SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
F19 U

Älvsjö AIK FF
2 - 1
IK Uppsala Fotboll
Älvsjö AIK FF2 - 1IK Uppsala Fotboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 september, 12:00
Plats:Älvsjö IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000614021
Samling:10:30
Fjärde raka segern
2022-09-21 23:36
Foto: Göran Ronnerstam

I höstseriens fjärde omgång så stod Uppsala för motståndet. Vi hade rejäl revansch att utkräva efter utskåpningen vi åkte på i vårserien då vi var rejält utspelade. Men den här gången så tog vi hand om samtliga poäng efter två mål av Naomi. I och med segern behåller vi serieledningen utökar avståndet till tvåan i en haltande tabell. 

Uppsala börjar matchen i ett rasande tempo och sätter oss under rejäl press. Vi är inte alls förberedda på Uppsalas energiska intensitet, men en kombination av skicklighet och tur gör att vi klarar av att skydda vårt mål  en första kvart som är riktigt tuff för oss. Alice får chansen i inledningen att visa vilken skicklig målvakt hon är. Efter den första kvarten så jämnar spelet ut sig något och efter 19 minuter så tar vi ledningen när Felicia slår en fin inåtskruvad boll i djupled. Uppsalas målvakt försöker komma ut och bryta den men Naomi kommer perfekt i djupled och nickskarvade den förbi målvakten in i mål. Det är inte riktigt rättvist men vi visar igen hur giftiga vi är när chanser väl dyker upp. Halvleken präglad av kamp och det är inte så många gifta chanser. Uppsala är nära att spräcka sin nolla med en boll i ribban. 

I den andra halvleken så utökar vi tidigt vår ledning och återigen är det Felicia som hittar en boll i djupet mot Naomi. Målvakten kommer igen ut, och Naomi petar bollen förbi henne. Den här gången med foten. Den andra halvleken påminner om den första men båda lagen skapar något fler chanser. Vi bör kanske punktera matchen men Uppsalas målvakt gör några bra räddningar. Uppsala har ytterligare en boll i ribban innan de i 75e minuten reducerar på en hörna. De försöker forcera på slutet men vi håller undan och kan inkassera ytterligare en seger. 


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media