ÄLVSJÖ AIK U17

U17 Allsvenskan Norra
FÖRENINGSREPRESENTANT

 

Sportchef:

 

Christian Stolpe

TRÄNARSTAB

 

Huvud coach:

Mikis Malouchos

Assisterande coach:

Kassim Farah

Assisterande coach:

Simon Edholm

Målvakts coach:

Jessica Höglander (Herrlag)

Sjukgymnast:

Adam Hagström Aleris Rehab Älvsjö

Lagledare:

Afnan Khabiri


För provspel kontakta: mikis.malouchos@outlook.com

Omgång 7
2018-05-22 11:22

En vinst är en vinst är en vinst.

 

Vi gör inte vår bästa match, varken defensivt eller offensivt.

Vi hade svårt att dela in, skära av och stoppa uppspel mot deras låga fembackslinje.

Men vi vann, och en vinst är en vinst.

 

Vi startar matchen lägre i våra utgångspositioner då 12 insläppta mål, varav de flesta på omställningar, inte varit något glädjande. Vi pratar om att hålla tätt, tighta ihop ytor och strypa Giffarnas uppspel centralt. Vi lyckas trots svårigheterna vi mötte med deras backlinje att hålla dem längs med kanterna, och trotts att dem var farliga i luftrummet så skapade inte Giffarna allt för farliga lägen i första.

 

Vi trummade dock på, mer på omställning, och hade ett par chanser i första där vi borde fattat beslut fortare, tagit avslut fortare. Vi testade aldrig deras keeper i första, vi kom till lägen med slarvade bort dem. Trots det gör vi 1-0, där vi efter uppspel till Gurra som vikarierade som 9a med bravur skarvade vidare till Källman som fri mot målvakt var felfri i avslutet.

 

Inför andra pratar vi högljutt om vikten av att försvara över hela banan, att vi inte har 4 anfallare och 6 försvarare, utan att ALLA måste ta sitt ansvar.


Detta var något vi failade med i första halvlek, vilket också gjorde att vi inte bara tvingades kontra vid varje anfall, vi stod fel i position varje gång vi vann boll i backlinjen istället för att i alla fall ibland vinna bollen på för oss mer fördelaktiga ytor.

 

I andra halvlek tightas detta ihop ännu mera, forwards och 10a jobbar hårdare i försvarsarbetet, och bytena som kom in efter 10-15 minuter gjorde ett uppoffrande arbete i försvarsspelet som vi inte riktigt sett i första.

 

Trots detta arbete så kunde vi inte värja oss vid 1-1. Giffarna fick en frispark till vänster utanför vårt straffområde och en väldigt bra slagen frispark, en touch och 1-1 var ett faktum.

 

Vi trodde dock på det, vi gasade på, och även om vi släppte lite på det defensiva och matchen öppnades upp så gick vi segrandes ur kampen.

 

Matchen öppnades verkligen upp, det svängde mera och i sommarvärmen så var det två lag som nu började bli trötta. Vi skapade en och annan halvchans, och ett eller annat farligt skott. Giffarna hade bland annat ett friläge där San gör en fantastisk räddning, och vi skapade lite hörnor. På den näst sista hörnan i matchen i 85´minuten slår Vinne in en hörna i box som Giffarna nickade undan till en fristående Lucky, som i sin tur sköt på ett och satta det avgörande målet. Direkt efter tog Fille sitt andra gula i en taktiskt frispark för att avbryta ett kontringsförsök och vi fick avsluta matchen med 10 spelare. En snabb rokad på forwardssidan, tightare lag, och ett uppoffrande försvarsspel senare blåste domaren av matchen och vi kunde äntligen inte bara vinna igen utan även vara nöjda med att vi inte blir straffade på omställningar.

 

Ett stort tack till alla föräldrar och supportrar som var på plats och hejade fram laget till denna vinst. Ni är ovärderliga.

 

Forza Älvsjö

Forza U17

Omgång 5
2018-05-07 16:52

Vi mötte ett taggat FC Djursholm vi visste skulle vara duktiga. Ett klassiskt 4-4-2 lag med höga yttrar och snabba forwards. Ett lag som spelade väldigt rakt. 


Vi startade lite avvaktande, vi väntade in deras initiala forcering, men då den inte riktigt kom så började vi spela mera och mera. Vi hade dock väldigt svårt att ta oss igenom centralt då vi rörde oss dåligt, visade för mycket ryggtavla till bollhållaren, och på så sätt hjälpe FCD att stänga mitten. Trots det kom vi runt ett par gånger och hade några halvchanser i första. FCD spelade dock rakare och lyckades ta sig förbi oss alla och efter en liten tabbe lyckades göra 1-0. Linjemannen tyckte att forward tog med sig bollen med handen, huvuddomaren friade och målet räknades. 


I slutet på första fick sedan en FCD spelare sitt andra gula och de fick spela hela andra med 10 man. 


I andra startade sedan en kollaps utan dess like. Vi tog ett taktiskt byte och bytte in en offensivare innermitt, men det föll inte väl ut, även om ingen skugga ska falla direkt på honom. Det var ledarnas beslut. Vi pratade om att få igång mera rörelse centralt och utnyttja att FCD var en mindre på plan. 


Men redan i 47e tappar vi boll centralt vid mittcirkeln när vi var på väg framåt, och FCDs snabba FW kunde gå själv och i ett friläge mot MV var han klinisk. Vi gav oss aldrig chansen. Snabbt efter detta ger vi bort bollen två gånger till. Ytterligare två individuella misstag, som ledde till ytterligare två mål, och helt plötsligt stod det 4-0. Vi försökte resa oss och gjorde också två mål i en period där vi började få igång spelet. Men misstag på misstag och 5-2 var ett faktum. Vi gjorde då 5-3, och FCD gjorde 6-3. Vi gjorde 6-4 och fick känning igen. Men då gör vi ytterligare misstag, och FCD dödar matchen med ett 7-4 mål. I slutminuten gör de också 8-4 efter ytterligare ett misstag. Det var inte vår dag. Alls. Vi straffades stenhårt av individuella misstag. Men vi tar lärdom av detta, vi gratulerar FCD till vinsten och vi tar nya tag. Vi gräver inte ner oss, vi tar lärdom, och vi nya tag. 


Nästa match i U17 Allsvenskan spelas på söndag borta mot IFK Lidingö FK 13:30 på Lidingövallen. Men redan ikväll spelar vi i P18 kval till U19 mot Segeltorps IF hemma på IP med matchstart 20:30. 


Forza Älvsjö. 

MATCHPROGRAM
2018-05-04 20:32

Matchprogram FC Djursholm U17

 

KLICKA HÄR…

Veckan som gått…
2018-04-30 09:41

Förra helgen, då undertecknad var bortrest, mötte vi IK Sirius. Ett väldigt duktigt lag med några av Upplands bästa spelare i truppen. Ett lag vi aldrig förlorat mot i 01-sammanhang.

 

Vi visste på förhand att det skulle vara en tuff motståndare, men vi gick ut på plan efter en väldigt bra träningsvecka och vann med 5-3. Vi ledde med så mycket som 5-1 men lite slarv i slutet och trötta hjärnor gjorde det onödigt spännande. Mer om den matchen, om ni inte såg den, kan ni få av Kassim och Simon som coachade perfekt.

 

På måndagen, dagen efter matchen mot IK Sirius, spelade vi match mot Enebybergs IF i P18 kval till U19, en match vi vann rätt så komfortabelt med 4-2.

 

Efter dessa två matcher och då den ena låg på måndagen, blev det lite hattigt med träningar i veckan, att båda målvakterna dessutom var sjuka i veckan störde verksamheten en del. Men killarna som var nere gjorde det bra, tog det seriöst, och rapporterna jag fick var idel positiva.

 

Sen kom "mardrömshelgen".

 

Vi skulle på söndagen den 29e april möta både DIF kl. 1400 i U17 Allsvenskan på Hjorthagen, och Enskede IK kl. 1600 på Enskede IP. Med en för uppgiften liten trupp. När vårt duktiga U16 också hade match samtidigt så fanns det heller inga spelare därifrån att tillgå. Men… Vi gjorde det vi kunde, och en stor eloge till killarna som åkte från Hjorthagen när slutsignalen gick och åkte i ilfart till Enskede IP för att hjälpa sina lagkamrater. Detta resulterade även i att vi enbart tog ut 3 avbytare till U17 Allsvenskan mot normala 7 och fick starta matchen mot Enskede IK med 10 spelare.

 

U17 Allsvenskan

Vi mötte ett sargat Djurgårdens IF som ännu inte lyckats vinna en match i årets serie. Ett Djurgården som luktade revanschlusta. Inför matchen pratade vi om att inte ha för stor respekt, om att trycka till DIF och stressa de i deras uppspelsfas, att inte ge de tid med bollen och hitta deras fina spel. Vi failade. I första så lät vi istället DIF ha för mycket boll fr lång tid i backlinjen, vi kom sent in i duellerna, sent in i pressen och de kunde rulla ut oss relativt enkelt. DIF hade spelet i första, och således också målchanserna. Vi skapade 2-3 halvchanser och någon hörna, men vi var inte nära i första, så när DIF gjorde 1-0 så kändes det ändå rättvist sett till matchbilden.

Inför andra pratade vi väldigt specifikt hur vi var tvungna att göra i vårat presspel och vilka ytor vi skulle täcka, vi gjorde även två byten för att få till en förändring. Det lyckades.

DIF kom ut lite mer passiva med sin 1-0 ledning i ryggen, föll hem, och vi tog tag i spelet direkt. Vi störde deras uppspel och vann boll tidigt. En kvittering låg i luften.

1-1 kom också, där hela spelet fungerade väldigt bra. Vi etablerade spelet på DIFs planhalva, Lucky slog en underbar passning från vänsterkanten i höjd med mittlinjen ut till Elliott på högersidan, Elliott avancerade och slog en markboll in till Kamil som stod i box, han höll undan sin försvarare, släppte bakåt till Vinne som enkelt placerade in returen. Efter målet tog vi återigen tag i taktpinnen och styrde tempot i matchen. Vi gick för vinst, och vid en snabb omställning kom Vinne helt fri mot målvakt utanför straffområdet med en försvarare i bakhasorna. Nämnde försvarare kapade Vinne och det röda kortet utdelades. Vi fick nu spela med en man mer. Det blev nu några försiktiga minutrar, där spelet böljade fram och tillbaka, och DIF krigade enormt med en man mindre för att hålla tätt. Med vid ytterligare en omställning dör vi kom 4 mot 3 i hög fart sköt Fille en kanon från 35-40 meter helt otagbart rätt in i mål. 2-1 var ett faktum som stod sig matchen ut. Vändningen ett faktum och glädjen enorm. Vi visade prov på en enorm karaktär och viljestyrka. En styrka som kan ta oss långt i årets U17 Allsvenska.

 

P18 kval till U19

Vi hade som nämnts tidigare än ännu mindre trupp till denna match, vi tog ner allt som fanns i Herrlaget och allt som fanns över från U17 truppen. Inte alls några bra förutsättningar, men rapporterna vi fick var att det var taggade och hungriga killar som ville göra det bästa av situationen. Tyvärr höll det inte. Enskede gör två mål innan vår 11e kille hinner in på plan, och har en stark tvåmålsledning direkt i början på matchen. 1-0 kom på hörna, vilket egentligen inte kan skyllas på att vi är en kort på plan, det ska gå att lösa ändå, 2-0 kom minuten senare efter ett slarvigt uppspel, ett bolltapp och en friställd Enskede spelare. Vi tuggar oss ändå in i matchen och innan halvleken är över så står det 2-1. I andra ändrade Henrik och Johan spelsystem och gick ner på trebacklinje i hopp om att kunna forcera mera framåt, men det ville sig inte idag, och det två målen i början på matche kostade oss. Resultatet kvarstod halvleken och matchen ut.

 

Vi ligger dock bra till i båda serierna, slåss i toppen och 3 av 4 möjliga vinster i båda serierna är fullt godkänt.

 

Nu tar vi nya tag i veckan, nya träningar, för att avsluta veckan med hemmamatch mot FC Djursholm på söndag i U17 Allsvenskan och Segeltorps IF på måndag i P18 kval till U19.

 

Väl mött

Forza U17

Matchprogram
2018-04-20 20:04

Matchprogram för omgång 3 mot IK Sirius

 

Klicka här…

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer