Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Information till P12 Svart inför VT 2020
2020-03-24 20:14

Hej på er!


Nu drar utomhussäsongen igång! Vi ställde ju in föräldramötet så här kommer den viktigaste informationen vi tänkt förmedla på mötet. Vänligen hör av er om något saknas eller är otydligt. Mycket är föränderligt pga. corona, men detta är det vi vet idag:

·        

  •       Santis CUP den 29/3 är inställd av Älvsjö AIK pga. Corona.
  •           Söndag den 29 mars tränar vi kl. 16-17 på Älvsjö IP plan 4.
  •           Från och med den 2 april spelar vi på årets nya träningstid: torsdagar kl. 16:30-17:30 på Långbro bollplan (invid Johan Skytteskolan).
  •          Kalendern på vår lagsida är uppdaterad med alla träningar och matcher fram till oktober (http://www.alvsjoaik.se/start/?ID=248322).
  •          Vårterminens sista träning är den 18 juni och vi börjar igen den 13 augusti. Vi börjar inomhus från november såvitt vi vet nu.
  •         Vi är 19 spelare i laget, vilket är superkul!
  •        Våra tränare är Amine, Andreas, Magnus, Martin, Mats och Peter. Marcus är lagledare/administratör.
  •         Du vet väl att vi har en WhatsApp grupp för alla föräldrar i P12 Svart: https://chat.whatsapp.com/G64kQbGBk9sDyZJzSKa4Ji


S:t Eriks-cupen (“Sanktan”)

·         5071 anmälda lag, ~37 000 matcher. Våra matcher är oftast på lördagar, men ibland på fredagar och ibland söndagar. Se vår lagsida/kalender.

·         I åldern 8–9 år rekommenderar Stockholms fotbollsförbund ”grusskor” (till skillnad från dobbskor).

·         P12 Svart spelar matcher i blå Älvsjö AIK-shorts (träningsshortsen, de mörkblå), vita strumpor, fotbollsskor och den matchtröja som tränarna fördelar innan match. Om det är kallt, så har man underställ eller motsvarande under klubbkläderna.

·         P12 Svart har två lag anmälda (P12 Svart 1 och P12 Svart 2). Fördelning av spelare i varje match görs av tränarna.

·         Vi får vara 7 spelare (5 på plan och 2 avbytare) på matchen. Det är möjligt att förhandsrapportera innan en kallelse kommit om att spelaren är borta en viss dag, så kan tränarna planera för det.

·         Generellt, så är det viktigt att alla så snart som möjligt svarar på kallelser.

·         Om man får förhinder anmäler man det så snart som möjligt, om samma dag så gör det i WhatsApp gruppen. Annan spelare kan då erbjudas matchdeltagande.

·         Tränarna kommer att eftersträva en jämn fördelning av matcher mellan spelare som är med och tränar med laget, med målet att alla dessa får spela ungefär lika många matcher.


Nedan kommer vald information i punktform kring regler för                   8–9 åringar i S:t Eriks-cupen

·        Vi spelar matcher 5 mot 5 på små planer, ungefär en halv 7- mot 7-plan och med mindre mål. Cupen är avsedd att bedrivas på ett sådant sätt att alla får vara med på plan och delta i spelet så mycket som möjligt. Inom 5 mot 5 redovisas inga resultat eller tabeller.

·        Speltid 3*15 minuter.

·        Bollstorlek 3.

·        Om lagen har alltför lika matchkläder skall bortalaget bära västar.

·        Målvakten får ta emot pass från egen spelare med händerna.

·        Inkast används inte, spelaren passar/ rullar igång spelet från kantlinjen, samma vid spelstart.

·        Vid 4 måls överläge till endera laget får det lag som ligger under ta in ytterligare en utespelare. När det är likaläge ska extra spelare tas ut.

·        I 5 mot 5 ska motståndarna backa hem till egen planhalva då målvakten har bollen. Detta för att främja passningsspelet hos det lag med bollinnehav. Väljer målvakten snabb igångsättning innan motståndarna har hunnit tillbaka mot retreatline skall domaren låta spelet fortgå.

·        Efter varje match premieras en spelare i vardera lag med ”Grönt kort” som är matchens fair play-pris. Det delas ut av en ledare och går till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. 


Vi ses på sidlinjen i vår! 

/Marcus


Nyhetsarkiv
Stuvsta Indoor Cup2020-01-05 09:01
Nu kör vi igång igen! 2019-08-11 17:51
Föräldrarmöte 1903212019-03-21 21:15
2019-03-21 21:06
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer