Älvsjö AIK Dam U

En elitsatsande och väldigt ambitiös trupp med tjejer i åldersspannet 98-01 som jobbar väldigt nära och har ett tätt utbyte med damlaget men även med systerlaget Dam Juniorerna. Dam U är det naturliga steget från flickfotbollen till damfotbollen i Älvsjö AIK FF och därmed kommer spelarna att kombinera spel i både J19 Elit och Dam div 2 2017 .Spelare från Dam U rotationstränar kontinuerligt med damlaget både i träning och match. 


Vi jobbar långsiktigt med spelarutveckling både taktiskt- tekniskt- fysiskt och att tjejerna ska trivas och växa tillsammans som lag men samtidigt individuellt. Målet med denna trupp är att i framtiden förse damlaget med spelare och att Älvsjö Dam därmed ska ha så många egen-fostrade produkter som möjligt.


Vi klarade våran målsättning att vinna Dam Div 3 och kan nu erbjuda div 2 fotboll 2017 och med damlaget i dam div 1 har vi därmed skapat en bra stege in i damfotbollens finrum..

För provträning -kontakta tränarna i Dam U.

Lagkonto: 5694 0727574 (SEB)

Nu drar vi igång träningarna inför hösten!
2017-07-21 09:02
Jag hoppas att alla haft en bra sommar och att ni fått njuta av lite sol och bad och en skön ledighet. 
Vi smygstartar nu med träning och första träningen är på tisdag i nästa vecka, det vill säga tisdag 25 juli. Tiderna är inlagda i kalendern.
Jag vet att alla kanske inte är på plats men vi kör igång i alla fall för dem som är hemma och anpassar träningarna efter antal.
/Harry
Gratulerar vår "landslagsspelare" Emma till 5:e platsen!
2017-07-21 08:59
Vår lagkapten Emma Lundin har under sommaren representerat Sverige i en turnering i Israel och de lyckades komma på en 5:e plats till slut. Det ska ses som en framgång med tanke på det tuffa motstånd de hade i turneringen. Stort grattis önskar vi från Alvsjö AIK DamU.
Torsk i helgen men vi blickar framåt.....
2017-06-13 09:14

Det blev en tuff söndag där vi åkte till Västerås med 12 spelare då matchen krockade med div 2 matchen mot Södersnäckorna. Förlusten i Västerås blev tung, 1-5, och en nedstämd hemresa väntade. Även i div 2 blev det förlust med 3-4 men där var vi väldigt, väldigt nära en poäng.

Nu gäller det att släppa det som varit och istället blicka fram mot kommande helg. På fredag kväll väntar Djurgården på Älvsjö IP i J19 och en härlig utmaning. Förhoppningsvis ska vi kunna komma med fler spelare till den matchen. Sedan är det div 2 fight hemma mot Triangeln på söndag.

Tyvärr så missar jag sista delen av vårsäsongen då jag reser bort på söndag men jag lämnar med varma händer över ansvaret till mina kompetenta kollegor. Troligtvis hinner jag i alla fall komma med en matchrapport från fredagsmatchen.

Trevlig sommar!

/Harry

Tight söndag!
2017-06-07 13:54

Det rullar på och laget formas hela tiden. Tråkigt med förlust i J19 men skönt med vinst i div 2. Spelarna jobbar på även om det varit en hel del med skolan sista tiden. Men det ska väl vara över snart då sommarloven startar!!!

I helgen är det endast speldag på söndag då vi i J19 ska besöka Västerås samtidigt som vi möter Södersnäckorna borta. Det gör att vi kommer lyfta upp 4-5 spelare från DamJ och F02.

Viktigt är att vi hela tiden har utvecklingen som fotbollspelare i blickfånget och ger spelarna en chans att ta steg framåt och det tycker jag att vi har bra fokus på. Visst, man vill alltid vinna men samtidigt så måste vi ge våra duktiga talanger chansen att visa upp sig. I div 2 har vi resultatmål och där vi måste hänga kvar om vi ska kunna ha ett bra utvecklingsarbete i föreningen. Så vi kämpar på!

/Harry

Förlust mot AIK.
2017-06-03 10:50
Fredag kväll och ett laddat gäng samlades på Älvsjö IP. Match mot serieledarna AIK och vi visste att vi stod inför en tuff uppgift. Vi pratade om att ta jobbet för varandra, gå in ordentligt i alla situationer och nyttja fart och rörelse i våra egna uppspel.
Vi startar matchen med att få ett bra tryck på AIK efter att vi haft avspark. AIK har svårt att hålla emot och bara efter en 5 minuter får vi en frispark till höger om straffområdet. Den tar Elina hand och sätter bollen ribba in, 1-0. Kanonstart. Men efter det tar AIK över spelet och det är framför allt deras mittfältare som dominerar med fina uppspel och dribblingsräder. AIK lyckas mitt i halvleken komma runt på vår högerkant och hitta in till en som kan stöta in 1-1. Vi har inte riktigt ordning på presspelet centralt men har börjat finna lösningar och det är det som ger oss ledningen bara några minuter senare efter att Elina bryter ett uppspel och på egen hand kommer till avslut och 2-1. Det är en jämn match och spelet böljar.
Under pausen pratar vi om att vi måste räkna in AIK:s spelare centralt och komma närmare varandra i presspelet.
Andra halvlek och AIK slår en lång avspark och vi hamnar i trubbel på kanten vilket leder till att AIK får in bollen framför  vårt mål där vi krockar lite och bollen rullar in, 2-2. Det ger AIK råg i ryggen och de kommer hela tiden nya uppspel. Vi står upp bra i närkamperna men då vi är i genomsnitt halvmetern längre än våra motståndare så blåses det i pipan efter en del helt regelrätta kamper. AIK får en frispark vid vårt straffområde som de slår snabbt lite längre fram och på rullande boll så vi hinner inte hamna rätt i positionerna och 2-2. Efter att bedömningen var rätt ok i första halvlek får vi nu nästan alla närkamper emot oss?? Det gör att våra spelare inte går in ordentligt i alla situationer då de är rädda för att dra på sig frisparkar. AIK fortsätter ha fina uppspel och lyckas ta ledningen med 3-2. Men det är inte så att vi är helt utan egna chanser. Innan AIK tar ledningen har Exo ett kanonskott i klockrent ribban! Sedan när vi jagar kvittering så får vi till en suveränt uppspel där vi hittar Exo i djupled men av någon anledning blåses det offside trots att två (?) AIK spelare står ett par meter framför Exo. Vi krigar ända till slutet men lyckas inte denna gång.
Efter matchen berömmer jag spelarna för deras hårda jobb och att de inte ger upp. Sedan är det lite tråkigt att bedömningen är som den är av domaren då han faller lite för att AIK:s spelare är mindre än våra. Vi har pratat mycket om att man måste ta kamperna ordentligt för det krävs om man vill ska kunna spela i div 2 och 1 framöver. Vi får inte börja hålla igen utan gå in hårt men rättvist!
Vi tackar publiken och motståndarna för en god match!
/Harry
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer