Referat: Boo IS - Älvsjö AIK FF 1
F04 - Oavgjort på ett vindpinat Myrsjö
2017-10-18 13:19
F04 Div 1 Boo IS - Älvsjö AIK 1-1 (1-0)

Vår näst sista Div 1 match blev också vår absolut sista match mot Boo IS som efter Sanktans slut kommer ingå i Nacka FC. Då vi vet att våra motståndare är mycket bollskickliga valde vi att starta matchen med 4 försvarare vilket ganska snart visade sig vara en rätt dålig idé då våra motståndare var konstant övertaliga i mittens rike mot en ensam och isolerad Tindra. Boo tog tag i taktpinnen utan att egentligen skapa något riktigt farligt men efter 10 minuter får dom en halvchans som resulterar i lite flipperstudsande där bollen tyvärr hamnar hos en motståndare som kan rulla in bollen i öppet mål och 1-0 är ett faktum. Vi beslutar då att vi skall gå ner på 3 försvarare och köra fyra på fältet istället och efter det börjar vi så sakteliga arbeta oss in i matchen. Resultatet står sig halvleken ut trots att både vi och Boo IS skapar några hyfsade chanser.

I paus är vi definitivt nöjda med sista 15-20 och pratar om att fortsätta i samma stil under andra halvlek. Andra halvlek börjar med ett visst övertag för Boo men redan efter 5-7 minuter svänger pendeln över till vår favör och vi avslutar de sista 20 med att vara det bättre laget. Båda lagen har farliga omställningar där Boo har ett skott i ribban medan vi lyckas skapa 3-4 rena eller halvrena frilägen utan att lyckas trycka dit bollen och till slut krävs det en straff efter en solklar hands för att vi skall kvittera. Straffen läggs stensäkert nere i målvaktens vänstra hörn av vår numera självklara straffläggare Sandra.

Matchen slutar 1-1 men vi tyckte nog alla att det var med viss mersmak efter våra fina sista 20 minuter i båda halvlekarna.

Mål: Sandra straff

Matchens utropstecken: Fille i mål gör återigen en mycket fin insats och är lugn och säker i varje agerande och är tillsammans med våra duktiga backar anledningen att vi är mycket svåra att göra mål på. Sedan måste vi ju nämna Tindra som match efter match jobbar hårdast av alla och alltid är den som visar vägen med sin härliga inställning och tuffa men sjyssta spel!
F04 - Smilla Lönn ansluter till Älvsjö F04
2017-10-11 15:30
Vi är väldigt glada att presentera Smilla Lönn som ansluter från Örby IS!!!
Smilla kommer från från Örby IS och är en vindsnabb och teknisk forward som vi tittat avundsjukt på under många år och hon kommer tillföra en ny dimension till vårt anfallsspel. Vi är stolta att Smilla valt att fortsätta sin fotbollskarriär i Älvsjö AIK och hälsar Smilla med familj hjärtligt välkommen till Älvsjö AIK F04!
F04 Div 1, Älvsjö AIK - Hammarby IF
2017-10-08 20:53
Älvsjö AIK - Hammarby IF, 0-1 (0-0)


Att fotboll är en fantastisk sysselsättning vet vi redan, varför skulle vi annars spendera stora delar av en söndags- och höstkväll på ett regnigt, blåsigt och allmänt ruggigt IP?


Sådana kvällar gör det ju därför inget om bollen studsar och rullar ens väg, denna kväll gjorde den absolut inte det men vår kärlek till sporten är orubbad, mer om det senare i referatet.


Det är alltid nära till hands efter matcher som denna att börja diskutera i termer av ineffektivitet, oflyt, otur, dåligt väder eller brist på rätt inställning och attityd med oftast är det bara ett sätt att försöka förklara det som är underbart med idrott och fotboll i synnerhet, nämligen att det aldrig är klart förrän domaren blåst av matchen. Det lag som då lyckats försvara sitt mål bäst samtidigt som laget även kanske lyckats göra något framåt är de som hanterat både förklarliga och oförklarliga faktorer på bästa sätt.


Första halvlek mot de alltid lika trevliga och duktiga Hammarby var en välspelad sådan, i vart fall sett från ett Älvsjö-perspektiv. Vi hade inför matchen pratat om högt bolltempo, det blöta underlaget och hur vi skulle försöka hantera det samt att hålla positionerna. Vi lyckades väldigt väl med allt detta vilket resulterade i ett rikligt antal riktigt vassa målchanser och därtill ett stort antal hörnor som flera gånger var riktigt, riktigt farliga. Hammarbytjejerna försvarade sig frenetiskt och med stor glöd...trots det kylslagna vädret.

Vi lät oss dock inte nedslås av detta trots att vi i halvtid inte lyckats spräcka nollan, vi var nämligen fast förvissade om att det skulle komma att lossna om vi bara fortsatte på inslaget spår.

Vi lät oss heller inte nedslås av det faktum att Hammarby, ett par minuter in i andra halvlek, gör mål på sin första målchans under matchen. Märkligt kan tyckas men samtidigt underbart på ett nästan elakt vis.

Vi fortsätter att pumpa och trycka på, vi flyttar upp våra positioner ytterligare sista 20 minuterna vilket därmed öppnar upp för kontringar. Men en dag som denna, då vi vinner antalet målchanser med 15-3, hörnorna med 13-1 så slutar det ändå med en uddamålsförlust då bollen inte hittar in i något mål fler gånger under denna match. Förklarligt eller oförklarligt, bedöm själva.

Att bollen är rund vet vi redan.

Matchens utropstecken: Att vi trots det massiva spelövertaget förlorar matchen men ändå håller humöret upp, speciellt i omklädningsrummet efter matchen var det härligt att se hur tjejerna hanterade situationen. Inga bortförklaringar, ursäkter eller beskyllningar åt något håll, det är stort, det är kärlek till sporten!
F04 Div 1, Tullinge - Älvsjö AIK
2017-10-03 01:00
Tullinge - Älvsjö AIK, 3-3 (2-0)


Returmöte mot Tullinge stod sist på schemat denna intensiva fotbollsvecka. Senast vi mötte dem imponerades vi av deras disciplin och intensitet, vi skulle bli imponerade ytterligare en gång.

Vi trodde oss alltså veta att Tullinge skulle inleda i ett högt tempo och var helt överens om att vara på tårna men samtidigt inte bli stressade av ett högt inledande tempo. Vi klarade inte riktigt av att efterleva något av detta.

Efter bara några minuter hade våra kontringsskickliga och starka motståndare skapat ett antal farliga målchanser. Efter ytterligare några minuter hade de inte bara tagit ledningen utan även hunnit utöka den till 2-0 och upplevelsen var då allt annat än munter. Samtidigt ska våra tjejer ha en eloge för hur de vägrar att vika ner sig och börjar så sakteliga arbeta sig in i matchen.

Den inledande och våldsamma anstormningen tog säkert en del på krafterna hos Tullinges tjejer och tempot gick ner en aning. Det gynnade oss som därmed lyckades etablera ett spel som inte kom att handla om snabba omställningar för i det spelet var det tydligt att den korta sticka skulle hamna hos oss.

Vi arbetar oss fram till ett par riktigt vassa målchanser och den första av våra fem ramträffar kommer efter en riktigt fin kombination. Dock lyckas vi inte punktera nollan innan domaren blåser av för halvtid.

I halvtid är vi ändå hoppfulla då vi känner att vi har dem inom räckhåll samt att intensiteten i deras spel sjunkit ytterligare en aning.

Om Tullinge var det bättre laget i första halvlek så var scenförändringen i det närmste total i den andra. Vi lyckas nästan parkera spelet på deras planhalva och skapar ett gäng farliga målchanser, två gånger träffar bollen ribban, två gånger stolpen men vi hittar även rätt ett par gånger och halvvägs in i halvleken har vi kvitterat. Lyckan är givetvis påtaglig efter att vi tar ledningen genom en snabb frisparksvariant med ca 10 minuter kvar av matchen.

Då vaknar Tullinge-tjejerna till liv igen och till saken hör att de varit farliga flera gånger under vår press. Nu vänder spelet tillfälligt och vi börjar slå ifrån oss. Det utnyttjar våra motståndare och kvitteringen är ett faktum.

Slutet av matchen är spännande och vår upplevelse är att vi är något närmare ett ledningsmål än våra motståndare men när domaren blåser av matchen är det med en viss lättnad då det mycket väl kunde runnit iväg till Tullinges fördel i början av matchen.

Assist: Maja, Nataly och Linn


Mål: Vendela, Linn och Amanda


Matchens utropstecken: Som redan nämnts lyfte vi oss rejält under andra halvlek och att vi lyckas vända ett tvåmålunderläge  till ett oavgjort resultat ska vi vara oerhört stolta över.
F04 Div 2, Älvsjö-Stureby
2017-10-03 00:04
Älvsjö AIK - Stureby, 10-0 (3-0)


Inför matchen pratade vi om hur vi ville känna oss efter matchen och det med anledning av hur vi hade känt oss efter matchen mot Örby några dagar tidigare.

Vi var rörande överens om att vi denna gång skulle ge järnet från start och inte fundera så mycket över vad motståndarlaget skulle ta för sig.

Full fart blev det redan från start med en klar målchans bara 8 sekunder efter matchen blåstes igång. Därefter visade vi upp en fotboll som var fantastisk och mer därtill. Målchanserna avlöste varandra och vi lyckades hålla våra positioner på ett sätt som gjorde det svårt för våra hårt kämpande motståndare att ens komma till målchanser. I halvtid hade vi lyckat hitta rätt hela tre gånger.

Det är inte helt otroligt att luften gick ur våra motståndare när vi tidigt i andra halvlek utökar ledningen efter ett misstänkt offsidemål men under resten av matchen visar vi att vi inte ville återuppleva känslorna från senaste Örbymatchen. Högt bolltempo, fina kombinationer och härlig inställning medför att vi fortsätter att skapa chanser men där vi också lyckas utnyttja dem på ett effektivt vis.

Assist: Ella L, Nataly x 3, Amanda, Maja x 2, Flisan och Tess

Mål: Tess x 4, Elin, Amanda, Nataly x 2, Flisan och självmål


Matchens utropstecken: Så fantastiskt kul att se Tess åter igen ta stora kliv i sin utveckling. En gång vår hon den givna backklippan och har under åren testat flera olika positioner, senaste åren oftast som ytter där hennes enormt rappa löpsteg varit en stor tillgång. Hennes andra halvlek som toppforward är troligtvis en av Tess bästa någonsin, det som gör henne hennes insats anmärkningsvärd är att denna tjej hellre passar lagkompisarna än att göra mål själv. Att då göra fyra mål säger lite om insatsen. Även Nataly gör en fantastik insats och vid sidan av det hårda jobbet hon gör både framåt och bakåt är hon inblandad i hälften av alla mål som görs i denna målkavalkad.
F04 Div 2, Älvsjö-Örby
2017-09-30 02:55
Älvsjö AIK- Örby, 0-3 (0-3)


Det var många som hade sett fram emot denna match mot Örby, våra lokalkonkurrenter som vi spelat mot ett många gånger genom åren men som efter denna säsong går ihop med Stuvstas F04-lag. Det förhöll sig även på det viset att båda våra lag toppar serien i vilken vi båda spelar i. En seriefinal med andra ord.

Detta kom dock att bli en match som jag tror att många av oss vill glömma, eller inte då det var ett ypperligt bevis på att rätt inställning och attityd alltid, eller åtminstone ofta, betalar sig.

Om vi bortser från de inledande minuterna i första halvlek så tar Örby över matchen totalt och är i det närmste bättre än oss på samtliga positioner. Bättre passningsspel, intensivare i närkamperna, bättre rörelse och beslut men framför allt en skärpa och inställning som vi inte var i närheten av. Vi brukar inte vara så kritiska till våra spelare då vi vet vad de kan och egentligen inte behöver bevisa något men första halvleken är troligtvis en av de sämre vi presterat senaste tre åren. Det förtar inte Örbys insats på något sätt för de gjorde oss dåliga med sin rörlighet och beslutsamhet.

Vi släpper in tre mål som givetvis är kopplade till en bra prestation från våra duktiga motståndare, deras sylvassa forwards oroade oss konstant men sättet vi agerade på är inget annat än passivitet och nästan arrogans inför sin uppgift.

0-3 i halvtid och det speglar mer än väl matchbilden. I halvtid är vi nästan uppgivna men bestämmer oss till slut för att glömma halvleken och gå in och ge järnet den sista halvtimmen så att vi åtminstone skulle kunna glädjas åt något.

I andra halvlek visar vi varför vi troligtvis har Sveriges bredaste trupp, ett helt annat spel, en helt annan inställning och vi lyckas etablera en press som i princip, och med undantag för någon kontring och några fina väggspel från motståndarna på mittplan, var kompakt genom återstoden av matchen. Vi skapar ett antal kvalificerade målchanser där många var så bra att vi rimligtvis borde ha gjort något eller till och men några mål men bollen är som bekant rund, den gör inte alltid som man vill.

Resultatet står sig matchen ut men vi tillät oss ändå glädjas en gnutta över att vi lyfte oss och rejält i andra halvlek.

Vi tackar Örby därmed för dagens uppvisning, alla våra matcher genom åren som gått och önskar verkligen deras duktiga gäng all lycka när de går samman med Stuvsta som definitivt kommer att bli ett lag att se upp för framgent. Vi ses igen!


Matchens utropstecken: En match som denna vill vi på goda grunder helst lägga bakom oss men nog var det en fröjd att se en av motståndarlagets stjärnor som gör en av sina sista matcher med Örby för att därefter ansluta till vår trupp. Hon är inte bara en fantastisk fotbollsspelare, hon kom efter matchen och tröstade oss med orden "alla har vi dåliga dagar, ni spelade bra ändå", så säger en sann idrottstjej och vi är så glada över att välkomna henne till vårt lag!
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer