F04 - Sanktan omgång 4
2017-04-30 22:57
Omg 4

 

Stureby SK - Älvsjö AIK 1-8 (1-1) Div 2B

 

Härligt valborgsväder och ett spel i framför allt andra halvlek som överträffade alla tänkbara förväntningar.


Inför matchen enades vi om att fortsätta på inslaget spår från föregående match. Vi var dock inte helt förberedda på att våra motståndare hade helt andra planer för dagen. Stureby inledde matchen i furiöst tempo och vann i princip varenda närkamp första 5-10 minuterna. Deras ledningsmål en bit in matchen var därför inte annat än rättvist.


Vi jobbar oss gradvis in i matchen och Sturebytjejerna får halvvägs in i halvleken börja betala för den intensiva starten. Kvittering följer och efter den för vi mer och mer av spelet men Sturebys farliga kontringar oroar oss hela vägen fram till halvtidsvila.


I andra halvlek händer något som kan vara svårt att förstå, scenförändringen är i de närmaste total. Vi tar omedelbart tag i spelet och lyckas på ganska kort tid trycka in 2-1,  3-1 och 4-1 efter underbara kombinationer innehållandes både vägg- och djupledsspel.

 

Vår upplevelse är att luften då går ur våra motståndare och återstoden av matchen genomförs till stor del på Sturebys planhalva där vi är förhållandevis effektiva vilket resulterar i ett antal mål till.
 
Inställningen i andra halvlek är helt enkelt underbar att skåda och det är inte första gången denna säsong som vi växer in i matchen.

 

Assist: Ingrid, Emma B, Alina, Joline x 2, Vendela x 2

 

Mål: Emma B, Vendela, Alina, Elin, Ingrid och India x 3

 

Matchens utropstecken: Scenförändringen från första till andra halvlek är en effekt av att tjejerna helt enkelt bestämde sig för att vinna dueller och att hjälpa varandra genom rörelse i framför allt anfallsspelet. Annars var det otroligt kul och inspirerande att se Joline glänsa som aggressiv back och fantastiska hörnor. Det var också mer än kul och inte en dag för tidigt att välkomna tillbaka en spelsugen och kreativ Vendela efter längre tids skada.

F04 – Kvartsfinal 2 Ersan Cup
2017-04-25 13:06
Saltsjö-Boo – Älvsjö AIK 2-2 (1-2),  2-4 efter straffar


Vid lunchtid söndag var det dags för de 9 tjejer som inte spelade morgonens kvartsfinal mot Djursholm att ge sig ut till Boovallen för dagens andra kvartsfinal mot Saltsjö-Boo vilket innebar att vi återigen stod utan avbytare. Vi har för närvarande några tjejer borta för skador samt att det var några bortresta vilket ställde till det rejält för oss denna helg då vi dessutom skulle genomföra 2 Sanktan matcher, inte optimalt men en skön utmaning för de tjejer som var med och kämpade.


Liksom på morgonens kvartsfinal mot Djursholm pratade vi om att konservera energi, spela enkelt och försöka hålla bollen inom laget. Men väl på plan inleder vi med att spela svårt, stressa och nästan uteslutande slå långa avgörande bollar. Detta gav oss en matchbild som var precis det omvända mot vad vi önskade, vi hade minimalt med boll och fick springa och jaga våra motståndare. Efter den inledande stressen lugnar vi ner oss lite och när vi för första gången slår några enklare passningar inom laget och börjar röra på oss skapar vi vårt första friläge som vi tyvärr bränner men det skulle komma mera. Efter en osannolik soloräd på vänsterkanten bryter Ella N igenom och efter en dubbel räddning av SBIF målvakten kan Alina slå in bollen i öppet mål. Bara några minuter senare tar sig Ella återigen runt på kanten och släpper bollen till en fri Alina och vi leder med 2-0. Saltsjö-Boo fortsätter att hota centralt och vi faller djupare och djupare ner i knät på Julia vår målvakt för dagen och efter att vi slår ett par passningar för mycket kring eget straffområde gör Saltsjö-Boo 1-2 vilket blir halvtidsresultatet.


Det är ett gäng nöjda men trötta tjejer som kommer ut till pausvilan och vi bestämmer oss för att försöka hålla oss kalla och inte driva upp tempot och försöka hålla i bollen så gott det går. Det blir en jobbig halvlek där Saltsjö-Boo driver upp tempot och där våra tjejer blir allt tröttare vilket leder till att vi börjar släppa till fler chanser än under första halvlek. Samtidigt är vi hyperfarliga när vi kontrar och Saltsjö-Boo försvaret har stora problem med våra snabba ettriga forwards Alina och India som flera gånger på egen hand skapar frilägen som vi tyvärr bränner. Med dryga 8 minuter kvar kvitterar Saltsjö-Boo och det blir några nervösa avslutande minuter där både vi och Saltsjö-Boo har chanser att avgöra men vi håller tätt mycket tack vare en härlig kämpaglöd och en fantomräddning av Julia.


Så det blir ett straffavgörande där våra tjejer håller sig kallast och när Julia räddar Saltsjö-Boo,s fjärde straff är det klart och vi är i semifinal även med vårt andra lag!


Assist: Ella N, Maja (Ella N)


Mål: Alina x 2


Matchens utropstecken: Ella N som kanske gör sin absolut bästa match någonsin och dessutom ligger bakom båda målen, grymt Ella!!!


Sedan måste vi lyfta fram laginsatsen där alla verkligen gör sitt yttersta för att hjälpa till att freda vårt mål och Flisan som gör sin första match som mittback och gör det fantastiskt.


Stort tack tjejer för en fantastisk söndagseftermiddag!!!

F04 – Sanktan div 1B omg 3
2017-04-25 13:01
Hammarby – Älvsjö AIK 3-5 (3-2)


Vår andra Sanktan match i Div 1B spelades på lördag em mot Hammarby som liksom vi vann första matchen med 3-0. Inför match pratar vi om attityden till uppgiften där vi lovar varandra att från början kliva in först och hårt i närkamperna samt i vanlig ordning vårda bollen och att det är ok att lyfta långt när man känner sig pressad.


Hammarby inleder med hög press i ett högt tempo och vi är varken först eller störst i närkampsspelet utan Hammarbytjejerna får vinna de flesta närkamperna och då de gör 1-0 är det varken orättvist eller oväntat. Vi är helt enkelt inte med i matchen och antalet felpass överstiger klart de passningar som går till rätt adress. Vi jobbar oss in lite i matchen utan att övertyga så när vi lite slumpmässigt i snabb takt gör 1-1 och 1-2 är det tack vare individuella prestationer snarare än resultatet av bra spel. En suck av lättnad och känslan av att vi vänt matchen till vår fördel infinner sig men istället för att vi lyfter oss fortsätter vi att agera tveksamt och passivt i de flesta situationer och när deras mitt-mitt tillåts jogga igenom ett passivt mittfält är det rättvist kvitterat. Som salt i såret lyckas Hammarby dessutom ta ledningen återigen efter ett ganska passivt försvarsspel och vi går till halvtidsvila med 2-3 i baken.


Inga glada miner och skönsång i paus utan stämningen var låg och jag tror de flesta kände sig missnöjda med halvleken och vi lovade varandra återigen att vara ”först och störst” i närkampsspelet och att inte hålla på och ”plottra” på egen sista tredjedel. Vi gör även en taktisk förändring där vi flyttar ner en forward när vi försvarar för att stänga mitten där Hammarby dominerat den första halvleken. Andra halvlek blir klart bättre än första men vi fortsätter tyvärr vara lite allmänt passiva och rörligheten är långt ifrån vad vi är vana vid att se. Trots detta skapar vi ett antal chanser och vårt 3-3 mål är frukten av ett av få riktigt snygga anfall under matchen där Evelyn efter en fin aktion av Emma F skoningslöst trycker in bollen lågt i bortre. Efter det får vi lite mer kontroll över matchen utan att för den sakens skull få igång något riktigt ordnat spel utan det är mer kamp där vi ju längre matchen går vinner fler och fler närkamper vilket också avspeglar sig i målprotokollet och vi gör 3-4 och 3-5 innan matchen är över.


Att vinna är ju alltid kul men att spela bra fotboll är ju roligare så det är med lite mixade känslor vi ser tillbaka på insatsen i denna tuffa match där få av tjejerna kommer upp i normal nivå. Starkt att vinna när spelet inte funkar och vi får givetvis även ge våra motståndare en eloge för en fin insats med ett för dagen hungrigare och så länge dom orkade bättre spelande lag och man får inte glömma att det också är deras fina insats som gör att vi inte får igång vårt spel.


Assist: Emma x 2, Flisan


Mål: Emma x 2, Tilda, Evelyn, Amanda


Matchens utropstecken: Att vi trots en ”dålig dag” lyckas hålla ihop det någorlunda och ändå vinna matchen.


Matchens frågetecken: Inställningen till uppgiften från hela gruppen där vi ledare får ta på oss ett stort ansvar.

F04 - Ersan - Kvartsfinal
2017-04-24 00:04
FC Djursholm - Älvsjö  1-5 (1-3) Kvartsfinal i Ersans Pokal


Den efterlängtade och sena våren visade upp sig från en bättre sida denna milda men soliga dag. Kvartsfinal i Ersans pokal mot FC Djursholm som hade en väldigt intensiv spelvecka i ryggen. Dock jämnades dessa odds ut en aning då vi kom till spel utan avbytare. Onödigt och riskabelt med tanke på att vi har en relativt stor trupp men trots ett pusslande och jagande fick vi inte ihop fler spelare.


Vi pratar om detta och försöker enas kring en taktik som tar hänsyn till avsaknaden av möjlighet till byte. När matchen väl är igång lyckas vi med detta fullt ut vilket bidrar till många kvalificerade målchanser. Därtill lyckas vår kompakta backlinje tillsammans med Moa i målet att genom hela matchen hålla huvudet kallt. Vi släpper inte till många chanser över huvud taget i denna välspelade match.


Halvvägs in i första halvlek lossnar det äntligen då vi lyckas trycka in en boll efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Därefter känns det lättare och vi får med oss bollen lite oftare och enklare. 1-3 till vår fördel i halvtid.


Andra halvlek blir egentligen aldrig riktigt spännande då Djursholmarna till slut får betala sitt intensiva spelschema. Resultatet blir att vi har ett stort bollinnehav utan att för den sakens skull komma förbi motståndarnas hårt kämpande försvar. Ett par instick hittar dock fram och vi lyckas utöka ledningen till både 1-4 och 1-5 som också blir slutresultatet. 


Fantastiskt att se tjejerna slita sig igenom hela matchen utan avbytare och samtidigt hålla sig till spelplanen. Extra kul att det lossnat för Nataly som står för hela fyra mål i denna match!


Assist: Amanda x 2, Tindra, Saga

Mål: Nataly x 4 och Sandra på straff.


Matchens utropstecken:
Förvisso har vi en fyrmålsskytt i Nataly som givetvis ska lyftas fram men målen vi gör är ju allt som oftast en frukt av en kollektiv insats. En som verkligen alltid spelar för laget och i denna match gör en helgjuten insats genom att bland annat bryta motståndarnas uppspel/anfall och vända detta till anfall som många gånger resulterade i mål är Saga. Få kan läsa spelet så bra som hon och ännu färre är så duktiga på att fördela spelet till sina lagkamrater, en riktig lagspelare!
F04 - Sanktan omg 3
2017-04-21 23:15
Omg 3

 

Älvsjö – Järla IF 4-0 (4-0) Div 2B

 

Fredag kväll och vad bättre än att spela fotboll mot det dittills obesegrade Järla IF. Att vi lyckades undvika ovädret som bara någon timme innan matchstart piskade på ordentligt gjorde absolut ingenting.

 

Inför matchen pratar vi mycket om hur vi vill transportera boll, både på egen och motståndarnas planhalva. Väl ute på plan visar åter igen våra tjejer hur duktiga de är på omsätta försnack i omklädningsrummet till handling. Under första halvlek lyckas vi hålla i bollen inom laget utan att förivra oss vilket leder till ett stort spelövertag som i sin tur leder till ett antal kvalificerade målchanser. Några av dessa letar sig in i mål och vi är ovanligt effektiva framför motståndarnas mål. 4-0 i halvtid.

 

I andra halvlek lyfter sig våra motståndare markant, framför allt i intensitet vilket resulterar i mer kamp och ett mer böljande spel. Trots det behåller vi lugnet och jobbar oss in i matchen igen. I slutet av matchen har vi åter igen väldigt mycket boll och vi radar upp ett antal kvalificerade målchanser, dock utan att ha med oss flytet och skärpan från första halvlek. Matchen slutar 4-0.

 

Åter igen en mycket fin laginsats, denna gång med taktisk finnes som extra krydda. Extra kul var det att se Julia skapa ett lugn i laget genom sitt kontrollerade passningsspel.

 

Assist: Linn, Flisan och Anna

 

Mål: Nataly x 2 och India x 2

 

Matchens utropstecken: Utan tvekan Maja som genom hela matchen dominerade i centrallinjen, både som back och mittfältare. Hon är en av de positionssäkraste tjejerna i laget och är väldigt kontrollerad i sin press. Många fina passningar lämnade hennes glödheta skor denna kylslagna vårkväll.

 

F04 – En viktig pusselbit på plats
2017-04-20 09:28
Vi är mycket glada att kunna välkomna Stefan Aletorn till ledarstaben i F04! Stefan jobbar till vardags som damansvarig i föreningen och är huvudtränare för vårt duktiga damlag i Div 1.


Stefan har en gedigen fotbollsbakgrund och kommer vara en viktig pusselbit i tjejernas fortsatta utveckling när vi börjar förberedelserna inför nästa års 11-manna fotboll. Stefan kommer hålla i tisdagsträningarna med start redan kommande tisdag.


F04 - Ledarna

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer