SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Killarna efter det första träningspasset tillsammans!
 
Välkomna till ett nytt fotbollsår 2020!
2020-01-11 20:41

Hej på er och god fortsättning,

Jag hoppas ni haft det fint över helgerna och att ni nu är laddade för ett nytt spännande fotbollsår!

 

Vi i ledarstaben har haft en planering inför det nya året och vi kommer här med lite info.

 

Till att börja med så måste vi informera om att Fredrik och Liam kommer att flytta norrut under senvintern och därmed tyvärr också lämna laget. Tränarmässigt så lämnar Fredrik över tränarengagemanget redan nu och vi kommer framåt ha Henrik (Ebbes pappa) och mig (Nils pappa) som huvudtränare med stöd av Kent (Linus pappa) och Jonas (Arons pappa). Tack för den här tiden Fredrik och Liam - det har varit väldigt kul och jag hoppas ni kommer trivas på nya boendet och att ni hittar ett nytt bra lag! Ni är självklart välkomna att vara med fram till dess ni flyttar! :)

 

Vi fortsätter med inomhusträningarna på söndagar kl. 10-11 i Fruängsskolan. Kallelse till morgondagens träning ska förhoppningsvis ha gått ut till samtliga. Det skulle vara bra om ni svarar på dessa kallelser framöver så vi har lite grepp på hur många som kommer på träningarna.

 

Söndag v. 9, dvs. 1 mars, är det ingen träning pga. sportlov.

 

Vi vill också gärna spela någon eller några cuper nu under vintern så grabbarna får lite mer matchvana. Vi tänker att en första cup att vara med på är Järfälla FF inomhuscup som går av stapeln den 16 feb. Jag kommer att skicka ut en separat kallelse till denna som jag vill att ni svarar på senast 17 jan. Blir vi 7 eller fler som är med så anmäler vi oss. Anmälningsavgiften till detta är 900 kr och vi delar på den mellan alla som är med och spelar (dvs. blir vi 7 spelare kostar det 129 kr/pers, blir vi fler blir det billigare).

 

Vi har även tittat på någon ytterligare cup lite längre fram, men mer om detta kommer separat senare.

 

Vi tänker också att vi inför dessa cuper och senare stundande spel i S:t Eriks-Cupen ska börja öva lite mer på positionsspel. Vi vill därför att ni tar ett litet snack hemma med grabbarna och kollar med dem vilken position de helst spelar på och gärna också ett andrahandsval (forvard, back eller målvakt). På så sätt får vi lite grepp om var man helst vill spela. Sen kommer man säkerligen behöva spela på position som inte är ens förstahandsval också. Jag tror också det är nyttigt för grabbarna att öva på att spela på olika positioner så vi kommer att snurra runt på detta, men kanske inte fullt lika mycket som i tidigare matcher då vi tror det blir bättre om de får vänja sig lite mer vid sina olika positioner. Men, som sagt, ta gärna ett snack hemma om detta och meddela gärna mig grabbarnas önskemål via mail :)

 

Vidare har vi tänkt att vi ska lägga till en frivillig extra träning på torsdagar kl. 18.30-19.15 på Gamla Älvsjö IP. Vi tänker att det nu under vintern blir främst lite löpträning och en del andra övningar för att framåt våren bli mer bollövningar även på dessa träningar. Givetvis helt frivilligt, men förhoppningsvis något de flesta tycker är både kul och bra.

 

Allt gott och vi ses på träningarna framöver!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK FF, 05/05 14:36 
Älvsjö AIK FF, 03/05 14:05 
Älvsjö AIK FF, 30/04 10:53 
Älvsjö AIK FF, 28/04 15:41 
Älvsjö AIK FF, 23/04 16:37 
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer