Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsjö F04 - mot nya höjder.
Välkommen till Älvsjö AIK F04, vi söker spelare till våra Div 1 & 2 lag!

Vi befinner oss sedan sju år på en fantastisk resa där vi tränar runt tre gånger i veckan, spelar ett stort antal matcher och cuper. Vi har ett långsiktigt mål, att skapa en grupp som håller ihop och spelar fotboll under väldigt lång tid! Samtidigt vill vi erbjuda en miljö där varje spelare ständigt utmanas, utmanar sina gränser och utvecklas.


Vi kommer att fortsätta att sträva efter att förbli en av Stockholms och kanske Sveriges bredaste trupper där det finns möjlighet att både mäta sig med regionens och landets bästa lag samt att spela utvecklande matcher/cuper på medel till svår nivå.


Är du ambitiös och vill utmana dig själv i en rolig och utvecklande miljö hör av dig till vår lagledare Christine enligt nedan.


För frågor och funderingar, kontakta gärna vår lagledare Christine De Ciccio på 0733-531240 eller via mail christine.de.ciccio@outlook.com
*****************************************************************

Livestream av våra matcher!


Vi provar att sända våra matcher så gå in på:

https://solidsport.com/alvsjo-aik--f04

Skapa ett konto klicka i att du följer vår sida så får du info om kommande matcher etc, det är gratis att under provperioden titta på våra sändningar.


*****************************************************************

OBS! Nytt lagkonto!!!

Lagkassan samt cupbetalningar görs på:

Swedbank 8327-9,694 320 027-6 Christine De Ciccio

F04, när summan blir större än delarna. Match mot Hammarby, Div 1
2019-05-07 11:20
Älvsjö AIK – Hammarby IF, 3-0 (1-0)


Lagidrott är som allra roligast de tillfällen då känslan, av att summan är större än delarna, infinner sig. I segermatchen mot Hammarby infann sig just denna känsla och då är det givetvis både kul och enkelt att spela fotboll.

I takt med att vi mognat, blivit äldre och om möjligt klokare har antalet prestigefyllda matcher lyckligtvis minskat till antalet. I årets andra match mot Hammarbys F04 lag var dock både prestige och därmed nervositet tillbaka. Inte alls så konstigt med tanke på att många av våra tjejer, under många år, spelat tillsammans med många av Hammarbys duktiga fotbollsspelare.

Därför la vi mycket av tiden under samlingen på att prata om vilka vi är, vad som definierat oss och vilken typ av fotboll vi kan och vill spela. 

Redan efter 10-15 minuter in i matchen var det tydligt att alla våra tjejer, utan undantag, visste vad de skulle göra och hur. För det var ungefär då som motståndarnas inledande, intensiva press mattades av och vi började vinna fler närkamper på mittplan och kunde därmed anfalla istället för att bara försvara. Inget av lagen skapade några riktigt farliga målchanser under de första 20 minuterna men i takt med att vi blev modigare och mer självsäkra började vi så sakteliga skapa chanser framåt, och det utan att släppa till något nämnvärt bakåt. En relativt jämn halvlek med ett viss övertag i kvalificerade chanser till vår fördel. Därför kom det psykologiskt viktiga ledningsmålet efter halvlekens sista fotbollsaktion som en skänk och det infann sig både en lättnad och fortsatt tro på att vi kunde mer.

I andra halvlek ökar vi trycket ytterligare, fortsätter att vinna många viktiga närkamper samt spela ett rakt spel med snabba omställningar som ett genomgående tema. Att vi gör ytterligare två mål under halvleken kändes som en naturlig konsekvens av de många målchanser som vi vaskade fram. Inte för att våra motståndare var ofarliga, tvärtom, ett lag som Hammarby har flera enormt duktiga fotbollsspelare (och ledare) men i denna match höll vi verkligen ihop såväl lagdelar som spelidé. Lägg därtill att energinivån hos våra spelare var på topp från början till slut.

Efter slutsignalen var givetvis stämningen på topp och det kändes som att vi hittat något i vårt spel som alla tror på och vill vara en del av.

Assist: Smilla
Mål: Tindra, Nata och Saga L


Matchens utropstecken: Att alla slet för varandra var det som i slutändan fällde avgörandet i denna match. Att använda sig av stora ord som lagmaskin, moral och vilja är inte att överdriva eller att sätta sig på allt för höga hästar. Detta var en dag där alla i vårt lag ville. Vi var elva tjejer på plan men det kändes definitivt som att vi var fler.

F04, stånk och stön mot BP i Div 1
2019-04-29 18:23
Älvsjö AIK – BP, 1-1 (0-1)


Det går, bara man vill. Så kan anstormningen mot det väloljade maskineriet från BP sammanfattas. En välsmakande poäng som definitivt kändes som en seger.


Vi visste innan att det skulle komma att bli tufft, väldigt tufft mot de nyblivna Future-cup silvermedaljöserna. Inte blev det lättare av sena skador och sjukdomar denna i övrigt så underbara vårdag.

Lite hack i planeringen och kommunikation avseende spelplats, till råga på allt inte så värst välkomnande att inte kunna erbjuda gästerna från västra Stockholm ett omklädningsrum innan eller efter match. Tursamt nog för både BP-tjejerna och vårt lag var att vädergudarna visade upp sig från sin allra bästa sida.

Tillbaka till matchen, BP tryckte inledningsvis på ordentligt mot vårt låga försvar och kom till ett antal "halvchanser" men efter en kvart kändes det nog som att vi lyckats rida ut den värsta stormen. Typiskt nog utnyttjar motståndarna strax därefter ett misstag från vårt i övrigt alldeles utmärkta försvar. 0-1 och med tanke på matchens karaktär fram till dess kändes det tungt...väldigt tungt, "hur hämtar vi tillbaka detta" tänkte vi.

Dock visar våra tjejer enorm karaktär och moral, vi avviker inte från vår spelplan och BPs energi mattas så småningom av en del. Framåt slutet av halvleken lyckas vi t o m spela oss fram till ett par målchanser.

Vi ändrar heller inte spelsystem inför andra halvlek, trots att några av oss börjat misströsta då en kvittering, trots nämnda målchanser, kändes avlägsen.

I andra halvlek lyckas vi ändå jobba oss in ytterligare i matchen och det är, från vårt perspektiv, en jämn, åtminstone jämnare halvlek. Tempot sjönk också aningen vilket troligtvis gynnade oss. Det kändes dock som att BP kom till något giftigare lägen trots att vi lyckades oroa dem, framför allt genom de fasta situationer som uppstod på deras planhalva. I slutet av matchen lyfte vi upp laget och flyttade upp ytterligare en spelare till anfallslinjen, det öppnade upp spelet åt båda håll och givetvis var det enormt glädjande och uppmuntrande att vår "satsning" men framför allt tålamod betalade sig genom en sen kvittering.

1-1 stod sig matchen igenom vilket vi var oerhört nöjda med denna dag, i synnerhet som att våra motståndare genom hela matchen tryckte på och visade vilket enormt fotbollskunnande de besitter.

Ibland känns en poäng som en seger, gårdagens match var just en sådan.

Assist: Emelie
Mål: Nata


Matchens utropstecken: Organisation och disciplin är två ledord i ett väl fungerande lag, samtliga tjejer, utan undantag, levde med råge upp till detta denna match. Det var också underbart att höra allt peppande mellan våra tjejer trots underläge, trots stånkande och stönande i värmen och ett till synes svårt läge.
F04, 563 dagar senare i Sanktan, förlust mot Älta IF i Div 2
2019-04-25 00:04
Älvsjö AIK – Älta IF, 1-4 (0-2)


563 dagar. Hela 563 dagar...har det hunnit gå sedan vi förlorade vår senaste Sanktan-match. En otrolig svit som aldrig varit ett mål i sig, vi har aldrig ens pratat i dessa termer utan helt enkelt fokuserat på prestationen inför och under varje enskild match. Vi presterade faktiskt bra även i denna match som kom att bli den fajt som bröt den magiska sviten men våra motståndare, Älta IF, presterade helt enkelt ännu bättre.


En intensiv inledning från bägge lagen där vi trots ett väldigt tidigt och ytterst "onödigt" baklängesmål håller oss till vår spelplan. Vi kommer vid flertalet gånger runt på kanterna utan att komma till några riktigt farliga avslut.


Älta-tjejerna hade givetvis också en spelidé som de höll sig till väldigt väl. De hotade oss gång efter annan genom snabba och farliga omställningar och kontringar. Vårt försvar höll dock tätt och lyckades avvärja de riktigt farliga chanserna.


Trots detta ständiga hot upplever vi att vi jobbat oss in i matchen på ett fint sätt och vi får efter ett väldigt fint mönsteranfall ett mål bortdömt, hårfin offside men troligtvis ett korrekt domslut. Därför kändes det minst sagt jobbigt att Älta i ett anfall strax därefter, genom en av alla kontringar gör ett mål i vad som såg ut att vara solklar offside. Ingen skugga över den utmärkte domaren men psykologiskt kom målet så att säga vid helt fel tillfälle, om det nu någonsin är bra tajming att släppa in mål.


Resten av halvleken fortsätter lite i samma anda, vi försöker bygga spelet men störs ständigt av hårt pressande motståndare som när de erövrade bollen var oerhört beslutsamma och giftiga.


I halvtid gör vi ett par förändringar för att försöka vända matchen. Andra halvlek är ännu jämnare än den första och det är minst sagt en kamp där känslan är att samtliga spelare i båda lagen ger allt.


Tyvärr lyckas vi, mycket på grund av Ältas tajta och disciplinerade försvar inte komma till några farligare avslut och typiskt för matchen gör Älta både 0-3 och 0-4 efter att deras forwards på bästa möjliga sätt förvaltat två frilägen. De var helt enkelt hungrigare i de avgörande lägena. Att vi inte viker ner oss och fortsätter att spela vårt spel är en av många ljusglimtar i matchen. Visst slår Älta av lite på takten och gör en del byten som ger oss utrymme att spela ut de sista 10 minuterna men vi avslutar verkligen med flaggan på topp. Tröstmålet vi gör är en riktig delikatess.


1-4 slutar matchen, all heder åt våra spelare men framför allt åt motståndarna som gör vad som krävs för att vinna matcher, mål på de chanser som uppstår.


563 dagar hann det gå.


Assist: Olli
Mål: Gucci


Matchens utropstecken: I en match där vi möter så pass tuffa motståndare som vi gjorde var det framför allt två tjejer som stod upp på bästa tänkbara sätt. Olli som virvlade runt som en tornado ute på kanten och kryddade sin insats med en magisk assist och Filippa som vann väldigt många tuffa närkamper på innermittfältet och det i 80 minuter.

F04, Premiär(nerver) i Sanktan -19 mot Boo FF i Div 1
2019-04-15 00:50
Älvsjö AIK – Boo FF, 3-2 (3-1)


Äntligen är Sanktan igång och i vår premiär stod Boo FF för ett tufft motstånd. Det som såg ut att gå mot en bekväm seger slutade med att vi blev rejält tillbakapressade under sista 10-15 minuterna och vi fick god hjälp av vår ribba för att undvika poängtapp i sista minuten.


Vi inleder matchen väldigt starkt och helt enligt plan mot ett Boo som går från klarhet till klarhet vad gäller utveckling. Det är verkligen en fröjd att se hur de från gång till annan blir ett allt spelskickligare lag. Vi försökte därför etablera vår press högt upp på deras planhalva för att om möjligt störa deras speluppbyggnad och vi lyckas synnerligen väl med det.


Vi skapar redan från start ett antal farliga målchanser utan att få till det medan Boo-tjejerna å sin sida inte lyckas få fast bollen på vår planhalva några längre perioder. I vart fall inte något etablerat spel men det skulle som sagt komma att ändras längre fram i matchen. Efter ca en kvart och en handfull farliga chanser lyckat vi till slut få håll på nollan vilket kändes både förlösande och rättvist.


Matchen fortsätter därefter i samma tema och vi fortsätter att pressa till oss bollen högt upp på motståndarnas planhalva. Efter en fin sekvens där vi kommit runt på kanten och det blivit en tilltrasslad situation i deras straffområde släpper Tindra bollen på en rättvänd Emy som på ett magiskt sätt knorrar in bollen i övre hörnet...och det med vänstern, vilken pärla!


Nu tror vi att det ska lossna ordentligt, i synnerhet som vi bara ett par minuter senare får en (billig?) straff till vår fördel som vår straffspecialist Smilla iskallt sätter lågt i ena hörnet. 3-0 och solen skiner för full i i flera avseenden. Kanske lite för mycket för strax innan halvtidsvilan lyckas Boo komma till ett av få avslut denna halvlek. Ett skott, som förvisso var hårt i trängt läge men som kom i en vinkel som totalt bländande Tilde i mål. 3-1 i halvtid och snacket i paus var genomgående positivt, vi var överens om att fortsätta i samma spår då det verkligen kändes som att vi kontrollerade händelserna.


Till en början ser det bra ut för vår del men ju längre matchen lider, desto mer tar Boo över matchen. Vi skapar förvisso ett par halvchanser men känslan är att nästa mål kommer att sätta stor prägel på återstoden av matchen. Det känns också som att våra motståndare är hungrigare i närkamperna. De vinner klar fler sådana och visar upp ett väldigt fint spel, framför allt på de centrala delarna av plan. När reduceringen sedan kommer efter en briljant uppvisning av Boos forward uppstår det en oro och ängslan i laget. Vi får knappt låna bollen och det är så när att kvitteringen kommer med någon minut kvar av matchen.


Lättnad och glädje när domaren väl blåste av matchen till slut och sett i perspektiv så var det väl kanske rättvist, i synnerhet om man tittar till antalet kvalificerade chanser och spelet sett över 80 minuter. Samtidigt lämnade vi plan med andan i halsen då sista kvarten verkligen var tuff. Kanske var det ändå premiärnerverna som gav sig till känna till slut, vi är heller inte vana att spela 2 x 40 minuter vilket visade sig passa bättre för Boo än för oss. Kul och spänannde, precis som det ska vara.


Assist: Nata och Tindra
Mål: Smilla x 2 (varav en på straff) samt Emy


Matchens utropstecken: Matchens första halvtimme var en fin uppvisning i hög press med härlig intensitet och vilja. Den som bäst lyckades fullfölja detta matchen igenom var Emy som också fick krydda detta men en riktig pärla till fullträff!

F04 - Guld och Brons i NFF Cupen
2019-02-04 09:44
NFF Cupen 2019

På söndagen åkte vi ut till Botkyrkahallen för att spela årets sista Futsal cup nämligen den anrika och välarrangerade NFF Cupen.

Båda lagen går rent i gruppspelet och får i semifinalerna möta varsitt Spångalag som också åkt med två lag. Semifinalerna blir precis så jämna och tuffa som det skall vara där Lag Vit tyvärr förlorar sin semi med 0-1 och där lag Blå efter en sen med rättvis kvittering i slutminuterna lyckas ta sig vidare efter straffläggning. Finalen spelades därmed mellan Spånga Röd och Älvsjö Blå.
Ytterligare en tuff drabbning väntade och efter att matchens lirare i form av Spångas målvakt gjort några riktigt svettiga räddningar går även denna match till förlängning och straffar.

Vi lyckas även denna gång dra det längsta stråt efter att Jullan som för övrigt var utmärkt genom hela cupen avgör finalen med en fin räddning på Spångas fjärde straff.

Vi tackar våra underbara tjejer, motståndare, domare, arrangörer, publik och Ubbe Sjöö, Erik Lundqvist och inte minst Viggo Lönn för hjälpen med kameran.

Älvsjö F04

Spelade matcher
Sön 20/10 15:30
0 - 0  
Sön 20/10 10:40
0 - 1  
Lör 19/10 14:40
1 - 3  
Lör 19/10 10:40
10 - 1  
Fre 18/10 18:40
1 - 1  
Sön 13/10 15:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer