Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Platser kvar till Camp & Sommarfotbollsskola V.33
2020-08-03 13:10
Vi har ett fåtal platser kvar till nästa veckas (V.33) Camp (6 platser) och sommarfotbollsskola (10 platser), för mer information och anmälan går ni in på nedan länkar:


Sommarhälsning från Fotbollskontoret och styrelsen
2020-06-24 16:09

Nu stänger vi Älvsjö IP under några veckor

Just nu pågår både Sommarfotbollsskola och Camp på Älvsjö IP och vi har hela 170 deltagare som tränar, kämpar och har roligt i värmen. Vi gläds även åt Damlagets hemmaseger mot Sunnanå i söndags och håller tummarna för att det fortsätter att gå bra för dem under kommande matcher i juni och juli. 

 

Vad kan väl vara bättre än att avsluta första halvan av året med att få nytt konstgräs på alla våra planer? Detta innebär att idrottsplatsen är stängd under veckorna 27-31 då här istället för fotbollsverksamhet kommer att vara en byggarbetsplats. Även Fotbollskontoret stänger under dessa veckor och om någon har akut behov av att komma i kontakt med oss har Jessica Höglander jour och finns tillgänglig på mail och telefon. 

 

Våren som har gått

Ingen visste nog riktigt vad Corona skulle innebära, men vi tog tidigt det säkra före det osäkra när vi den 2:a mars bad alla spelare och ledare som tillbringat Sportlovet i något av de då kända riskområdena att avstå från träningar och matcher under två veckor. Med facit i hand är vi glada att vi redan från början valde en linje där vi tagit detta på allvar samtidigt som vi försökt balansera att hålla igång en så normal fotbollsverksamhet som vanligt för våra barn och ungdomar. 

 

Naturligtvis har corona drabbat även ÄAIK FF:s ekonomi, på grund av uteblivna parkeringsintäkter, caféintäkter samt inställda cuper och vi är väldigt glada över det stöd alla medlemmar bidrar med genom 1915-klubben, insamling, miljonlotteriet och Sportscater (se länkar):

http://www.alvsjoaik.se/nyheter/?ID=153375&NID=688409

https://insamling.sportadmin.se/f/alvsjo-aik-ff/41

http://www.alvsjoaik.se/nyheter/?ID=153375&NID=697523

http://www.alvsjoaik.se/nyheter/?ID=153375&NID=691521

 

Efter sommaruppehållet

Herrlagets längtan efter att få spela seriematch är stor och vi hoppas att detta långa ofrivilliga uppehåll ska ha gjort att såväl den fysiska som mentala styrkan är lika vältrimmad som taktiken när IFK Stockholm kommer till Älvsjö IP för premiärmatch den 8:e augusti. 

 

Med start i mitten av augusti kommer domarrummet och omklädningsrummen som ligger mot Fotbollskontoret att renoveras och senare under hösten bygger vi om entrén till idrottsplatsen.

 

Styrelsen har tillsammans med Fotbollskontoret startat ett arbete kring vår organisation för att se över vad vi kan utveckla för att nå våra målsättningar med föreningen över tid. I detta arbete har vi bland annat identifierat att vi under hösten kommer att söka en ”Klubbchef”, vilket vi återkommer med mer information kring.

 

Avslutningsvis

Vår vision är att ”Älvsjö AIK ska vara det självklara valet i södra Stockholm för fotbollsspelare som vill odla sina drömmar, skaffa sig positiva minnen och vänner för livet.” Som en del i detta jobbar vi i stort och smått med att förstärka allas klubbkänsla. Vi upplever att lagkänslan är mycket stark i många av våra olika lag, men att känslan för hela klubben/föreningen kan bli bättre. Som en del i detta har ni sett våra nya banderoller på den stora planens kortsida och vi tar tillfället i akt att påminna om att vi alla tillhör samma stora fina lag. När det går bra för något av våra lag gläds vi tillsammans, när det är motigt för någon stöttar vi varandra.

 

Glad sommar och heja Älvsjö önskar vi från Styrelsen och Fotbollskontoret!

Älvsjö AIK FF och Elitfotboll Dam samlar supportrarnas fotbollslängtan
2020-06-24 11:13
Vår betyder premiär för Elitettan, men just den här fotbollspremiären blir som bekant lite annorlunda. Vi är glada att Elitettan har dragit igång, för som vi har längtat. Med det sagt: vi är inget utan vår publik, och vi vet att publiken längtar efter att gå på fotboll. Det finns en kraft i all längtan där ute och den ska vi ta tillvara på.  
Ladda upp inför damernas premiär med dagens matchprogram
2020-06-14 09:00
Sju timmar kvar till matchstart i Elitettans 10:onde omgång, tillika efterlängtad premiäromgång! 

Glöm inte att skapa ett konto på SportExpressen. Där kan du antingen skaffa ett abonnemang och se alla matcher i Elitettan eller så kan du köpa matcherna separat. Medan du väntar på matchstart kan du ladda upp genom att läsa vårt matchprogram

Trots att ni inte kan vara på plats vill vi gärna dela den här dagen med er! Följ oss på SportExpressen, via livescore eller på våra sociala medier.

//Älvsjö AIK Fotboll

Stöd Älvsjö AIK genom insamling
2020-06-13 19:57
Pågående Corona-pandemi slår hårt mot svensk idrotts ekonomi, och även för oss i Älvsjö AIK FF. Framför allt tappar vi intäkter från vår cafeteria, från parkeringen och uteblivna cuper.

Vill du vara med och bidra till klubben? Då har du möjlighet här i vår insamling. Alla bidrag är välkomna - stora som små. Tack för ditt stöd!

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
F19 U, 03/08 14:54 
P2012-Grön, 03/08 14:52 
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF