Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
F04 - Årets pristagare
2018-10-16 12:19
Årets pristagare i F04: Smilla, Tindra, Emy och Ingrid.
På måndagskvällen hölls traditionsenligt den stora års-avslutningen på Stockholmsmässan i Älvsjö där lagens insatser samt de individuella pristagarna hyllas.

I F04 gick priserna till följande tjejer:

Årets spelare:            Smilla Lönn
Uppmuntringspris:    Tindra Cederholm
Uppmuntringspris:    Ingrid Bornstein
Uppmuntringspris:    Emy Sjöö

Älvsjö AIK F04


F04 - Sanktan mästare 2018
2018-10-15 14:09
Saltsjö-Boo IF – Älvsjö AIK    0-3   (0-1)


När vi nu redan var klara seriesegrare var det uttalade målet att gå igenom årets Div 1 på samma sätt vi lyckades med i Div 2, utan att förlora en enda match. Vi avslutar en fantastisk Sanktansäsong genom att på söndagskvällen bortabesegra seriefyran Saltsjö-Boo med 0-3 efter 0-1 i paus och vi lyckas därmed gå obesegrade genom både Div 1 och Div 2, en fantastisk säsong helt enkelt


Vi rivstartar och gör 0-1 redan efter 2 minuter när Tilda slår en grym boll i djupet till Smilla som i sin tur lyckas få fram bollen till en framstormande Linn som kan bredsida in bollen i mål, vilken drömstart! Saltsjö-Boo spelar en mycket fin passningsorienterad fotboll varierat med lite rakare spel och matchen känns väldigt jämn under de första 30 minuterna även om Saltsjö-Boo nog hade mer boll än vi men där vi ändå skapar de bästa målchanserna.


I paus är tjejerna inte riktigt nöjda med sin insats utan tycker att vi har mer att ge, något dom verkligen visade i andra halvlek. Vi skapar direkt på avspark ett bra läge för att utöka vår ledning och följer upp det med ett antal fina chanser under andra halvlekens inledning utan att vi lyckas få dit bollen. Saltsjö-Boo är hela tiden farliga i omställningarna men våran duktiga backlinje ser till att dom inte skapar några direkta farligheter.


I den 49 minuten får vi till slut in bollen efter en trippelchans där först Smilla följt av Amanda avslutar från nära håll varpå Filippa håller sig framme på en stolpretur och trycker in 0-2. Nu går luften lite ur våra motståndare och vi skapar under de sista 10 minuterna ytterligare några fina målchanser och det blir Amanda som avslutar dagens målskytte genom att i den 54 minuten snyggt lobba in bollen från straffområdeslinjen.


Assist: Smilla, Amanda, Linn
Mål: Linn, Filippa, Amanda


Matchens utropstecken: Var skall man börja, vilket lag och vilka tjejer vi har! Vi har hittills spelat 76 11-manna matcher och vi har bara förlorat 5 varav en på straffar, ett helt otroligt facit. Alla tjejer förtjänar att nämnas en sån här dag då Ni alla varit en del av gruppen och dess framgångar. Vi har roterat en hel del och att Ni oavsett uppställning, konstellation och motstånd alltid på något märkligt sätt lyckats få det att fungera och prestera fin fotboll är lika uppseendeväckande som det är fantastiskt! Stort tack för ett fantastiskt fotbollsår!


Vi tackar Saltsjö-Boo, domare och publik för en trevlig fotbollskväll.

F04 - Delad poäng i Div 1 mot Tyresö
2018-10-15 12:11
Älvsjö AIK – Tyresö FF      1-1    (1-1)


En lång tuff säsong lider mot sitt slut och vi börjar ana en viss ”hösttrötthet” hos våra tjejer och kanske även hos oss ledare. Och kanske är det den som gör att denna matchrapport kommer en vecka för sent för det var förra helgen som vi spelade vår för året näst sista match i Div 1 och för motståndet stod Tyresö.


Vi inleder matchen svagt och kommer helt fel in i pressen och vi förlorar de flesta närkamper vi hinner in i och om jag inte minns helt fel räknade vi in 15 passningar i rad som gick till någon av våra motståndare innan vi träffade rätt med en passning första gången. Med den passningsprocenten är det svårt att vinna matcher och Tyresö tar följaktligen ledningen efter 10 minuter efter att ett rensningsförsök seglat in i eget mål. Baklängesmålet blir som tur är en väckarklocka och vi börjar nu vinna alltmer dueller och får igång ett ok passningsspel. Nu skapar vi några bra chanser och i den 21 minuten kvitterar vi när Smilla snappar upp Emelies frispark och trycker in 1-1. Vi är det bättre laget under resten av halvleken och skapar lite chanser för att ta ledningen men resultatet står sig till pausvilan.


Vi är i paus övertygade att vi kommer fixa detta i andra halvlek då vi upplevde att våra motståndare började se lite trötta ut men där hade vi ordentligt fel, Tyresö trummar på med oförändrad energi och andra halvlek blir jämn där spelet böljar och där båda lagen skapar ett antal chanser för att kunna vinna matchen. Matchen slutar 1-1 och det känns rättvist då matchen överlag är jämn och där båda lagen har sina chanser att avgöra.


Assist: Emelie
Mål: Smilla


Matchens utropstecken: Vi gör på det stora hela en ok match mot ett mycket tufft motstånd och i denna match var det svårt att hitta någon eller några som stack ut lite extra. Det av oss kanske utnötta ordet kollektivet beskriver bäst vår insats denna gång.


Vi tackar Tyresö, domare och publik för en trevlig fotbollsdag.

F04 – serieseger även i Div 2 efter vinst mot Enskede
2018-10-14 11:21
Enskede IK - Älvsjö AIK, 3-5 (2-4)


Sista matchen för säsongen i Div 2 och vi hade seriesegern inom räckhåll, helt i våra egna händer. Seger eller oavgjort mot våra grannar Enskede skulle räcka till att inte bara vinna serien, andra året i följd, utan även att hålla förlustnollan intakt. Om detta sa vi INTE ett enda ord inför matchen utan fokuserade på att göra vårt bästa genom att hålla upp tempot, hålla i bollen samt att gå på avslut oftare. Vi har ju som bekant under de senate matcherna haft svårt att trycka in bollen i motståndarmålet. Det blev ändring på den saken i den här matchen och vi lyckades därmed hålla hela vägen in i kaklet...i år igen.


Snacka om rivstart, redan från första sekund håller vi oss till vår spelplan och efter drygt en kvart har vi gjort fyra mål! Vi etablerar verkligen ett massivt tryck mot våra vilt kämpande motståndare som för dagen inte har med sig några avbytare. Samtidigt uppvisar vi en enorm effektivitet där det i princip blir farligt varje gång vi närmade oss den sista tredjedelen på plan.


Efter den inledande forceringen reser sig Enskedetjejerna samtidigt som vi troligtvis vaggats in i en falsk trygghet. En handfull enklare misstag i slutet av halvleken resulterar i två baklängesmål och matchen får tillbaka lite nerv.


I halvtidsvilan pratar vi om att skruva på matchläget igen och det lyckas vi med samtidigt som Enskede verkligen kommit i gång och vädrat morgonluft. En jämnare och mer fysisk andra halvlek med chanser åt båda håll, vår upplevelse är ändå att vi skapar fler farliga sådana men Enskede oroade konstant med sina kontringar. Ett mål i vardera ända under andra halvlek och efter slutsignalen ljudit tillåter vi oss själva att verkligen jubla åt en fantastisk säsong. Egentligen helt ofattbart att vi lyckas hålla en så pass hög och samtidigt jämn nivå säsongen igenom, stort och välförtjänt grattis till alla fantastiska tjejer i laget!


Assist: Flisan, Alina, Saga och Emma

Mål: India x 2, Elin, Miche och Jullan.


Matchens utropstecken: En rolig avslutningsmatch där måltorkan var som bortblåst, starkt av Enskede att slita på så hårt som de gjorde med tanke på att de inte hade med sig några avbytare. I vårt lag var det flera som stack ut men Flisan,vilka hörnor hon slog! Den ena bättre än den andra och två av dessa resulterade i mål framåt. Vidare var hon otroligt placeringssäker och höll ihop backlinjen på ett fantastiskt sätt. En stor eloge till India som, mot sina gamla lagkamrater, åter igen visade en härlig attityd och vilja. Att hårt jobb betalar sig framgår med tydlighet från målprotokollet.

F04 – Seger mot Stuvsta i Div 2
2018-10-08 22:50
 

Älvsjö AIK - Stuvsta IF, 2-1 (2-1)


Näst sista matchen för säsongen i Div 2 och i lördags var det då dags för returmötet mot våra grannar Stuvsta IF. En match i vilken vi spelade bra men likt föregående matcher hade förtvivlat svårt att få in bollen i mål. Den här gången räckte det ändå till seger.


Lite smått stukade från föregående match där vi mötte ett kompakt försvar ville vi verkligen visa framför allt oss själva att vi inte bara kan hålla i bollen på mittplan utan även se till att den hittar hela vägen in i motståndarnas mål.


Vi fick till vårt spel mot ett Stuvsta som också är vad vi betraktar som ett spelande lag. Första kvarten var relativt jämn spelmässigt men där den stora skillnaden mellan lagen denna dag var att vi också lyckades skapa en hel del chanser. I slutet av andra halvlek upplevde vi att vi etablerat ett stort tryck mot motståndarnas mål och både första och andra målet var en logisk följd av såväl tryck som antalet chanser.


Men logik är något som inte alltid hör hemma på fotbollsplan, när vi kände att vi höll på att få ett ordentligt grepp om matchen så reducerade motståndarna strax innan halvtidsvilan. Vi lät oss inte nedslås utan kom överens om att fortsätta på inslaget spår.


Andra halvlek påminde till viss del om den första, en jämn inledning där vi sedan upplevde att vi tog över mer och mer av matchen ju längre tiden gick. Dock lyckades vi inte riktigt skapa de riktigt farliga chanserna men å andra sidan var vårt eget mål nästintill helt fredat. Resultatet stod sig matchen ut och vi var förhållandevis nöjda med såväl prestation som resultat.


Assist: Tess och India

Mål: Alice och Maja


Matchens utropstecken: Gucci tillsammans med syrran Miche bildade en skoningslös och positionssäker mittbacksduo som inte släppte förbi vare sig bollar eller motståndare. En som också slet kopiöst hårt var India som genom hela matchen pressade motståndarna till många misstag men också underlättade för lagkompisar genom att alltid vara spelbar.F04 – Serieseger i Div 1 efter vinst mot BP F04 A
2018-10-03 08:24
BP F04 A - Älvsjö AIK    0-4   (0-0)

 

På lördagen åkte vi ut till Bromma för att möta tvåfaldiga Gothia cup bronsmedaljörerna Brommapojkarna F04 A och det blev som vanligt när vi möts en mycket tuff drabbning. Trots att vi försökt att inte pratat om det så var förutsättningarna glasklara för tjejerna, vid vinst har vi säkrat seriesegern i Div 1 och är därmed Sanktan mästare för F14 2018.

 

Brommapojkarna startar i ett furiöst tempo medan vi inte riktigt kommer upp i samma nivå som våra motståndare. Vi lyckas inte få till det offensivt utan tappar boll alldeles för lätt och kommer allt som oftast fel i pressen. Vår för dagen nykomponerade 3-backslinje hamnar under rejält tryck och våra yttrar får mest ägna sig åt att försvara men i takt med att BPs anstormning mojnar något får vi till slut igång något som liknar någorlunda ordnat spel.

 

Det står fortfarande 0-0 i paus, det ska vi vara glada för och känner samtidigt att vi är tvungna att göra någon form av förändring om vi över huvud taget skulle ha en chans att hota BP. Vi beslutar oss för att gå ner på en fyrbackslinje så att våra yttrar förhoppningsvis skall kunna och våga ligga högre upp i banan och delta mer i det offensiva spelet.

 

Andra halvlek inleds med fortsatt fördel BP men inte lika markant som i första och tempot är inte riktigt lika högt som i inledningen av första halvleken. När sedan Smilla i den 39:e minuten sliter sig loss och iskallt placerar in 0-1 vänder matchbilden så sakteliga till vår fördel. Nu vinner vi fler närkamper, får med fler tjejer i offensiven och skapar fler chanser vilket leder till 0-2 i minut 51 inprickat av Amanda snyggt assisterad av Smilla, snabbt följt av 0-3 signerat Smilla och slutligen 0-4 i slutminuterna där Ingrids skott letar sig in i mål efter en kort hörna. Matchen hade verkligen två ansikten där matchen dominerades av BP inledningsvis men i idag var det till vår fördel att matchen varade i 60 och inte i 40 minuter.

 

Assist: Smilla, Saga L, Amanda

Mål: Smilla 2, Amanda, Ingrid

 

Matchens utropstecken: Vi hade det rejält jobbigt i 40 minuter men vi släpper inte till så många ”heta” chanser och vi fortsätter att jobba hårt trots att det mesta inte funkade inledningsvis. Smillas jobb på topp är fantastiskt och hennes framspelning till Amanda vid 0-2 visar att hon inte bara är en målskytt av rang utan också en mycket smart fotbollsspelare. Att vi vänder denna match till vår fördel är frukten av hårt laglojalt jobb från alla inblandade och den moral och vilja tjejerna visar i match efter match är helt enkelt otrolig. Stort tack för det tjejer.

 

Vi tackar BP, domare och publik för en härlig fotbollsdag.

 

P.S. Det har på många sätt varit ett fantastiskt år. Allt ifrån tjejernas hårda jobb under de tråkiga vintermånaderna till träningslägret i Salou, framgångarna i Lomma, Aros, Gothia och att nu dessutom få kröna året med en serieseger i Div 1 är helt enkelt fantastiskt. Men det mest fantastiska är hur smidigt det gått med att integrera tolv nya tjejer från fyra olika klubbar vilket vi vet från andra tidigare exempel kan vara extremt svårt. Det är bara att titta på tjejerna när dom träffas på en träning för att förstå att de verkligen trivs och har kul tillsammans. D.S

 

 

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer