Älvsjö AIK Dam U

En elitsatsande och väldigt ambitiös trupp med tjejer i åldersspannet 99-02 som jobbar väldigt nära och har ett tätt utbyte med damlaget men även med systerlaget Dam Juniorerna. Dam U är det naturliga steget från flickfotbollen till damfotbollen i Älvsjö AIK FF och därmed kommer spelarna att kombinera spel i både J19 Elit och Dam div 2 2018. Spelare från Dam U rotationstränar kontinuerligt med damlaget både i träning och match. 


Vi jobbar långsiktigt med spelarutveckling både taktiskt- tekniskt- fysiskt och att tjejerna ska trivas och växa tillsammans som lag men samtidigt individuellt. Målet med denna trupp är att i framtiden förse damlaget med spelare och att Älvsjö Dam därmed ska ha så många egen-fostrade produkter som möjligt.


Laget tränas 2018 av Stefan Aletorn och Johan Roth, tidigare tränare för damlaget och Josefine Gasslander, fd lagkapten i damlaget. 

Ny säsong med Dam U!
2017-10-12 11:30
Efter många år i föreningens damlag tar vi nu över laget tillsammans med Josefine Gasslander, tidigare lagkapten i damlaget. Fysträningen kommer Robert Heikfolk ansvara över vilket vi är väldigt glada för. Då vet vi att tjejerna garanterat kommer att vara fysiskt förberedda för säsongen. 
Sista veckan och tack för mig!
2017-10-09 13:02

Då ska vi avsluta säsongen och det gör vi genom att träna ikväll (måndag) och spela mot Tyresö i J19 på onsdag kväll kl 20.00, Tyresövallen. Och vi hoppas på att vi kan komma upp i samma fina nivå som mot BP senast.


Detta blir också min sista vecka med laget Jag vill passa på att tacka för att jag har haft den äran att få försöka leda och utveckla alla talangfulla spelare i laget och för stödet jag fått av mina två "hjälptränare" Fredrik och Kay, utan er hade det varit omöjligt. Tack även till Henrik och Robban!

Det har varit en rolig utmaning och jag tycker att vi nu under hösten kunnat kassera in en del framsteg som vi jobbat på att ta. Laget känns homogent och starkt och vi har återkommande visat att vi är bra.

Ett DamU är ett lag där det passerar spelare och det är en del i själva grundidén, spelare som tar steget vidare och spelare som kommer underifrån men samtidigt finns lugnet med att ge tid till spelarna att utvecklas. Och det bästa är att vi kan erbjuda spel på bra nivåer såsom J19 Elit och Div 2 damer.

Det som lockade mig med Älvsjö AIK:s upplägg har till stor del infriats och kommer att fortsätta utvecklas och jag tror att det är rätt väg.

Det bästa har förstås varit att få jobba tillsammans med alla spelare och förhoppningsvis har jag kunnat få dem att förstå vikten av att jobba hårt, vara fokuserad, vilja och våga utmana sig själv. Jag är helt säker på att vi kommer att se fler av spelarna i bra serier framöver om de nu bara fortsätter att köra på!

Kanske det allra roligaste från året blir vinsten i J DM förstås! En härligt minne att ta med sig och vi ska göra allt vi kan för att försvara titeln nästa säsong.

Målmässigt så lyckades vi hålla oss kvar i div. 2 damer, tillsammans med damlaget, vilket var helt nödvändigt för den organisation som föreningen satt. Det blev verkligen spännande sett till tabellen!

Nu tar jag klivet in i damlaget och får en ny stor utmaning med att föra vidare det grymma arbete som Stefan och Johan gjort. Jag hoppas förstås att jag får möjligheten att ta upp spelare från DamU framöver och är kanonglad över att det är Stefan och Johan som tar över. Det kommer att bli riktigt bra!

Tack för mig och vi ses!

/Harry

Grym fight och full pott!
2017-10-07 14:43
Lite kylslagen fredagskväll på Älvsjö IP och det var dags för J19 och match mot ett starkt BP. Sista träningen ägnades mycket åt att hitta rörelser i uppspel.
Matchsnacket handlade om att arbeta tillsammans, ge varandra god energi. Jobba med ett kompakt försvar och vid bollvinst ge varandra lösningar genom rörelse och löpningar.
Matchen startar och man ser att det är två passningsskickliga lag som möts där båda vill äga boll mycket och ha med många spelare i uppspelen. BP försöker komma via kanterna och därifrån hitta in med inspel men vi är grymt starka centralt så det uppstår inga egentliga farligheter. När vi sedan vinner boll så ställer vi om snabbt och kommer med bra djupledslöpningar och har en fin bredd. Efter vår andra hörna i 12:e minuten blåser domaren straff efter att bollen tagit på en BP spelares hand. Candice kliver fram och bollen sitter stensäkert i nätet, 1-0. Spelet är fortsatt jämnt och matchbilden den samma. BP får en farlig frispark precis vid straffområdslinjen men avslutet tar i muren och vi kan gå till pausvila med en ledning.
Under pausen så berömmer vi spelarna för det fina försvarsspelet och nu handlar det mest om att putsa till en del detaljer i spelet.
Domaren blåser igång andra halvlek och BP tar tag i spelet direkt och har mesta av spelet första 10-15 minuterna men kommer ändå inte till så många farligheter. Spelet jämnar ut sig efterhand och vi kommer tillbaka och i 54:e ökar vi på ledningen. Candice får bollen och med en fin passning i djupled kommer Ida E fri med målvakten och kan rulla in 2-0 mellan benen. Snyggt. Bara 5 minuter senare, 59:e, så är rollerna ombytta och nu hittar Ida E Candice i djupled och kommer fri med målvakten. Men Candice har en hög fart och väljer istället att runda keepern och 3-0. Läckert. Resten av matchen tar vi över spelet och fortsätter att skapa bra lägen. Bland annat har Magda en kanonchans men hinner inte riktigt fram till att avsluta. På slutet får Madde en lite otäck smäll och det blir det sista som händer.
Grymt bra lagarbete. Vi jobbar hårt tillsammans och tar många löpningar som gör att det uppstår ytor att spela på. Moget försvarsspel och vi är ordentliga i närkamperna. Mycket bra.
Tre poäng och vi snyggar till siffrorna i tabellen. Vi tackar publiken, domaren och BP för en god match.
Två fighter kvar i J19.
2017-10-02 13:19

Nu har vi en vecka med träningar måndag, tisdag och torsdag innan vi möter BP hemma på fredag. Sedan nästa vecka är det träning måndag och sista matchen i J19 mot Tyresö borta på onsdag.

Vi kommer att rotera en del i truppen nu till fredagen så de som inte kom med i lördags får kliva in. Annars så ser det helt ok ut på skade- och sjukdomsfronten så det bör vara fullt på träningarna.

Hösten har kommit men vi får njuta en liten stund till.

Det blev till slut en 3:e plats som nykomling i div 2!
2017-10-01 09:34
Lördag och säsongens sista match i div 2 Östra Svealand mot Triangeln borta på en höstfin gräsmatta. Mesta IP välkomnade oss med riktigt bra väder där vi kunde hänga nytvättade men blöta matchtröjor på tork. Lantligt.
Inför matchen pratade vi om att jobba fullt ut i alla situationer, göra jobbet. Även om vi nu inte hade någon förstärkning från Damlaget så skulle vi spela vårt spel och tro på oss själva. Offensivt komma i bredd och djup och ha få touch på bollen i vårt passningsspel. Defensivt vara aggressiva och tvinga motståndarna till snabba beslut.
Matchen hann knappt börja innan det Triangeln tagit ledningen. Efter bara 2 minuter så bryter de en inspark och 1-0. Ajdå. Men, vi verkar taggade denna dag och kommer igång och bara 6 minuter senare, 8:e, är det kvitterat. Loppan hittar Candice i djupled som tar sig runt på vänsterkanten. Framme vid kortlinjen så slår hon en snett-inåt-bakåt passning mot mål där Ida E störtar fram och stöter in 1-1. Skönt. Sedan följer en mycket bra halvlek från vår sida. Vi byter en del chanser med varann där Triangeln kommer till en del avslut från längre håll och vi kommer runt på kanterna och skapar bland annat tre hörnor som är nära att resultera. Det är mycket kamper på planen och spelarna står upp i varje situation och tar smällen. Mycket bra! 
Under pausen ger vi spelarna beröm och pratar om en del detaljer i försvarsspelet och om att vi ska fortsätta anfalla som vi gör.
Tyvärr får vi ingen lyckad start på andra heller då Triangeln gör 2-1 redan i 47:e efter ett fint genomspel centralt. Tungt. Men vi jobbar på och får en jättechans då Ida E rundar målvakten men en utespelare lyckas rädda bollen på mållinjen. Så nära! Matchen är jämn men sedan uppstår en situation som blir lite avgörande då Elina går in ordentligt men, enligt mig, regelrätt i en kamp om bollen. Det blir en kollision och där motståndaren oturligt blir trampad av Elina. Jag anser att Elina är först på bollen och därmed äger beslutet men domaren tycker annat och dömer frispark och gult kort (?) till Elina. Hmm. På den efterföljande frisparken så nickar Triangeln in 3-1 i 54:e. Uppförsbacke. Vi ändrar om en del och går över till ett 433 system för att spela lite rakare och mer i djupled. Vi får en hörna där det blir lite flipper och vi har två chanser men bollen räddas återigen på mållinjen. Vi fortsätter jaga och i 84:e får vi äntligen utdelning. Ponne slår en lång diagonalboll in mot straffområdet från sin vänsterkant och där finns inbytte Ida H som tar emot och serverar Candice. Candice i sin tur dribblar av en motståndare och bombar in 3-2. Vilken pärla! Vi försöker men lyckas tyvärr inte få med oss en poäng.
En mycket bra match av oss där vi visar att vi har massor av talang i laget med bra framtidsutsikter. Vi får inte glömma att vi möter lag med allt från 1-2 år och äldre än oss. Hur bra ska inte våra spelare bli? Stor eloge till alla och framförallt för att vi vågade gå in och spela vårt spel.
Då sammanfattar vi och konstaterar att vi slutar 3:a i tabellen efter Värmbol och Södersnäckorna. Inte illa alls av en nykomling. Kanske en av de mest jämna serierna jag upplevt där bara ynka 2 poäng skiljer mellan oss (26p) och Dalhem (24p) ovanför nedflyttningsstrecket. Grymt spännande har det varit!
Till slut så tackar vi publiken, domarna och Triangeln för en god match och önskar alla en bra säsong 2018.
/Harry
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer