Älvsjö AIK U16

ÄLVSJÖ AIK U16

U16 Nationell Grupp 1


FÖRENINGSREPRESENTANT

 

Sportchef:

 

Christian Stolpe

STAB

 

Huvud coach:

Mikis Malouchos

Assisterande coach:

Kassim Farrah

Målvakts coach:

"Harre"

Fitness coach:

Michell Dahlin


För provspel kontakta:  info@alvsjoaik.se
Gefle IF FF
2017-06-21 22:37

En 1-0 vinst är också en vinst!


Det är klart jag gärna sett en tvåsiffrig vinst där vi avgör matchen efter 5-6 minuter. Men det är något med det hör laget att skapa nerv och hjärtattacker!!!


Vi öppna matchen starkt. Rullar ut, spelar ut, kontrollerar och skapar chanser vi gör INTE mål. 


En parentes. Vilken känsla det var att spela på ett stadium och inte en idrottsplats. Helt sjukt. Lite tagna av det hela var vi nog. Lite starstruck så att säga. 


Vi gör efter mycket om och men 1-0. Ett halvtaskigt avslut/inspel som målvakt typ räddar snos av Elliott som efter lite tråckel lyckas tåa in. 


Vi har halvleken. Vi har kontroll. Men vi har sjukt svårt att göra mål. 


Andra halvlek är den första lik. Vi har boll, vi har spel, vi har målchans på målchans. Men vi gör inte mål. 


Det hela kan ha att göra med att alla, verkligen ALLA, trodde de var CR7 och skulle avgöra. Viljan att individuellt avgöra var stundtals större än viljan att laget vann matchen. Men så kan det vara ibland. Då är det ändå skönt att komma därifrån med 3 poäng och en (kanske tillfällig) serieledning. (IK Sirius har match imorgon mot IK Frej Täby.)


Imorn ska en tredjedel av laget spela U17 och resterande spelare får nu ta sommarlov ett par veckor. 


En halvårskrönika är utlovad och kommer under sommaren. Så håll utkik. :)


Väl mött. 

Trevlig sommar...

Forza Älvsjö AIK

Forza U16

IK Sirius
2017-06-21 16:18

2 serier, 2 matcher, 1 helg...


Ett sammantaget referat från två väldigt välspelade och intensiva matcher. Två matcher som till viss del flutit samman. Så vi skriver ett ref för helgen Älvsjö AIK FF mötte IK Sirius. 


U16 Lördagen 

Vi mötte Sirius dito i en ren seriefinal. En match om sex poäng där vi hade chansen att ta tillbaka första platsen och Sirius hade chans på revansch efter vår vinst i Uppsala. 


Vi öppnar matchen starkast. Vi gjorde 1-0 efter 4 där Alfredo dundrar in bollen CR7 style utanför straffområdet.  Efter 9 kvitterar Sirius. En tät första kvart med delad pott. 


Taktiken för dagen, coach chockade, 3-3-3 där den 10e utespelaren hade punktmarkeringsansvar på Sirius kapten och tillika landslagsman. 


Aden!! Vilken j*vla stjärna. Han tog sig an uppgiften som en Vinnie Jones i glansdagar. Han suddade bort deras uppspel och deras spelfördelare och fick han bollen någon gång så var Aden etta på den också!!


I den 27 tog Sirius ledningen efter en hörna som målvakt skrek på men inte var etta på, och straxt senare i 34 kvitterade vi till 2-2 där samme Alfredo gör ett likadant mål som han gjorde innan. 


2-2 var även slutresultatet efter en mer eller mindre händelsefattig andra halvlek där resultatet också får ses som rättvist. 


Sirius var ruskigt bra i lördags, bättre än sist och tabellen ljuger inte. Dem förtjänar att ligga 1a, ett väldigt stabilt och bra spelande lag som bara inkasserat en förlust. Juste, den mot oss i våras med 3-1. Vi har tagit 4 av 6 möjliga poäng mot dem. 


U17 Söndagen

Vi mötte deras dito på ett soligt och sjuuuuukt varmt Lötens IP i Uppsala. 

Två lag i behov av poäng. Vi för att komma på säkrare mark och Sirius av samma anledning. 


Vi låg lågt och försökte kontrollera tempo och ytor, men blev för korta på mitten, och lite för passiva hos forwards, något som Sirius utnyttjade. Efter en enormt tilltrasslad situation i eget straffområde där vi failar att rensa bort bollen bjuder vi på ett noll. Innan dess hade vi haft ett par halvfarliga kontringar där framför allt Moussa och Vinne slitit sig loss och kommit mot mål, men inte lyckats hela vägen. 


Andra halvlek startade lite som första. Efter slarv i backlinjen och där vi sen är alldeles för snälla i återerövringen tappar boll, yta och ställer till det för Lucas i målet och 2-0 var ett faktum.


Här hände också något som jag inte sett i det här laget tidigare. Man kunde se det i blicken på spelarna. INGEN GAV UPP! Istället började man kriga som djur och med 30 när vi dessutom får spela med en man mer så tog vi över mer och mer. Vi trodde på det.ä, och Vincent gör ett vackert mål för 2-1 reducering. Vi trycker på för kvittering, vi gör lite byten och spelar 3-5-2, ett helt nytt system för dessa killar, vi trycker och kommer riktigt nära, vi kanske skulle haft en straff, vi skapade 5-6 farliga chanser men bollen ville inte riktigt hela vägen. 2-1 var slutresultatet och det vi tar mer oss är karaktären vi visar. Kan vi kombinera detta med spelet och tron vi haft stundtals under dessa tre veckor så kommer vi bli svårslagna. 


1 av 6 inkasserade poäng en helg mot Sirius får ändå ses som något positivt. Vi förlorade som MÄN! Vi krigade som Spartaner! Vi går med huvudet högt!


Nu sitter vi på bussen till Gävle för att möta Gefle IF FF i U16, och imorn väntar bortamatch mot IFK Lidingö i U17. 


Nya matcher, nya möjligheter!!


Forza Älvsjö AIK

Forza U16 och U17

Vi flög för nära solen…
2017-06-12 10:19
Vi har gått så otroligt bra. Nästan för bra. Gideonsberg har inte gått bra…

Vad som hände i helgen är en läxa därefter.

 

Vi är ödmjuka förlorare, vi förlorade på eget spel, av egen kraft.

Vi har flugit så nära solen att vi likt Ikaros brände vingarna och föll platt ner på Önsta IP i Västerås.

 

Matchen i sig var inte fotboll från något av lagen. Vi försökte spela konstgräsfotboll på en fotbollsplan bestående av lite gräs, en del gropar, lite grus, en del sand och i allmänhet, jag vet helt ärligt talat inte vad det var för fotbollsplan, men en hel massa pollen fanns det i alla fall…

 

Med all respekt gentemot Gideonsberg, det borde inte få bedrivas fotbollsverksamhet på den planen, i alla fall inte SEF fotboll, och jag lider med Gideonsbergs spelare som ska lära sig spela fotboll och ha drömmar om proffsliv på en sådan fotbollsplan.

 

Vi försökte spela boll, Gideonsberg parkerade bussen och kontrade in två mål. Vi försökte medvetet falla in i deras spel, tjonga långt och springa, men det gick inte vägen. Vi har visserligen 4 mål inne som alla döms bort av oklara anledningar, och ett inne som räknas.

 

Men det är bara ursäkter, vi skyller inte den här förlusten på varken planen, Gideonsbergs spel, eller domare. Vi brände oss av den enkla anledningen att vi likt många ettor som möter de som ligger sist underskattade, ställde in skorna och trodde att det var klart innan domaren ens blåst igång matchen.

 

En viktig läxa att lära sig.

 

IK Sirius vann sin helgmatch mot AIK med 2-1 och gick förbi oss i tabellen. Så lördag den 17e blir det en ren seriefinal på Älvsjö IP när vi tar emot IK Sirius. Let the mind games begin…

 

Forza Älvsjö

 

 

 

Solna Stad Levererar...
2017-06-02 08:41

Regn... och inte minst planerat STRÖMAVBROTT mellan 2100-2300. 


Men vi lägger fokus på annat istället. Matchen exempelvis. 


Vi mönstrade en stark 11a där Isak var tillbaka efter avstängning, Alfredo och Alma var inlånade från U17 och Tysken bar bindeln. 


Vi startade med: Lucas, Alma, Santi, Sammy, Noni, Isak, Tysken, Alfredo, Vinne, Moussa, Velle


Och en ännu starkare bänk med: Aden, Max C, Diego, Affe, Neo, Ali. 


En match om 6 poäng, en match där revansch stod på spel, och frågan om AIK skulle avhängas eller ta igen i tabellen. 


Så vad hände... Jo det slutade regna, strömmen gick aldrig, och vi vann med 3-2 efter att "alla" skrek "domarskandal". 


Matchen började i ett rasande tempo där AIK var det klart bättre laget. Första 15 var en ren pers där AIK hinner göra ett mål som dömdes bort för offside, solklar sådan och sedermera ett regelrätt mål som då såklart räknades. 


Vi var rejält tillbakapressade och AIK kunde om och om igen hitta de få ytor vi släppte till, där deras grekiska 6a slet sönder vårt mittfält med sina löpningar och rörelser. Men vi vann ändå boll ofta och kontrade bra. På en sådan kontring så sliter sig Moussa loss och i friläge med AIKs annars väldigt duktige keeper gör allt rätt och trycker in kvitteringen i den 25e minuten. Äntligen släppte måltorkan för vår nummer 9. 


Vi går till paus med 1-1 på resultattavlan och en halvskön halvtaskig känsla. Men ändå med en tro på det vi gör. En tro på att vi kan ordna detta. Halvtidssnacket var kort från min sida, lite taktiska enklare dispositioner. Därför var det ruskigt nice att se laget samla sig själva och snacka om vad som behövdes göras. Där de själva tar ansvar för prestationen.


Andra halvlek startar som första, ett rasande tempo, men nu löser vi det bättre. Vi är mer på tå, och vi har nu läst AIKs spel, och kan enklare vinna boll. 


Efter en sådan bollvinst kan vi ta oss runt på vår vänsterkant, hitta Moussa som tar sig in i straffområdet, blir fälld, och straffen ett faktum i den 57e minuten, en straff Moussa tar själv och dunkar in säkert. Vi har vänt matchen. I samband med straffen så fick deras nummer 6 sitt andra gula kort, och vi fick spela resterande matchtid med en man mer på planen.


Ett övertag vi utnyttjade, om inte annat för att försöka stänga matchen, något som var svårt trots en man mer då vi nu var slitna, inte bara efter ett högt tempo i denna match utan även alla andra matcher den senaste tiden. Vi låg rätt, drog ner tempot och högg vid lägen, samtidigt som AIK försökte hitta lägen att kontra för en kvittering. I ett sådant läge där vi hade en viss kontroll så kunde vi komma upp i ett snabbt anfall när ytor gavs bort, efter att par väggspel hittar vi Alfredo centralt som kan dunka in 3-1 i den 71a. Och med 9 kvar leder vi nu med två mål. 


En hel minut senare reducerar AIK. Vi stressar, AIK trycker på, skapar en hörna, en hörna som slås långt, som slås in igen och som vi nickskarvar i eget mål, och nu är det lite nerv kvar igen med 8 kvar.


Vi håller ut AIKs sista försök att pressa ut oss, vi håller tätt, håller i boll, och reder ut det. Vi vinner. Vi fortsätter leda serien, rättvist!


Nu är det uppehåll i U16 fram till den 10e då vi möter Gideonsberg IF på bortaplan.


Forza Älvsjö!

U16 Nationell omgång 9
2017-05-30 13:02
Vilken otroligt match, vilken spänning. En riktig rysare, och kanske årets skönaste seger. Av så många anledningar.

 

Vi börjar från början.

Vårat sköna Älvsjö AIK U16 består av ett helt gäng spelare som fick sin fotbollsuppfostran i just Hammarby IF FF. De tog sina första steg på alla Hammarbys hemmaplaner runt om halva södra Stockholm, och fick sina första lärdomar, bittra som glada.

 

Det fanns alltså en hel del revanschlusta, en hel del känslor, en hel del av det mesta redan innan matchen. Lägg därtill att matchen i sig avgjorde om vi fick gå som serieledare till vändningen av serien eller om vi skulle ligga kvar som två efter att IK Sirius gått förbi dagarna innan.

 

På årets hittills varmaste fotbollsdag, på ett soldränkt Älvsjö IP som dränerade energi som ingen annan dag…

 

1:a halvlek

En halvlek att klämma och känna på varandra. Vi var tillbaka i samma kontrollerande försvarsspel som skördat så många framångar under året. Vi höll igen, höll tätt, krympte ytor och gav Hammarby inget att spela på. Vi låg som sagt rätt och kunde när vi fick bollen gå till motattack. Vi hade då en period på 20 minuter då vi skapar en hel del chanser, som tyvärr inte gav någon utdelning. Men inget etablerat anfallsspel. Vi fick heller inte riktigt den tempohjälp av Hammarby i den här matchen som vi hoppats på, men det handlade desto mer om det varma energiuttömmande vädret än om att Hammarby inte spelade fin boll. För det gjorde de, bättre än de flesta lagen vi mött hittills. Det gjorde också att Hammarby kunde spela sig in i matchen och börja hitta de få ytor vi inte kunde täppa till, och Hammarby hade nu en period där de kom högre upp i banan, lyckades såga sig igenom våra två främsta line of defenses, men var sen relativt uddlösa i sista tredjedel.

 

Hela matchen kändes lite som ett stando, en match som skulle avgöras av tillfälligheter.

 

2:a halvlek

En sådan tillfällighet kom till direkt vid andra halvleks start. Ett missförstånd i backlinjen på ett långt uppspel, friställde Hammarbys duktige forward som i friläget var hänsynslös och gjorde 1-0. Här upplevde vi en uppförsbacke vi inte varit vana vid. Vi har oftast lett matcherna från början till slut, vi har aldrig tidigare behövt vända ett underläge. Men vi krigar oss in i matchen igen, vi har nu en 10 minutersperiod där vi fortsätter tro på det vi gör, samtidigt som vi avancerar försiktigt i våran press. Surret på plan är mestadels positivt och vi jobbar oss sakta uppåt i banan och käkar mark. Utdelningen kommer också med 10 minuter kvar på matchen, enligt Fogis i den 63e, enligt Fogis Aden Kasa. I själva verket är det Affe som precis dom den supersub han börjar bli sätter ett distinkt skott till 1-1,  ett faktum, och vi är nu inne i matchen igen på allvar. Vi tror på det. Vi spelar nu mer organiserat, släpper lite mera på defensiven, med resultatet av längre anfallsspel. 1-1 känns ändå logiskt så när vi gör 2-1 på stopptid så är euforin total. På slutet av matchen så såg det ut som en övning i anfall-försvar-vila  hos båda lagen, där man spelade 5 mot 5 på vardera planhalva, för att sen skicka upp bollen. I ett av dessa alla anfall så får Alfredo bollen centralt till vänster, rör sig inåt höger och med en blindpassning hittar Vinne längre ut på vänsterkanten. Vinne i sin tur letar fram en passning till Velle som gör avgörande 2-1. Vackert hela vägen.

 

Andra halvlek är en styrkedemonstration, vi ger inte upp, vi står upp för våra lagkamrater och för våra färger. För Älvsjö AIK. Vi tror på det vi gör, och vi tror på oss själva och varandra.

Det är en genuint underbar seger.

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer