Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till F05!
F05 Blå + Vit = sant
F05 är en sammanslagning av F05 Blå och F05 Vit. Truppen består av ca 30 st ambitiösa spelare. Vi jobbar långsiktigt med spelarutveckling och vill därmed spela en teknisk, snabb och passningsorienterad fotboll. Vi deltar under 2018 med tre lag i Sanktan (div 1,2 och 3) och spelar många cuper både utomhus och Futsal inomhus på vintern.  Det här är ett lag som trivs tillsammans, gillar att träna mycket och ofta för att hela tiden utvecklas individuellt och som lag

 

Laget har 6 st tränare för att ge tjejerna bästa möjliga utbildning. Klubben erbjuder och bedriver både målvaktsträning, camper och x-pass träning under säsong och på loven. 


Vi har en extern huvudtränare i Ubbe Truedsson som också arbetar heltid på Älvsjö AIK kansli som flick/ungdomsansvarig


Vill du provträna med vårt lag - se under "kontakt" Vi kommer att fylla på några ambitiösa och träningsvilliga spelare inför 2019 som kan spetsa till vår trupp 


Inbetalningar till lagkassan:
Swedbank clearingnr 8327-9, kontonummer 924 670 824-3 Tomas Ulin
Ny spelare till F05!
2018-10-13 18:29
Vi hälsar Wilja Skifferberg med familj varmt välkomna till Älvsjö AIK FF och F05!

Wilja kommer närmast från Hammarby Akademi F05 men har nu, efter ett antal träningar med oss där hon snabbt blivit en del av gruppen, valt att fortsätta sin fotbollsresa i Älvsjö AIK F05. 

Vi ser fram emot flera roliga och utvecklande år tillsammans!
Match mot Tullinge i sanktan
2018-09-08 16:15

Leia som fick dubbla denna lördag och Stella som tittade på den trista tillställning på Värmdö under förmiddagen fick nog med sig stor revanschlust och delade ut den känslan till eftermiddagsmatchen som höll mycket bättre kvalitet. 


Tjejerna visade på mycket bra inställning och kämpade riktigt bra. Många tjejer spelade på nya och lite ovana positioner och gjorde det riktigt bra. Vi försökte matchen igenom bygga på passningsspel mot ett Tullinge som mest sparkade långt. Tyvärr lyckades Tullinge göra 2 mål och även om vi pressade på hårt sista 15 med flera bra chanser lyckades vi inte passera deras stabila målvakt.


Vi var väldigt nära det första riktiga nickmålet när Leia mötte ett hårt inlägg perfekt med pannan. Dessvärre seglade bollen rakt i stolpen och ut.

Vi fick faktiskt beröm av Tullinges tränare som var klart imponerad av Älvsjös passningsorienterade spelidé.


Grymt jobbat tjejer..


/Ledarna

Värmdö IF och ATSV Sharmbeckstotel
2018-09-08 09:00
Finns det någon likhet mellan dessa lag tänker ni, svaret är nej. 
Det tyska laget ställdes vi mot i gruppspelet under Gothia Cup. Jag anser att vi nog vinner i 99 av 100 matcher mot detta lag, men inte i denna och enda match. Inställningen och viljan att vinna fanns inte mot det Tyska laget, inte heller nu mot Värmdö. Här har vi likheten, som ligger just i själva matchen, i matchsituationen, i inställningen som resulterar i en avgrundsdjup kollektiv kollaps.
Härligt uppstartsläger på gamla Älvsjö IP
2018-08-18 09:00
Utan att få tala fixade tjejerna att placera sig rätt, från kortast till längst..
Uppstartslägret på gamla Älvsjö IP blev en kul och bra dag för alla i det numera sammanslagna Älvsjö AIK F05. Ett stort tack till alla tjejer och ledare som lyssnade på teorigenomgångarna samt kämpade i spåret och på planen.

Lördag morgon samlades vi kl. 09:00 vid orienteringsstugan på gamla Älvsjö IP som är en nybyggd och mycket fin stuga med konferensdel, omklädningsrum, duschar och kök. Dagen började med att 6 grupper skapades där varje grupp fick till uppgift att ta fram mellan 5 och 10 punkter på hur vårt lag ska agera på träning, match, mot varandra och motspelare mm. Detta följdes av en genomgång av varje grupps punkter som sen kommer att sammanställas av oss ledare till en av tjejerna framtagen policy för vårt lag.

En kortare rast i solen med frukt och vatten följdes av en genomgång av Ubbe på de speltermer vi ledare och andra inom fotbollen använder för att skapa ökad förståelse samt att se till så vi talar samma språk på planen.
Efter en kort paus för att hinna snöra på sig skorna, ta en frukt bar det ut i skogen där varje grupp fick starta med 1 minuts mellanrum för att springa runt 3.8 km varvet. Våra målvakter fick proffsträning av Nikes pappa (Poppen) och slapp även spåret, återigen stort tack till dig Poppen. Nu välkomnades den utsökta och välbehövliga lunchen som lagledare Jens snickrat ihop, bra fixat!

Efter lunchpausen hade vi en genomgång av laget och de förändringar av spelare och ledare som tyvärr slutat. Vi talade även vidare om vikten av att vara en välkomnande och omtänksam kompis för att alla ska känna en glädje i att komma till träningar och matcher.

Slutligen stod fotbollsträningen på agendan. Gräset var långt och planen bucklig men det var kul ändå. Teknikträning, skott och matchspel betades av på lite drygt 1 timme, sen var det rast och vila med hemgång.

Bra kämpat och lyssnat alla på plats, ses snart igen när det är vardag. Näst upp på schemat är dubbla Sanktan matcher så se till att vila upp..

/Ledarna
Älvsjös två F05 trupper går ihop till ett lag
2018-08-16 16:28
Bild från det gemensamma lägret i Skinnskatteberg i mars
Efter ett nära samarbete under senaste året går F05 Vit och F05 Blå ihop till ett lag- F05
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer