Herr

Ny hemmaseger efter fin insats
2018-06-14 12:28
Efter 40 minuter stod det ”bara” 1–0 till Älvsjö trots stort övertag i bollinnehav och ganska många målchanser. Men dubbla frisparksmål strax före halvtid avgjorde och det blev till slut 7–0 (3–0) hemma mot Ingarö.

Vi tog tag i matchen från start, fick igång passningsspelet och när vi väl tappade boll vann vi ofta tillbaka den snabbt. I den tredje minuten var Jonsson på väg igenom men fick inte riktigt till avslutet med vänstern. Två minuter senare slog Bani en lång boll på Brkic som nickskarvade den över Ingarös utrusande målvakt, men utanför. Ledningsmålet kom istället i den 16:e minuten efter att Mikael och Gabbe vann bollen högt, Brkic spelade Gabbe i sidled inne i straffområdet men Gabbe släppte bollen till Eric som tog emot, gick förbi sin back och placerade bollen nere vid stolpen med vänstern. Ingarö fick i första hand försvara sig men hade ett skott över från distans i den 22:e minuten. Gabbe hade ett fint instick till Ludde i den 28:e minuten, men Ingarös målvakt kom ut bra och lyckades styra Luddes avslut till hörna.

Med tanke på spelövertaget kändes 1–0 i underkant och under sista kvarten av första halvlek skapade vi inte särskilt mycket. Med tre minuter kvar fick vi frispark och Kassim hittade Brkic som skarvade den i mål. Och precis innan halvtid var det dags igen: frispark från höger som Kassim slog mot Brkic. Den assisterande domaren vinkade för offside men domaren godkände målet – det såg ut som om Brkic var på bollen innan den gick i mål, om han var offside eller inte var svårt att se. Hursomhelst, plötsligt stod det 3–0 på resultattavlan.

Elliott blev inbytt i halvtid och han var nära att nicka in en hörna redan i den 47:e minuten, men den gick precis över. Vi gjorde sedan 4–0 efter att Brkic vann bollen högt uppe till höger, hittade Ludde i djupet som trampade runt och spelade snett inåt bakåt till Eric som satte sitt andra mål för kvällen. Vårt femte och matchens snyggaste mål kom på en omställning i 61:e minuten: Elliot vann boll på egen planhalva och drev upp den, passade Eric centralt som spelade vidare till Jonsson till vänster. Jonsson tog emot, bröt in och curlade mycket snyggt bollen över målvakten och in i bortre.

Ingarös målvakt gjorde en jätteräddning på ett skott från nära håll av Victor i den 66:e minuten och Ivar gjorde en bra räddning på ett skott minuten efteråt. Under de sista 20 minuterna skapade vi en rad målchanser. Eric och Victor kombinationsspelade fint i 71:e minuten och Eric hittade ut på vänsterkanten med en yttersida och där Elliott kom löpande i full fart, tog med sig bollen framåt, bröt in och tunnlade målvakten till 6–0. Det var hans första mål i Älvsjös A-lag.

I den 79:e minuten hittade Jonsson till Eric som löpt sig fri i djupled men Ingarös målvakt kom ut bra och fick en hand på Erics lobb. Bara 30 sekunder senare frispelade Kassim Victor på en frispark i djupet, men Victor sköt över. I den 83:e minuten kom Jonsson förbi till höger, spelade in till Eric som sköt på målvakten men returen studsade på en Ingaröspelare och in i mål.

Seger 7–0, stundtals mycket bra anfallsspel, rakt igenom bra försvarsspel och många fina individuella insatser gör att vi ser fram emot seriefinalen mot Västerhaninge på lördag.

Laget (4-2-3-1): Ivar – Mikael (Mike 69), Bani, Robin, Salim (Olle 64) – Kassim, Gabbe (Elliott 46) – Eric, Ludde (Victor 53), Brkic – Jonsson