Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dam J
Gimmel/LAC Cup Sundsvall 2017
2017-02-06 09:59
I Fredags 3/2 bar de av till Sundsvall med tåg från Stockholms Central. Vi åkte ett gäng på 20 spelare var av 4 stycken var lånade från F02.
Lag 1/ Lag Vit bestod av: Exo, Alicia B-L, Malva, Moa, Cornelia, Tessan, Ylva, Frida Bo, Linnea och Sofia.

Lag 2/ Lag Röd bestod av: Thilde (F02), Alicia L, Nora (F02), Sandra, Elin A-B, Jonna (F02), Frida Be, Lollo, Klara (F02) och Regina

Efter en väldigt kall natt i skolan med inte så mycket sömn hos någon var de uppstigning 06.00 för att ge sig av till frukosten som fanns nere i Nordichallen där alla matcher spelades.

08:00 Älvsjö Lag Röd vs. Gimse IL (Norskt lag som även vann hela cupen.)
Vi känns inte riktigt vakna första matchen och ligger för långt i från varandra men även för långt i från motståndarna i försvarsspelet och de tar även lite för lång tid för oss att ställa om från anfall till försvar vilket dom utnyttjar. I den 7 minuten gör dom 0-1, 10 minuten 0-2 och 19 minuten 0-3 som även är slutresultatet. Dom har många stenhårda skott utifrån som ingen tar initiativet att gå på och störa. Sen är vi även för snälla i närkamperna på hela plan men inte minst i straffområdet.
Vårt anfallsspel blir tyvärr lidande av vårt inte så disciplinerade försvarsspel.

10:00 Älvsjö Lag Röd vs. Bromsten
Här visar vi en annan energi vi har i stort sätt hela matchen men vi får inte riktigt till de i avsluten. De tar hela 24 minuter innan vi lyckas trycka in 2 mål på samma minut. 1-0 av Frida Be och 2-0 av Klara. vilket var välförtjänt. Vi är bättre i försvarsspelet och jobbar mer tillsammans vi ger inte dom allt för mycket tid med boll och vi går även in mycket tuffare i närkamperna. Inte minst F02 tjejerna där smäller de på för fullt och de gör även ont i mig när man hör smällarna de delar ut.

11:00 Älvsjö Lag Vit vs. Bagarmossen Kärrtorp
Detta blir Lag vits första match för dagen och de såg man lite på vårt spel då vi inte är riktigt synkade från start och de tar lite tid för oss att komma in i matchen. De blir bättre och bättre ju längre tid de går. Vi slarvar lite ibland men inte farligt mycket. I den 22 minuten gör BKBK 0-1 men de dröjer bara 2 minuter  innan Frida Bo trycker in 1-1 från i stort sätt ingen vinkel alls. Jag tycker vi förtjänade att vinna men vi kan inte vinna om ingen vågar ta avslut.

13:00 Älvsjö Lag vit vs. Umeå Södra
Här är vi de bättre laget spelmässigt dom är väldigt tuffa i närkamperna som vi inte riktigt går in i till 100% men vi har mest boll och vill mer tycker jag. Men som jag skrev i slutet av förra matchen så kan vi inte gör mål om vi inte vågar ta avslut här är de samma vi har bra lägen men avsluten kommer inte utan vi kladdar några extra gånger på bollen och tappar den eller hittar till någon lagkamrat som är markerad och tappar bollen där istället.
Umeå Södra gör 0-1 i 15 minuten. Vi blir lite stressade och får inte till spelet.

16:00 Sundsvall vs Älvsjö Lag vit.
Även denna match är som matchen mot Umeå Södra vi är bättre spelmässigt dom är tuffa i närkamperna. även här gör vi inte mål utan vi förlorar matchen med 2-0. Vilket resulterade i att vi blev 4a i gruppen. För att inte behöva möta varandra i Åttondelsfinal gällde de för lag Röd att vinna sin sista match mot Timrå.

18:00 Timrå vs. Älvsjö Lag Röd
Vi visste förutsättningarna för denna match och de var att vinna helt enkelt för att slippa möta varandra. Vi spelar bra men släpper till lite för mycket avslut. Timrå hade en väldigt stor och stark spelare på mitten som hade ett stenhårt skott som fick till några avslut men fick inte dom på mål då Klara var där och störde henne hela matchen. Hon fick inte en lätt match Klara va där och störde henne hela matchen och de smällde på väldigt bra mellan dom men Klara vek inte ner sig. Hon fick till ett ganska dåligt skott men som oturligt nog styrs på Sandras rygg och ställer Regina i mål som hade haft skottet annars. Riktigt oturligt! Vi lyckas inte få in något mål efter de och förlorar med 1-0.

Slutspelsdagen Söndag!
De blev ju som vi inte ville att de skulle bli att vi mötte varandra i åttondelsfinalen. Jag och Birger berättade för tjejerna att vi hade bestämt oss för att inte dela upp oss och till höra varsitt lag utan vi släppte de på tjejerna och lät som bestämma hur dom vill spela Jag och Birger stod mellan båda lagen när matchen va igång för att va beredd med sjukväskan ifall de skulle uppstå några skador. Men ingen coaching från vår sida.

09:30 Älvsjö Lag Röd vs Älvsjö Lag vit
Ända från start är de Lag röd som visar mest att dom vill vinna denna match dom har bra spel tillsammans och har ett bra lugn och bra dynamik i laget. I 8 minuten tar dom även ledningen med 1-0 av Frida Be. Lag vit känns lite stressad av att målet, dom slår upp lite för mycket längre bollar men lyckas bra ändå men får inte riktigt till avsluten. Men i den 18 minuten gör Malva 1-1 och i 22 minuten har som vänt till 1-2 mål av Malva igen. De två målen var på två misstag från lag röd.
Efter matchen konstaterar båda lagen att Lag röd va de bättre laget hela matchen. Men med 2 misstag framför mål kan vad som helst hända och denna match blev de mål på båda chanserna. De va starkt av lag vit att inte ge upp trotts ett ganska tidigt mål från Lag röd.

13:30 Enskede vs Älvsjö Lag Vit
Redan på uppvärmningen kändes vi lite energilösa. Och de blev ganska tydligt under matchen. Vi fick inte den starten vi vill ha Enskede gör 1-0 redan i 2 minuten. Sen står vi upp ganska bra men lite lika de tidigare matcherna tar vi inte dom lägena vi har. tiden går och jag och Birger bestämmer oss för att trycka upp Frida från mitt mitt position till forward. vi kommer ganska direkt i ett 3 mot 2 läge där Cornelia driver bollen mot målet och hade med sig båda anfallarna. Cornelia drar till med ett långskott som seglar sig över målvakten och in i krysset. 1-1 i 22 minuten, Vi flyttar tillbaka Frida och spelar av de sista minuterna. De blev straffar direkt efter domaren blåst av matchen. Enskede vinner tyvärr på straffar och vi är utslagna.

Denna helg har vart väldigt lärorik och visat vad vi behöver träna på inför den kommande säsongen. Vi har haft de väldigt Trevligt under hela resan MYCKET skratt har de blivit och skön grupp dynamik har de blivit.

Vi tack de fantastiskt duktiga F02 tjejerna Nora, Klara, Thilde och Jonna för att ni ville följa med på denna cup. Jag och Birger plus alla tjejer är väldigt imponerade av eran insats!

// Kicki


Nyhetsarkiv
Seger mot Segeltorp2019-09-09 16:59
Förlust i premiären!2018-04-09 15:05
Förlust mot stuvsta!2017-05-15 11:26
Seger i premiären!2017-04-24 11:39
Älvsjö vs. Stuvsta 1-12017-02-28 10:43
Träningsmatcher 20172017-02-13 10:33
NFF Cupen 2017!2017-01-15 17:25
Teambuilding2016-11-26 15:00
Adventscupen 2016!2016-11-25 22:00
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF