Herr

Positiv premiär mot Älta
2018-02-05 12:28
Säsongspremiären slutade 1–1 (0–0) efter en träningsmatch där vi ägde bollen och kanske borde ha avgjort matchen redan under den första kvarten. Division 3-laget Älta spelade kompakt, kontrade och lyckades snöpligt kvittera i slutet.

Vi inledde matchen väldigt piggt och redan i tredje minuten gjorde Ludde sånär 1–0 efter ett mönsteranfall: Oliver hittar in med ett uppspel centralt till Lundberg som direktskarvar till Ludde som med fin kontroll på bollen enkelt går förbi både en, två och tre spelare, men kommer ur vinkeln en smula och får något tunn träff på skottet. Målvakten gör en benparad och Jonsson lyfter sedan returen strax över ribban.

Vi fortsätter att sätta tryck på Älta och under några minuter lånar vi knappt ut bollen. I sjätte minuten vinner Adam bollen centralt, spelar Lundberg som sätter den på Ludde som direktskarvar fint i djupled till Jonsson som är väldigt nära att lyckas chippa den över Ältas utrusande målvakt. Bara minuten senare tar sig Adam runt på vänsterkanten och hittar Victor på första stolpen men Ältas målvakt parerar fint igen, bollen studsar ut och Zack skjuter lågt precis utanför stolpen. I 18:e minuten kommer Victor upp fint på en hörna men nickar över. Överlag är det klasskillnad de första 20 minuterna men vi lyckas inte få in bollen.

Under den sista tredjedelen av första halvlek lyckas Älta flytta upp mer och jämnar ut spelet även om de ligger ganska lågt med mittfält och försvar och främst satsar på längre bollar och kontringar. De skapar ett par farliga målchanser efter inkast och omställningar.

I halvlek pratar vi bland annat om att pressa mer som ett lag (inte en och en eller två och två), ha tålamod i passningsspelet och att våga sätta in bollen centralt även om Älta är duktiga på att stänga igen. Vi inleder även andra halvlek riktigt bra och har framför allt ett stort bollinnehav. I 65:e kommer till slut målet när Adam bryter in från vänster, väggar med Jonsson och skjuter sedan hårt 1–0 efter att bollen gått stolpe-stolpe-in. Vi fortsätter vara det bättre laget men lyckas inte sätta spiken i kistan. Med fem minuter kvar får Älta ett inkast långt ner på vår vänsterkant, dessvärre är vi inte riktigt vakna och en Ältaspelare slår ett inlägg som landar framför fötterna på nr.16. som enkelt kan sätta 1–1. Snöpligt, inte minst eftersom Älta knappt skapade någonting i andra halvlek.

Sammanfattningsvis var dagens match en positiv upplevelse: flera av de nya spelarna utmärkte sig, vårt passningsspel såg stundtals bra ut och juniorerna gjorde fina inhopp. Det negativa var att Fabbe fick gå av skadad och att vi inte gjorde fler mål.