Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
F04 Div 1 – Derbyvinst och sommaruppehåll som serieledare
2018-06-22 10:50
Vi avslutade vårsäsongen med derby mot våra grannar från Stuvsta som inför årets säsong gått ihop med Örby och därmed är starkare än någonsin. Stuvsta startade lite trögt i våras men har fått ordning på spelet och spelat bättre för varje omgång och matchen blev precis så tuff och tät som vi förväntat oss.
F04 - Tufft i åttonde omgången mot Älta IF i Div 2
2018-06-12 12:17
Älta IF - Älvsjö AIK , 1-1 (1-1)


Vissa matcher är av olika skäl svårare att referera och den i söndags mot Älta IF tillhör den kategorin.


Svårt därför att trots att en handfull av tjejerna slet oerhört hårt så fick vi inte alls matchen dit vi ville eller förväntade oss, det kändes som ett litet hack i den fina uppåtgående kurva vi legat på under senare tid.

Med det skrivet så ska vi inte på något sätt förringa den fina insats som Älta stod för. Det var en fröjd att se vilken härlig inställning deras tjejer visade upp och trots att de endast hade en avbytare (mot våra tre) så sprang de mer och snabbare, vann avsevärt många fler närkamper, slog färre felaktiga passningar och spelade sett över hela matchen något effektivare fotboll än vad vi mäktade med att göra.

Det är i och för sig möjligt att vi skapade fler farliga målchanser men sett över 60 minuter så är ändå vår uppfattning att 1-1 var ett rättvist resultat med ett litet, litet plustecken till Älta-tjejerna för deras sköna inställning och attityd.

Ett annat plus är att vi, som enda lag i berörd serie, fortfarande inte har förlorat någon match. Det är t o m imponerande!

Assist: Tindra

Mål: Nata


Matchens utropstecken: I denna match var värmen åter igen en kraftigt påverkande faktor och det var väldigt tydligt vilka som lyckades bemästra den och våra motståndares intensiva spel. Det fanns en grupp om ca 5 tjejer som slet hårdare och sprang mer än vad övriga gjorde...tillsammans. Maja visade åter igen att hon är bättre än någonsin, står oftast rätt och fattar allt som oftast kloka beslut. Saga och Olivia var ytterligare två som vägrade att sluta jobba för laget, de sprang galet mycket och jobbade hårt matchen igenom.
F04 - megalång träningsmatch mot Västerås IK
2018-06-11 00:28
Älvsjö AIK - Västerås IK, 4-0

Av alla de hundratals lag vi har mött genom åren finns det en handfull som ligger oss närmare om hjärtat. Västerås IK, med Bosse Eriholm i spetsen, är definitivt ett av dem. Ett supertrevligt,  välspelande och ambitiöst gäng som vi haft förmånen att sparras mot i såväl tränings- som tävlingsmatcher ett stort antal gånger, närmare bestämt 18 gånger (SIC!) sedan första mötet i Skinnskatteberg 2014.

Varför en träningsmatch mitt under brinnande säsong, hur trevliga de än må vara? Jo, planen för Västeråsarna var att spela ihop sig inför den stundande "Mästarcupen" nästa helg där många av Sveriges distriktsmästare deltar. För vår del kallade vi för första gången i vårt lags historia in just det specifika laget (med ett undantag) som ska spela Aros Cup i just Västerås i slutet av denna månad. Helt enkelt en gyllende möjlighet att testa olika uppställningar. Mot bakgrund av det valde vi tillsammans med VIK att spela en extra lång match uppdelad i tre perioder om 25 minuter, alltså en hel kvart längre än vad vi är vana vid.

I den tryckande hetta som varit senaste månaden skulle det komma att visa sig vara mer än utmanande. Vi bestämde mot bakgrund av värmen att vi skulle låta bollen (och Västeråsarna) att få göra grovjobbet genom att metodiskt bygga spelet från egen backlinje och försöka att få motståndarna till att springa mer än nödvändigt. I början av matchen sattes vi på prov av ett hårt och intensivt pressande Västerås. Dock visade det sig att deras intensiva inledning skulle komma med ett pris, nämligen trötthet och ju längre matchen gick desto mer sjönk motståndarna ner på egen planhalva.

I takt med att så skedde skapar vi naturligt också fler målchanser samtidigt som vi upplevde att VIK hade svårt att få till organiserat anfallsspel utan sökte under andra delen av matchen sina snabba och skickliga forwards genom långa djupledsbollar. Dessa kontringsförsök lyckade vår disciplinerade backlinje och våra tre målvakter (vi spelade för första gången någonsin med tre olika målvakter under matchen) tillsammans att mota bort.

Vi håller genom hela matchen ihop våra lagdelar, överger inte den ursprungliga spelplanen och lyckas mycket tack vare det att vinna samtliga tre perioder (1-0, 2-0 och slutligen 1-0). En riktigt fin insats mot ett väldigt bra lag.

Att det skulle vara så stor skillnad på att spela 75 minuter istället för 60 minuter trodde vi inte men det var oavsett det en rolig och samtidigt nyttig erfarenhet inför vad som komma skall, om bara några år ska ju våra tjejer klara av 2 x 45 minuter utan möjlighet till byte...hua! Men innan dess har detta gäng Aros Cup att se fram emot.

Assist: Nata, Flisan och India

Mål: Vendela, Nata, Amanda och Inkan


Matchens utropstecken: Att vi lyckas hålla oss till vår spelplan i 3 x 25 minuter i tryckande hetta mot ett så pass bra lag som Västerås bådar väldigt gott inför Aros. Därför känns det lite synd att Nata som var formidabel i denna match inte ska med till Västerås. Det är så kul och inspirerande att se henne på spelhumör matcher som dessa och hon visade att hon inte "bara" är snabb och stark utan även har ett spelsinne av klass. Målpassen till det första målet innehöll samtliga av dessa tre element. Utöver det var det givetvis en mycket, mycket stor fröjd att se Tilde tillbaka på plan. Det skimrade rejält om denna tjej som heroiskt har kämpat med skador under vinter och vår. Under matchen visade hon att hon på ett fullgott vis (och mer därtill) behärskar de de två vitt skilda positionerna målvakt och forward, så underbart att hon är tillbaka!

F04 – Guld i Ersan efter ännu ett straffavgörande
2018-06-07 16:19
Ersanguld 2018
Älvsjö – Viggbyholm   1-1  (0-1) 5-4 efter straffar


På nationaldagen spelades traditionsenligt finalerna i Ersans Pokal och vi hade lyckats krångla oss dit bland annat efter ett straffavgörande mot Sollentuna. Finalmotståndare var starka Viggbyholm ett lag som vi brukar ha svårt för och denna gång var verkligen inget undantag.


Det är ju alltid lätt att vara efterklok men faktum är att samlingen och uppvärmningen inför finalen inte var bra och det är ju något vi ledare får ta på oss då stämningen var lite för ”bekväm” och trevlig för att det skulle vara en bra uppladdning för en tuff match. Vi lyckas helt enkelt inte få upp den inställning och energi som behövs för att spela mot ett så duktigt och fysiskt starkt lag som Viggbyholm.


När sedan våra motståndare kommer ut som hungriga vargar, driver upp tempot, vinner i stort sett varje duell är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Faktum är att det under perioder ser ut som om våra motståndare är ett par tre spelare fler än oss. Vi agerar oerhört stressat och ängsligt och tjejerna vågar inte ”hålla” i bollen och vi har inte många passningar i rad. Trots Viggans massiva övertag så håller vi ändå ihop försvaret på ett okay sätt och släpper inte till så många chanser men 0-1 kommer ändå efter en hörna och det är i det läget högst rättvist, vi har knappt vunnit en duell och ser faktiskt för första gången på väldigt länge ängsliga och snudd på rädda ut på plan.


I paus pratar vi om inställning, energi och att stå upp som ett lag och gör en smärre justering i positioner vilket i samband med att Viggantjejerna tröttnar något gör att vi får lite bättre ordning på matchen under den andra halvleken.


Ju längre tiden går desto mer kommer vi in i matchen och efter en hörna i 42 minuten kommer Vendela perfekt till bollen och med en kraftfull nick kvitterar hon Viggans ledning och vi är tillbaka i matchen, inte rättvist men vi är med igen. Detta mest tack vare att vi faktiskt gör det vi lovar varandra i paus, nämligen att kämpa allt vad vi kan och inte ge upp trots den massiva uppförsbacke vi upplevde i första halvlek. Matchen är nu mer kamp än fotboll med skillnaden att vi nu vinner dueller och båda lagen har ett par tre halvchanser för ett avgörande men matchen slutar 1-1 vilket innebär 2x5 min förlängning. Vi verkar ha något mer energi kvar än våra motståndare och är det laget som känns lite starkare under förlängningen men målen uteblir och det hela skall avgöras på straffar vilket inte är våran favoritgren direkt…


Men för andra gången nu i vår går vi segrande ur en straffläggning och helt plötsligt har vi vunnit två av de tre senaste och kanske ser vi ljuset i strafftunneln.


Assist: Linn x 1

Mål: Vendela x 1


De modiga straffskyttarna: Smilla, Nelli, Fille, Vendela och Saga


Matchens utropstecken: Hur vi reser oss från ett som det kändes hopplöst läge efter en otroligt jobbig första halvlek där vi inte gjorde mycket rätt.

Att vi vinner ytterligare en straffläggning och där tjejer som missat tidigare i avgörande lägen tar det tunga ansvaret och dessutom lyckas hålla nerverna i schack och sätta sin straff. Fille som inte bara räddar utan också bergsäkert sätter sin straff måste nämnas. Att vi trots att vi inte var med i matchen överhuvudtaget under dryga 30 minuter inte släpper in mer än ett mål och faktiskt inte så många chanser, vi är svåra att göra mål på helt enkelt.


Vi tackar Viggbyholm, domare och publik för en jobbig och väldigt nervös fotbollsdag.

F04 - ytterligare en "nolla" i sjunde omgången, Div 2 mot BKBK
2018-06-03 22:42
Älvsjö AIK - BKBK , 4-0 (3-0)


Ytterligare en match där vi håller nollan och så har det alltså gått drygt fyra timmars effektiv speltid sedan vi släppte in ett mål i Div 2. BKBK stod för motståndet denna varma och tryckande dag.


Åter igen hade vi som mål var att vårda och hålla i bollen så mycket vi bara klarade av med förhoppning om att BKBK-tjejerna skull springa sig trötta i den stekande värmen, utöver det skulle vi se till att vända spelet oftare än vanligt. Denna kan vi med facit på hand säga att planen gick i lås. Trots att våra väldigt schyssta och hårt kämpande motståndarna jobbade på matchen igenom var det tydligt att antal löpmeter i kombination med värmen tog ut sin rätt. Det ledde till ett stort övertag i såväl bollinnehav som målchanser. Motståndarna backade successivt tillbaka för att slutligen, medvetet eller ej, så att säga "parkera bussen" framför eget straffområde.

Vi lyckas ändå, trots det tappra försvaret, hitta till ett antal fina möjligheter efter fina kombinationer både via vårt väloljade innermittfält men också via kanterna. Kronan på verket denna dag var Ella Liems konstmål där hon, på volley efter en fin framspelning från Flisan, lobbar bollen i mål. svårighetsgrad: 6 av 6 med tanke på att framspelningen kom snett bakifrån. 3-0 i halvtid och sällan har en ledning känts så kassaskåpssäker men den tanken för sällan med sig något av godo, snarare tvärtom.


Andra halvlek fortsätter dock i samma anda som den första och vi radar upp flertalet fina chanser mot ett hårt kämpande BKBK som alltså brottades mot såväl vädergudar som ett fantastiskt passningsspel. En stor eloge till detta gäng som inte nedslogs av det utan körde hela vägen in i kaklet. En gång under halleken lyckas vi hitta rätt efter en i raden fina vägg- och kombinationsspel, 4-0 som också blir slutresultatet.


Nu har vi, i Div 2, fyra raka matcher utan att släppa in ett mål vilket säger så mycket om hur samspelta vi är.

Assist: Flisan, Moa och Elvis (Ella Liem)

Mål: Emma x 2, Elvis och Maja


Matchens utropstecken: Visst hade vi en stekhet tvåmålsskytt i Emma, visst hade vi en hårt arbetande Moa som gör en av sina bättre matcher i Älvsjötröjan men denna dag tillhörde Elvis (Ella Liem) som var på strålande spelhumör denna dag. Hon var helt briljant som innermittfältare, låg ständigt rätt i position, fördelade flertalet fina bollar till medspelarna och fick själv sätta dit ett mål som utan tvekan hamnar i F04s hall-of-fame i kategorin spektakulära mål. Förvisso gör vi och släpper in målen tillsammans men vissa mål är helt enkelt ett kapitel för sig, kul att det var just Elvis som fick göra denna pärla då hon gjorde det mesta rätt ute på plan denna dag.
F04 – Toppmöte mot starka Nacka FC i Div 1
2018-06-02 14:28
Att Nacka FC F04, just för tillfället, sannolikt är ett av Sveriges bästa lag i berörd årskull verkade inte bekymra våra tjejer något nämnvärt. Förutom inledningen av båda halvlekarna är vi det lag som vinner flest dueller, skapar mest och vassast målchanser så efter matchen var det ett samlat , utpumpat men aningen besviket gäng, besvikelsen kom sig av att vi med 90 sekunder kvar av matchen släppt in 3-3 efter en hörna.
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer