Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Älvsjö AIK FF P16
Hej, 

P16 har en trupp på ca 30 spelare och tränar tre gånger i veckan på Älvsjö IP och Solberga BP. Under 2018 kommer vi spela div 1 och 2 i Sanktan. Vi har även ett nära samarbete med U16 där utvalda spelare roteras upp i intervaller på två veckor för både träning och matchspel. Några spelare har även spelat med U17. Vi kan med andra ord erbjuda unika möjligheter till mycket träning och matchspel på flera nivåer. 

Våra tränare / ledare är...

Mats Karlsson (tränare)
Afnan Khabiri (tränare)
Gabriel López (assisterande tränare)

Även om vi officiellt stängt för provspel kan vi göra vissa undantag om det gäller spelare som klarar av div.1 nivå. Vi spelar gärna träningsmatcher, kontakta Mats på 070-7512502 (mats@thelocaltalk.se).

Vi finns även på instagram: alvsjoaik16


Fina vinster mot Enskede och BP i helgen
2018-06-04 12:40

Nu när vi gått ner från tre till två matcher varje helg så kom även vinsterna. På Lördagen blev det en riktig hård fotbollskamp i rivalmötet mot Enskede i div.1 serien. Undertecknad var tyvärr bortrest men från vad jag hört var det en jämn och spännande match som slutade i en rättvis 2-1 seger till oss efter att planens lätt kortaste spelare (Ronaldo) placerade en snygg nick i krysset i kamp med Enskedes storväxta målvakt.


På Söndagen mötte vi Brommapojkarna i div.2 där vi kommer till match utan ordinarie målvakt. Men som tur var steppade Aleksis upp som extramålvakt och gjorde en grym match mellan stolparna. Pga av skador spelade vi nästan hela matchen med bara en avbytare vilket definitivt inte var lätt i +28 grader. Trots två snabba mål från oss i början av matchen står det ändå 3-3 i början på andra halvlek vilket inte kändes helt rättvist från vår synvinkel. Men sedan börjar vårt enkla men effektiva passningsspel ge oss ett tydligt bollövertag vilket tröttar ut våra motståndare och vi drar iväg till en klart rättvis 6-3 seger. Stort grattis till Daniel som satte fyra kliniska mål (äntligen) och till Axel som var ett ett monster på mitten och verkligen levde upp till sitt smeknamn ”Tank”. 


Sex av sex möjliga poäng till Älvsjö AIK under helgen känns gott i sommarvärmen :)

En förlust och en vinst i helgen
2018-05-28 17:34

I helgen hade vi två matcher. Först ut mötte vi Hammarby hemma på Älvsjö IP i div.1 serien. Första halvlek är relativt jämn där Hammarby har ett lätt spelövertag. Mot slutet av halvleken lyckas vi ändå göra 1-0 vilket kanske inte var helt rättvist. I halvtid tar vi upp vårt otydliga passningsspel och att vi måste blir mycket tydligare och direkta. Tyvärr verkade inte informationen gått fram då det första vi gör är att slarvigt ge bort två mål pga av slöa passningar utanför vår egen box. Vi lyckas aldrig komma in matchen efter dom två tunga målen och istället utökar Hammarby till 3-1 vilket var fullt rättvist. 


På Lördagen åkte vi ut till Hanviken, ett lag vi redan mött flera gånger senaste tiden. Under dom först 10 minuterna är det relativt jämnt men från bänken kändes det aldrig direkt oroligt. Allteftersom tar vi över mer och mer av spelet och när Nabih sätter en snygg straff efter en klar hands sätter vi även dit ytterligare två fina mål efter att Nick distinkt satt ett friläge och Axel rullar upp Hanvikens backlinje med ett solomål som bla involverade en klassisk snurrfint. I andra halvlek fortsätter vi med vårt fina spel och speciellt mot slutet av matchen visar vi upp att vi är som allra bäst när vi har tålamod i anfallen och jobbar tillsammans istället för att gå på soloräder. Vi sätter ytterligare två snygga spelmål och har bud på många fler men släpper istället in ett mål efter en lite för slö pass i backlinjen. Men med ett 5-1 resultat till Älvsjö hittar vi endast nöjda grabbar i omklädningsrummet :)

"vi bränner för många frilägen"
2018-05-21 16:14

Till helgens tre matcher kommer vi med en ganska tröttkörd trupp och dras med både långtidsskador, sjukdomar på nyckelspelare samt att Omar som varit vår kanske viktigaste spelare centralt är borta i en månad pga Ramadan. Inte dom bästa förutsättningar helt enkelt.


I den första matchen mot IF Stockholms Fotbollsakademi finns det inte mycket att säga förutom att vi förlorar mot ett bättre lag. Även om matchen var någorlunda jämnt dom första 20 minuterna och vi även tar ledningen med 1-0 jobbade våra storväxta motståndare tillbaka matchen till en rättvis seger. Slutresultat 1-5. 


På Lördagen tog vi emot Boo FF på Älvsjö IP och vi spelar en riktigt fin fotboll under första halvlek. Det känns som att vi har bra kontroll på både matchen och våra motståndare. Vi hittar konstant in till Noah M på det centrala mittfältet som tydligt förmedlar bollar ut till kanterna. Vi tar rättvist ledningen med 1-0 men vi bränner även flera klara målchanser. I andra halvlek fortsätter vårt fina spel men vi lyckas inte få in bollen i mål trots ytterligare lägen. Istället får Boo FF lite plötsligt in en kvittering och när vi sedan får rött kort på Oliver lyckas dom även göra 2-1 efter en strulig situation framför vårt mål. Trots att vi är en man kort skapar vi flera farliga chanser men utan att bollen vill över mållinjen. Matchen slutar 1-2 till Boo FF och det känns verkligen surt med en förlust när vi spelat så fin fotboll.


I sista matchen på Söndagen mot Sörskogens P17 lag var många trötta vilket syntes direkt från start. Efter bara några minuter ligger vi under med 0-2 och vi förlorar nästan varenda närkamp (speciellt i luften). Men sedan vaknar vi till, får ordning på mittfältet och jobbar oss tillbaka till 2-2. Dom gör sedan 3-2 men vi fixar återigen en kvittering till 3-3 och bränner (som vanligt) flera frilägen att ta ledningen. Istället drar dom iväg mot slutet och vinner matchen med 6-4. Det ska även tilläggas att förutom våra frilagen satte Nick en klockren frispark…men i stolpen. Vi måste verkligen börja bli mer direkta och farligare framför mål, vi inte har råd att missa alla dessa lägen om vi ska vinna matcher.

16 gjorda mål i helgen är helt ok :)
2018-05-14 12:53

På Fredagen åkte vi ut till Brantbrinks IP för ett div.1 möte mot vår eviga rival Tullinge, ett lag med både styrka, kvalité och tydlig organisation. Som vanligt ser vårt kortväxta lag kanske lite ofarliga ut på förhand men så fort spelet kommer igång är det tydligt att det som saknas i längd kompenseras med både teknik och vilja. 


Första halvlek är spelmässigt jämn där Tullinge rullar fint i backlinjen men där Älvsjö är tålmodiga och duktiga på att störa uppspel och stänga passningslinjerna centralt. Nabih gör ett grymt jobb på sin kant och vinner konstant boll mot spelare som nästan är dubbelt så stora. På högerkanten märkte vi tidigt att vi låg lite för högt vilket gav Tullinges snabba ytter möjlighet att komma förbi på insidan, men efter snabb coachning från bänken stängde David igen hålet. I mitten av halvleken gör vi lite tursamt 1-0 efter att Biko snyggt tog vara på en miss från Tullinges målvakt. Tullinge svarar dock tidigt med ett riktigt snyggt spelmål efter ett närmast perfekt inlägg från högerkanten rakt på foten till deras striker vilket betyder 1-1. Ett rättvist resultat i halvtid.


I andra halvlek byter som vi förbestämt in Oscar mot Biko på topp och efter bara nån minut sätter han kliniskt 2-1 vilket ger Älvsjö både energi och självförtroende. Sedan är andra halvlek en match med spel mot ett mål och vi spelar nu ett rakare och tydligare spel där vi gång på gång vinner boll centralt och sprider bollar i djupet förbi deras backlinje. Till slut vinner vi rättvist med 6-1 vilket kanske var i underkant, Carl satte bla en riktigt kanon i krysset som verkligen förtjänade att gå in och extra grattis till Oscar som fick göra hat trick. Men gladast av alla var nog ändå Aleksis som trots att han inte spelade nog kände att det var på tiden att vi fick med oss en vinst mot Tullinge. 


På Lördagen hade vi problem att få ihop fullt lag mot obesegrade Gustavsberg i div.2 serien då halva laget antingen var bortresta eller skadade. Vi lånade istället in tre grabbar från P15 som inte fick den lättaste matchen att göra debut i. Återigen var det en markant skillnad i fysiken och storväxta Gustavsberg hade inga större problem i närkamperna. Pga av värmen (!) var vår kampvilja långt ifrån optimal vilket resulterade i att vi fick ett väldigt långt lag med stora tydliga luckor mellan backlinje och mittfält. Det såg ganska mörkt ut efter 0-2 men vi var dock alltid farliga med våra kontringar och lite oväntat vi lyckas vi ändå frispela Wissam som gör två snygga mål. Det ska dock tilläggas att Noah och Ronaldo tillsammans hade tre frilägen som alla ska vara mål, speciellt med tanke på att vi tränat avslut i veckan. 


Vi försöker peppa grabbarna i halvtid men det är ganska tydligt att värmen och skador på Ronaldo och Wesam blev för svårt mot ett piggt Gustavsberg som rättvist drar ifrån till en 4-2 seger.


På Söndagens match mot Västertorp P17 lag var vi lite oroliga om grabbarna hade viljan att ställa om efter den jobbiga förlusten mot Gustavsberg? För att vi skulle orka i värmen tog vi in så många så möjligt och bestämde oss för snabba byten, något som visade sig funka väl. Vi inleder distinkt och lyckas bra med att nå ut till våra ytterbackar som levererar fina djupledsbollar mot våra yttrar som pumpar in bollar i motståndarnas box. Allt går som på räls fram tills mitten på andra halvleken när vi leder klart med 5-1. Men efter att backlinjen helt felbedömmer en ofarlig ballongboll som studsar tre gånger (minst) blir deras forward fri att sätta dit 5-2 vilket helt onödigt ger Västertorp en oväntad nytändning. Plötsligt får dom tryck mot oss vilket även resulterar i en straff till 5-3 och ängsligt spel från oss. Till slut lyckas vi ändå få ordning på både spel och mentalitet efter att Noah gör ett viktigt och förlösande 6-3 mål vilket tar udden av den sista gnistan från Västertorp. Vi sätter dit ytterligare två mål och kammar hem en rättvis 8-3 seger.


/ Mats

formsvacka och för många matcher?
2018-05-07 13:27

Efter en fin försäsong och bra start på matchsäsongen har vi lite oväntat hamnat i en formsvacka vilket kulminerade under helgen med tre tunga förluster. I första matchen mot FOC Farsta var undertecknad ej närvarande men har fått rapporterat att vi efter första halvlek låg under med hela 0-3 men lyckades komma tillbaka till 2-3. Olyckligtvis missade vi ett friläge för att kvittera till 3-3 och istället kunde Farsta kamma hem en 4-2 seger. 


På Söndagen hade vi två matcher. Först åkte vi ut till Saltsjöbaden och en sommarfin IP. Tyvärr gör vi årets klart sämsta insats där merparten av laget starkt underpresterar och där vi knappt skapar några målchanser alls. Passningsspelet var under många stunder på en väldigt låg nivå och mot ett storväxt Saltsjöbaden som dominerade oss fysiskt var vi ärligt talat var vi inte ens nära. Trots att merparten av våra spelare kanske hade mer individuell teknik än våra motståndare bevisar det bara att lag med stark inställning och ett tydligt lagspel oftast vinner över individuell teknik. Något en del grabbar i laget bör ta lärdom av. Slutresultat, 3-0 till Saltsjöbaden vilket var i underkant.


Sist ut mötte vi Solberga i P17 serien på Älvsjö IP med många trötta grabbar som redan hade matcher i benen. Det absolut första som händer är att deras ytter helt ostört får dribbla förbi vår obeslutsamma backlinje för att fri sätta 1-0 till Solberga. Frasen ”taktisk frispark” kändes klart relevant men helt frånvarande i backlinjen, oacceptabelt boys! Men trots den tidiga kallduschen tar vi helt över matchen och under första halvleken är det mer eller mindre spel mot deras mål med massor (!) av målchanser. Men som oftast är vi antingen för otydliga i avsluten eller tar felaktiga beslut i våra anfall. I andra fortsätter vi bra men tappar lite tempo även om vi fortfarande har stort bollinnehav men utan att få in någon boll i mål. Istället gör Solberga 2-0 efter en hörna (tror jag?) vilket var både orättvist men typiskt efter helgens spel. Mot slutet av matchen lyckas vi ändå få bra tryck när Noah frispelar Nabih som snyggt dribblar bort målvakten till 2-1 vilket blir slutresultatet. En talande detalj var att Dylan som vi lånat in från 03orna var klart bäst på plan med sitt tydliga och enkla (!) spel. Varja gång Dylan kom loss på sin kant var det oftast 1-2 touch och sedan hård boll in i box. Våra egna offensiva spelare överarbetar istället med alldeles för många dribblingar (arrogans?) vilket stoppade all speed i våra anfall och gav motståndarna backlinje chans att formera sig. Det känns extra surt när vi faktiskt tränat på just distinkta avslut i och runt box under veckans alla träningar…lärde vi oss inget? Slutresultat 2-1 till Solberga. 


Antingen är vi i en formsvacka eller så är tre matcher per helg kanske för mycket?


/ Mats

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer