Herr

Dubbla förluster men nyttig speltid
2018-03-27 13:58
Vi gjorde en bra timme i fredags mot ett starkt Värtan men förlorade ändå med 4–2.  I söndags gjorde vi en mindre bra match och förlorade med 2–0 mot Sollentuna. Positivt är att många spelare (23 stycken) – varav flera från U17 – har fått visa upp sig under helgen och fått speltid.

Värtan–Älvsjö 4–2 (1–1)

Laget: 4-2-3-1
Ivar – Simon (Zack 55), Olle, Kassim, Robin – Gabbe (Pontus 40) Emil – Jonsson (Emanuel 65) Ludde (Victor 40), Eric, Brkic

Mot Värtan gjorde vi återigen en fin första halvlek och ledde med 2–1 efter en timme innan vi tappade ordentligt på slutet. Matchen startade dock på sämsta möjliga sätt: Värtan tog ledningen redan efter 30 sekunder efter vad som såg ut som ett missförstånd mellan våra spelare om vem som skulle ta en boll. Det ledde till ett friläge och 1–0 för Värtan. Men sedan vaknade vi och tog över. I fjärde minuten hade Brkic en nick efter frispark som Värtanmålvakten lyckas rädda, och även om Värtan hade ytterligare ett fint kontringsläge efter slarv så var det vi som skapade flest målchanser. Kvitteringen kom i 13 minuten på en frispark till vänster: Ludde lyfte in bollen och Robin gjorde sitt första mål när han satte bollen bestämt nere vid målvaktens högra stolpe. Därefter hade vi en riktigt bra period med fint passningsspel och stort bollinnehav. Eric, Ludde och Brkic var inblandade i ett flertal kombinationer där vi sånär lyckades friställa spelare.

Även andra halvlek började bra. Brkic hittade Jonsson som bröt in centralt men han fick inte riktigt till skottet. Tretton minuter in i halvleken fick vi straff efter ett fint anfall med spelvändning där Zack slog in bollen från vänster mot Brkic som blev upphakad av en Värtanspelare. Kassim klev fram och satte straffen mycket säkert. Efter ledningsmålet blev vi lite ängsliga och tappade bollinnehavet. Värtan gjorde 2–2 då vi tappade boll på egen planhalva och en Värtanspelare bröt in från vänster och avslutade snyggt nere vid bortre stolpen. Eric hade sedan ett stolpskott och Jonsson fick en bra chans efter ett inspel från Robin, men det ville sig inte riktigt. I 76:e minuten hade Victor en boll i mål men det blev avblåst för offside. Värtan började trycka på mer och fick straff i 80:e minuten efter att domaren bedömde att Ivar rivit ner en Värtanspelare. Den betydde 3–2 och när vi jagade kvittering tappade vi återigen boll på egen planhalva och en Värtanspelare satte ett klassavslut till 4–2.

Sammanfattningsvis var det härligt att se Pontus tillbaka på planen efter lång frånvaro och vi spelade väldigt bra framför allt i första halvlek. Vi blev straffade hårt på grund av bolltapp på egen planhalva och det måste bli bättre.

Sollentuna– Älvsjö 2–0 (0–0)

Laget: (3-4-3)
Elias – Isac (Olle K. 70), Oliver, Olle (Brkic 45) – Robin, Emil (Fille 60), Kassim, Zack (Lukas 60), – Victor (Simon 55), Jonsson, Adam (Kamil 65),

I första halvlek blev vi ordentligt nedtryckta och testet med 3-4-3 föll inte särskilt väl ut. Vi hade för många spelare långt ner i banan och hade dessutom svårt att spela oss ur Sollentunas press. Visserligen borde Jonsson fått straff i sjätte minuten, men annars var det inget snack om att Sollentuna var bättre. De skapade en hel del målchanser men var ineffektiva i avsluten.

Det dröjde mer eller mindre till 38:e minuten innan vi etablerade oss ordentligt på Sollentunas planhalva då Zack sköt strax över efter ett inlägg från Adam. I andra halvlek gick tillbaka till fyrbackslinje och flyttade upp spelet. I 59:e minuten drev Jonsson igång ett anfall som han sedan själv avslutade med ett skott strax utanför målvaktens högra stolpe. Tre minuter senare satte Kassim en fin boll på djupet till Brkic som fick iväg ett skott men målvakten räddade.

I 75:e minuten tog Sollentuna ledningen efter att vi tappat bollen. Elias var på skottet men lyckades inte styra ut det. Sollentuna skapade ytterligare någon jättechans, men Elias var säker i mål och flera av U17-killarna kom in med fin energi. Lukas träffade burgaveln efter att Simon trampat runt på högerkanten och i 74:e minuten bröt Kassim fram och lossade ett skott som målvakten lämnade retur till Kamil som var ytterst nära att kvittera. I 82:e minuten avgjorde i stället Sollentuna matchen på en omställning när de rullade in 2–0 på ett friläge.

Vi kan ta med oss att U17-killarna gjorde fina insatser och att många spelare fick speltid. Nu har vi två matcher kvar innan seriepremiären och vi kommer att börja spela ihop en startelva.