SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Varmt välkommen att bli ledare hos oss!

 

Som ledare i ÄLVSJÖ AIK FF
Enligt barnkonventionen är alla barn till och med 18 års ålder. Idrottsrörelsen har dock valt att göra en distinktion mellan barn och ungdomar, eftersom det ur idrottslig synvinkel finns stora skillnader mellan olika åldrar. Barn definieras därför som aktiva till och med tolv års ålder och ungdomar som de mellan 13-20 års ålder. Denna åldersgräns ska dock inte ses som absolut, utan snarare som ett riktmärke. Ur idrottens synvinkel är inte barnets kronologiska ålder utan dess fysiologiska, psykiska och sociala utvecklingsnivå det viktigaste. Idrott för barn och ungdomar ska ledas av ledare med grundläggande kunskaper om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. 

 

Tränarlöner och kontrakt 
Majoriteten av föreningens verksamhet bygger på ideellt engagemang ifrån föräldrar. Inga föräldratränare arvoderas. Från och med 15 års ålder tillsätter Älvsjö AIK FF en extern huvudtränare till förstalagen. Rekrytering och tillsättning av extern huvudtränare eller ungdomsledare hanteras av sportchef som tillsammans med klubbchef ansvarar för kontraktet. Alla betalningar sköts av klubben. Älvsjö AIK FF följer en lönetrappa utifrån erfarenhet och utbildningsnivå.  

 

För att kunna bli ledare behöver du visa upp ett registerutdrag 
Kontrollen är en förebyggande åtgärd som bidrar till ökad trygghet för våra barn och ungdomar. 

 

1 .Registerutdrag hos polisen beställer du här (välj: ”Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”). Det tar endast någon minut och du identifierar dig via bankid. Ledare mellan 15-18 år behöver målsmans hjälp.

 

2. När du erhåller ditt utdrag behöver du visa upp det för en medarbetare på Fotbollskontoret som ligger på Älvsjö IP. Du visar upp utdraget i original och behåller det sedan själv. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen. Notering läggs in i föreningens medlemsregister om att kontroll är genomförd.

 

Älvsjö AIK FF följer, precis som de flesta föreningar,  Stockholms Fotbollsförbunds rekommendationer om att begära in ett registerutdrag varje år.  

 

Hoppas vi hörs!

 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media