Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Älvsjö AIK FF P16
Hej, 

P16 har en trupp på ca 30 spelare och tränar tre gånger i veckan på Älvsjö IP och Solberga BP. Under 2018 kommer vi spela div 1 och 2 i Sanktan. Vi har även ett nära samarbete med U16 där utvalda spelare roteras upp i intervaller för både träning och matchspel. Några spelare har även spelat med U17. Vi kan med andra ord erbjuda unika möjligheter till mycket träning och matchspel på flera nivåer. 

Våra tränare / ledare är...

Mats Karlsson (tränare)
Afnan Khabiri (tränare)
Gabriel López (assisterande tränare)

Även om vi officiellt stängt för provspel kan vi göra vissa undantag om det gäller spelare som klarar av div.1 nivå. Vi spelar gärna träningsmatcher, kontakta Mats på 070-7512502 (mats@thelocaltalk.se).

Vi finns även på instagram: alvsjoaik16


Sammanfattning av senaste matcherna
2018-09-26 12:07

Ok, det var ett tag sedan vi skrev något här men tänkte snabbt sammanfatta dom senaste matcherna…


Först ut hade vi en jämn och bra kamp mot Enskede i div. 1 som tyvärr slutade i en 2-3 förlust. Vidare åkte vi ut till Bromma för returmatch mot BP i div.2 vilket blev en riktig berg och dalbana där vi 65e min leder klart med 5-3 för att sedan få en total systemkollaps och släpper in 4 mål på raken efter flera individuella hjärnsläpp som var svårbegripliga för oss ledare? Slutresultat 7-6 till BP (men en rolig match för publiken). Den dåliga insatsen mot BP satta tydliga spår då vi i matchen mot Hanviken gör vår klart sämsta halvlek under hela säsongen där både passningsspel och jobbet utan boll var under all kritik. Men efter lite pep talk i halvlek lyfter vi oss och får till slut med oss 1-1. Men vi borde nog fått in minst ett mål till. 


Efter den tunga förlusten mot Hammarby i div.1 i våras var det dags för returmöte och Afnan ställde upp med en offensiv 4-2-4 uppställning som visade sig vara rätt recept och vi lyckas hålla rent där bak och vinner med 2-0 (bravo!). Nästa match mot Boo FF blir en mållös historia som vi helt kontrollerar (precis som i första mötet) men där vi tyvärr inte lyckas med att få in bollen trots många chanser. Vi ska dock ge beröm till backlinjen som höll helt tätt och inte släppte till ett enda skott mot eget mål där Liam vaktade med feber…starkt! Avslutningsvis blev det en 0-2 förlust mot erkänt starka Stockholms Fotbollsakademi och en 2-5 förlust mot Tullinge, en match vi faktiskt leder med 2-0 (Simons klassmål är kanske årets pärla?) men sedan tappar efter att Tullinge får ordning på sitt passningsspel och mycket snyggt spelar till sig till en rättvis vinst. 


Till helgen har vi returmöten mot Saltsjöbaden i div.2 och FOC Farsta i div.1. Det är revansch som gäller i båda möten…pepp boys!


/ Mats

Vinst mot Boo FF, oavgjort mot Järla IF
2018-08-27 15:18

Två nya matcher i helgen och på det stora hela ska vi vara nöjda över vad laget presterade. På Lördagen åkte vi ut till Boovallen för returmötet mot Boo FF i div.1. Det blev en jämn och mycket fysisk match där vi har bra kontroll på spelet under första halvleken och även borde tagit ledningen vid minst två tillfällen. Tänker främst på Nick’s fina löpning som gör honom helt fri med målvakten och placerar bollen snyggt…i stolpen. I andra får Boo FF ordning på sitt spel och har några fina chanser men som tur var har vi Fabian i buren som inte gör några misstag under hela matchen. I slutet av matchen får vi en frispark utanför boxen där matchens gigant Ali lägger en snygg bågboll mot bottre stolpen som Dennis enkelt nickar in till 1-0 vilket även blir slutresultatet. 


På Söndagskvällen mötte vi Järla IF i div.2 på Älvsjö IP och det blev en riktigt underhållande match med många toppar och dalar från både oss och våra motståndare. Det börjar med att båda lagens målvakter får ta på sig dom första målen men vid 1-1 tar vi över helt och skapar många fina chanser och går rättvist till halvtidsledning med 3-1. Speciellt vårt 3-1 mål bör lyftas fram eftersom det innehöll allt vi pratat om på träningarna, spelvändning och ut på kant, in centralt och sedan boll förbi backlinjen och sedan en snygg boll in till Daniel som kliniskt sätter dit bollen…100% perfekt. I andra halvleken blir vi dock för bekväma och börjar spela alldeles för svårt på det centrala mittfältet och vips står det helt plötsligt och lite oväntat 3-3. Men sedan vaknar vi till och skapar massor av farliga chanser mot ett tröttkört Järla. Bl.a slår Noah K.C in två perfekta inlägg från kanten som ska vara 100% mål men som tyvärr inte ger resultat. Mot slutet blir det stor dramatik när vi felaktig ”bara” får en frispark när det blir hands på en Järlaspelare som klart och tydligt var innanför straffområdet. På den påföljande frisparken sätter vårt duktiga nyförvärv Simon en närmast perfekt frispark i ribbans underkant som sedan Axel helt korrekt på returen får i mål. Tyvärr hittar domaren en offside från ingenstans och målet döms felaktigt bort. Matchen slutar 3-3 och det var många Älvsjöspelare som passionerat diskuterade både straffsituationen och det bortdömda målet med domaren efter slutsignalen. Slutresultat 3-3. 

Tung helg mot Enskede och BP
2018-08-22 17:36

Efter en hektisk vecka med intensiva träningar och en släpmatch kom vi in till helgens matcher något slitna vilket syntes tydligt i returmatchen mot Enskede på Lördagen. Det blev en bitter uddamålsförlust med 2-3 men det ska tilläggas att Enskede hade ett helt nytt lag på planen vilket definitivt syntes. Vi hade dock spelet och bollinnehavet (som så ofta) men vi släpper återigen vår högerkant och deras snabba yttrar kommer loss alldeles för billigt vid flera tillfällen. Även om vi plockar in ett 0-2 underläge och även bränner massor av farliga frisparkar är det återigen en Enskedekontring längs kanten som avgör (snyggt mål). Mot slutet får Enskede en man utvisad och vi bombarderar med bollar mot deras box och vi borde gjort minst ett mål men bollen vill inte in. Ska dock tilläggas att det var en riktigt underhållande match. 


På Söndagen mötte vi erkänt starka BP1 och det finns inte mycket att säga förutom att vi möter ett bättre lag på alla positioner och vi får mest koncentrera oss på att försvara på egen planhalva. Det blir till slut en tung 1-8 förlust och det enda positiva var kanske att vi tränare tydligt såg en del defensiva problem som vi kan jobba med på kommande träningar. 

Höstsäsongen är igång och vinst mot Enskede
2018-08-17 15:29

Säsongen har nu startat och träningarna har kommit igång för fullt. Vi har även börjat med spelarsamtalen där vi redan fått många intressanta synpunkter från spelarna. Till höstsäsong har vi även tagit in två nya spelare, Ruhi från Tumba och Simon från Tungelsta. Båda är riktiga klasspelare och vi kommer definitivt bli ett mer svårslaget lag denna säsong med dessa två i laget. 


Vi har även hunnit med att spela av en släpande Sanktanmatch mot Enskede IK som flyttades från förra säsongen. Det blev en stabil 5-1 seger där vår höga press resulterade i ett snabbt mål efter redan 20 sekunder när Daniel satte 1-0 efter skolboken (1 touch…avslut!). Vårt passningsspel blev sedan något otydligt men mot mitten av halvleken lyckas vi hitta nycklarna från backlinjen upp via våra centrala spelare och vi får även in ytterligare ett mål innan halvtid. I andra tycker jag att vi tappar lugnet och tydligheten i spelet och vi förlitar oss mest på Nick’s snabbhet mot deras backlinje. Men det visar sig dock vara högst effektivt då vi får in två mål till. Vid 4-0 slappnar vi kanske av lite och släpper in ett mål (snyggt mål från Enskede ska erkännas) och vi blir lite slappa i vårt spel. Men efter att Wesam gör en stenhård brytning resulterade det tyvärr i ett rött kort (men helt rätt från en taktisk synvinkel). Det ger dock ny energi till laget och vi spelar ut matchen lugnt och tryggt trots att vi är en man mindre. Vi lyckas till och med få in ett bonusmål på slutet till slutresultatet 5-1. Det blir returmatch redan på Lördag mot ett Enskede som garanterat kommer vara revanchsugna. 

Fina vinster mot Enskede och BP i helgen
2018-06-04 12:40

Nu när vi gått ner från tre till två matcher varje helg så kom även vinsterna. På Lördagen blev det en riktig hård fotbollskamp i rivalmötet mot Enskede i div.1 serien. Undertecknad var tyvärr bortrest men från vad jag hört var det en jämn och spännande match som slutade i en rättvis 2-1 seger till oss efter att planens lätt kortaste spelare (Ronaldo) placerade en snygg nick i krysset i kamp med Enskedes storväxta målvakt.


På Söndagen mötte vi Brommapojkarna i div.2 där vi kommer till match utan ordinarie målvakt. Men som tur var steppade Aleksis upp som extramålvakt och gjorde en grym match mellan stolparna. Pga av skador spelade vi nästan hela matchen med bara en avbytare vilket definitivt inte var lätt i +28 grader. Trots två snabba mål från oss i början av matchen står det ändå 3-3 i början på andra halvlek vilket inte kändes helt rättvist från vår synvinkel. Men sedan börjar vårt enkla men effektiva passningsspel ge oss ett tydligt bollövertag vilket tröttar ut våra motståndare och vi drar iväg till en klart rättvis 6-3 seger. Stort grattis till Daniel som satte fyra kliniska mål (äntligen) och till Axel som var ett ett monster på mitten och verkligen levde upp till sitt smeknamn ”Tank”. 


Sex av sex möjliga poäng till Älvsjö AIK under helgen känns gott i sommarvärmen :)

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer