Förlust mot serieledarna
2018-08-22 17:14
Årets bästa prestation – men inga poäng. Älvsjö förlorade hemma mot serieledande
Västerhaninge med 1–3 i en match där fasta situationer blev avgörande.

Västerhaninge började matchen bäst och hade en halvchans i den tredje minuten efter flipperspel vid vårt straffområde. Vi var rejäla i närkamperna från start men föll ner ganska djupt vid några tillfällen. I den sjätte minuten blev Jonsson kapad till höger precis vid straffområdeslinjen. Dessvärre nickades frisparken över. I den 23:e minuten hade Västerhaninge ett avslut efter en tilltrasslad situation, men skottet blev löst och relativt ofarligt. Strax därefter dribblade sig Salim in i straffområdet från vänster men valde passning istället för skott och läget rann ut i sanden. Vi började äta oss in i matchen och tog över allt mer.

I den 29:e minuten satte Eric in en boll bakom Västerhaninges backlinje och Jonsson blev helt fri med målvakten, men efter en mindre bra förstatouch fick han sämre vinkel och målvakten räddade. I den 32:e minuten kombinerade vi mycket snyggt på högerkanten och Ludde klackade fram till en framstörtande Mikael som sköt precis utanför bortre stolpen. Vi hade en väldigt bra period men den avbröts i den 41:a minuten då Västerhaninge fick en frispark långt ut till vänster. Den lyftes in, touchade en av våra försvarare, ställde Elias i målet och 1–0 till Västerhaninge var ett faktum. Vi lyckades kvittera precis i slutet av halvleken efter ett mönsteranfall som avslutades med att Eric tittade upp och hittade Jonsson på första stolpen och han satte bollen i nättaket, otagbart för målvakten.

Även andra halvlek började bra för oss och vi var ytterst nära att ta ledningen i den 49:e minuten då Salim slog ett inlägg som Eric avslutade på nära håll men Västerhaninges målvakt gjorde en imponerande reflexräddning. Ludde hade sedan ett avslut i 59:e minuten som Västerhaninges målvakt styrde till hörna. Men minuten efter gjorde Västerhaninge sitt andra mål på en fast situation då deras spelare kom in framför Elias på en hörna och nickade in 2–1.

Vi fortsatte att skapa chanser och borde ha gjort fler mål. Eric hade ett skott utanför i 62:a minuten, Ludde sköt en frispark i muren i den 63:e i bra läge och i 65:e minuten hade vi en ny jättechans när Eric hittade Jonsson centralt i straffområdet, men Västerhaninges storspelande målvakt räddade igen. Västerhaninge skapade inte lika många målchanser som oss men var desto mer effektiva. Vi flyttade fram i jakten på en kvittering men i den 93:e minuten punkterade Västerhaninge matchen när de kontrade in 3–1.

Vi tar med oss en mycket väl genomförd match, vi var det bättre laget men Västerhaninge utnyttjade fasta situationer på bästa sätt och visade varför de leder serien.

Laget: Elias – Robin, Bani, Erik B, Salim – Mikael, Gabbe (Marc 82) – Eric U, Brkic (Adam 75), Ludde – Jonsson (Marouf 68)