SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Värdegrund och nyckelord
 
GLÄDJE  Vår verksamhet ska präglas av glädje. Genom glädje utvecklar vi gemenskap motivation och framtidstro.
 
GEMENSKAP  Med omtanke och respekt för varandra skapar vi tillsammans en positiv, inkluderande och trygg miljö.

 

UTVECKLING Individen är i fokus och ges möjlighet till att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och sin egen takt.

 
 
 
Värdegrundsarbete bygger på dialog och långsiktighet och gäller för alla som engagerar sig i föreningen. Det är viktigt att den ligger som en  tydlig grund för alla som har en anknytning och relation till Älvsjö AIK fotbollsförening. Det avser allt från knattar till spelare hela vägen till seniorlagen, ledare, tränare, föräldrar, styrelsemedlemmar samt medarbetare på fotbollskontoret.
 
Med oss i arbetet gäller även:
  • Att vi värdesätter alla människors olikhet och lika värde.
  • Jämställdhet mellan könen
  • Rent spel där vi arbetar mot fusk, doping, mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrotten.

Under hösten 2023 uppdaterade föreningen sin nya värdegrund. För att hjälpa till med implementeringen av den har vi beslutat att samtliga lag ska ha en värdegrundsansvarig som utbildar spelare och ledare i vår värdegrund. Förutom själva implementeringen tror vi att den processen också ska levandegöra och utveckla värdegrunden från ett gräsrotsperspektiv så att det inte bara blir fina ord i ett dokument på hemsidan.

1) De värdegrundsansvariga kommer att genomföra den första värdegrundsutbildningen med sina lag. Deadline för det arbetet är den 30 september.

Under den utbildningen kommer ett värdegrundskontrakt att upprättas med alla spelare och ledare. 

2) Ett uppsamlingsheat med Vivi Darla (vår utbildare från RF) kommer att hållas tisdagen den 22 augusti för de som inte kunde närvara i tisdags. Det ger också tid för de lag som ännu inte utsett en värdegrundsansvarig att hitta en.

3) Vi tittar på lösningar för ett forum där de värdegrundsansvariga kan kommunicera och utbyta tankar.

4) I oktober kommer de värdegrundsansvariga att genomgå den andra delen av värdegrundsutbildning, som handlar om välmående. Den ska sedan implementeras i lagen fram tills i februari 2024.

5) De värdegrundsansvariga som har drivet och tiden kommer få möjlighet att gå en kurs i konflikthantering under hösten för att även arbeta med sådana frågor i våra lag.

 

6) Fotbollskontoret kommer, med hjälp av föreningens värdegrundskommitté, att intensifiera arbetet med att skapa struktur och processer för hur vi fångar upp och hanterar värdegrundsrelaterade frågor och konflikter. Om ni idag vill belysa sådana frågor och/eller konflikter ska ni kontakta er sportchef.
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media