr andra avdelningen mycket sämre. OK, motvinden Älvsjö spelade i var givetvis en faktor. Assyriska lyfte långt och märkte att Älvsjö inledningsvis i andra halvlek fick problem med detta, samtidigt som hemmalaget började slarva med uppspelen från egen backlinje. Tur att Älvsjös målvakt, Elias Spång, var på sitt bästa humör. Vi kunde räkna till 4 kanonräddningar första kvarten i andra halvlek. Här räddade Elias Älvsjö från en mycket krokigare väg till de 3 poängen. Det skall också sägas att Assyriska var ett tekniskt spelande lag som visade upp flera kvaliteter som säkert kan ge laget en hel del poäng framöver.

Efter den första kvartens anstormning av Assyriska jämnade spelet ut sig och Älvsjö skapade mot slutet ett flertal möjligheter att stänga matchen definitivt. Assyriska var dock hela tiden farligt, vilket bland annat andra halvleks 5 hörnor vittnar om. Det kändes rätt skönt när domaren blåste av matchen efter dryga 90 min, både för resultatets skull och för den frusna publikens skull.

Sammanfattningsvis en stor eloge till Älvsjös målvakt, Elias, som med avgörande räddningar, säkerhet i luftrummet och stor pondus i hela straffområdet var klart bäst sett över 90 min. Även backlinjen visade stor stabilitet i första halvlek.

Nu ser vi fram emot nästa match som är borta mot Hägersten den 8 maj.