NFF-cupen, tredje och femte gången i rad
2018-02-11 14:32
Silvertjejerna som bevisligen är tuffa att slå visar upp sitt "warface".
Vissa cuper ligger oss närmare om hjärtat än andra, NFF-cupen är en av dessa och förutom att den alltid är så välarrangerad så trivs alltid våra tjejer så bra på plats vilket brukar visa sig i spelet.

Även denna gång ställde vi upp med två lag och för tredje året i följd lyckades vi gå vidare till A-slutspel och semifinal med bägge lagen, det är i det närmaste en otrolig bedrift, inte många lag som kan visa upp den bredden och jämnheten vågar vi påstå.

Att vi sedan fick möta varandra i semifinalen är givetvis aldrig kul men samtidigt betydde det att vi för femte året i rad hade (minst) ett lag i finalen.

I finalen spelades en jämn och tuff match mot Viggbyholm som vi för övrigt slagit tidigare i turneringen, i en lika tuff och jämn match. I finalen drog dock våra motståndare den längsta stickan och slog oss i straffläggning. En stor eloge till Tindra, Gus och Nelli som ställde upp som straffläggare.

Oavsett detta är vi både imponerade och otroligt nöjda över våra tjejers insats.

Lag vit
Älvsjö AIK - Stuvsta Svart 6-0
Sunnersta - Älvsjö AIK 1-1
Älvsjö AIK - Ingarö 3-1
Saltsjö Boo - Älvsjö AIK 1-0
Semifinal
Älvsjö AIK Vit - Älvsjö AIK Blå 1-2

Lag blå
Älvsjö AIK - Stuvsta Grön 2-1
Täby FK - Älvsjö AIK 1-4
Älvsjö AIK - Viggbyholm 1-0
Hässelby - Älvsjö AIK 0-1
Semifinal
Älvsjö AIK Blå - Älvsjö AIK Vit 2-1
Final
Viggbyholm - Älvsjö AIK Blå 0-0 (3-2 efter förlängning och straffar)

Turneringens utropstecken: Att i en turnering som ligger på medel- till svårnivå nå final fem år i följd och semifinal med två lag tre år i rad talar sitt tydliga språk, bredden i vår trupp är enorm och de är få, om ens något lag (som står öppet för alla), som kan mäta sig med oss.

Att finallaget inte förlorar en enda match i hela turneringen (under ordinarie tid) är givetvis grädde på moset.
F04 - Nya tjejer del 2
2018-02-09 13:11
Systrarna Gustafsson nya från Järla
Vi har som jag tidigare skrivit under vintern fått ett antal nyförvärv som vi presenterar här på hemsidan och nu har turen kommit till den dynamiska duon Michell & Tindra Gustafsson som kommer närmast från Järla.
Bowling, skönspel och straffar i Roslagen
2018-02-03 00:13
Vi varvar vår stenhårda Fys-period med lite Futsal, i söndags var det dags för ytterligare en cup, Roslagshallens Cup i Hallstavik.

Vi har för ovanlighetens skull inte spelat cupen tidigare och det visade sig vara en riktigt trevlig och välarrangerad cup. Extra kul var det att vi tidigare inte spelat mot flera av de deltagande lagen, å andra sidan kom vi också att möta en del bekanta matchtröjor, väldigt bekanta kom det att visa sig senare.

Med tanke på att tjejerna, de senaste tre fysveckorna, verkligen givit allt och mer därtill av sig själva under Christians hårda nypor var vi måna om att vi snabbt skulle försöka hitta ett grundspel mer hög rörlighet och snabba omställningar och helt enkelt inte bli stillastående med trötta ben och huvuden.

Gruppspelet
Vi sattes på prov direkt mot ett Östhammar som både spelade fin fotboll och samtidigt var väldigt tuffa, fast på ett schysst sätt. Det syntes också att våra tjejer var något sega i benen till en början men i slutet av matchen började vi hitta varandra och ett spel som kom att bli bättre och bättre för varje match. Efter matchen, som vi vann med 2-1, var vi väldigt nöjda med att ha fått ihop det trots den sega starten.

Under andra matchen mot arrangörsklubben, Häverödals SK, så lossande det fullständigt. Borta var all seghet och våra fina anfallskombinationer kom att definiera hela matchen och la också grunden till ett fortsatt fint spel genom hela turneringen. 6-0 stod det på resultattavlan när domaren blåste av matchen.

Sunnersta var nästa lag på tur och efter en riktig monsterräddning från Julia i inledningen av matchen tog vi över matchen och fortsatte på inslaget spår, intensivt och disciplinerat försvarsspel kombinerat med rörligt anfallsspel ledde till en övertygande seger med 3-0 mot de alltid så duktiga tjejerna från Sunnersta. Nu var ångan verkligen uppe och ingenting kändes omöjligt.

Att vi i nästa match, mot de alltid så tuffa och skickliga Viggbyholm spelar en fotboll som i det närmaste perfekt visar sig då vi efter 6 minuter tagit ledningen med 3-0 men som bekant går det aldrig att räkna bort Viggbyholm. Vi tappar fokus för en kort stund mitt i matchen och innan vit vet ordet av har motståndarna gjort två mål. Att vi lyckas göra ytterligare ett mål sekvensen efter deras andra mål lyckades stoppa blodflödet. 4-2 och säkrad gruppseger och slutspel.

Under sista gruppspelsmatchen kunde vi, utan press, verkligen spela ut hela vårt register. Örsundsbro som spelat bra fram till dess undrade nog vad de stött på för motstånd. Allt plus lite till gick vår väg vilket visade sig i målprotokollet, 7-0 och glädjen över vårt spel var verkligen total, framför allt hos tjejerna själva.

Slutspel
Efter denna uppvisning hade vi en lång väntan, väldigt lång väntan men vad gjorde väl det? Vi åkte till Norrtälje, käkade tacobuffé (tack Jessica Sjöö för sponsringen) och spelade bowling, perfekt avkoppling och uppladdning inför den stundande semifinalen.

Tyvärr räckte inte denna uppladdning (och långa väntan/vila) till denna gång. Viggbyholms andra lag i turneringen stod för motståndet och det kom att bli en jämn match, vi orkade inte riktigt komma upp i samma nivå som tidigare under dagen men samtidigt ska man komma ihåg att tjejerna från Viggbyholm stod för en väldigt fin insats genom hela matchen. Matchen såg ut att gå emot straffar när vi vräker in ett mål med endast två och en halv minuter kvar av matchen, med Älvsjö-ögon kändes ledningen rättvis, om än knappt. Men som tidigare nämnts, det kan svänga snabbt och med endast 40 sekunder kvar av matchen kvitterar motståndarna och åter igen stod vi inför en straffläggning.

Som bekant har vi under de senaste månaderna inte haft lyckan, nerverna, kylan eller helt enkelt verktygen för att vinna straffläggningar. Inte heller denna gång lyckades vi bryta mönstret. En eloge till Ingrid, Smilla och Emy som ställde upp som straffläggare.


Turneringens utropstecken: Åter igen visar vi upp ett lagspel som få lag kan mäta sig med, att tjejerna trots att de tränat fys som galningar lyckas hitta glädjen och farten på plan är inget annat än galet bra. Åter igen visar vi att vi är svåra att slå, vi förlorar inte en enda match under ordinarie tid och ytterilgare en semifinalplats!

Det var också  flera tjejer som överträffade sig själva, Filippa gjorde ett enormt arbete med sitt eviga slit både framåt och bakåt. Ingrid som är inne i en väldigt fin period har utvecklats till en verklig playmaker, vet inte hur många målpassar hon slog denna dag men många var det. Turneringens duo var utan tvekan Smilla och Amanda. De hittade varandra i så många fina kombinationer som resulterade i mål att vi till slut tappade räkningen...vilket samspel!

Vi har verkligen ett roligt år framför oss, tjejer ni är bäst...helt enkelt!
F04 - Nya spelare!
2018-02-02 10:32
Emy Sjöö & Nelli Eisersjö nya i truppen från Huddinge F04
Vi har under vintern fått ett antal nyförvärv (hela 10 st) och vi tänkte vi skulle presentera dom i någorlunda kronologisk ordning:
ST-cupen. Upp som en sol...
2017-12-31 07:37
Detta var sannerligen en cup med två ansikten. Första dagens gruppspel var i det närmaste perfekt medan vi under andra dagen inte lyckades lika väl. Oavsett detta går vi igenom hela cupen obesegrade och vi fortsätter givetvis att lära oss av både fram- och motgångar.

Årets sista turnering, ST-cupen i Tyresö är alltid en fröjd att spela. För fjärde året i följd deltog vi med minst ett lag och denna upplaga kom att bli en mental berg- och dalbana med både ljusglimtar och stunder som vi helst lägger bakom oss.

Vi var inför cupen rejält peppade och stärkta från den extrainsatta träningen dagen innan cupen där vi tränade både nya hörnvarianter och omställningar.

Gruppspelet
Det underbara med en lagsport som fotboll är att det i vissa tillfällen uppstår något extra vad gäller kemin och attityden i gruppen. Torsdagen 28/12-2017 var ett sådant tillfälle.

Vi mötte inledningsvis Stuvsta och såväl inför som under matchen var det tydligt att våra tjejer hittat något speciellt. Otroligt beslutsamma, disciplinerade i försvarsspelet, snabba i omställningarna samt aggressiva i pressen när vi skulle återerövra boll. Matchen kom att bli en relativt jämn tillställning där vi dock kommer till fler och farligare målchanser. Samtidigt lyckas vi effektivt mota bort Stuvstatjejerna från att komma till avslut trots att de har något större bollinnehav. 2-0 vilket var klart över förväntan men som samtidigt enligt oss speglade matchen väl. Efter den inledningen trodde vi knappast att vi kunde lyfta oss men det gjorde vi.

Hanviken stod för motståndet i nästa match, här lyckas vi lyfta spelet ytterligare en nivå och vi säkrar en plats i slutspelet efter vår klart starkaste insats under denna cup. Precis allt gick vår väg och när slutsignalen ljuder har vi nätat tre gånger och samtidigt fredat vårt mål.

Sista gruppspelsmatchen, som för övrigt startade kl 23.00, var en förlängning från föregående två matcher. Bortsett från en snörpig start så spelar vi helt enkelt en fantastisk sin fotboll, 5-1 och gruppseger.

Slutspel
Slutspelgrupp bestående av tre lag. Vi, Hanviken som ställde upp med två lag i cupen samt turneringens utropstecken, Rågsved.

Tyvärr lyckas vi inte replikera torsdagens fina prestation samt att våra motståndare givetvis stod för en fin insats, framför allt genom hårdare arbete än vad vi lyckade uppbåda.

1-1 i matchen mot Hanviken i vilken vi sätter oss i en besvärlig sits genom att släppa in ett enkelt mål halvvägs in i matchen. Vi bränner en uppsjö chanser men lyckas till slut peta in bollen efter en av många fina anfall. Genom detta gav vi oss chansen att ta oss vidare till final förutsatt att vi vann sista matchen.

I årets sista match möter vi Rågsved som vi tycker överraskade med en härlig attityd och inställning. De kämpar hårdare än vad vi gör genom matchen och vi lyckas inte få till något spel värt namnet. 0-0 slutar matchen och sorti från cupen trots att vi inte förlorat en enda match i cupen. Ner som en pannkaka och muntrare avslutning på året kunde vi definitivt ha tänkt oss men så är det ibland som bekant...


Turneringens utropstecken: Den inställning som laget visade i gruppspelet är inget annat än fotbollspoesi, när samtliga spelare presterar bättre än normalt och samtidigt sliter för varandra så tycks spelet verka så enkelt. Vi fortsätter att vara duktiga i försvarsspelet vilket två insläppta mål på fem matcher är ett ypperligt kvitto på.

Nu blickar vi framåt mot ett spännande 2018.

Gott nytt år!
Snöbollen - silver med mersmak
2017-12-17 23:42
Silvertjejerna
Endast ett insläppt mål på sex matcher och det mot några av Stockholms, kanske Sveriges bästa lag. Årets upplaga av Snöbollen Cup blev en underbar uppvisning i lagmoral och attityd.

Den alltid så välarrangerade Snöbollen Cup hade i år utökats till 16 lag i 04-klassen och det alltså med tuffast tänkbara startfält innehållandes flera av Stockholms (men även Västerås) bästa lag.

Temat för dagen var aggressivitet i försvarsspelet och mobilitet i anfallsspelet, vidare kom vi gemensamt fram till att testa ett ny metod för byten vilket byggde på att tjejerna själva ansvarade för såväl position som byten. Funkade det? Om det gjorde...

Gruppspel
Vi inledde mot ett Ingarö som i början av matchen skapade ett antal farliga chanser men ju längre matchen gick desto mer skapade vi och till slut trillade bollarna in. 3-0 till oss och redan under denna match var det tydligt att vi jobbade för och med varandra.

Under andra matchen mot det alltid så hårt (men schysst) spelande Spånga fick vi även till försvarsspelet vilket resulterade i att vi högt upp på plan motade bort nästan alla försök till farligare målchanser mot vårt mål. Samtidigt var vi effektiva framåt och lyckades många gånger skapa 3 mot 2 lägen vilket vi verkligen tränat på under de senaste veckorna. 2-0 stod det på resultattavlan när slutsignalen ljöd.

Klara för slutspel inför sista gruppspelsmatchen och vi kom därför överens om att våga mer framåt och pressa ännu högre än normalt. Ett av BP-1-lagen stod som motståndare och med risk för att hissa våra tjejer alldeles för mycket så stängde vi ner motståndarnas försök till speluppbyggnad medan vi samtidigt var otroligt rörliga på deras planhalva. En jämn första halva där vi gradvis åt oss in i matchen för att mot slutet nästan dominera den. Två fantastiska mål med minst tre tjejer inblandade i vardera mål i slutet av matchen kändes rättvist. 2-0, även i denna match och därmed gruppseger utan ett enda insläppt mål, därtill sju gjorda mål framåt av fem olika målskyttar...lagspel när det funkar som bäst.


Slutspel
Kvartsfinal mot det trevliga gänget från BP-2. I denna match funkade verkligen det mesta och vi rörde på oss på ett sätt som vi nästan inte sett tidigare. Härliga kombinationer ackompanjerat av en mycket aggressiv press tryckte tillbaka motståndarna och vi vinner slutligen rättvist med 3-0 och därmed var vi glada över att vi säkrat möjligheten till att få spela två matcher till. Vårt gemensamma resultatmål vid sidan om prestationsmålen var nämligen att få spela sex matcher denna dag.


Semifinal mot Viggbyholm som alltid bjuder upp till stenhårda matcher. Inför denna match pratade vi om vikten av att hålla ihop försvarsspelet och inte tillåta deras nyckelspelare få komma till avslut i närheten av vårt mål. Matchen var som väntat hård och välspelad men framför allt lyckades vi med vår plan. Bortsett från ett stolpskott från långt håll (som Fille för övrigt hade fingrarna på) lyckades vi åter igen att freda vårt mål från några egentliga farligheter. Att Viggbyholms skickliga spelare hade mycket av bollen på deras planhalva och ideligen försökte att dribbla sig igenom vårt försvar hade vi på något sätt med i våra kalkyler. Matchen såg ut att gå till straffar när Tilda (efter assist från Smilla) bjuder på ett av årets mål, en stenhård volley i nät med 50 sekunder kvar! Svårt att hålla igen känslorna då som ni förstår. 1-0 och final!


Inför finalen mot det alltid så skönspelande Nacka FC var självförtroendet på topp och vi var rörande överens om att fortsätta på inslaget spår. Skillnaden mot föregående matcher var att vi inte skulle låta Nacka få skapa numerära överlägen på vår planhalva. Vi lyckas nästan med detta, skapar till och med fler chanser än våra motspelare till det återstår knappt två minuter av matchen. Efter 100 minuters futsalspelande utan att släppa in ett enda mål i turneringen tappar vi koncentrationen för ett ögonblick vilket Nackas skickliga spelare skoningslöst utnyttjar och gör segermålet efter en fin kombination.


Oavsett detta är den övergripande känslan efter finalen att vi, efter en enormt fin laginsats, vinner ett underbart skimrande silver!


Turneringens utropstecken: Efter en fantastisk insats som denna så bara måste vi lyfta fram hela gruppen. Samtliga, utan undantag, som var med denna dag gjorde det som förväntades av dem och mycket, mycket mer därtill. En uppvisning i lagmoral, organisation och inte minst en strålande attityd.

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer