Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tre raka bortavinster i helgen :)
2018-04-16 09:12
vårsol på Tantolundens BP

Nu när våren och värmen gjorde debut kom även målen och vinsterna. Först ut på Lördagsmorgonen mötte vi ett riktigt storväxt AIK lag på Skytteholms IP. Vi startar friskt och optimistiskt med med två snabba mål av nyförvärvet Omar (mot sitt gamla lag…snyggt!) och i halvlek har vi en bekväm 4-1 ledning och ett stort bollinnehav. I öppningen av andra utökar vi till 5-1 efter ett drömmål i högra krysset av Carl…klass! Men sedan tar vi nog våra motståndare lite för givet och slappnar av vilket leder till att AIK får in 3 mål innan domarn blåser av med slutresultatet 5-4 till Älvsjö. En nyttig match där vi i första halvlek spelade mer rakt och på djupet och i den andra tog chansen att träna upp vårt bollinnehav under press från ett jagande lag i underläge, något vi definitivt kan bli bättre på. 


Senare på eftermiddagen mötte vi Reymersholms IF på fina Tantolundens BP under en varm eftermiddags sol som visade sig vara lurig då många blev märkbart trötta pga värmen. Eftersom några redan hade en match i benen blev det långt ifrån vår mest välspelade match och det var inte mycket till ett strukturerat spel utan mest individuella räder som inte gav mycket. Men trots hackigt spel lyckas vi ändå frispela Anton när matchen står och väger vid 2-2, han gör inget misstag och sätter den snyggt i nättaket vilket blev avgörande. Mot slutet blir det tyvärr gruff med deras målvakt som visar upp ett riktigt dåligt språk och smockan hängde i luften. Dock lyckades Reymers duktiga ledare lugna ner honom och allt slutade utan att situationen eskalerade. Slutresultat 3-2 till Älvsjö. 


På Söndagen åkte vi ut mot Tyresö för ett returmöte mot Hanvikens SK med revansch i sikte efter förlusten mot dom i vintras. Även om vi tidigt släpper in 0-1 efter ett hårt och välplacerat långskott vid högerstolpen jobbar vi oss snabbt tillbaka och sakta men säkert tar vi över bollinnehavet. Vi har pratat mycket på träningarna om att överdriva passningarna i vårt uppspel och att spela oss mellan lagdelarna…vilket vi gör. Men ibland blir vi kanske något för defensiva mentalt vilket resulterar i att bollen mest går bakåt och inte framåt. Men allteftersom hittar vi tempot i passningarna och når in till centrala spelare som rappt levererar bollar ut på kanterna och våra snabba yttrar. Då kommer även målen och i halvtid står det 2-1 till oss med mersmak. I andra halvlek kommer grabbarna ut med ett duktigt självförtroende och vi spelar kanske vår bästa fotboll för säsongen. Allt jobb vi lagt ner på träningarna syntes tydligt i denna halvlek och vi jobbar verkligen tillsammans i både i anfall och försvar. Laget (!) gjorde verkligen en superhalvlek och det behövdes inte mycket coaching vid sidlinjen då spelarna själva kommunicerade och styrde varandras positioner på planen. Det känns verkligen tryggt att vi har så många verbala ledarfigurer i laget. Vi spelar (!) in två nya mål och har massor av heta målchanser men släpper lite slarvigt in ett mål på slutet efter ett missförstånd. Men vad gör det efter en annars perfekt halvlek där alla spelare och lagdelar verkligen jobbade tillsammans…som ett lag! Slutresultat 4-2 till Älvsjö.


Vi tackar spelare och ledare från AIK, Reymersholms och Hanviken för tre väluppstyrda matcher. 


/ Mats


Nyhetsarkiv
1-1 mot FOC Farsta 2018-02-25 21:27
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer