Herr

Övertygande seger i premiären
2018-04-16 13:38
Trots stort spelövertag, två mål, många målchanser och en man mer blev det lite nerv i matchen när Rågsved reducerade på straff med en kvart kvar. Men Älvsjö vann till slut rättvist med 3–1 (1–0).

Älvsjö såg taggat ut och inledde matchen aggressivt. Jonsson båglöpte fint i tredje minuten på en lång boll av Bani och blev nedsprungen. Kassim var mycket nära att sätta den efterföljande frisparken men Rågsveds målvakt lyckades tippa ut den till hörna. I den 14:e minuten var Robin mycket nära att frispela Jonsson i djupled men Rågsvedmålvakten hann före. Älvsjö hade stort övertag i bollinnehavet första halvtimmen och var bra i presspelet.
Ludde fick matchens dittills bästa målchans i 22:e minuten efter ett anfall som startade med att Bani klev fram och vann boll. Eric vände upp och hittade Ludde, som efter en fin mottagning blev fri med målvakten men sköt strax utanför. I 27:e minuten fick vi ett dubbelläge: inne i straffområdet sköt Eric på täckande Rågsvedsspelare och därefter prickade Salim målvakten från nära håll i dålig vinkel.

Rågsved skapade i princip ingenting i första halvlek förutom i 40:e minuten när de fick ett volleyläge till höger efter ett långt inlägg men avslutet missade mål. I halvlekens sista minut fick Lundberg ett jätteläge vid bortre stolpen efter att en inläggsfrispark precis utanför straffområdet ändrat riktning på muren. Rågsveds målvakt gjorde en högklassig reflexräddning på Lundbergs skott. Rågsved lyckades nicka bort den efterföljande hörnan men Ludde vann bollen och hittade Jonsson som lyfte in 1–0 i målvaktens bortre hörn bara sekunder kvar av halvleken från en position långt ut till vänster. Älvsjö gjorde en mycket fin första halvlek – inte minst defensivt – och borde gjort fler mål.

Den andra halvleken började lika bra som första och i den 48:e minuten vände Eric spel på Lundberg och fick sedan tillbaka den strax utanför straffområdet, slog ett inlägg på ett tillslag som Rågsveds dittills storspelande målvakt tappade och Jonsson kunde enkelt rulla in 2–0 i öppet mål. I 56:e minuten fick en av Rågsveds innermittfältare sitt andra gula kort.
Salim hade ett farligt läge från vänster i 57:e minuten efter ett fint, snabbt anfall till höger men en Rågsvedsback lyckades täcka avslutet. Ludde dribblade igenom på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Eric i 52:e minuten men målvakten gjorde en fin benparad på Erics skott. Några minuter senare räddade Rågsved en boll på mållinjen och i 70:e minuten gjorde målvakten återigen en fin benparad på skott från Ludde. Visserligen tappade matchen i tempo men det såg ut som en tidsfråga innan Älvsjö skulle utöka ledningen. I stället fick Rågsved straff efter en omställning där Elias räddade ett skott men där en Rågsvedsspelare blev fälld när han skulle fånga upp returen. Elias gjorde en superb straffräddning men bedömdes ha gått ut för tidigt och när straffen slogs om blev det mål. Helt plötsligt var matchen spännande igen. Med fem minuter kvar kom Adam fri med målvakten efter en fin passning från Brkic men målvakten räddade igen. Strax därefter friställde Brkic snabbe Marouf som blev fälld när han rundade målvakten. Brkic rullade kallt in straffen och matchen var därmed definitivt avgjord.

Älvsjö gjorde en bra match och framför allt en stark första halvlek. Härligt att börja med en seger!