Herr

Årets bästa prestation
2018-03-20 10:29
Går det att förlora med 4–1 och ändå vara nöjd med prestationen? Ja – det visade söndagens förlust mot Tullinge där Älvsjös herrar spelade ut motståndet första halvtimmen.

Vi startade med aggressiv hög press och hade ett markant bollövertag från start. I 13:e minuten gjorde Jonsson 1–0 efter ett mönsteranfall: Bani tog med sig bollen framåt och spelade upp på Eric centralt, som vände och fint hittade ut till Simon som kom i fart på högerkanten och slog in bollen på ett tillslag mot första stolpen där Jonsson kom löpandes och enkelt satte ledningsmålet.

Visserligen hade Tullinge en farlig kontring minuten senare men vi fortsatte att dominera matchbilden och vår första halvtimme var den bästa i år. I 28:e minuten var vi nära 2–0 när Jonsson och Ludde först kombinerade centralt och Ludde spelade ut bollen till vänster där Robin kom i full fart. Robin satte inspelet på första stolpen dit Jonsson sånär hann fram, men i stället touchade bollen en Tullingespelare och gick precis utanför.

I 31:e minuten tappade vi bollen centralt när vi var på väg framåt och Tullinge satte fram bollen till friläge och 1–1. I den 36:e minuten hade vi en bra målchans efter att ha vunnit bollen högt. Ludde lyfte snyggt fram bollen till Adam i straffområdet som lobbade över Tullinges utrusande målvakt, men dessvärre precis utanför. I stället blev det en kalldusch två minuter innan halvtidspausen då Tullinge slog en frispark från sin vänsterkant som lyckades studsa fram till en omarkerad spelare på bortre som satte 2–1.

Vi var inte lika bra i andra halvlek men vi fortsatte att rulla boll och Tullinge kontrade mest även om de fick ha mer kontroll på bollen jämfört med i första halvlek. Jonsson hade en farlig nick i 58:e minuten och Robin ett skott i burgaveln i 65:e. Men det blev ingen kvittering – i 71:e minuten tappade vi återigen markering på en fast situation, den här gången en hörna som gick över hela straffområdet till en Tullingespelare som spelade snett inåt bakåt och 3–1 var ett faktum. Fyra minuter senare kom vi fel på en rensning från deras målvakt och det uppstod ett tre mot tre-läge där en Tullingespelare sköt, Ivar räddade men en fristående Tullingespelare kunde raka in 4–1. Videobilderna visar att det var en ganska klar offside.

I 78:e minuten gjorde vi vårt andra mål – trodde vi – efter att Robin löpte igenom till höger och hittade Brkic på första stolpen. Domaren blåste dock väldigt tveksamt bort målet för offside.

Återigen speglade inte resultatet matchbilden. Vi släppte in två billiga mål på fasta situationer, ett kontringsmål och ett offsidemål samtidigt som vi skapade mycket framåt och stundtals hade ett väldigt fint passningsspel.