Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till F05:Blå!
F05:Blå är ett gäng fantastiska tjejer som älskar att spela fotboll! Vi tränar tillsammans tre gånger i veckan på fina planer i Älvsjö. Många träningar, matcher och cuper har vi även tillsammans med Älvsjös andra F05 lag (F05:Vit) som vi efter sommaren blir ett och samma lag med. I år spelar vi i tre Sanktan-serier (9-manna division 1, 2 och 3) och under resten av året spelar vi många utomhus- och futsal-cuper där Gothia Cup ska blir riktigt kul.

Föreningen erbjuder såväl x-passträning, målvaktsträning som olika fotbollscamper under loven.

Inbetalningar till lagkassan:
Swedbank clearingnr 8327-9, kontonummer 924 670 824-3 Tomas Ulin
11 matcher utan förlust
2018-06-17 16:30
Påfågelsblomster GAZANIA
Juni har onekligen varit en härlig månad på många sätt med sol, bad och glass. Ur fotbollsynpunkt har vi haft härliga men varma matcher med vattenhinkar och stöttande föräldrar som springer fram och tillbaks med nyfyllda vattenflaskor. Våra tjejer tackar för supporten genom att kriga och visa upp ett grymt fint spel i alla sanktans divisioner, riktigt kul att se tycker vi ledare.
Förutom att det är kul att spela bra fotboll har det också gett resultat i tabellerna då vi nu är uppe i 11 matcher på raken utan förlust. Nu tar vi sommarlov med några få träningar kvar och ett sommarträningsprogram som förhoppningsvis ser till att vi fortsätter trenden med fint spel.
En sommarblomma till er alla, ha nu en riktigt bra sommar.. :-)
Ersan semi mot AIK akademi. (var det inte två offside..?)
2018-05-01 10:00
Tidig semifinal mot AIK på 1:a maj. Trots Valborgsfirande kom pigga och taggade tjejer till Älvsjö IP där all press låg på AIK anser vi. AIK började starkt med fint spel där vi gjorde det lite enkelt för dem genom att stressa bort våra bollar. Sista 10 i första skapade vi mer och jämnade ut spelet, trots det gjorde AIK 1-0 på en offside var vi alla tyvärr överens om. 1-1 kom på en fin hörna från Tuva där bollen tog på en AIK spelare och in i mål.
I andra tog vi över något och pressade AIK stenhårt som inte fick till sitt spel. Trots vår press kom 2-1, också det målet på en offside vilket känns ordentligt surt och inte helt rättvist. Vi måste givetvis flytta fram positionerna och har några riktigt bra lägen men spelet vänder och ett lite tunnt försvar nu i vår offensiv resulterar i 3-1 till AIK. En inte helt orättvis seger men två offsidemål bör det inte bli i en Ersan semi.
Grymt kämpat tjejer och tack till alla andra F05 tjejer som kom och tittade.
Ersan kvart mot Stocksund
2018-04-30 12:00
Vinna eller försvinna i denna valborgsmatch i Ersan mot Stocksund på Danderyds Arena. Mycket bra pepp innan match och alla var helt med på att vi skulle vidare i Ersan och därmed gå längre än föregående år.
Vi startade i bra tempo och spelade bara upp oss resten av matchen. Vi hade dock svårt i första att komma till avslut mot en bra målvakt i Stockan. I halvtid pratade vi mycket om att komma på kant och spela in snett bakåt för att lättare få till mål på styrningar vilket gav resultat direkt. Bollarna trillade in och vi vann relativt enkelt med 4-0. Nu laddar vi om tills imorgon när AIK akademi står för motståndet i semifinalen på Älvsjö IP.
Superbra spel och bra kämpat idag tjejer!
2 x söndagsmatcher i sanktan
2018-04-29 11:30
Två söndagsmatcher i sanktan stod på agendan idag. Första matchen mot Stuvsta blev en jämn match där båda lagen bjöd upp till fint spel. Lilly och Moa som oftast vaktar kassen körde utespel idag med superinsatser där Moa nästan hade ett nickmål. Hilda som mittspelare gjorde en fin insats och vid vårt enda mål drev hon upp fint i planen och satte den med ett tungt skott. Tuva som vaktade målet fick b.la. släppa en stenhård straff förbi sig och slutresultatet blev förlust med 1-2.

Nästa match var mot Djurgården och blev även den en tät tillställning med bra spel. DIF var något mer effektiva i avsluten där vår duktiga backlinje med Ida som riktigt bra mittback kämpade hårt. Förlust med 0-2 och grymt bra kämpat tjejer.
Svår nöt att knäcka..
2018-04-27 18:00

Efter regn kommer solsken, och idag även två regnbågar där den ena var helt galen i färgerna.


Match i sanktan mot Stureby blir alltid en tuff tillställning. Det blev en tät match med bra spel från båda lagen som krigade hårt. 1-0 i halvtid till Stureby där vi hade lite svårt att komma runt deras tuffa och rätt snabba backlinje. Vi hade en del chanser men skotten var antingen rakt på målvakt eller klart över mål. Vi pressade på hårt i andra vilket resulterade i ett visst tapp bakåt och 2-0 kom fem minuter från slutet, riktigt surt och inte helt rättvist.


Överlag en kul och spännande match som vanligt mellan dessa lag. Fortsätt kriga tjejer..!

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer