ÄLVSJÖ AIK U17

U17 Allsvenskan Norra


FÖRENINGSREPRESENTANT

 

Sportchef:

 

Christian Stolpe

TRÄNARSTAB

 

Huvud coach:

Mikis Malouchos

Assisterande coach:

Individuell coach:

Kassim Farah


Målvakts coach:

"Harre"

Fitness coach:

Lagledare:

Michell Dahlin

Erik Lindquist


För provspel kontakta: mikis.malouchos@outllok.com

Två spelade omgångar…
2017-08-06 18:09

Två matcher mot serieledare…

 

Väldigt kort om matchen mot DIF.

Vi blev sönderstraffade i första halvlek och DIF kunde gå ifrån i en komfortabel 4-0 ledning. Vi hade en del boll första kvarten, vi skapade en del halvchanser, men då vi inte förvaltade dem så kunde DIF på ett vackert sätt spela sig igenom, såga sig igenom, och göra fyra enkla mål. Vi gick trots 4-0 i paus in med en ganska ok känsla, vi låg visserligen under med mycket, men vi hade boll, vi hade ett eget spel och försökte skapa chanser.

 

I andra så slappnade DIF av och bevakade sin ledning mera, vilket i sin tur gjorde att vi kunde ha mera boll och mera spel, samtidigt så låg vi bättre i våra positioner och kunde jämna ut matchen och halvleken som slutade 0-0. Vi gör en bra andra halvlek och tog med oss en skön känsla in i träningsveckan. All cred till DIF dock som har ett ruskigt bra lag.

 

En hel vecka efter matchen mot DIF spelade vi mot ett till topplag, Täby FK.

En jämförelsevis annorlunda match.

 

Vi startar matchen ganska dåligt, vi ger bort matchen i dem första 15 minuterna, och redan efter 5’ så får Täby en dubbelchans, där för dagen väldigt duktige Fabian först gör en jätteräddning för att sen se returen gå till Täbyspelare som kan slå in 1-0. En kort stund senare gör Täby 2-0 på ett liknande sätt, där vi tappar boll i anfall och Täby kontrade in 2-0.

 

Täby spelade sitt spel bra, i 15 minuter och stundtals under resten av matchen. Jag kan förstå att dem ligger i toppen av tabellen. Dem spelar ett kontringsorienterat anfallsspel med långa höga bollar på en stor forward och en ännu större högerytter. I sitt försvarsspel så hade dem en aggressiv press första 15, som gav utdelning, och första 5-10 i andra, som dock inte gav någon utdelning. Ett effektivt spel, men samtidigt väldigt lättläst.

 

Vi hade betydligt mera boll och eget spel i den här matchen än mot DIF en vecka tidigare, vi skapade betydligt mer och var väldigt nära flera gånger om i första utan att få utdelning. I andra malde vi dock ner Täby som kanske tog ut vinsten lite för tidigt. Vi malde på, anfall efter anfall, och med 20 kvar så flyttade vi upp Olle som forward i ett 3-3-4 system. Olle fick utdelning direkt där han på passning slet sig fri i straffområdet och fick med sig en straff. Straffen slog Alfredo in stensäkert. Vi fortsatte ligga kvar med fyra forwards och satte längre bollar, båda lagen var nu väldigt långa och i en sekvens där vi vinner boll på mittplan, hittar Vinne ut på vänsterkanten, som i sin tur hittar Elliott på en hård passning längs med marken som skar sig igenom straffområdet. Elliott kunde då enkelt saka in bollen och 2-2 var ett faktum med 10 minuter kvar.

 

Med ny energi kunde vi nu gneta på och ligga på för ett 3-2 mål, som tyvärr aldrig kom. Men hur som helst, 2-2 mot Täby FK som just nu ligger tvåa i en haltande tabell är och känns som en vinst.

 

Nästa vecka gästar vi Hammarby IF FF på någon av deras hemmaplaner, och hoppas på en ny prestation. Där emellan kommer en del av spelarna förstärka U16 och spela match mot IK Frej.

 

Väl mött

Forza Älvsjö

When God gives you lemons...
2017-07-23 22:05

You try to find a new God


Vi försökte. Kanske inte hitta Gud. Men i alla fall göra vad vi kunde med dem förutsättningar vi hade, fick, skapade, orsakade. 


Vi är inte ett lag som skyller ifrån oss, vi letar inte fel i sådant vi inte kan styra. Men förutsättningarna vi hade inför matchen mot Skiljebo SK var mindre roliga. En halv trupp fortfarande på semester, en match som i sista stund flyttades både i tid och från konstgräs till natur. Vi kryddade sedan med en trebackslinje och en trio domare som borde kört lite sjumanna fotboll. 


Men som sagt. Vi letar inte fel hos andra. Vi visste om alla förutsättningar innan. Även domarna, inte för att vi haft just dem, men vi har haft andra, och jag kan nog tala för hela U17 Allsvenskan när jag säger att man blir förvånad när domarna är BRA, inte när dem är DÅLIGA. Vi försökte göra det vi kunde för att vända förutsättningar och Skiljebos snikenhet till våran fördel. 


Det gick inte helt enligt plan, för något av lagen. 


1:a halvlek

Vi spelar 3-5-2 eller 5-3-2 beroende på vart bollen var...

Med Lucas i mål, en treback med Sebbe, Olle och Sammy. Två wingbacks med Aden och Vincent. Tremanna mittfält med Gabbe, Emil och Alle. Två forwards i Alex och Elliott. 


Tanken var lågt försvar, bevaka ytor, överbelasta centralt för att vinna nickdueller när dem skår långt. Men då vi inte hade yttrar som kunde störa tidigt så fick dem hålla mycket boll, vilket kändes som att dem var farliga. Men i själva verket så var dem ganska uddlösa. Två halvchanser, någon hörna... och tyvärr en straff. Vi hade två ribbträffar. Men vi låg under i paus. En kaoshalvlek där det tyvärr spred sig ett negativt surr. 


2:a halvlek

Vi kastar om. Spelar klassiskt 4-3-3

Där Sebbe, Olle, Sammy och Vincent bildar fyrbackslinje. Vi byter in Isak på mitten som får spela med Gabbe och Emil på mitten. Alle flyttas upp som ytter, Alex centralt och inbytte (slutet på första efter skada på Elliott) Juan ytter bildade anfall. 


Vi var bra i andra. Skapade mängder. Släppte lite. Men Skiljebo kunde ändå göra 2-0. Vi slarvar i uppspelsfasen, tappar position i försvarsspelet och låter dem komma runt på vår högerkant. Slarv. Men vi ger inte upp. Vi skapar, och vi får en frispark, en av dem frisparkar vi skulle få, där Alle serverar Alex som nickar in ett vackert mål. 2-1 och Nu började vi jaga som djur. Gasen i botten. Vi skapar hörnor, borde fått en straff, borde fått några frisparkar, hade en ribba in boll som domaren "friade", en retur vi satte rakt på Mv och ett friläge vi sköt i magen på

Mv. Vi borde ha fått med oss minst en poäng. Men vi slarvade lite i början av andra, vi hade ingen utdelning och Skiljebo fick alla poäng. Sådan kan fotbollen vara. Vi är dock nöjda med insatsen, framför allt i andra. Förutsättningarna kommer bara bli bättre. Nu, dag för dag, kommer vi kunna skapa bättre förutsättningar för oss själva och varandra. Nu följer två hemmamatcher mot DIF och Täby. Två topplag i serien. Det ska bli kul. Stockholmslag vi känner väl till, som båda är väldigt duktiga. 


Väl mött. 

Forza Älvsjö. 

IFK Lidingö
2017-06-23 12:12

Away days...


Bortamatch i U17 mot IFK Lidingö i vad som hittills på grund av en massa omständigheter kom att vara den viktigaste matchen hittills. En ren 6-poängsmatch om vem som skulle undvika strecket. En streckstrid som Simon Bank hade sagt.

Vilken nervkittlande tillställning. 


Matchförberedelserna var på topp och vi var där i god tid av rädsla att fastna i midsommartrafiken. Sen messar en startspelare om att han kommer bli sen på grund av att han inte kom loss från jobbet tidigare, något vi måste ha respekt för, det är ju inga avlönade proffs vi har i laget. Men då han missade matchsurret innan så kunde han inte få starta, och det var back to the drawing board. Ny start, nya positioner på fasta... Vilket lyckat byte det ändå blev.  VZ7 som "lilla" Veljko Zaric kallar sig drog på en vänsterkanon efter 9 och 1-0 var ett faktum. Vi följde gameplan. Låg rätt, vann boll enkelt, hittade högerkanten, Zaric gör sin back, drev inåt och drog på ett perfekt avslut. 


10 senare på med en liknande bollvinst där vi låg rätt centralt avancerar vi, spelar centralt, hittar Lindquist som med en (enligt rykten) strumprullare med barnskyddet drog in bollen lågt stolpe in och 2-0 var ytterligare ett faktum. Första 20 gör vi allt rätt!


Sen slappnar vi av lite. IFK Lidingö som för dagen spelade lååååååångt på en löpande ytter, eller på en tuuuung bollvinnande fw, lacka ur, skickar långboll på långboll som tvingade ner oss i banan mer och mer och får utdelning efter 28. 

Resten av halvleken försökte vi hitta tillbaka till våra ytor, vinna rätt ytor, men vi föll mer och mer in i deras tjongande och hade svårt att suga tag i bollen. På en kontring har vi dock en jättechans att utöka i en kontring där för dagen väldigt duktige Jonsson slet sig loss men där avslutet hittade fel sida om stolpen. 


Stress!! Nerv!! Pausvila!!


Andra börjar som första, vi har i paus korrigerat där vi failat, och börjar vinna boll igen på rätt ställen och det tar inte lång tid innan vi kommer till första målchansen. I matchminut 50 hittar vi ut till Bircan som under hela matchen slitit både off och def på sin vänsterkant, som med en hel del tur hittar nät efter ett avslut som touchar ben och byter bana i luften och ställer keeper. 3-1 och lite arbetsro trodde vi. Men bara 8 senare så kommer Lidingö i en omställning centralt och deras mitt får på en drömträff som, ja... är otagbar för annars så duktige Hedman. En Hedman som hela matchen igenom räddar oss när motståndet kommer för nära. 


3-2 ett faktum och nu väntade 30 minuter med nerv där vi är närmast ett 4-2 med en dubbelchans där Multing som kommit in får på en slägga som räddas och Zaric drar returen i stolpen innan Lidingö kan rensa undan. Lidingö skapar en riktigt bra chans till kvittering där ett bra avslut mot Hedmans vänstra kryss. Men den TV-räddas. Såååå skönt. 


Domaren blåser sedan av matchen och vi tar tre poäng. Vi drar ifrån. Skapar lite luft i tabellen ner till strecket, tar en placering på målskillnad och kan gå på uppehåll med en underbar känsla. Vi är på gång! På riktigt! Vi tar 7 poäng på de fyra senaste matcherna. Vilken kämpainsats. Vilket gäng. Vilken höst vi kommer kunna ha!! 


Forza Älvsjö

Forza U17

IK Sirius
2017-06-21 16:14

2 serier, 2 matcher, 1 helg...


Ett sammantaget referat från två väldigt välspelade och intensiva matcher. Två matcher som till viss del flutit samman. Så vi skriver ett ref för helgen Älvsjö AIK FF mötte IK Sirius.


U16 Lördagen 

Vi mötte Sirius dito i en ren seriefinal. En match om sex poäng där vi hade chansen att ta tillbaka första platsen och Sirius hade chans på revansch efter vår vinst i Uppsala. 


Vi öppnar matchen starkast. Vi gjorde 1-0 efter 4 där Alfredo dundrar in bollen CR7 style utanför straffområdet.  Efter 9 kvitterar Sirius. En tät första kvart med delad pott. 


Taktiken för dagen, coach chockade, 3-3-3 där den 10e utespelaren hade punktmarkeringsansvar på Sirius kapten och tillika landslagsman. 


Aden!! Vilken j*vla stjärna. Han tog sig an uppgiften som en Vinnie Jones i glansdagar. Han suddade bort deras uppspel och deras spelfördelare och fick han bollen någon gång så var Aden etta på den också!!


I den 27 tog Sirius ledningen efter en hörna som målvakt skrek på men inte var etta på, och straxt senare i 34 kvitterade vi till 2-2 där samme Alfredo gör ett likadant mål som han gjorde innan. 


2-2 var även slutresultatet efter en mer eller mindre händelsefattig andra halvlek där resultatet också får ses som rättvist. 


Sirius var ruskigt bra i lördags, bättre än sist och tabellen ljuger inte. Dem förtjänar att ligga 1a, ett väldigt stabilt och bra spelande lag som bara inkasserat en förlust. Juste, den mot oss i våras med 3-1. Vi har tagit 4 av 6 möjliga poäng mot dem. 


U17 Söndagen

Vi mötte deras dito på ett soligt och sjuuuuukt varmt Lötens IP i Uppsala. 

Två lag i behov av poäng. Vi för att komma på säkrare mark och Sirius av samma anledning. 


Vi låg lågt och försökte kontrollera tempo och ytor, men blev för korta på mitten, och lite för passiva hos forwards, något som Sirius utnyttjade. Efter en enormt tilltrasslad situation i eget straffområde där vi failar att rensa bort bollen bjuder vi på ett noll. Innan dess hade vi haft ett par halvfarliga kontringar där framför allt Moussa och Vinne slitit sig loss och kommit mot mål, men inte lyckats hela vägen. 


Andra halvlek startade lite som första. Efter slarv i backlinjen och där vi sen är alldeles för snälla i återerövringen tappar boll, yta och ställer till det för Lucas i målet och 2-0 var ett faktum.


Här hände också något som jag inte sett i det här laget tidigare. Man kunde se det i blicken på spelarna. INGEN GAV UPP! Istället började man kriga som djur och med 30 när vi dessutom får spela med en man mer så tog vi över mer och mer. Vi trodde på det.ä, och Vincent gör ett vackert mål för 2-1 reducering. Vi trycker på för kvittering, vi gör lite byten och spelar 3-5-2, ett helt nytt system för dessa killar, vi trycker och kommer riktigt nära, vi kanske skulle haft en straff, vi skapade 5-6 farliga chanser men bollen ville inte riktigt hela vägen. 2-1 var slutresultatet och det vi tar mer oss är karaktären vi visar. Kan vi kombinera detta med spelet och tron vi haft stundtals under dessa tre veckor så kommer vi bli svårslagna. 


1 av 6 inkasserade poäng en helg mot Sirius får ändå ses som något positivt. Vi förlorade som MÄN! Vi krigade som Spartaner! Vi går med huvudet högt!


Nu sitter vi på bussen till Gävle för att möta Gefle IF FF i U16, och imorn väntar bortamatch mot IFK Lidingö i U17. 


Nya matcher, nya möjligheter!!


Forza Älvsjö AIK

Forza U16 och U17

En gedigen insats…
2017-06-12 10:32
Två förlorade poäng är trots allt en poäng vunnen…

 

Vi mötte ett bollspelande Vasalunds IF som inte riktigt kunde hantera vårat låga kompakta försvar. Ett Vasalunds IF som ville spela sig igenom vårat mittfält men föll lägre och lägre ner, rullade i backlinjen, och slog antingen långt eller sökte yttermittfältare på kanterna. Vi kontrollerade mitten och lät inte Vasalund komma till några direkta målchanser. Därför kändes det orättvist när de slår in en inläggsfrispark som seglar över målvakt. Ett inlägg som inte såg helt otagbart från där vi stod.

 

Offensivt så försöker vi spela boll, men våra anfall är korta, framför allt första 20 där vi har lite för mycket respekt för Vasalunds IF. Vi jobbar oss dock in i matchen mer och mer, hittar ytor centralt att spela upp på för att sedan komma runt på kanterna, hitta mitten igen och gå på avslut. Vi får till ett par avslut utifrån och några chanser i straffområdet, men vi får ingen utdelning på något.

 

Andra halvlek är vi mer på tå, vi styr och kontrollerar försvarsspelet och kommer till bättre och bättre anfall, och tillslut får vi utdelning när Alfredo drar ett skott från vänsterkanten i målvaktens långa hörn. Otagbart och ett tekniskt mycket fint avslut. Vi tar över mer och mer av spelet och låter inte Vasalunds IF komma till några direkta farligheter. Vi skapar däremot flera kvalificerade chanser, där Jonsson efter ett inspel lyckas skjuta bollen över mål istället för in, Vinnes räddas av målvakt efter ett nästan identiskt inspel framför keeper, och Rafa skapar två chanser på egen hand, ett där han väljer att spela boll igenom hela laget i straffområdet, och ett där hans avslut går högt över och bredvid målet.

 

Det hade dock kunnat blivit förlust rakt igenom när Vasalunds IF tillslut tog sig till ett farligt avslut, där de spelar förbi bollen till vad som nu var en överspelad Ludde i målet och drar ett avslut mot bortre stolpen som Olle räddar med bröstet på mållinjen.

 

En gedigen insats och prestation som ändå gav två förlorade poäng, men som trots allt är en vunnen poäng. Detta gör att vi fortfarande har häng på lagen ovanför oss, och som i slutändan kan visa sig vara livsviktiga poäng.

 

Nu tränar vi på och på söndag den 18e möter vi IK Sirius borta i Uppsala.

 

Forza Älvsjö

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer