Älvsjö AIK Dam U

En elitsatsande och väldigt ambitiös trupp med tjejer i åldersspannet 98-01 som jobbar väldigt nära och har ett tätt utbyte med damlaget men även med systerlaget Dam Juniorerna. Dam U är det naturliga steget från flickfotbollen till damfotbollen i Älvsjö AIK FF och därmed kommer spelarna att kombinera spel i både J19 Elit och Dam div 2 2017 .Spelare från Dam U rotationstränar kontinuerligt med damlaget både i träning och match. 


Vi jobbar långsiktigt med spelarutveckling både taktiskt- tekniskt- fysiskt och att tjejerna ska trivas och växa tillsammans som lag men samtidigt individuellt. Målet med denna trupp är att i framtiden förse damlaget med spelare och att Älvsjö Dam därmed ska ha så många egen-fostrade produkter som möjligt.


Vi klarade våran målsättning att vinna Dam Div 3 och kan nu erbjuda div 2 fotboll 2017 och med damlaget i dam div 1 har vi därmed skapat en bra stege in i damfotbollens finrum..

För provträning -kontakta tränarna i Dam U.

Lagkonto: 5694 0727574 (SEB)

Premiärvinst i J19 i debutanternas afton!
2017-04-22 11:25
BP - Älvsjö AIK 1-7 (0-2)
Målskyttar: Candice 2, Ida E 2, Lydia, Elin (DamJ), Cornelia (F02).

Fredagskvällen bjöd på ett kraftigt regnväder men som stillades innan matchstart på Mälarhöjdens IP. Seriepremiär mot BP.
Innan matchen pratade vi om att vara kompakta i försvarsspelet och läsa av BP:s uppspel, vårda bollen vid eget uppspel och komma till avslut.
Matchen startar och det är BP som har mer av bollinnehavet. Vi ligger rätt i försvaret men tappar bollen lite för enkelt när vi ska anfalla. Det gör att vi har väldigt korta anfall. BP kommer till ett och annat avslut men ofta från långt håll och Anna i målet kan lugnt avvärja. I 27:e minuten får vi en hörna som Lydia slår och efter lite flipper så lyckas Elin (DamJ) trycka in ledningen, 0-1. Halvleken fortsätter på samma sätt men i 43:e ökar vi på ledningen till 0-2 efter att Lydia slagit hörnan direkt i mål via BP:s målvakt. 
Under pausen berömmer vi spelarna för det tajta försvarsspelet men att vi måste vara noggrannare med eget bollinnehav och våga hålla bollen inom laget mer.
Andra halvlek startar och vi har mer varierade uppspel och fortsätter vara grymt tajta i försvaret. Det gör att vi kommer till riktigt fina lägen. I 56:e minuten så gör ytterligare en debutant mål och det är Cornelia som får bollen på sig vi en rensning och bollen studsar i mål, 0-3. 61:a minuten så hittar Ida E Candice med en fin djupledsboll och Candice kommer fri med målvakten som hon fintar bort och rullar in 0-4. I 72:a minuten ett vackert spel där Lydia hittar Ida E som i sin tur hittar Candice i djupled igen och 0-5. Sedan är det Ida E:s tur att komma med i målprotokollet då hon efter ett fint spel från Candice till Filippa (F02) får bollen och 0-6. Ida E ökar på till 0-7 i 88:e på en fin passning av Ida H. I sista minuten reducerar BP till 1-7 och det är det sista som händer.
Skönt med vinst i premiären och kul att se de unga spelarna från DamJ och F02 ta för sig på plan. Vi visar oss själva att vi är starka och att när vi jobbar efter det vi pratat om innan matchen så är vi mycket svårslagna. En extra hyllning till Elin H som håller ihop vår backlinje briljant. Nu ser vi framåt mot nästa omgång.
Vi tackar publiken, domaren och BP för matchen!
/Harry
SERIEPREMIÄRER!!
2017-04-21 10:16
Nu kör vi igång säsongen 2017 och ikväll kl 20.00 startar J19 på Mälarhöjdens IP där vi ställs mot BP. Det blir en härlig utmaning för oss och vi hoppas på att kunna få till en riktigt bra och sevärd fight.

Sedan på söndag rullar div 2 Damer igång och vi kommer att fylla på med 8-9 spelare till matchen som spelas mot IK Tun på Älvsjö IP kl 18.00. Som nykomlingar i "tvåan" så ska det bli lite extra roligt och se hur vi står i konkurrensen.
Välkomna!!!
Vinnare av Future Cup 2017.
2017-04-18 10:22
Glada vinnare och uppställningen innan finalen mot Boo FF

Under påskhelgen var vi i Göteborg och deltog i Future Cup. Med på resan var vi 15 spelare och 3 ledare. Och efter att ha krigat och kämpat i alla matcher stod vi till slut som vinnare av hela turneringen.

GRUPPSPELET.

Oviding FIF - Älvsjö AIK 0-3 (wo)

Tyvärr dök inte Qviding upp och alla lag i gruppen fick en wo vinst och 3 plusmål.

Älvsjö AIK - Djurgårdens IF 5-0 (3-0)

Målskyttar: "Loppan", Leila, Elina, Lovisa, Viccan

Vi hade fått vänta hela dagen på att äntligen få spela och när klockan slog 19.00 så var det en som att släppa ut 11 frustrerade och längtande vinthundar på plan. Vi kom att dominera första halvlek fullständigt. Vi trycker ned Djurgården och de kommer i princip inte ur eget straffområde. 1-0 gör Loppan då hon kommer in från sin vänsterkant och får till ett distinkt, hårt avslut som sitter vackert i nätmaskorna. Vid 2-0 kommer Leila fri med målvakten, fintar bort henne och en försvarare innan hon rullar bollen i tom bur. Elina vill inte vara sämre utan passar på att dribbla av 2-3 utespelare innan hon i sin tur rundar målvakten och 3-0. I andra halvlek slappnar vi av lite och Djurgården kommer till ett par fina lägen men Fanny i målet är omutlig och gör ett par grymma insatser! Vi ökar på till 4-0 genom Lovisa som med ett kombinerat lång-lobbskott sätter bollen precis under ribban. Sedan avslutar Viccan målkalaset med att komma in från vänsterkanten vi straffområdsgränsen och vackert curla in bollen i bortre, 5-0.

Grymt skön start på turneringen och en riktig urladdning.

Älvsjö AIK - Bröndbyernes IF 1-0 (1-0)

Målskytt: Leila

Matchstart kl 8.30 men vi är på tårna direkt och tar tag i spelet mot ett bra Bröndby. Vi kommer till inspel och får med oss ett par hörnor. Vi lyckas stoppa Bröndbys uppspel och är mycket kompakta centralt. 1-0 kommer efter att målvakten lämnat retur på en kanonhård frispark av Emma K och Leila håller sig framme och trycker in bollen. Sedan jämnas spelet ut och i andra halvlek är det Bröndby som pressar oss och vi blir stressade i våra egna uppspel. Dock lyckas vi freda vårt mål och många avslut kommer långt utifrån och Anna i målet agerar lugnt och tryggt. Vi håller ut och vinner. Puh!

En krigarmatch där vi står som vinnare till slut.

Dröbak-Frogn - Älvsjö AIK 2-2 (0-1)

Målskytt: Emma L

Nu handlar det om att ta oss till final men det verkade som om många redan var där innan matchen? Vi får en kanonstart då Emma L efter någon minut nickar in 0-1 på en hörna men sedan är det inte mycket mer. Vi slarvar, ta felbeslut, står stilla och jobbar inte som ett lag. Norskorna springer och kämpar men får inte till sina avslut som tur är. Ingen bra halvlek alls av oss och i andra får vi återigen en bra start då Emma L gör sitt andra mål för dagen och återigen efter en hörna där hon till slut lyckas trycka in bollen, 0-2. Vi kanske hamnar i en falsk trygghet och tror att det ska ordna sig när Dröbak-Frogn först reducerar och sedan kvitterar och vi har hjärtat i halsgropen innan domaren äntligen blåser av. Utöver eländet drabbas vi även av en huvudskada på Loppan. Suck.

Ingen bra match alls av oss men vi är i final.


FINAL.

Boo FF - Älvsjö AIK 0-2 (0-2)

Målskyttar: Elina, Emma L

Inför finalen är det ett Älvsjö AIK med många skavanker och småskadade spelare som kommer till match. För att få till två utespelare som avbytare får Fanny ta på sig matchtröjan. Vi pratade innan om att ge oss själva chansen att vinna matchen genom att spela med ett mycket disciplinerat och kompakt försvar och ha mycket energi till egna uppspel och snabba omställningar framåt. Vi lyckas med detta och Boo kan inte tränga sig igenom oss. De bollar som tar sig fram till vårt mål kan Anna lugnt och säker ta hand om. Sedan kommer vi till snabba omställningar och det ger oss bra chanser. 0-1 sätter Elina efter att hon hunnit fram innan målvakten på ett inspel och kan sätta bollen i tom bur. Vi låter Boo ha boll på egen planhalva innan vi sedan går hårt in i närkamperna och vinner boll. Vi får till en hörna på en snabb omställning och Linnea når en helt fri Emma L som skjuter med skallen så nätmaskorna står som en strut i målet, 0-2. I andra halvlek börjar bensinen ta slut hos många av våra kämpande spelare men vi lyckas trots det skapa 2-3 riktigt heta chanser och det är inte långt ifrån att vi ökar på ledningen. Försvarsmässigt är vi grymt starka och Boo kommer aldrig till några egentliga chanser. Underbart.

Till slut står vi som vinnare och det är ett gäng glada tjejer som njuter av cupvinsten. Alla har jobbat hårt för att vi skulle stå som vinnare till slut men jag vill passa på att hylla "Lojs" från F02 som följde med oss ner till Göteborg och stod för suveränt närkampspel och visade på ett riktigt härligt krigarhjärta.

/Harry

Future Cup
2017-04-12 12:20
På långfredagen så samlas vi för att resa ner till Göteborg och delta i Future Cup. Våra matcher kan ni följa på länken nedan:

http://results.cupmanager.net/2173869,2017,sv/team/10872382/matches

Vi hoppas på att knyta ihop laget ytterligare och få till det sista inför säsongspremiärerna. Tyvärr så har en del skadade som inte kan delta men det är bättre att de kör på med sin rehab och kommer friska till seriespelet.

Glad Påsk!
Saker på gång.....
2017-03-28 15:37

Oturligt nog blev föregående helgens match mot Danmark inställd och det påverkar vår planering en del. Nu jobbar vi på att hitta en motståndare till kommande eller nästa helg så vi får en träningsmatch in benen innan vi ger oss av till Göteborg och Future Cup. Vi försöker även hitta en träningsmatch där vi kommer köra spelare från oss och Damlaget. Återkommer med information så snart vi vet mer.


Annars handlar det nu om att höja oss och göra oss klara inför kommande säsong. Tyvärr har det varit en del frånvaro på träningarna på grund av sjukdomar och skador men vi hoppas att det snart ska bli bättre. Vi roterar en del spelare till träning med Damlaget och får spelare från DamJ och F02.


Vi ser fram emot att säsongen snart ska börja!

/Harry

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer