Referat: Bele Barkarby FF - Älvsjö AIK FF
Vinst med 5-0 i solskenet på Järfällavallen
2019-02-16 21:13

När helgen kommer då är det dags för matcher nu när försäsongen har dragit igång.

Idag begav vi oss norr om Stockholm för att möta Bele Barkarby som kommer att spela i div. 4 norra.

Mycket bra förutsättningar där solen tittade fram och behaglig väder bjöds på Järfällavallen.

Första halvlek gör vi 1:a målet efter 16min på en hörna, Kassim skruvar in bollen mot första stolpen där Elliot sätter fram huvudet och gör 1-0 som står sig i första halvlek. Vi kommer inte in i spelet som vi vill, även om Bele inte skapar några chanser. Vi kommer inte in i press som vi vill, men totalt sätt så var det en helt ok första 45min.

Direkt in i andra halvlek gör vi ett byte där Mohamed går ut och Fille kommer in samt att vi byter position på ett par spelare och kommer ut med massor av energi och tar tag i taktpinnen direkt. Vi jobbar tillsammans och vinner bollen högt upp på plan och skapar ett par vassa chanser. Efter drygt 10min så gör vi 2-0 via Kone som framspelas av Marc som i övrigt gör ett kanon jobb på centrala mittfältet.

Laget får ännu mer energi av målet och trycker ner Bele och kommer närmare och närmare. I 70:e min kommer en otroligt snyggt mål som börjar med ett bra passningsspel där Kone till slut hittar Marc som löper sig fri i djupled och sätter in 3-0.

4-0 kommer på en frispark som Emil L. ordnar när han blir nerdragen efter att ha passerat 3 spelare. Kansa och Kassim står bakom bollen och denna gång skruvar Kansa in bollen direkt in i mål.

Ett par minuter senare sätter Kone en passning på fötterna på Alle som springer sig fri från sin motstånd och sätter dit 5-0  och gör sitt första senior mål i Älvsjö AIK.

Vi ser fram emot en ny vecka med bra träningar och 2 matcher nästa helg, där vi möter Hässelby SK på lördag och FC Arlanda på söndag.

Matchens lirare: Kone med sina 2 assist och 1 mål.