Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Älvsjö AIK Dam
Laget säsongen 2018

Damlaget spelar i Div 1 och vi har även vårt B-lag i Div 2 som vi driver tillsammans med utvecklingslaget vilket gör att vi kan erbjuda alla spelare bra matchning varje vecka. Vi tränar fyra pass i veckan på Älvsjö IP och under försäsongen har vi fysträning inomhus och erbjuder två bollpass i veckan på uppvärmt konstgräs runtom södra Stockholm. 

Vi har en stark organisation kring laget, vår huvudtränare Daniel Bjerkén har erfarenhet från bland annat Djurgårdens IF, Tyresö FF och Bele Barkarby. Vår fystränare Ingrid Myhr har mångårig erfarenhet från flera olika idrotter som ger varje spelare den bästa fysiska förutsättningen för att lyckas på planen. Vi har även lagledare Rosi Myhr och materialare Saad Wahami som hjälper till med allt kring laget. 

Årets första seger
2019-03-17 16:46
Äntligen mål. Engberg gjorde vårt första mål 2019 och Kicki det andra.

Dåligt passningsspel, många förlorade närkamper och vattenpölar på planen – första halvlek mot Rimbo var verkligen ingen höjdare. Men efter paus stämde passningsspelet betydligt bättre, vi var mycket piggare än Rimbo och 2–0-segern kunde varit större.

Mållöst mot Peking
2019-03-09 17:55
Arkivbild.

Det blev 0–0 på Östgötaporten mot IFK Norrköping under lördagseftermiddagen efter en jämn match där båda målvakterna imponerade stort.

Norrköping kom tvåa i sin division 1-serie 2018 och visade sig vara välorganiserade defensivt och aggressiva i sitt höga presspel. Norrköping hade den första farliga chansen i sjätte minuten nära vårt mål till höger efter en misstänkt offside, men Jessica skar av vinkeln och höll bollen. Vi hade vårt första avslut på mål i 11:e minuten, men skottet från Engberg var inte hårt nog för att bli särskilt farligt. Vi stod relativt högt i början av matchen men sedan var det Norrköping som fick lite tryck på oss. I den 28:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen när ett skott ändrade riktning på en spelare men Jessica gjorde en bra räddning och styrde ut bollen till hörna. 


Båda lagen hade ytterligare ett par hyfsade avslutslägen men det var först två minuter innan halvtid som det blev riktigt farligt: Nemo löpte igenom och bröt in från vänster och sköt förbi målvakten lågt men bollen tog i bortre stolpen.  Dessutom var Engberg ytterst nära att glidtackla in returen. Överlag var det en ganska jämn halvlek men med något pluspoäng för Norrköping rent spelmässigt. Vi såg stundtals lite stressade ut med boll.

Norrköpings bästa målchans kom sex minuter in i andra halvlek när de lyckades träffa stolpen. Spelet var fortsatt jämnt men det var vi som skapade de allra farligaste målchanserna. I den 58:e minuten kom Bianca helt fri mot deras storspelande målvakt som gjorde en svettig fotparad. Och bara minuten senare hade Nemo ett bra avslut efter en fin cross från Vioo ut mot vänsterkanten men Norrköpings målvakt räddade igen. 


Det var verkligen målvakternas match – båda gjorde flertalet fina räddningar och ingen av dem gjorde några direkta misstag. Jessica kom ut fint och avvärjde en farlig djupledsboll i 65:e minuten. Bianca var påpasslig i sina löpningar och med fem minuter kvar fick hon chansen att avgöra men sköt över efter en fin framspelning av Engberg. Även Norrköping fick en sista chans att avgöra men sköt utanför från nära håll med tre minuter kvar att spela. 

Sammanfattningsvis var det en bra värdemätare mot ett bra lag där hela vår matchtrupp med 16 spelare fick spela minst en halvlek. Vi har börjat få ordning på försvarsspelet men har en hel del att jobba på i spelet med boll.
Bjerkén om halvleken mot BP
2019-03-04 14:28

Söndagens träningsmatch mot BP avbröts efter en halvlek på grund av snöfall. Då ledde BP med 1–0 (på straff). Huvudtränare Daniel Bjerkén är nöjd med försvarsspelet även om underlaget och det ymniga snöfallet gjorde matchen väldigt svår att utvärdera.

Jennie Hällström klar för Älvsjö
2019-03-02 16:48

Jennie är en löpstark mittfältare med styrkor i det defensiva spelet. Hon kommer närmast från spel i Boo FF och har tränat med oss ett tag.

Marie Segerholm klar för Älvsjö AIK
2019-01-28 13:02

Marie har vi mött flertalet gånger när hon spelade i Västerås BK 30. Hon är en löpstark och smart yttermittfältare som kommer att bidra mycket med sin rutin från sina år i div 1 och Elitettan. 

 
Klubbsortiment
Våra sponsorer