Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
16 gjorda mål i helgen är helt ok :)
2018-05-14 12:53

På Fredagen åkte vi ut till Brantbrinks IP för ett div.1 möte mot vår eviga rival Tullinge, ett lag med både styrka, kvalité och tydlig organisation. Som vanligt ser vårt kortväxta lag kanske lite ofarliga ut på förhand men så fort spelet kommer igång är det tydligt att det som saknas i längd kompenseras med både teknik och vilja. 


Första halvlek är spelmässigt jämn där Tullinge rullar fint i backlinjen men där Älvsjö är tålmodiga och duktiga på att störa uppspel och stänga passningslinjerna centralt. Nabih gör ett grymt jobb på sin kant och vinner konstant boll mot spelare som nästan är dubbelt så stora. På högerkanten märkte vi tidigt att vi låg lite för högt vilket gav Tullinges snabba ytter möjlighet att komma förbi på insidan, men efter snabb coachning från bänken stängde David igen hålet. I mitten av halvleken gör vi lite tursamt 1-0 efter att Biko snyggt tog vara på en miss från Tullinges målvakt. Tullinge svarar dock tidigt med ett riktigt snyggt spelmål efter ett närmast perfekt inlägg från högerkanten rakt på foten till deras striker vilket betyder 1-1. Ett rättvist resultat i halvtid.


I andra halvlek byter som vi förbestämt in Oscar mot Biko på topp och efter bara nån minut sätter han kliniskt 2-1 vilket ger Älvsjö både energi och självförtroende. Sedan är andra halvlek en match med spel mot ett mål och vi spelar nu ett rakare och tydligare spel där vi gång på gång vinner boll centralt och sprider bollar i djupet förbi deras backlinje. Till slut vinner vi rättvist med 6-1 vilket kanske var i underkant, Carl satte bla en riktigt kanon i krysset som verkligen förtjänade att gå in och extra grattis till Oscar som fick göra hat trick. Men gladast av alla var nog ändå Aleksis som trots att han inte spelade nog kände att det var på tiden att vi fick med oss en vinst mot Tullinge. 


På Lördagen hade vi problem att få ihop fullt lag mot obesegrade Gustavsberg i div.2 serien då halva laget antingen var bortresta eller skadade. Vi lånade istället in tre grabbar från P15 som inte fick den lättaste matchen att göra debut i. Återigen var det en markant skillnad i fysiken och storväxta Gustavsberg hade inga större problem i närkamperna. Pga av värmen (!) var vår kampvilja långt ifrån optimal vilket resulterade i att vi fick ett väldigt långt lag med stora tydliga luckor mellan backlinje och mittfält. Det såg ganska mörkt ut efter 0-2 men vi var dock alltid farliga med våra kontringar och lite oväntat vi lyckas vi ändå frispela Wissam som gör två snygga mål. Det ska dock tilläggas att Noah och Ronaldo tillsammans hade tre frilägen som alla ska vara mål, speciellt med tanke på att vi tränat avslut i veckan. 


Vi försöker peppa grabbarna i halvtid men det är ganska tydligt att värmen och skador på Ronaldo och Wesam blev för svårt mot ett piggt Gustavsberg som rättvist drar ifrån till en 4-2 seger.


På Söndagens match mot Västertorp P17 lag var vi lite oroliga om grabbarna hade viljan att ställa om efter den jobbiga förlusten mot Gustavsberg? För att vi skulle orka i värmen tog vi in så många så möjligt och bestämde oss för snabba byten, något som visade sig funka väl. Vi inleder distinkt och lyckas bra med att nå ut till våra ytterbackar som levererar fina djupledsbollar mot våra yttrar som pumpar in bollar i motståndarnas box. Allt går som på räls fram tills mitten på andra halvleken när vi leder klart med 5-1. Men efter att backlinjen helt felbedömmer en ofarlig ballongboll som studsar tre gånger (minst) blir deras forward fri att sätta dit 5-2 vilket helt onödigt ger Västertorp en oväntad nytändning. Plötsligt får dom tryck mot oss vilket även resulterar i en straff till 5-3 och ängsligt spel från oss. Till slut lyckas vi ändå få ordning på både spel och mentalitet efter att Noah gör ett viktigt och förlösande 6-3 mål vilket tar udden av den sista gnistan från Västertorp. Vi sätter dit ytterligare två mål och kammar hem en rättvis 8-3 seger.


/ Mats


Nyhetsarkiv
1-1 mot FOC Farsta 2018-02-25 21:27
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer