Välkommen till Älvsjö AIK U16 / P01
Vi är glada att meddela att vi knutit Mikis Malouchos som tränare för U16 truppen, Mikis har tidigare fungerat som dam ass, tränat P98 samt en tidigare årgång av U17 har en gedigen fotbollsbakgrund och känner väl till föreningen och våra rutiner.

Laget kommer spela ligacupen under vintermånaderna och i U16 Nationell serie samt P16 Div 1 i Sanktan.

Fystränare: Michell Dahlin
Mv Tränare: Harre

Vill du provträna för laget kontakta Christian på info@alvsjoaik.se


U16 Nationell Grupp 1 omgång 3
2017-04-23 18:48

Vi åkte ut i landet i Uppsala för att möta ett Allsvensk IK Sirius. Till ett IP som låg lite i mitten av ingenstans.

 

Innan fight pratade vi mycket om vikten att fighten, att göra jobbet och visa för varandra att man verkligen vill spela U16 fotboll, och att det inte räcker med att tillhöra en U16 trupp.

 

Taktiken var enkel, ligg lågt, bevaka, stryp ytorna bakom backlinjen där IK Sirius ville slå längre bollar på deras centrala forward. En för övrigt duktig fotbollsspelare som gjort ett par mål i inledningen av säsongen. Vi ville erövra boll i höjd med mittlinjen, på IK Sirius misstag, något vi gjorde rätt och bra direkt, så pass bra att vi kunde ta ledningen redan i 3’. Ik Sirius har bolltapp i höjd med mittcirekln på egen planhalva, vi avancerar och Diyar skjuter utifrån straffområdet till vänster i bortre nättak.

 

Halvleken fortsätter böljande där IK Sirius framför allt hotar i fasta. Vi bjöd på många hörnor och frisparkar, alldeles för många, och inte nog att IK Sirius hade en vänsterfot som var utan dess like, de hade även många duktiga huvudspelare. Det mesta av spelet spelades dock på mittplan, vi hotade en del i pressen stundtals, men då vi blev långa kunde vi inte etablera något vidare spel på deras planhalva.

 

I paus pratade vi ihop oss om vad som fungerade bäst,  att vi skulle ligga kvar i den låga pressen mer kompakt, att inte bjuda på mitten samt hur vi skulle lösa deras uppspel.

 

Efter 9’ i andra där halvleken börjat som den första avslutades, ger vi bort en till frispakt till höger ca. 20 meter från mål. Vi ställer många i mur, men det hjälper inte när det finns en vänsterfot som är alldeles för bra för den här serien. Han drar den klockrent i krysset och 1-1 är ett faktum.

 

Vi taggat till, vi trycker på och tar lite mera ansvar, vi löser deras uppspel genom att låta Aden punkta deras kapten som allt spel gick igenom, vi vann fler andra bollar, vi satte helt enkelt ett högre tempo och bjöd inte på lika mycket, och till slut fick vi utdelning av vårt jobb.

 

2-1 kom efter en tilltrasslad situation i målområdet, i något som kan liknas en trippelchans, där de två första var i bästa fall halvchanser. Moussa höll sig framme och kunde raka in bollen med vänstern och glädjen var total, detta i minut 76’ enligt Fogis, men jag vill påstå att det skedde tidigare. Vi dippar lite efter 2-1, och IK Sirius höjer sig och jagar kvittering, men vi kämpar på. Vi tar ansvar, vi fortsätter att ta fighten och vi snackar hela tiden, hjälps åt konstant. Men vi bjuder på hörnor. Igen.

 

IK Sirius bjuds på en till jättechans, i form av hörna precis i slutet på matchen. Något vi var i klart underläge, och stressen hos undertecknad var total. Vi klarar dock av anstormningen, och som vi gör det. Vi rensar undan till Vinne som står högt, som i sin tur spelar vidare och frispelar Velle, som i sin tur ensam mot målvakt skruvar in bollen i mål för 3-1. I matchminut 80’. Här avgörs matchen definitivt och domaren blåser även av direkt efter avspark.

 

 

Vi hade två stycken duktiga 02:or uppe från Alex Lomas lag. Isac som kom in i mitten på andra som defensiv central mittfältare för att hjälpa Aden att sanda och vinna boll, samt Oscar som kom in som vänsterforward istället för Moussa, där Vinne klev in centralt. Stort tack till Lomas, och stort tack till killarna som är klart delaktiga i dagens vinst. Väldigt bra spelat och väldigt kul att se att konkurrensen nedifrån är hård.

 

 

Nästa match är schemalagd till måndag den 1a maj kl. 2030 på Älvsjö IP, men kommer troligtvis flyttas till söndag den 30e april på Solberga IP på önskemål av våra motståndare Gefle IF FF.

Återkommer med mera info…

 

#forzaälvsjö #körbarakör

Konyaspor KIF - Älvsjö AIK P16 Sanktan
2017-04-17 18:00

Vi gick från tre matcher på en helg till en enda måndagsmatch... Underbart hur planeringen ser ut. :)

 

Så jag började fotbollshelgen, i brist på matcher att dra med mig min kära fru på lite allsvensk fotboll och en plats i klacken. Samtidigt som det gick rätt så gick det ännu mera rätt i Premier League, så det enda som fanns kvar var en trea i Sanktan för att fullborda denna helg.

 

Då vi inte hade några U16 Nationella matcher under påskhelgen så kunde vi ställa upp med att starkt lag i Sanktans P16. Vi kunde också ge flera spelare speltid då vi använder oss av de fria bytena mera i den här serien. 

 

Vi startade med Lucas i mål, en backlinje från höger med Aden, Max C, Pontus och Murre. Vi hade Neo som 6a, Diyar som8a och Diego som 10. Sen startade vi med senaste matchens målgörare i anfallslinjen för att hålla de varma och i fas inför matchen i U16 mot Sirius den 23e april. Velle till höger, Vinne till vänster och Moussa centralt. 

 

Vi mötte ett "hett" Konyaspor Kultur och Idrottsförening på Alby IP en svinkall måndagseftermiddag i påsk. Det var ett sånt där klassiskt aprilväder med ömsom sol, ömsom snöande och en konstant "värme" runt 1 minusgrad. 

 

Vi började denna match enormt kaotiskt, vi föll snabbt in i Konyas obefintliga organisation och förädlade den genom att vara lika oorganiserade. Det var en enormt chansfattig första halvlek i en enormt händelserik halvlek. Det var kaos, bolltapp, obefintligt spel, fantasifulla filmningar och en domare som gjorde allt han kunde för att stävja det kaosartade spelet. Jag brukar inte hylla domare, men den här grabben gjorde verkligen vad han kunde. Det var en klassisk korpmatch med motlägg och efterslängar. Första slutade helt rättvist 0-0.

 

I andra gör vi tre byten, Moussa, Velle och Murre klev av, Vinne tog ett kliv ner som vänsterback och in på topp kom från höger Ali, Isaac och Amir. I hela fyra minuter, sen klev Isaac ut och Moussa in igen, i ett byte som Isaac bad om. Här någonstans med ca 30 minuter kvar gör vi 1-0 efter en tilltrasslad situation, som för matchbilden var helt normal, som gick fram till Vinne som på egen hand skapar en målchans han också sätter.

 

Vi fortsätter byta rätt friskt i andra, där Siem kommer in istället för Diyar, och Murre istället för Moussa och Isaac istället för Diego. Om det är svårt att hänga med så är det för att det är svårt. Hela matchen var så här pass oorganiserad, men vi ledde relativt rättvist med 1-0, tills Konya kvitterade också de relativt rättvist.

 

Vi hade just nu en 11a med:

Lucas – Aden, Pontus, Max C, Murre – Siem, Neo, Isaac – Vinne, Amir, Ali

 

Konya kvitterade när de på vår högerkant slog en boll som Aden släppte förbi som en skön ytterforward, som ingen annan var med på, de kom då loss, släppte typ snett inåt bakåt och satte otagbart i Lucas högra stolpe.

 

Sen fick Siem gult kort. Inget konstigt i sig, men i Sanktan så ska den spelare som fått gult bytas ut en stund för att varva ner. Vare sig han behöver varva ner eller inte. Hur lång tid han behöver varva ner är upp till ledaren att fatta beslut kring. Siem behövde inte varva ner, han tog en taktisk frispark på mittplan som han och alla andra köpte att han tog. Men regeln, hur absurd den än är, säger att Siem ska av plan och vi får byta in någon annan. Vi satte in Diego igen, men nu som 8a.

 

Med macthens sista spark gjorde vi 2-1. Vi fick efter en till tilltrasslad situation på mittplan tag i bollen, spelade loss Isaac som tog sig runt deras vänsterback, och som tur var så spelade han in den till Vinne istället för att ta ett avslut ur vinkel, som enkelt kunde strumprulla in bollen under målvakten. Direkt efter målet tog denna kaosartade tillställning slut.

 

Så vad lärde vi oss. Jo, att om det är trångt och kaos i mitten, så spela runt mitten, om tre meterspassningar och motlägg inte gynnar vårt spel, spela lite längre, med högre tempo, med mer rörelse, och på större ytor.

 

Vi tar med oss att vi trots allt vinner med 2-1, att vi får med oss ett resultat trots mindre bra spel, att vi vinner 50/250 matcherna, och att Vinnes målproduktion håller i sig.

 

Nu kör vi, två träningar innan lördagsderby mot Segeltorps IF hemma i P16 och  en bortaresa till Uppsala för Sirius IK i U16.

 

#körbarakör #forzaälvsjö

En helg – Två matcher
2017-04-11 17:09

Vi spelade seriepremiär på i lördags hemma på Älvsjö IP mot AIK FF i U16 Nationell. Det var egentligen omgång 10, men förbundet har flyttat runt matcherna lite hej vilt, så istället för att möta Gideonsberg i premiären hemma så mötte v som sagt AIK.


Ett AIK som var enormt skolat, väldgt bra i omställningsspelet med en fin central mittfältare som styrde spelet väldigt bra. Vi trodde dock AIK skulle spela med en aggressivare press på våra backar så vi valde taktik därefter, något som kostade oss initiativet i matchen. Vi lät AIK föra matchen, dock lät vi de inte komma några direkta farligheter. Matchen böljade fram och tillbaka i första där AIK hade mest boll och vi skapade några halvchanser på omställning.


I mitten på första hade vi en period med mycket boll där vi flyttade fram våra positioner lite väl mycket skulle det visa sig. AIK återerövrade bollen efter ett inkast på deras planhalva och efter omställning kunde ta sig fram fria mot mål och sätta 1-0.


Andra halvlek hann inte börja innan vi skapar ett friläge, ett friläge AIK duktiga målvakt räddar. Andra halvlek såg mycket ut som första, vi avvaktar, bevakar, stänger ytor, AIK har boll, men ingen skapar några direkta farligheter. Vi försökte sätta en lite högre press, att möta AIK högre upp i banan och försöka återerövra tidigare, men AIK var bra på att straffa oss. De gör två mål direkt efter omställning. 2-0 på frispark, där bollen efter nicktouch tar i stolpen och sen på försvarares rygg innan den går i mål, och 3-0 efter en klassisk kontring där vi inte dödar bollen efter en offensiv hörna.


Överlag en nervig tillställning där det känns att det är en premiär.


Två dagar senare så spelade vi omgång 1 mot Gideonsberg från Västerås, också den på Älvsjö IP. Ett Gideonsberg som för dagen spelade i ljusblått i kontrast till vårat vita ställ. Det var krångligt och hade det inte varit så pass bra upplyst som det är på IP så hade det varit en orgie i felpass.


Vi startar matchen ruskigt bra, sätter ett högt tempo på bollen, har en aggressivt presspel och revanschlusten är enorm efter förlusten mot AIK.  Vi skapar mängder med chanser första 20 där vi egentligen inte släpper in Gideonsberg i matchen, men vi sätter inga. Inte för än den 20e minuten då Moussa gör 1-0 efter målpass av Veljko som tagit sig runt på högerkanten och spelat in. 2-0 kommer i den 26e då Veljko gör allt själv på högerkanten efter en grym passning av Diyar centralt. Veljko gör sin motståndare, viker in och skjuter bollen i bortre. 3-0 är en pärla signerad Vincent. Han gör sin motståndare två gånger innan han skjuter ett stenhårt skott i korta hörnet, bollen tar klockrent i stolpen och Veljko blir tvåmålsskytt genom att raka in returen.


Vi startar andra halvlek lika bra som första, och de första 20 min av andra skapar vi återigen en mängd chanser men det ska dröja 20 minuter igen innan vi gr nästa mål. På tre minuter går vi från 3-0 till 6-0. Vincent gör 4-0 på straff iskallt i ena hörnet, 5-0 på friläge, och 6-0 i en omställning där han rundar sin försvarare, bryter in och sätter den i långa hörnet.


Efter det slappnar vi av helt och hållet, vi gör 6 byten, spelet blir således hackigt, och lite väl Hawaii, där Gideonsberg var närmare att reducera än vad vi var att utöka. Men en skön vinst blev det, och siffrorna hade kunnat skrivits högre om vi haft lite mera skärpa i spelet.


1 helg, 2 matcher, 3 poäng och 6-3 i målskillnad är fullt godkänt i premiären.

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer