Herr

Seger i genrepet
2018-04-09 10:37

Älvsjös herrlag tog en välförtjänt seger mot Kåre med 4–2 (0–1) efter en blek start men en fin andra halvlek som gav många positiva svar, inte minst offensivt.

Bolltapp på egen planhalva och en misslyckad resning gjorde att Kåre kunde ta ledningen redan i första minuten. Och det dröjde cirka 20 minuter innan Älvsjö kom in i matchen på allvar. I första halvlek var det för många bolltapp, stundtals för högt risktagande och dåligt presspel. Ändå skapade vi en hel del målchanser: Ludde var flera gånger på väg att rinna igenom, Kassim hade två frisparkar som var nära och i den 26:e minuten blev Victor rammad av Kåres målvakt men det blev ingen straff. I 30:e minuten väggspelade Ludde fint med Kassim och Ludde tog sig in i straffområdet och passade snett inåt bakåt till Eric som var mycket nära att placera in kvitteringen, men Kåremålvakten räddade. I 38:e minuten blev Adam frispelad av Kassim, men avslutet gick utanför. Kåre hade också ett par hyfsade målchanser, framför allt efter omställningar.

Andra halvlek började betydligt bättre än första och redan i 47:e minuten kunde en provspelare stöta in en retur på Gabbes skott efter ett långt anfall. I den 50:e minuten slog Kassim en hörna från höger som styrdes ut till Eric på bortre som kallt placerade in 2–1.

Dessvärre kvitterade Kåre på straff bara sju minuter senare, men det var aldrig något snack om saken i andra halvlek, vi skapade klart fler målchanser än Kåre. I 61:e minuten vek Eric in från vänster och satte mycket snyggt 3–2 efter att vi vunnit bollen högt. Lundberg var nära 4–2 i den 74:e minuten efter att ha sprungit ifrån Kåreförsvaret, men sköt strax utanför. Målet kom i stället tre minuter senare efter ett långt mönsteranfall där till slut en av dagens provspelare mycket kallt vände bort två försvarare och rullade in bollen i bortre. Marouf var sedan nära att springa igenom i 79:e minuten, men blev dragen i tröjan och fick aldrig något riktigt friläge.

Andra halvlek var troligen vår bästa i år och vi fick se många fina inhopp. Det är också tydligt att konkurrensen om både startplatser och bänkplatser har hårdnat ordentligt de senaste veckorna då flera nyförvärv har kommit in och levererat.

Laget: (4-2-3-1)
San – Robin (Olle 86), Bani, Oliver, Salim (Marouf 72) – Kassim (Emil 85), Gabbe (Provspelare 54) – Eric, Ludde (Michael 75), Adam (Lundberg 69) – Victor (Provspelare 46)