Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Påminnelse årsmöte och efterlysning!!
2020-11-25 15:11
Hej,
Älvsjö AIK FF håller årsmöte den 2/12 kl 19:00. Årets möte kommer att hållas digitalt pga av rådande omständigheter och föranmälan krävs. 
Anmäl ditt deltagande senast den 29/11 till stefan.edlund@alvsjoaik.se  
Den 30/11mailar vi sedan ut inloggningsuppgifter, erforderliga dokument etc till samtliga föranmälda medlemmar.   
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OBS! OBS! OBS!

Valberedningen efterlyser med kort varsel en lekmannarevisor till föreningen. Föreningen har en utomstående auktoriserad revisor men vi vill/behöver även ha föreningsanknuten person  som vid behov kan överblicka våra räkenskaper tillsammans med den auktoriserade revisorn.

 

Vid intresse eller frågor, mejla Robert Villingstam (Valberedningens sammankallande) på: robbanvillingstam@gmail.com 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

mvh


Styrelsen 

ÄAIK FF


Älvsjö AIK info Covid-19
2020-11-20 08:00
Det är viktigt att alla inom svensk fotboll – förbund, föreningar och föräldrar – tar ansvar för att motverka smittspridningen. Detta är avgörande för att vi fortsatt ska få myndigheternas förtroende att spela barn- och ungdomsmatcher. 
Fredrik Andersson ny tränare för Älvsjö AIK FFs Damlag
2020-11-19 12:00
Foto: Fotbollsfoto

Älvsjö AIK FF har gjort klart med Fredrik Andersson som huvudtränare för damlaget 2021.

 

Damlaget inledde starkt som nykomlingar i Elitettan men hamnade sedan i en svacka efter sommaren. I mitten på oktober behövde föreningen få till en förändring vilket föranledde ett tränarbyte där Mehran Shadidipoor (nuvarande sportchef senior) tillsammans med vår nye analytiker Ethan Arancibia, målvaktstränare Peter Salomonsson och naprapat Carlos Banda coachade laget de sista matcherna. I näst sista omgången lyckades man vinna mot Kvarnsveden med 1-0, vilket visade sig bli helt avgörande för fortsatt spel i Elitettan 2021.


Fredrik kommer närmst från Kvarnsvedens IK där han verkat som sportchef 2019-2020. Under slutspurten av Elitettan coachade han även damlaget. Dessförinnan har Fredrik arbetat som tränare i AIKs ungdomsakademi, Djurgårdens ungdomsakademi och i IFK Lidingö.

 

"Vi är otroligt glada över att Fredrik tar över som huvudtränare för damlaget. Jag ser fram emot ett bra samarbete med Fredrik som tänker långsiktigt och värdesätter spelarutveckling”, säger Mehran Shadidipoor.

 

”Jag är spänd över att fortsätta min tränarkarriär i Älvsjö AIK FF. Föreningen har en tydlig framtidsplan som ligger i linje med vad jag tror på, bl.a. med så många egna produkter till seniorlagen som möjligt ”, säger Fredrik Andersson.

 

Som barn- och ungdom spelade Fredrik i AIKs ungdomsakademi. Vid 16 års ålder klev han över till Djurgårdens ungdomsakademi där han spelade i U17, U19 och U21 innan han som 18 åring gick till IK Brage för att spela seniorfotboll. 

 

-Vi önskar Fredrik välkommen och varmt lycka till!

Vi söker ungdomsledare till våra yngre lag!
2020-11-17 10:06

Som en del i sträva efter föreningens vision: 

 

”Älvsjö AIK ska vara det självklara valet i södra Stockholm för fotbollsspelare som vill odla sina drömmar, skaffa sig positiva minnen och vänner för livet.”

 

Vi har fått önskemål om ”ungdomsledare” från ett flertal av de yngre lagen och vet av erfarenhet att det kan bli riktigt bra när våra knattar och barn också har en tränare som inte är förälder. Därför riktar vi oss med detta utskick till våra spelare i åldern från 15 år som skulle vara intresserade av en tränarroll i något av våra yngre lag i åldrarna 7 - 12 och till de som kanske har slutat som spelare men gärna vill vara kvar i fotbollens värld. 

 

Det finns lag som skulle bli väldigt glada över att få in en ungdomstränare som assisterar de vuxna (föräldratränarna) och det finns lag som gärna låter en ungdomstränare få ett huvudansvar för träningar och matcher. Oavsett om du siktar på en assisterande roll eller vill ta ett huvudansvar bör du ha möjlighet att närvara på minst 2 träningar och 1 match per vecka.

 

Föreningens möjlighet att erbjuda ekonomisk ersättning är begränsad vilket innebär att du som blir ungdomsledare måste se andra värden i rollen än lönen. I gengäld ser ÄAIK FF till att du får relevant tränarutbildning genom STFF samt stöd från våra sportchefer på Fotbollskontoret. I huvudsak bygger det på att du har ett engagemang för fotboll och ser möjligheten i att få ledarerfarenhet. ”Den som är bra på att leda barn kan utan problem även leda vuxna” som en av våra styrelseledamöter säger.

 

Just nu har vi möjlighet att erbjuda upp till 5 ungdomsledare uppdrag inför kommande säsong, så sök eller tipsa någon du tycker borde söka!

 

 -Vid intresse maila: jessica.hoglander@alvsjoaik.se

Mani Tourang blir ny tränare för ÄAIK FFs Herrlag och P19-lag
2020-11-16 08:29

Vi är glada att kunna berätta att Mani Tourang skrivit på för rollen som Huvudansvarig tränare för ÄAIK FFs Herrlag samt P19. Herrlaget som vann sin serie i år kommer som bekant att spela i Divison 3 nästa säsong. Skillnaden mellan Divison 4 och 3 är stor, så tillvida att Division 3 är en nationell serie medan 4:an är regional. 

 

Vårt P19-lag gjorde en fantastisk säsong i P19 Division 1 med tanke på att de från början inte ens var 11 spelare i truppen, men med några som anslöt samt god hjälp av spelare från såväl A-laget som de yngre lagen tog de sig hela vägen till kval för P19-Allsvenskan. Där blev det dock stopp och det blir således spel i P19 Division 1 även nästa säsong.

 

Mani Tourang har under året själv spelat i Division 2 med FC Stockholm och innan dess i klubbar som Sirius, AIK, Boden och moderföreningen Upsala IF. Han har tidigare i karriären även spelat i Sveriges U17- och U19-landslag. 

 

”Jag är mycket glad att Mani kommer till oss och ser fram emot att jobba tillsammans med honom i både Herrlaget och P19”, säger Mehran Shadidipoor. Mani fortsätter: ”Jag är väldigt glad och stolt över att jag är en del av Älvsjöfamiljen. Både herrlaget och P-19 har haft en bra säsong bakom sig. Nu ska vi se till att vi tar ytterligare steg tillsammans.”

 

Vi önskar Mani välkommen och varmt lycka till med Herrlaget och P19 under kommande säsong!

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
F19 U, 25/11 14:11 
P15-2 (P06), 24/11 21:56 
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF