Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsjö F04 - mot nya höjder.
Vi är ett av få 04-lag i Stockholm fortsätter vi att växa, vi kan numera stoltsera med trupp bestående av 32 tjejer.

Vi befinner oss sedan sju år på en fantastisk resa där vi tränar runt tre gånger i veckan, spelar ett stort antal matcher och cuper. Vi har ett långsiktigt mål, att skapa en grupp som håller ihop och spelar fotboll under väldigt lång tid! Samtidigt vill vi erbjuda en miljö där varje spelare ständigt utmanas, utmanar sina gränser och utvecklas.


Vi kommer att fortsätta att sträva efter att förbli en av Stockholms och kanske Sveriges bredaste trupper där det finns möjlighet att både mäta sig med regionens och landets bästa lag samt att spela utvecklande matcher/cuper på medel till svår nivå. För frågor och funderingar, kontakta gärna vår lagledare Christine De Ciccio på 0733-531240 eller via mail christine.de.ciccio@outlook.com


*****************************************************************

OBS! Nytt lagkonto!!!

Lagkassan samt cupbetalningar görs på:

Swedbank 8327-9,694 320 027-6 Christine De Ciccio

Älvsjö AIK F04 öppnar upp för nya spelare till truppen.
2018-11-08 10:36
Älvsjö AIK F04 - Sanktanmästare Div 1 & Div 2
Efter ett makalöst 2018 laddar vi nu om för säsongen 2019 med ännu mer energi och vår starka vilja att utvecklas.

 

För att Älvsjö AIK F04 skall fortsätta vara en av Sveriges bästa och bredaste F04 trupper vill vi nu förstärka med ett antal nya spelare. Vi söker tjejer med ambition och viljan att utvecklas tillsammans med ett glatt gäng tjejer som älskar fotboll och att umgås oavsett sammanhang.

 

I Älvsjö AIK kommer du även erbjudas en mycket bra miljö även för fortsatt utveckling då exempelvis Damlaget spelar i Div 1, Dam-U spelar i Div 2 och J19 samt att det även finns Dam-J lag så det kommer finnas alla tänkbara förutsättningar för fortsatt spel och utveckling.

 

Om detta känns rätt är ni mer än välkomna att höra av er för provträning med vårt fantastiska lag.


För frågor och funderingar, kontakta gärna vår lagledare Christine De Ciccio på 0733-531240 eller via mail christine.de.ciccio@outlook.com

F04 – Makalös avslutning på en makalös säsong
2018-10-25 15:19
Guldtjejerna från Eskilstuna Rekarne Girls Cup.
Eskilstuna Rekarne Girls Cup - i fredags packade vi ihop oss i två minibussar och styrde färden mot Eskilstuna och Rekarna Girls Cup, årets sista utomhuscup vilket visade sig vara en turnering av högsta kvalité med riktigt tufft motstånd.

 

Gruppspel

 

Älvsjö – Kungsgården     6-0   (2-0)

 

Vi inledde redan på fredagen mot en ny bekantskap, Kungsgårdens SK, ett trevligt gäng tjejer och ledare från Sandviken. Kungsgården-tjejerna försvarar sig tappert men tröttnade betänkligt under andra halvlek och när röken lagt sig har vi petat in 6 bollar bakom en för övrigt mycket duktig målvakt.
Assist: Tilde 2, Nataly, Smilla, Flisan, Linn.
Mål: Nataly 2, Smilla 2, Gucci, Linn

 

Eskilstuna United – Älvsjö     0-1   (0-1)

 

Eskilstuna är ett väldigt bra lag som spelar en mycket trevlig, organiserad och effektiv fotboll vilket gav oss stora problem under långa stunder. Vi skall vara mer än nöjda över resultatet i denna tuffa jämna match där vårt kollektiva försvarsspel är anledningen till att vi lyckas vinna matchen.
Assist: Smilla.
Mål: Nataly

 

Älvsjö – Mälarhöjden     5-0   (2-0)

 

Mälarhöjden har under året haft en brant utvecklingskurva och verkar bli tuffare att möta för varje gång. Vi är trots detta det bättre laget och har det mesta och det bästa av spelet och vinner till slut rättvist med 5-0 och vinner därmed gruppen.
Assist: Sandra, Tilde, Flisan, Linn.
Mål: Nataly, Flisan, Emy, Tilde, Filippa

 

Slutspel

 

Kvarstfinal

 

Våra tjejer var otroliga i många avseenden då detta var en match vi av flera anledningar helst vill lägga bakom oss. Vi fick dock med oss såväl resultatet som en nyvunnen bekantskap i alternativ och för oss främmande lag- och ledarfilosofi. Kvartsfinalen vinner vi rättvist med 2-1 efter att ha vänt ett tidigt underläge.
Assist: Nataly 2.
Mål: Smilla, Filippa

 

Semifinal

 

Älvsjö - Täby     1-1  5-4 efter straffar   (0-1)

 

Som någon av tjejerna sa efter matchen: ”det här var en skum match”. Vi saknade energi och vaknade inte ens till när Täby gör 0-1 redan i den 3:e minuten efter att deras hypersnabba forward hunnit först på en av många långbollar bakom vår backlinje. Matchen var relativt jämn men saknade märkligt nog den riktiga nerven och intensiteten som brukar höra semifinaler till. Vi lyckades trots detta kvittera i mitten av andra halvlek och nerv blev det till slut när matchen gick till straffar och där vi som bekant efter år av förluster nu för 3:e gången i följd gick segrande ur striden.
Assist: -.
Mål: Smilla.
Straffläggare: Smilla, Sandra, Emy, Emelie och Flisan

 

Final

 

Älvsjö – Djurgården     1-0   (1-0)

 

Finalen spelades på söndagseftermiddagen mot Djurgårdens nykomponerade Akademilag som tagit sig vidare i turneringen efter dubbla straffläggningar. Djurgården börjar klart bäst och vi får efter de inledande 8-10 minuterna vara glada att vi fortfarande har 0-0. Djurgården var så när att slinka igenom  ett antal gånger i djupet. I denna match var vi väldigt glada över att ha linjedomare då samtliga offside-avblåsningar var med små marginaler. De lyckas också få till ett klockrent friläge utan att slå hål på vår nolla. Efter de inledande minuterna börjar vi komma rätt i pressen och den energi som saknades under framförallt semifinalen verkade nu kanaliseras mot Djurgården. Vi började vinna närkamper och kommer runt på kanterna, i den 16:e minuten gör Linn en av de längsta och snabbaste ensamruscherna vi sett och slår dessutom en perfekt boll i sidled till en framstormande Julia som kan stöta in bollen i öppet mål. Vi gör passande nog cupens bästa insats under finalen och när den utmärkte domaren senare blåste av matchen är ytterligare ett cupguld ett faktum.
Assist: Linn.
Mål: Julia

 

Cupens utropstecken: Det finns många fina prestationer att nämna men vi får nog välja det som stod ut lite extra. Försvarsspelet i vanlig ordning med Tilda som stenhård general framför våra duktiga målvakter Tilde och Julia. Linns rusch på säkert 60 meter med två Djurgårdstjejer jagandes måste nämnas igen och det blir ju inte sämre när målvakts-Julia för dagen vikarierande utespelare är på plats och får avgöra finalen med sitt 1-0 mål.


Det är helt galet vilken bredd vi har, vi har inte spelat en enda cup och knappt någon seriematch med samma uppställning och vi har tex använt hela 32 tjejer (3 på lån från 05) i våra 14 Div 1 matcher.

 

Vi tackar våra motståndare, de duktiga domarna, publiken och cupens arrangör Eskilstuna United med Andreas i spetsen för en rolig och välarrangerad cup.

 

Älvsjö AIK F04

F04 - Årets pristagare
2018-10-16 12:19
Årets pristagare i F04: Smilla, Tindra, Emy och Ingrid.
På måndagskvällen hölls traditionsenligt den stora års-avslutningen på Stockholmsmässan i Älvsjö där lagens insatser samt de individuella pristagarna hyllas.

I F04 gick priserna till följande tjejer:

Årets spelare:            Smilla Lönn
Uppmuntringspris:    Tindra Cederholm
Uppmuntringspris:    Ingrid Bornstein
Uppmuntringspris:    Emy Sjöö

Älvsjö AIK F04


F04 - Sanktan mästare 2018
2018-10-15 14:09
Saltsjö-Boo IF – Älvsjö AIK    0-3   (0-1)


När vi nu redan var klara seriesegrare var det uttalade målet att gå igenom årets Div 1 på samma sätt vi lyckades med i Div 2, utan att förlora en enda match. Vi avslutar en fantastisk Sanktansäsong genom att på söndagskvällen bortabesegra seriefyran Saltsjö-Boo med 0-3 efter 0-1 i paus och vi lyckas därmed gå obesegrade genom både Div 1 och Div 2, en fantastisk säsong helt enkelt


Vi rivstartar och gör 0-1 redan efter 2 minuter när Tilda slår en grym boll i djupet till Smilla som i sin tur lyckas få fram bollen till en framstormande Linn som kan bredsida in bollen i mål, vilken drömstart! Saltsjö-Boo spelar en mycket fin passningsorienterad fotboll varierat med lite rakare spel och matchen känns väldigt jämn under de första 30 minuterna även om Saltsjö-Boo nog hade mer boll än vi men där vi ändå skapar de bästa målchanserna.


I paus är tjejerna inte riktigt nöjda med sin insats utan tycker att vi har mer att ge, något dom verkligen visade i andra halvlek. Vi skapar direkt på avspark ett bra läge för att utöka vår ledning och följer upp det med ett antal fina chanser under andra halvlekens inledning utan att vi lyckas få dit bollen. Saltsjö-Boo är hela tiden farliga i omställningarna men våran duktiga backlinje ser till att dom inte skapar några direkta farligheter.


I den 49 minuten får vi till slut in bollen efter en trippelchans där först Smilla följt av Amanda avslutar från nära håll varpå Filippa håller sig framme på en stolpretur och trycker in 0-2. Nu går luften lite ur våra motståndare och vi skapar under de sista 10 minuterna ytterligare några fina målchanser och det blir Amanda som avslutar dagens målskytte genom att i den 54 minuten snyggt lobba in bollen från straffområdeslinjen.


Assist: Smilla, Amanda, Linn
Mål: Linn, Filippa, Amanda


Matchens utropstecken: Var skall man börja, vilket lag och vilka tjejer vi har! Vi har hittills spelat 76 11-manna matcher och vi har bara förlorat 5 varav en på straffar, ett helt otroligt facit. Alla tjejer förtjänar att nämnas en sån här dag då Ni alla varit en del av gruppen och dess framgångar. Vi har roterat en hel del och att Ni oavsett uppställning, konstellation och motstånd alltid på något märkligt sätt lyckats få det att fungera och prestera fin fotboll är lika uppseendeväckande som det är fantastiskt! Stort tack för ett fantastiskt fotbollsår!


Vi tackar Saltsjö-Boo, domare och publik för en trevlig fotbollskväll.

F04 - Delad poäng i Div 1 mot Tyresö
2018-10-15 12:11
Älvsjö AIK – Tyresö FF      1-1    (1-1)


En lång tuff säsong lider mot sitt slut och vi börjar ana en viss ”hösttrötthet” hos våra tjejer och kanske även hos oss ledare. Och kanske är det den som gör att denna matchrapport kommer en vecka för sent för det var förra helgen som vi spelade vår för året näst sista match i Div 1 och för motståndet stod Tyresö.


Vi inleder matchen svagt och kommer helt fel in i pressen och vi förlorar de flesta närkamper vi hinner in i och om jag inte minns helt fel räknade vi in 15 passningar i rad som gick till någon av våra motståndare innan vi träffade rätt med en passning första gången. Med den passningsprocenten är det svårt att vinna matcher och Tyresö tar följaktligen ledningen efter 10 minuter efter att ett rensningsförsök seglat in i eget mål. Baklängesmålet blir som tur är en väckarklocka och vi börjar nu vinna alltmer dueller och får igång ett ok passningsspel. Nu skapar vi några bra chanser och i den 21 minuten kvitterar vi när Smilla snappar upp Emelies frispark och trycker in 1-1. Vi är det bättre laget under resten av halvleken och skapar lite chanser för att ta ledningen men resultatet står sig till pausvilan.


Vi är i paus övertygade att vi kommer fixa detta i andra halvlek då vi upplevde att våra motståndare började se lite trötta ut men där hade vi ordentligt fel, Tyresö trummar på med oförändrad energi och andra halvlek blir jämn där spelet böljar och där båda lagen skapar ett antal chanser för att kunna vinna matchen. Matchen slutar 1-1 och det känns rättvist då matchen överlag är jämn och där båda lagen har sina chanser att avgöra.


Assist: Emelie
Mål: Smilla


Matchens utropstecken: Vi gör på det stora hela en ok match mot ett mycket tufft motstånd och i denna match var det svårt att hitta någon eller några som stack ut lite extra. Det av oss kanske utnötta ordet kollektivet beskriver bäst vår insats denna gång.


Vi tackar Tyresö, domare och publik för en trevlig fotbollsdag.

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer