SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
F19 U

AIK FF
0 - 1
Älvsjö AIK FF
AIK FF0 - 1Älvsjö AIK FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 september, 11:45
Plats:Skytteholms IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000614016
Samling:10:15
2022-09-13 11:15

Fler bilder (+4) >>
Foto: Göran Ronnerstam

I den tredje matchen i höstserien så ställdes vi mot AIK på Skytteholm. AIK är ett välbekant motstånd för oss och när vi mötte dem i våras så stod det 2-2 i 75e minuten innan vi, efter en svag sista kvart, förlorade med 5-2. Den här gången var det dock vår tur att vinna. Vi står för en storstilad försvarsinsats och åker hem med en 1-0 seger i bagaget.

 

Det var den tredje raka segern i höstserien vilket gör att vi parkerar på en förstaplats i en haltande tabell. 

Matchen börjar svängigt och båda lagen stod för ett intensivt presspel som resulterade i många dueller med omställningar åt båda hållen som följd. Det är dock AIK som eftersom tar tag i större delen av spelet. AIK har ett stort bollinnehav men vi försvarar oss på ett utmärkt sätt och AIK har svårt att komma till särskilt många riktigt bra lägen. Vi blir stundtals rätt så tillbakatryckta och blir så låga att det är svårt för oss att kontra på ett riktigt förtjänstfullt sätt. Vid en omställning så rycker sig Naomi halvt fri men avslutar utanför. AIK har två riktigt vassa chanser där Jennifer vid ena tillfället tippar en boll i ribban och vid det andra så nickar de strax utanför. Men allt som oftast så försvarar vi oss välorganiserat och vi hjälper varandra på ett förtjänstfullt sätt. När AIK försöker ta sig frammåt så är lyckas vi ofta stå i vägen. 

 

I andra halvlek, bortsett från första 10 minutrarna, så får vi än bättre ordning på vårt försvarsspel och det känns som att vi har kontroll på AIKs anfallsspel men vi har väldigt svårt att etablera ett eget. AIK sätter en hög och intensiv press på oss och vi blir lite för stressade när vi väl får tag i bollen. Men vi får till några bra kontringar, bland annat en där Hedda rycker sig fri och så när lyckas runda AIKs målvakt som dock lyckas få en fot på bollen och göra en bra räddning. I mitten på halvleken så kontrar vi och återigen är det Naomi som lyckas ta sig fram i djupled. Hon tar ett tidigt avslut som AIKs duktiga målvakt räddar, men hon gör det precis utanför straffområdet, vilket resulterar i ett rött kort och frispark precis utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken lyfter Felica över muren och rakt i mål. Matchbilden efter målet liknar matchbilden innan målet, AIK har mycket boll men vi försvarar oss väl och vi får det något enklare när vi är en spelare mer på planen än AIK. Vi försvarar oss hela vägen ut till slutsignalen och kan åka hem med ytterligare en hållen nolla och 3 poäng. 

 

Sammanfattningsvis så får vårt försvarsspel ett högt betyg. Vi spelar disciplinerat och hjälper varandra i alla lägen vilket gör det svårt för våra motståndare. Vi får inte till vår speluppbyggnad och har ett för litet bollinnehav för att skapa så många chanser vi skulle önska. Men vi känns trygga i försvarsspelet och trots att AIK har mycket boll så blir vi inte stressade, vilket är en styrka. 


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media