SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Från knatte till senior

Knattefotbollsskolan (6 år) 
Knattefotbollsskolan drivs av ansvarig för barn o knatteverksamheten tillsammans med våra ungdomsledare. Verksamheten drivs på Älvsjö IP. Träningarna sträcker sig första året från april – oktober. Under detta första år introduceras barnen till fotbollen och de får lära sig koordination, kroppskontroll, teknik och social interaktion med andra barn i sina grupper. Utgångspunkterna för knatteverksamheten är glädje, lek och rörelse där bollen är central. 


Knatteverksamheten (7 år) 
Lag bildas och tränar på egen angiven yta med ovanstående riktlinjer som vidareutvecklas utifrån kunskapsnivå, dock inget seriespel. Lagen leds av vårdnadshavare som jobbar ideellt i lagen. Träning sker 1 gång/vecka under hela året, verksamheten bedrivs mestadels på Långbro BP och i gympasalar i området. 

 

5-spel (8–9 år) 
Från 8 års ålder så deltar lagen i S:t Erikscupen som pågår mellan april till oktober. 5 mot 5 spel sker med en målvakt och 4 utespelare. Till S:t Erikscupen anmäler laget 1 lag/9 spelare som ingår i träningsgruppen. Inomhus- och utomhusträningar förekommer. Under vinterperioden nov-mars tränar laget 1 pass á 60 minuter. Under sommarperioden april-oktober tränar laget 1–2 pass á 60 minuter samt spelar en match i snitt per vecka som laget är anmält till per serie. Laget arrangerar även träningsmatcher utöver cupdeltagande.

 

Ansvarig fotbollsutvecklare: Patrik Johansen

 

7-spel (10–12 år) 
Från 10 års ålder fortsätter lagen i S:t Erikscupen som pågår mellan april till oktober. En målvakt och 6 utespelare. Till S:t Erikscupen anmäler laget 1 lag/10 spelare som ingår i träningsgruppen. Inomhus- och utomhusträningar förekommer. Under vinterperioden nov-mars erbjuder föreningen laget 1–2 utomhuspass á 60 minuter per vecka. Under sommarperioden april-oktober tränar laget 2–3 pass á 60 minuter samt spelar en match i snitt per vecka som laget är anmält till per serie. Laget arrangerar även träningsmatcher utöver cupdeltagande. Från 10 år erbjuder vi samverkansträning en gång i veckan under tävlingssäsongen och från 12 erbjuder vi ambitionsträning för de som vill träna lite extra. Dessa pass leds av våra fotbollsutvecklare.

 

Ansvarig fotbollsutvecklare: Mikis Constantinidis och Babek Toloe

 

9-spel (13–14 år) 
Från 13 års ålder så deltar lagen i 9 mot 9 i S:t Erikscupen. En målvakt och 8 utespelare. Både inomhus- och utomhusträningar bedrivs. Under vinterperioden nov-mars tränar lagen 2–3 pass á 60 minuter per vecka. Under sommarperioden april-oktober tränar alla lag 3 pass á 60–75 minuter per vecka utöver matchspel. Till varje match ska en spelarförteckning inlämnas till domaren som skrivs ut via Fogis. Lagen arrangerar även träningsmatcher under februari & mars månad. 

 

Ansvarig fotbollsutvecklare: David Forsell

 

11-spel (15 - 19 år) 
Från 15 år så deltar laget i 11 mot 11 spel i S:t Erikscupen. En målvakt och10 utespelare. Med maximalt 5 avbytare per match. Till varje match ska en spelarförteckning inlämnas till domaren som skrivs ut via Fogis.

 

U-lag (16–19 år)
Att representera ÄLVSJÖ AIK FF i ett U-lag är en ära och en utmaning för de som vill satsa fullt ut på sitt fotbollsspelande. När spelare 
kommer upp i övre tonåren så finns möjlighet att spela i en mer krävande och utmanande miljö. Träningar är fler och det är ett högre 
utbildningstempo. Till dessa lag är det en uttagningsprocess som sköts av ÄLVSJÖ AIK FF:s sportsliga ledning i samråd med förstalagens tränarstaber. Det övergripande sportliga målet i denna verksamhet är att fostra så många ”egna” spelare som möjligt till våra seniorlag. Parallellt med dessa grupper så fortsätter ÄLVSJÖ AIK FF varje år med befintliga träningsgrupper för det som inte tar steget till U-lagen. Allt enligt den långsiktiga målsättningen om så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra miljö som möjligt.

 

Senior 
Detta är så långt du kan komma i ÄLVSJÖ AIK FF. Representationslag är en dröm eller ett delmål för många spelare och ledare. Seniorerna ska alltid ha en stark koppling till övriga föreningen. På utvalda matcher deltar bollservice från ÄLVSJÖ AIK FF:s yngre led och lagens matcher uppmuntras att ses och följas av övriga föreningen i den utsträckning det inte krockar med egna matcher i ”Sanktan”. Det är viktigt för samhörighet över hela föreningen och såklart ett viktigt sportsligt stöd

 

Parafotbollen

Parafotboll ger barn och ungdomar en möjlighet att få uppleva hur det är att spela tillsammans i ett lag, att arbeta mot ett gemensamt mål och att bjuda på sig själv till sina lagkamrater. Det är en chans att skaffa nya vänner och ha roligt och inte minst utveckla sig själv som människa. Inom Älvsjö AIK FF har vi en parafotbollsgrupp för flickor som tränar på Älvsjö IP 1 gång i veckan.

 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media