Välkommen till F05:Blå!
F05:Blå är 23 tjejer som älskar att spela fotboll. Vi tränar tillsammans tre gånger i veckan på fina planer i Älvsjö. I år spelar vi i två Sanktan-serier (9-manna och 7-manna) och under resten av året spelar vi många utomhus- och futsal-cuper.  

Föreningen erbjuder X-passträning, målvaktsträning och fotbollscamper under loven.
Aroscupen, final i F04 B-slutspel
2017-07-02 18:57
Bästa tjejerna som tar sig till final mot 1 år äldre tjejer. Tack för en fantastisk insats Moa, Hannah, Tyra, Cornelia, Ellen L, Ellen K, Vilma, Lisa, Tuva, Sara Blomqvist, Sara Balsvik, Nike, Olivia och Stella.

Finalstart och humöret på topp efter sen lunch för hungriga tjejer. Lite skadorna och ont här och var men det stoppade inte spelare och ledardansen innan matchen. Adolfsbergs IK stod för motståndet med 3 spelare inlånade från F13 Svår där de också hade ett lag som gick långt i turneringen. Tufft motstånd Mao.

Vår avspark seglar iväg högt men inte så långt och vi får anfall på oss. Det reder vi ut och har press där vi ligger på bra med fint spel och det lönar sig när 1-0 seglar in efter ett långskott från högerkanten. Nu känner iaf vi ledare att det börjar ju kanon och nervositeten lättar något ända tills en snabb forward trixar sig igenom vårt försvar och sätter den i taken otagbart för Moa. Shit pommes nu får vi inte slappna av men orken finns inte riktigt och Adolfsberg tar över lite och vinner mer närkamper. När deras 3:a ramlar in är uppförsbacken lite väl brant och vi lyckas inte göra mål trots flera fina försök. Vi gratulerar Adolfsbergs IK till en fin match och som vinnare av Aroscupens B slutspelet i F13.

Hem och vila tjejer så ses vi i augusti när nya mål skall nås. Ha en kanonsommar, kram på er.

PS: Se till att ta lite maxlöpningar ibland mellan mjukglassarna (intervallträning) så blir fotbollsstarten något lättare. :-)

/Ledarna
Aroscupen, semifinal mot IK Huge
2017-07-02 14:30
IK Huge fick börja med att bevittna spelar och ledardans som första uppvärmning vilket säkert var skräckinjagande. Vi började med vår numera traditionella avspark upp mot deras mål och maxlöpning av alla forwards. Men eftersom planen var i samma fina skick som puckelpistbacken Stina i Sälen så hade bollen en egen agenda på väg mot mål. Men vi fick tryck på Huge på deras planhalva och aggressiviteten från oss gav resultat i mer bollinnehav. Det var dock en mycket tuff match med några fula inslag som knuffar i ryggen och gråtande tjejer. Vi lät oss inte nedslås utan gnuggade på och vi fick rättvist 1-0 på ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla kvar i händerna och som ramlade in. Vi bevakade vår ledning och vann rättvist matchen och nu är det final som gäller. 

Kör hårt tjejer, ni är bäst!!
Aroscupen, kvartsfinal mot Enskede
2017-07-02 13:46
Segerns sötma fortsätter då vi vann i kvarten mot Enskede. Matchen var jämn trots att vi inte kom upp till vår grymma kämparanda i första halvlek. Några peppande och lite hårda ord i pausen fick fart på benen och skallen på alla spelare som sen gick ut i andra och tokkörde och slet sönder Enskede. Matchen slutade 2-0 till och så nu laddas det för fullt inför semifinalen mot IK Huge som ser stora och starka ut.
Aroscupen 1/8 delsfinal mot Västerås
2017-07-01 21:07
Taggade till tänderna efter den något svaga insatsen i match 4 och 3 oavgjorda matcher värmde vi upp med vinst i tankarna. Flera spelare hade lite ont i magen av nervositet vilket kändes positivt. Vi startade matchen med en ny offensiv avspark där Sara petade bak bollen till Tuva som slog den över Västerås mittfält samtidigt som våra 4 forwards tog en maxlöpning mot deras mål i ett försök att hinna först till bollen eller ta en retur. Den aggressiva starten resulterade inte i mål men satte nivån och målsättningen med matchen.
Det blev en jämn match med många fina målchanser som vi inte sett i tidigare matcher. Tuva tog på en av chanserna i andra halvlek en kort maxlöpning mot deras målvakt och lyckades få kontroll på returen och sätta 1-0. Vi kunde bevaka vår ledning med olidlig spänning och stort jubel utbröt från både spelare, ledare och föräldrar när slutsignalen ljöd.
Mycket stark insats av alla spelare idag och glass på Donken fick avsluta kvällen.
Aroscupen match 4 mot Adolfsbergs IK
2017-07-01 20:37
Vi startade med en lite annan uppställning i ett försök att få till bättre spel på kanterna och mer tryck framåt. Det var svårt när bollen fortsatt studsade sin egen väg på den torra och hårda gräsplanen. Matchen var dock jämn med få målchanser och slutade 0-0. 
Nu ser vi fram mot sista matchen som bara ska bli vinst till oss.
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer