Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

ÄLVSJÖ AIK U17

U17 Allsvenskan Norra
FÖRENINGSREPRESENTANT

 

Sportchef:

 

Christian Stolpe

TRÄNARSTAB

 

Huvud coach:

Mikis Malouchos

Assisterande coach:

Kassim Farah

Assisterande coach:

Simon Edholm

Målvakts coach:

Jessica Höglander (Herrlag)

Sjukgymnast:

Aleris Rehab Älvsjö

Lagledare:

Afnan Khabiri


För provspel kontakta: mikis.malouchos@outlook.com

MATCHPROGRAM
2018-06-15 11:11

MATCHPROGRAM

ÄLVSJÖ AIK FF vs. IF BROMMAPOJKARNA

 

KLICKA HÄR…

Matchprogram
2018-06-02 12:17
Matchprogram 
Älvsjö AIK FF - Vasalunds IF

Omgång 7
2018-05-22 11:22

En vinst är en vinst är en vinst.

 

Vi gör inte vår bästa match, varken defensivt eller offensivt.

Vi hade svårt att dela in, skära av och stoppa uppspel mot deras låga fembackslinje.

Men vi vann, och en vinst är en vinst.

 

Vi startar matchen lägre i våra utgångspositioner då 12 insläppta mål, varav de flesta på omställningar, inte varit något glädjande. Vi pratar om att hålla tätt, tighta ihop ytor och strypa Giffarnas uppspel centralt. Vi lyckas trots svårigheterna vi mötte med deras backlinje att hålla dem längs med kanterna, och trotts att dem var farliga i luftrummet så skapade inte Giffarna allt för farliga lägen i första.

 

Vi trummade dock på, mer på omställning, och hade ett par chanser i första där vi borde fattat beslut fortare, tagit avslut fortare. Vi testade aldrig deras keeper i första, vi kom till lägen med slarvade bort dem. Trots det gör vi 1-0, där vi efter uppspel till Gurra som vikarierade som 9a med bravur skarvade vidare till Källman som fri mot målvakt var felfri i avslutet.

 

Inför andra pratar vi högljutt om vikten av att försvara över hela banan, att vi inte har 4 anfallare och 6 försvarare, utan att ALLA måste ta sitt ansvar.


Detta var något vi failade med i första halvlek, vilket också gjorde att vi inte bara tvingades kontra vid varje anfall, vi stod fel i position varje gång vi vann boll i backlinjen istället för att i alla fall ibland vinna bollen på för oss mer fördelaktiga ytor.

 

I andra halvlek tightas detta ihop ännu mera, forwards och 10a jobbar hårdare i försvarsarbetet, och bytena som kom in efter 10-15 minuter gjorde ett uppoffrande arbete i försvarsspelet som vi inte riktigt sett i första.

 

Trots detta arbete så kunde vi inte värja oss vid 1-1. Giffarna fick en frispark till vänster utanför vårt straffområde och en väldigt bra slagen frispark, en touch och 1-1 var ett faktum.

 

Vi trodde dock på det, vi gasade på, och även om vi släppte lite på det defensiva och matchen öppnades upp så gick vi segrandes ur kampen.

 

Matchen öppnades verkligen upp, det svängde mera och i sommarvärmen så var det två lag som nu började bli trötta. Vi skapade en och annan halvchans, och ett eller annat farligt skott. Giffarna hade bland annat ett friläge där San gör en fantastisk räddning, och vi skapade lite hörnor. På den näst sista hörnan i matchen i 85´minuten slår Vinne in en hörna i box som Giffarna nickade undan till en fristående Lucky, som i sin tur sköt på ett och satta det avgörande målet. Direkt efter tog Fille sitt andra gula i en taktiskt frispark för att avbryta ett kontringsförsök och vi fick avsluta matchen med 10 spelare. En snabb rokad på forwardssidan, tightare lag, och ett uppoffrande försvarsspel senare blåste domaren av matchen och vi kunde äntligen inte bara vinna igen utan även vara nöjda med att vi inte blir straffade på omställningar.

 

Ett stort tack till alla föräldrar och supportrar som var på plats och hejade fram laget till denna vinst. Ni är ovärderliga.

 

Forza Älvsjö

Forza U17

Omgång 5
2018-05-07 16:52

Vi mötte ett taggat FC Djursholm vi visste skulle vara duktiga. Ett klassiskt 4-4-2 lag med höga yttrar och snabba forwards. Ett lag som spelade väldigt rakt. 


Vi startade lite avvaktande, vi väntade in deras initiala forcering, men då den inte riktigt kom så började vi spela mera och mera. Vi hade dock väldigt svårt att ta oss igenom centralt då vi rörde oss dåligt, visade för mycket ryggtavla till bollhållaren, och på så sätt hjälpe FCD att stänga mitten. Trots det kom vi runt ett par gånger och hade några halvchanser i första. FCD spelade dock rakare och lyckades ta sig förbi oss alla och efter en liten tabbe lyckades göra 1-0. Linjemannen tyckte att forward tog med sig bollen med handen, huvuddomaren friade och målet räknades. 


I slutet på första fick sedan en FCD spelare sitt andra gula och de fick spela hela andra med 10 man. 


I andra startade sedan en kollaps utan dess like. Vi tog ett taktiskt byte och bytte in en offensivare innermitt, men det föll inte väl ut, även om ingen skugga ska falla direkt på honom. Det var ledarnas beslut. Vi pratade om att få igång mera rörelse centralt och utnyttja att FCD var en mindre på plan. 


Men redan i 47e tappar vi boll centralt vid mittcirkeln när vi var på väg framåt, och FCDs snabba FW kunde gå själv och i ett friläge mot MV var han klinisk. Vi gav oss aldrig chansen. Snabbt efter detta ger vi bort bollen två gånger till. Ytterligare två individuella misstag, som ledde till ytterligare två mål, och helt plötsligt stod det 4-0. Vi försökte resa oss och gjorde också två mål i en period där vi började få igång spelet. Men misstag på misstag och 5-2 var ett faktum. Vi gjorde då 5-3, och FCD gjorde 6-3. Vi gjorde 6-4 och fick känning igen. Men då gör vi ytterligare misstag, och FCD dödar matchen med ett 7-4 mål. I slutminuten gör de också 8-4 efter ytterligare ett misstag. Det var inte vår dag. Alls. Vi straffades stenhårt av individuella misstag. Men vi tar lärdom av detta, vi gratulerar FCD till vinsten och vi tar nya tag. Vi gräver inte ner oss, vi tar lärdom, och vi nya tag. 


Nästa match i U17 Allsvenskan spelas på söndag borta mot IFK Lidingö FK 13:30 på Lidingövallen. Men redan ikväll spelar vi i P18 kval till U19 mot Segeltorps IF hemma på IP med matchstart 20:30. 


Forza Älvsjö. 

MATCHPROGRAM
2018-05-04 20:32

Matchprogram FC Djursholm U17

 

KLICKA HÄR…

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Klubbsortiment
Våra sponsorer