F04 - Brons i Aros
2017-07-08 17:15
Vild glädje efter bronspengen...
Sena skador på nyckelspelare. Extremt kraftig vind, vilken blåste sönder ett par matcher men framför allt vårt lagtält. Små, hårda och ojämna planer, därtill ett regelrätt men bortdömt mål med några minuter kvar av semifinalen och sedan utslagna på straffar. Utackorderade i Bäckby som kanske inte är det område i Västerås som vi skulle valt själva. Allt detta borde rimligtvis koka ner i att cupen inte blev någon trevlig tillställning men så var det verkligen inte, vi hade några fantastiska dagar i ett blåsigt men soligt Västerås.
F04 - Nu i bokform.
2017-06-22 18:06
Från Birgitta Ohlssons bok "Duktiga flickors revansch"
Efter tips från en tränarkollega visar det sig att vi är med i en bok. Debatten om jämnställdhet och om flickor som tar plats fortsätter.
F04 - Div 1B omg 11
2017-06-19 22:40
Älvsjö– Boo IS, 0-1 (0-0) Div 1B


Fotboll är som härligast att spela dagar som dessa och vi avrundar vårterminen i Sanktan, Div 1 mot Boo IS.


Boo IS är som bekant ett spelande lag som idag visade upp en härlig moral och ett härligt spel, särskilt med tanke på att laget så sent som igår avslutade en tre dagar lång turnering med många matcher i sommarvärmen.

Vi hade inför matchen en ganska klar bild av hur matchen skulle komma att se ut och under första halvlek visade det sig stämma väl. En jämn och mållös första halvlek där motståndarna hade mer boll men vi lyckade komma till de farligare avsluten.  

Alla var nöjda med insatsen i halvtid och vi enades om att fortsätta på inslaget spår i tron att tjejerna i Boo IS slutligen skulle ta slut (med tanke på att de hade ett stort antal matcher i ryggen) men vi bedrog oss, i själva verket var det vi som hade sprungit oss trötta och vi fick inte alls tag i bollen på mittplan.

Detta ledde till att Boo IS etablerade en markant och intensiv press, de vann avsevärt många fler dueller, närkamper och var hungrigare än vi i de flesta situationer. Till slut orkade vi inte stå emot och med ca 5 minuter kvar av matchen gör Boo IS matchens enda mål efter en fin individuell insats från en av deras pigga och skickliga spelare.  

Vi ska ändå vara nöjda över vår insats då bjuder upp till bra motstånd mot ett av Sveriges absolut bästa lag i vår åldersklass.


Matchens utropstecken: Som vi blivit bortskämda med så många gånger under denna vår håller våra backar ihop det väldigt bra, Flisan har under de senaste halvåret tagit enorma kliv som fotbollsspelare och framför allt bidrar hon med en härlig energi, peppar och hjälper lagkompisarna genom hela matchen. Därtill är hennes hörnor näst intill perfekt slagna varje gång.


Nu siktar vi in oss på fler kommande fotbollsupplevelser i både Aros och Gothia Cup, fram till dess, glad midsommar!

Guld & Silver Ersans Cup
2017-06-19 14:25
Efter två bragdmatcher i semifinalerna Spånga 1-0 & Viggbyholm 3-1 blev årets Ersanfinal en intern historia för Älvsjö F04.
Silver i Pingstcupen
2017-06-19 14:24
 
F04 - Div 1B omg 10
2017-06-15 20:13
Bilden är från "internfinalen" i Ersan Cup!
Saltsjö-Boo – Älvsjö 0-0 (0-0)

 

Dags för tredje matchen på fem dagar och liksom på måndagen möter vi en toppkonkurrent andraplacerade och förra årets Gothia Cupvinnare Saltsjö-Boo som radat upp segrar den senaste tiden. Då ytterligare 3 spelare lämnat återbud efter den tuffa Viggan matchen får vi komponera om vår laguppställning och därmed också revidera vår spelidé rejält. Vänsterback får bli mittmitt, mittback får bli forward osv, vi får dessutom skarpt läge lite för tidigt på långskadade Filippa och Vendela som liksom Flisan nog hade mått bra av lite vila. Men matchen skulle spelas och vilken kämpainsats tjejerna gjorde, alla utan undantag offrade sig för laget och det var en fröjd att se inställningen hos alla våra tjejer. Då Saltsjö-Boo är ett bollskickligt och välspelande lag blir vår plan att ligga lågt och låta dom vara bollförande, störa deras sätt att spela fotboll, se till att vinna den fysiska kampen och försöka ta till vara på de omställningsmöjligheter vi får.

 

Saltsjö-Boo tar direkt kommandot och vår press är initialt mest förvirrad och verkningslös och motståndarna rullar boll både runt och igenom vårt mittfält dock utan att skapa några riktigt heta chanser. I detta läge händer något väldigt intressant, vår ytter och lagkapten Linn lyfter på eget initiativ laget lite högre och helt plötsligt blir vår press mer framgångsrik. I och med detta har vi vår bästa period i matchen och spelar lugnare och försvarar oss bättre dock utan att hota Saltsjö-Boos mål något nämnvärt, lite halvchanser som tyvärr rinner ut i sanden är väl det vi skapar. De sista 5-7 minuterna av första halvlek blir matchens jobbigaste för oss då motståndarna hittar in bakom vårt mittfält och gång på gång väggar sig fram på ett mycket fint och effektivt sätt, dock utan att skapa några riktigt heta chanser då Tilda gör ett hästjobb som mittback och avstyr allt som kommer i hennes väg.

 

I paus pratar vi om hur vi skall stoppa Saltsjö-Boo,s framgångsrika attacker mot vår vänsterflank och kommer överens om att inte vara så ”heta” när vi pressar utan vara smartare och bara sakta ner farten hos våra motståndare, inte gå "bort" oss. Helt enkelt koncentrera oss på "vår" spelare!

 

Andra halvlek blir spelmässigt långt ifrån vår bästa men sättet vi defensivt genomför den på mot ett så pass mycket starkare motstånd är snudd på felfritt, våra motståndare får trilla boll på mittplan, vi försvarar oss framgångsrikt och försöker kontra när tillfälle ges. Under halvleken släpper vi egentligen bara till två heta chanser. Ett skott som Fille i mål kontrollerat tippar till hörna samt ett friläge där Saltsjö-Boo,s duktiga forward Ellen tar sig förbi den annars defensivt felfria Tilda bara för att få se Fille göra en grym räddning på markskottet. Faktum är att vi under slutet på matchen har ett par hyfsade lägen där tex Evelyn har ett skott som stryker bortre krysset, men det hade nog varit för mycket av det goda att få med sig alla tre poängen hem med tanke på matchbilden. Men vi ber inte om ursäkt för den poäng vi tog utan vi är tvärtom stolta över den disciplin och den kampvilja vi visar i denna svåra bortamatch.

 

Matchens utropstecken: Tilda, F-n vad bra du är! Stänger allt med god hjälp av Maja (bättre än någonsin) och Flisan som går från klarhet till klarhet. Evelyn som lojalt spelar på vilken plats vi än säger utan att gnälla och dessutom alltid med hög kvalitet! Linn, som är en fantastisk lagkapten som driver på sina kamrater på ett positivt sätt och dessutom denna gång tar ett taktiskt beslut som dessutom för ögonblicket förändrade matchbilden!!! Filippa som kämpar med en omänsklig energi trots långvarig frånvaro och Vendela vars sargade knä vägrar att sluta värka, Amanda som helst skulle vilja spela på topp men gör sina byten som ytter utan att gnälla, Ingrid som går in och gör ett fantastiskt jobb på mitten när Evelyn är helt dränerad på energi, India, vår ”Pippo” Inzaghi som till skillnad från ”Pippo” kämpar och jobbar för lagets bästa, Tess vår förr givne mittback som utan gnissel spelar forward eller ytter och sist men inte minst Fille som är lugn som en filbunke mitt i stormen och dessutom gör ett par fina matchavgörande räddningar.

 

Sträck på Er tjejer, Ni är grymma!!!

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer