SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Riktlinjer

Värdegrund

Alla medlemmar i Älvsjö AIK FF förhåller sig till föreningens värdegrund. Den finns att läsa på vår hemsida.

 

Bemötande på våra idrottsplatser

Vi hälsar alltid på spelare, ledare och föräldrar samt bemöter motståndare och domare med respekt. Alla ska känna sig välkomna på Älvsjö IP, Kämpetorp BP och Långbro BP.

 

Allas rätt att spela i Älvsjö AIK FF

Föreningens mål är att alla ska ha möjlighet att spela fotboll utifrån sina förutsättningar i Älvsjö AIK FF. Begränsningar kan vara antal spelare i laget, ledarresurser samt planytor.

 

Alla barn har rätt till utbildad tränare

Vi strävar efter att alla tränare och ledare ska vara utbildad för den nivå man tränar på enligt SVFF spelarutbildningsplan.

 

Tränare förhåller sig till ledarutvecklingsplanen

Som tränare i Älvsjö AIK FF förhåller man sig till föreningens utvecklingsplan för ledare.

 

Profilkläder

Som ledare i Älvsjö AIK FF använder man föreningens profilkläder. Vi ställer även krav på att alla spelare i våra representationslag använder sig av föreningens profilkläder vid träning och match, även alla ungdomslag/spelare ska använda föreningens profilkläder för match. Kläder kan beställas på www.lannasport.se/sv/alvsjo-aik

 

Serietillhörighet

Varje år när barn-och ungdomslagen ska välja serietillhörighet i S:t Erikscupen görs detta i samråd med föreningens Sportchef ungdom. För U- och representationslagen görs detta i samråd med Sportchef senior.

 

Rotationsträning

Ledare för våra 7, 9 och 11-lag ska inom, över och under åldersgrupperna samverka för att ta fram en plan för rotation i träning och match. Principer för detta finns definierat i vår spelarutvecklingsplan. Våra fotbollsutvecklare finns som stöd för att hjälpa till och följa upp rotationsträningen.

 

Rekommendationer på antal spelare i lag

Vi rekommenderar åtta spelare per ledare.

 

Träningsnärvaro barn/ungdom

Andra idrotter konkurrerar inte utan kompletterar vår verksamhet. För våra förstalag, U-lag och representationslagen är fotboll huvudsport.

 

Läs vårt förväntansdokument för ledare och vårdnadshavare här >>

Läs om disciplinärenden och missförhållanden här >>

 

 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media