Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Laguppställningar ...
2020-05-21 07:44
... till lördagens matcher är nu tillgängliga i kalendern.

Denna och nästa helg
2020-05-14 11:15
Igår såg det ut som om vi hade lyckats ordna ytterligare en träningsmatch, på lördag, för att ersätta helgens andra inställde match i Sanktan. Två lag blev alltså utvalde, ett till lördag och ett till söndag, med den vanliga hänvisningen till spelarnas och tränarnas tillgänglighet samt balans mellan de respektive lagens kollektiva utvecklingsnivåer.

Tyvärr dock verkar det mycket osannolikt nu att denna andra match blir av. 

Beslutet är att ändå köra med laget som vi hade tänkt att ta till söndagens match, som står nu i kalendern. Detta är delvis för att ha ett lag redo i fall träningsmatchen på lördag - mot förmodan - äger rum. Vi tror också att det inte skulle bli bra för någon om samtliga tillgängliga spelare tas till söndagens match. 

De besvikna spelarna som hade spelat på lördag, och därför kommer förmodligen att inte ha någon match under helgen, kan vi trösta på två sätt.

- Vi skulle kunna spela en liten informell intern match på Långbro på lördag, förslagsvis kl 11-12. Denna skulle riktas mest mot de som inte spelar på söndag, men skulle förstås vara öppen till alla. Meddela Nick om detta är intressant, och en plan kan bokas om det finns tillräckligt många.

- Nästa helg, efter Kristi Himmelsfärds dag, när vi har inga matcher i Sanktan, har vi nu ordnat två träningsmatcher mot Segeltorp. Jag skickar ut kallelserna nu. (Som alltid utgör kallelsen en förfråga om tillgänglighet. Normalt blir varje spelare uttagen till en match per helg.)
Lördagens match inställd
2020-05-13 08:02
Vi fick höra igår att "Tyresö FF Cent Röd har utgått ur serien", och deras matcher "annulleras". Vår planerade bortamatch redan nu på lördag är därmed inställd.

Vi söker alternativa motståndare under helgen och återkommer med ny kallelse om någonting materialiseras. Laguppställningen för söndagens träningsmatch kommer (förhoppningsvis) ut ikväll. 

Håll gärna koll på e-posten!
Träningsmatch på söndag
2020-05-10 21:29
Två jämna matcher igår. Återigen är det roligt att se framsteget i spelet!

Älvsjö P2012 Vit har tackat ja till en träningsmatch nästa helg, på söndag, för att ersätta den uteblivna matchen i Sanktan. Svara gärna till den utskickade kallelsen så snart som möjligt - och observera den korta svarstiden!

Rättelse: matchen mot Stuvsta inställd
2020-05-06 18:31
Sorry, ni får bortse från kallelsen till en match på lördag den 16 maj, den hemma mot Stuvsta. 

Jag hade glömt att denna match är inställd. (Vi blev informerade via mejl på 14 april att "Stuvsta IF 1 har utgått ur serien", och att deras "matcher annulleras").

Den andra matchen, borta mot Tyresö, ska vad jag vet äga rum! Så svara gärna på denna kallelse.
Laguppställning, coronapolicy
2020-05-06 08:17
- Laguppställningar till lördagens matcher är nu tillgängliga i kalendern.

- Och när det gäller coronapolicy har Stockholms Fotbollförbundet släppt en affisch där riktlinjerna framstår åtminstone lite tydligare - även om vi visste redan att förbundets "skarpa rekommendation" är att föreningar ska "på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna". Det vill vi göra på ett uppriktigt sätt.

Visst får en förälder trots allt närvara, enligt affischen, om det är "för sitt barns skull". Och det är förstås inget problem i sig om vissa tolkar detta undantag lite fritt. 

Det kan dock bli ett problem så småningom om fler börjar resonera på samma sätt - helt rationellt egentligen. För det är ju svårt att motivera jobbiga uppoffringar om andra får slippa dem, utan sanktion. (Ett klassiskt samhällsvetenskapligt fenomen!)

Och det blir naturligtvis ingen sanktion i detta sammanhang, eftersom tränarna vill och kan inte kräva att föräldrar och andra anhöriga avstår från att vara med vid matcher. Det är i slutändan en fråga för individen att förhålla sig till. Men vi uppskattar det enormt om folk är just nu beredda att följa riktlinjerna! 

Vi påminner även besökande lag om dessa uppmaningar.
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF