Välkommen till F05 Vit!

F05 Vit består av idag av 22 engagerade flickor. Vi jobbar långsiktigt med spelarutveckling och vill därmed spela en teknisk, snabb och passningsorienterad fotboll. Vi deltar med två lag i Sanktan och spelar många cuper både utomhus och Futsal på vintern. Det här är ett lag som trivs tillsammans, gillar att träna mycket och ofta för att hela tiden utvecklas. 


Klubben erbjuder både målvaktsträning och akademiträning under säsong och på loven.


Vi har en extern huvudtränare i Ubbe Truedsson som också är flickansvarig i klubben. 

Läs mer här

F05 Vit- obesegrade i två 9-manna cuper
2017-04-08 21:28
Eskilstuna idag. Foto: Doan
Igår stod Stockholm stilla och ingen gick opåverkad. Tur då att fotbollen finns som ett andningshål. Fotbollen står aldrig stilla. Inte heller tjejerna i F05 Vit som gör stora framsteg hela tiden.

Förra helgen spelade vi en 9-manna cup i Hässelby- April 9:an. Vi spelade sex st matcher mot lag som Sollentuna, Täby, Saltsjöbaden och Örby. Vi vinner fyra matcher och spelar två oavgjorda 11-2 i målskillnad. Vi släpper alltså in två mål.

Idag lördag var vi inbjudna av BK Sport i Eskilstuna till en träningscup 9-manna. Övriga lag var Torshälla Nyby och DFK Värmbol. Tjejerna fortsatte sitt fina spel från förra helgen och dominerade matcherna stort. Idag åkte vi hem med 14-2 i målskillnad. Fem olika målvakter använde vi.

Det som vi är mest nöjda med är hur organiserade tjejerna har blivit försvarsmässigt. På dessa två cuper släpper vi knappt några målchanser mot oss. Fyra insläppta på nio matcher och på två helger, förstärker det. Sen passningsspelet, rörelsen. Ja mycket har hänt. I veckan tränade vi kantspel- inlägg. Idag fick vi se fyra st sådana mål. Inspel/inlägg- avslut på ett tillslag. Sånt gör en tränare glad. För egentligen är resultat ointressant i den här åldern. Kul är att se utvecklingen och det man tränat på.

Vi har valt att inte spela 9-manna i år i Sanktan men vi kommer satsa vidare på cuper och träningsmatcher.

Bra jobbat tjejer och tack BK Sport för inbjudan!

*
Ridwana - ny i F05 Vit
2017-03-23 19:46
Vi hälsar Ridwana välkommen som ny spelare i laget!
Julia - ny i F05 Vit
2017-03-03 15:43
Vi hälsar Julia Snöfors välkommen som ny spelare i laget!
Mona - ny i F05 Vit
2017-02-27 17:01
Vi hälsar Mona Cronholm välkommen som ny spelare i laget!
Övertygande spel i Frejcupen
2017-02-11 18:44
Inga resultat i F05 under 2017. Därav gulle-gull medaljer- Foto: Doan
F05 Vit har spelat många Futsalcuper i vinter och det har bara blivit bättre och bättre. I Frejcupen släppte vi in endast ett mål på fyra matcher och gjorde sju framåt. Mao bra försvarsspel. Vi är fortfarande en bit efter de bästa lagen men tjejerna tränar bra och tar stora steg framåt i sin utveckling . Den här cupen var väldigt stabil och tjejerna var nog väldigt jobbiga att möta. Vi pressade (som vanligt) alla lagen högt.

Älvsjö AIK- Enebyberg 4-0
Målskyttar: Perla, Edith, Alma och Hannah

Vi var helt överlägsna och EFF hade det jobbigt med vår press. Kunde blivit det dubbla

Tyresö - Älvsjö AIK 1-0

Det här Tyresölaget var ett av de bästa lagen vi mött i vinter. Vi var tillbakatryckta en hel del men var giftiga i kontringar och skapade en del målchanser.Våra tjejer krigade riktigt bra.  Men rättvis seger för TFF

Älvsjö AIK - Vendelsö 0-0

En väldigt jämn och tuff match som säkert var spännande att kolla på. Bägge målvakterna var bäst på planen. Säger en del...

IK Frej - Älvsjö 0-3
Målskyttar: Perla, Edith, Hannah

Inte alls dåligt lag vi mötte med fint passningsspel och snabba i omställningarna. Men vi gör en ruggigt bra match och vinner rättvist.

Vi brukar vara lite upp o ner i matcherna- dvs lite ojämna. Idag gjorde vi tre och en halv match riktigt bra. All heder till alla tjejer med extra plus till Rebecka i målet och Emilia som styrspelare. Vi går stadigt framåt som lag.

Parallelt med cupen spelade andra tjejer i truppen träningsmatch mot Sickla IF. Matchen slutade 5-5. Målskyttar Amanda 3, Mira 1, Penny 1

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer