Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Nya tränare till damlagets slutspurt
2020-10-19 12:07

Oktober har varit en tuff månad för ÄAIK FFs damer som nu kämpar för att behålla sin plats i Elitettan. I syfte att bryta trenden och skapa ny energi till de sista matcherna har den sportsliga ledningen fattat beslutet att tillsätta Mahdi Vaseghpanah som huvudtränare och Mehran Shadidipoor som assisterande tränare för ÄAIK FFs damlag. Mahdi och Mehran ersätter därmed Daniel Bjerkén och Daniel Kalles Pettersson från och med nu och resten av säsongen. 


-Vi tackar Daniel Bjerkén för hans engagemang och arbete under säsongen och Daniel Kalles Pettersson för att han med kort varsel ersatte Henrik Söderlund som lämnade i början av september.

Uppdatering kring organisationen
2020-10-15 09:58

Som vi berättat tidigare är vi glada att Charlotte Ovefelt tillträder som Klubbchef för ÄAIK FF från och med den 1 januari. Den nyheten blev så stor i fotbollssverige att bland andra Sportexpressen skrev om det. En stor del i alla fina reaktioner vi fått beror på att det idag bara finns 2 kvinnliga klubbchefer i fotbollsverige (det blir alltså 3 med Charlotte).

 

På temat kvinnligt ledarskap hade vi i början av oktober tillsammans med Stockholms Fotbollförbund 2 möten med mammor till våra deltagare i knatteskolan i syfte att få fler kvinnliga ledare inom fotbollen. Vi vill även här passa på att förmedla att vi välkomnar fler ”mammatränare/-ledare” när nya lag nu börjar bildas.

 

Vi är också glada att nu kunna presentera en riktigt stark uppställning på Fotbollskontoret:

 

Sportchef representations- och seniorlag

Mehran Shadidipoor, som fler av er känner genom hans nuvarande roll som chefstränare för U-lag pojk samt tränare för ett flertal ÅGT-grupper, har tackat ja till rollen som Sportchef för våra Representations- och Seniorlag.

 

Sportchef barn- och knatteverksamheten

Jessica Höglander, som många också känner genom hennes arbete med barn- och knattelagen samt damlaget, har tackat ja till rollen som Sportchef för Barn- och Knatteverksamheten.

 

Sportchef ungdom samt marknad och sponsring

Mahdi Vaseghpanah är idag tränare för vårt herrlag vilket han har tackat ja till att vara även kommande säsong. Utöver detta har Mahdi tackat ja till rollen som Sportchef för våra ungdomslag. Mahdi börjar redan den 19/10 för att kunna jobba parallellt med Johan Wilny under hans sista två veckor.

 

Förutom de sportsligt ansvariga ovan består vårt team även av:

Stefan Edlund, Föreningskonsulent

Joakim Sjöholm, Idrottsplatsansvarig

Christer Kälveskog, Materialare

Saad Wahami, Materialare och allt-i-allo

 

Just nu pågår slutspurten i Elitettan för damerna, P18, kvalspelet för P17, F19 Allsvenskan, J F19 serien, S:t Erikscupen för våra juniorlag samt möten med och rekryteringar av ledare till de av våra lag som enligt utbildningsplanen ska ha externa tränare.

Information från valberedningen!!
2020-10-12 13:46

Hej alla Älvsjö AIK:are!

 

Den på många sätt speciella fotbollssäsongen 2020 går mot sitt slut och därmed närmar sig föreningens årsmöte. Valberedningen jobbar med frågan om val av styrelse inför kommande säsong. Kommande års styrelse väljs på årsmötet i slutet av november/början av december och till detta vill vi ha lite framförhållning.

 

Vi är glada över den sittande styrelsens arbete under denna säsong och vi hoppas att de vars mandatperiod går ut är villiga att ställa upp för omval. Valberedningen är inne i en period där vi checkar av nuvarande ledamöter om deras bild av året som gått och om deras intresse för en fortsättning i styrelsen.

 

Samtidigt vill vi uppmuntra fler att ställa upp för val till den viktiga uppgiften som ledamot i Älvsjö AIK FF:s styrelse. Dels för att vi inte vet om de som är aktuella för omval kommer att ställa upp för detta, och även för att det rent formellt finns plats för ytterligare någon ledamot/suppleant. Nya tankar och idéer är vitala för att vi ska ta föreningen framåt.

 

Målsättningen är att hitta en bra balans mellan kontinuitet och förnyelse, mellan fotbolls- och föreningskunnande samt gärna ytterligare någon adderande egenskap - som exempelvis, försäljning/PR, ledarskap samt annan idrottskunskap än fotboll (för att nämna några).

 

Arbetet som styrelseledamot i Älvsjö AIK är ideellt, vilket innebär att det krävs ett hjärta och engagemang som gör att man tycker om att investera lite tid i vår förening. Många av er gör redan detta genom ert fantastiska arbete som ledare i olika lag - och kanske finns det någon som lämnat en tränar- eller lagledarroll men känner att ni har mer att ge. Kanske finns det också några föräldrar som gärna vill bidra med mer än att skjutsa och heja på matcherna.

 

Vid intresse eller frågor, mejla Robert Villingstam (Valberedningens sammankallande) på: robbanvillingstam@gmail.com

 

Med vänliga hälsningar,

Robert Villingstam, Bahrija Preljevic och Johan Nordström

Charlotte Ovefelt blir klubbchef i ÄAIK FF
2020-09-28 12:52
Charlotte Ovefelt

Ett av de första besluten årets styrelse fattade var att föreningen behöver en klubbchef. Detta då våra anställdas primära arbetsuppgifter och kompetenser har med det rent fotbollsmässiga att göra och att vi sett ett stort behov av förbättring i kommunikation, struktur och rutiner. När Stefan Aletorn lämnade ÄAIK FF bestämde styrelsen tillsammans med vår personal att vi inte skulle ersätta den tjänsten rakt av, utan se över allas arbetsuppgifter och istället börja leta efter en klubbchef. Denna process har varit möjlig tack vare att Mehran, Jessica, Stefan och Johan tillsammans har delat på de extra arbetsuppgifter som tillkommit samt att styrelsen har varit mer operativt delaktig inom ett antal områden. 

 

Vi är mycket glada att nu kunna presentera föreningens första klubbchef och att det är Charlotte Ovefelt som tar sig an denna roll. Charlotte börjar den 1 januari och kommer närmast ifrån BP där hon jobbat som Sportchef, ansvarat för föreningens värdegrundsarbete samt tränare för ett av Flickor 09-lagen. Innan dess har hon bland annat grundat ”Normbollen”, vilket gjort henne till en uppskattad och eftertraktad föreläsare samt utbildare inom ämnet normer (med fokus på fotboll). Charlotte har många års ledarerfarenhet och kom innan hon började jobba heltid med fotboll från många år i olika positioner inom Stockholms Läns Landsting.

 

Vi välkomnar Charlotte som återkommer med en presentation av sig själv när hon är på plats.

Herrlaget klara för div. 3 med en match kvar att spela
2020-09-28 11:00
Seriesegrare div. 4

Redan innan covid-19 vände upp och ned på tillvaron kändes det att vi hade en stark trupp med en tydlig gemensam målsättning: Att vinna serien 2020!


Att en pandemi skulle kunna störa lagets ambition var det ingen som hade tänkt på. Men beslutet att flytta fram seriestarten till andra halvan av augusti och att det därmed blev enkelmöten var fundamentalt ändrade förutsättningar. Varje match blev plötsligt dubbelt så viktig - nästan som en final.

 

Detta blev då coach Mahdi med assisterande ledares samt spelares inställning till matcherna: varje match är en final!

 

Och spänningen laget bjöd på i matchen mot IFK Tumba FK var verkligen värdig en final, även om det kändes lite onödigt. Älvsjö dominerade den första halvleken klart spelmässigt och gick till halvtidsvila med en betryggande 2-0 ledning efter ett straffmål och ett spelmål. Vad som såg ut som en komfortabel seger blev som andra halvlek utvecklade sig en riktig nagelbitare. Älvsjö fortsatte springa och kämpa men började dribbla istället för att passa. Detta utnyttjades av Tumba som alltmer tog över spelet. Älvsjö vägrade dock vika ned sig, men hittade inte tillbaka till spelet de hade i första halvlek utan fick ägna sig åt att kämpa. Tumba som däremot hittade sitt spel hade plötsligt utjämnat till 2-2.

 

Oavgjort skulle räcka för serieseger, men Tumba tänkte inte nöja sig med 2-2. En seger för dem hade inneburit en möjlighet att knipa andraplatsen i tabellen. Tumba pressade för allt vad de var värda för att få in ett tredje mål. Deras målvakt var uppe vid mittlinjen och slog frisparkar, han var uppe på hörnor för att nicka - det var full fart framåt för hela slanten. Tills Älvsjö punkterat matchen med säsongens kanske snyggaste långskott som är så hårt och pressat att det får den där fina dykande bollbanan över målvakten och under ribban som ett perfekt skott får.

 

3-2, jubel och guldhattar inför den coronaanpassade publikmängden (nåja) efter att ha säkrat seriesegern med en match kvar att spela.

 

Grattis herrlaget till en fantastisk säsong, välförtjänt serieseger - och tack för en mycket spännande avslutning!

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF