Välkommen till F05:Blå!
F05:Blå är 22 tjejer som älskar att spela fotboll. Vi tränar tillsammans tre gånger i veckan på fina planer i Älvsjö. I år spelar vi i två Sanktan-serier (9-manna och 7-manna) och under resten av året spelar vi många utomhus- och futsal-cuper.  

Föreningen erbjuder X-passträning, målvaktsträning och fotbollscamper under loven.
Första 7 manna för året i S:t Eriks-Cupen
2017-04-24 20:09
Vi kom laddade till ett soligt Älvsjö IP och fina plan 5 för match mot IFK Lidingö. Bra snack innan matchen, fin uppvärmning och taggade tjejer som startade med full fart mot Lidingö som trots detta började lite starkare än oss. Vi kämpade och slet men Lidingö var snäppet starkare idag och gick hem med vinsten. Vi hade bra möjlighet till mål när bl.a. Sara och Lisa hade fina chanser framför mål och Nikes frispark som mirakelräddades av en bra målvakt.
Det gröna kortet från Lidingö gick välförtjänt till Ester som gjorde en kanoninsats i målet. Nu laddar vi om och siktar på nästa match..
Sanktanpremiär
2017-04-24 20:00

Då kom äntligen dagen då sanktanpremiären i 9-mannaserien skulle spelas. Vi tog oss till Lisebergs bollplan för att möta Örby som vi känner till bra sedan tidigare och som oftast bjuder på jämnt och starkt motstånd.

Första halvlek blåstes igång och vi blev genast tillbakapressade, både av Örbys spelare och av den kraftiga och kalla motvinden. Under hela halvleken försöker vi jobba oss in matchen och komma upp högre i plan med hjälp av snabbare uppflyttning. 0-0 i halvtid och tränare och spelare kunde i paus enas om några delar som behövde förändras till andra halvlek. Med vinden i ryggen och ett betydligt aggressivare spel förlades spelet nästan uteslutande till Örbys planhalva vilket välförtjänt gav 1-0 till Älvsjö genom Nike. Örby förlitade sig på kontringar men lyckades aldrig riktigt hota segern och vi lämnar derbyt med en härlig premiärseger.

Nya bollar... Yipee!!
2017-04-19 20:32
Stora hjärtan av glädje..
Idag var det stor glädje när Coach Petra hade med sig nya Nike bollar. Stort tack till Poppen Academy som fixat till tjejerna..
Sofia ny spelare i F05:Blå!
2017-04-18 15:10
Vi hälsar Sofia Meisters med familj välkomna till F05:Blå!
Solfyllt spel i Future Stars Cup
2017-04-02 20:49

2-dagars 7-manna Cup i Sätra som började med försenade matcher då ett lag inte dök upp. I första matchen mötte vi ett bra spelande Danderyd som vann knappt. Vi fick dock revansch i en extra match pga. det laget som inte dök upp där vi mötte Danderyds andra lag och tog en rättvis seger. Tredje matchen bjöd på allt för tufft motstånd när ett välorganiserat Mälarhöjden ganska enkelt slog oss. i sistas matchen för dagen stod Sätra på andra sidan och de hade lite väl bra lag för denna Cup och slog oss enkelt med stora siffror. Många spelare deppade ihop under matchen och hade allt för negativa tankar så det blev ett allvarssnack efter matchen om att hålla humöret uppe även när det går tungt.


Dag 2 blev matcher med jämnare motstånd och spelet blev mycket bättre med fint passningsspel där många vågade hålla i bollen lite extra. Mälarhöjden stod som motstånd i första matchen där vi tappade in några bollar men spelade tufft i andra halvlek och höll den halvleken oavgjord. I andra matchen mötte vi Huddinge där matchen blev jämn och slutade oavgjord. Tufft blev det även i tredje matchen mot Mälarhöjden som lyckades få in några bollar trots att vi var närmast mål i början. Mälarhöjden fick igång ett bra spel och tog över lite men vi höll oavgjort i andra halvlek..


Riktigt trötta tjejer avlutade dagen med tunga ben efter bra kämpainsats.


Tack till härliga spelare och stort tack till Amanda, Lina och Perla som ställde upp från F05-Vit.

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer