Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Första träningsmatchen 2018
2018-02-11 16:51
I går lördag spelade vi årets första träningsmatch mot Bagarmossen Kärrtorp, BKBK. Här är är matchreferatet, signerat coach Mats.

Säsongspremiär med en träningsmatch mot Bagarmossen Kärrtorp BK slutade 3-3 på Kärrtorps iskalla och ruskigt hala konstgräsplan. Med flera minusgrader och lätt snöfall var förutsättningarna verkligen inte dom bästa. Båda lagen ramlade runt som Bambi på is och det var konstanta vurpor och halkningar under hela matchen. Många spelare blev noterbart irriterade över underlaget vilket gjorde passningsspelet svårt att hantera för många. Vi inleder dock positivt och efter några minuter får Noah och Aleksis till ett fint väggspel utmed vänsterkanten vilket friställer Noah som smart lägger en cutback till Wissam som gör 1-0 till oss. Det är sedan ganska jämnt men där vi spelar metodiskt mellan lagdelarna spelar BKBK mer kvickt på djupet och med snabba kontringar. Det snabba underlaget är definitivt mer passande för dom än för oss. Dom lyckas rättvist göra båda 1-1 och 2-1 innan halvtidsvilan efter att vi agerat alldeles för passivt i försvarsspelet. 
 
I halvtidsvilan uttrycker Etienne att vi måste höja kommunikationen rejält medan vi ledare trycker på att när bollen väl gått i djupled måste vi hota tydligare och med fler spelare…våga mer! I andra halvlek känns det som att vi har mer kontroll på motståndarna och även om dom har några lägen känns det mindre farligt än i första. I mitten av halvleken lyckas Anton med ett superryck komma förbi sin försvarare för att sedan med klassisk Älvsjöfiness lobba målvakten…2-2 är ett riktigt klassmål! Matchen står sedan och väger tills våra motståndare lyckas få dit ännu ett mål till 3-2. Återigen är vi lite obeslutsamma och otydliga bakåt, något vi ska jobba med på kommande träningar. Matchen slutar med hög dramatik efter att Liam först lyckas med att lirka in 3-3 målet mot slutet efter en bra press från oss. I den absolut sista sekunden gör vårt defensiva nyförvärv Wesam (vi kallar honom numera Bonucci) den absolut viktigaste fotbollsaktionen under hela matchen när han gör en fantastisk Italiensk brytning som annars varit ett garanterat mål. Imponerande!
 
Sammanfattningsvis var det en jämn och bra match mellan två tekniska lag fast med väldigt olika spelstilar. Med tanke på att vi förra säsongen tydligt förlorade mot samma lag var detta en bra värdemätning och en klart godkänd första match för säsongen. 
 
Slutresultat 3-3


Nyhetsarkiv
1-1 mot FOC Farsta 2018-02-25 21:27
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer