SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

2023-11-27 18:00
Hjälp oss påverka Älvsjö IP:s framtid

Vi vill uppmärksamma alla på att i slutet av 2025 planerar Region Stockholm att anlägga en gigantisk etableringsyta för tunnelbanan på grusplanen, Älvsjö IP. Det är inte bara grusplanen som kommer att tas i anspråk, plan 3 (Santisvallen) kan endast användas begränsat, kullarna med träd där flaggorna står är tänkt att sprängas bort till förmån för lastbilarna som ska ner och upp ur byggtunneln för att transportera bort schaktmassor. Vi har fått information om att dessa lastbilar, när det är som mest intensivt, ska lämna IP var tredje minut och då korsa gång- och cykelbana. Arbetet kan pågå mellan kl. 07-22 alla dagar i veckan. Hur bullernivå, avgaser, och damm påverkar våra barn samt hur vi på ett säkert sätt kan ta oss in/ut till IP finns det idag inga konkreta svar på. Arbetet med etablering av tunnelbanan kommer att pågå under cirka 10 år.

Gällande grusplan har föreningens ambition i flera år varit att få till ytterligare en konstgräsplan. Detta har varit på agendan i möten med idrottsförvaltningen år efter år där Idrottsförvaltningen är av samma åsikt som vi angående att ytan ska användas till fotboll dock har förvaltningen hittills inte har haft möjlighet att prioritera Älvsjö IP. Idrottsförvaltningen har i en skrivelse till Region Stockholm motsatt sig att Älvsjö IP används i etableringsarbetet.

 

Hjälp oss att påverka att andra alternativ väljs. Besök Stockholmsmässan den 28 nov kl. 18-20 för att ställa frågor till Regionen  Skriv även på vårt upprop och lämna din synpunkt till Region Stockholm direkt, länkar via QR-koden i bilden.

Material från mötet med polis och socialtjänst 19 nov
2023-11-27 15:00

Stort tack till alla som deltog på mötet den 19 november med temat:

 

"Tillsammans mot nyrekrytering Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning och lokalpolisområde Globen"

 

Här finns det material som polisen och socialtjänsten delgav på mötet.

 

Stor risk att Älvsjö IP blir byggarbetsplats för tunnelbanan - ditt engagemang behövs!
2023-11-24 09:00

Tidigt i våras gjorde vi ett upprop med anledning av risken att tunnelbanebyggandet till Älvsjö skulle drabba vår idrottsplats och därmed våra barn och ungdomar 

 

I veckan har vi informerats om att det enda förslaget som kvarstår för etableringsytor och arbetstunnel är Älvsjö IP. Om detta förverkligas kommer våra barn och ungdomars idrottande att ske i en miljö av lastbilar, buller och damm under c:a 10 år.

 

Som ni kan se på bilden innebär det en gigantisk inskränkning av våra ytor med konsekvenser vad gäller att kunna ta sig in och ut till idrottsplatsen. Det kommer alltså under delar av dygnet att vara en trafik med lastbilar var 3:e minut som ska korsa cykel- och gångväg in till idrottsplatsen, dessutom kommer lastbilarna att köra tätt inpå plan 1, se streckade markeringar i bilden.

 

Hela projektet drivs enligt en demokratisk process och det nuvarande samrådet är öppet från och med nu fram till 12 december.  Under denna tid kan man lämna in frågor och yttranden till Region Stockholms Förvaltning för utbyggd Tunnelbana. Vill vi förhindra att Älvsjö IP blir en byggarbetsplats måste vi agera nu! 

 

Vad du kan hjälpa till med

  • Lämna din synpunkt direkt till Region Stockholm 
  • Skriv under vår namnlista Vår idrottsplats - Ingen byggarbetsplats
  • Delta och gör din röst hörd den 28 nov kl.18-20, Stockholmsmässan där Region Stockholm håller Öppet hus för frågor och synpunkter kring tunnelbanebyggandet.
  • Hjälp till i arbetsgruppen "Rädda Älvsjö IP". Vi välkomnar alla som vill vara med och bidra. Extra bra om vi kan få stöd från föräldrar med kompetens inom området gällande miljöpåverkan, juridik och samhälls/planplanering. Vi välkomnar också läkarkompetens då vi vill veta mer om hur damm under flera års tid kan påverka lungorna hos våra spelare och ledare som tillbringar många timmar/vecka på Älvsjö IP.  Vill du vara med mejla elin.brundin@alvsjoaik.se 

Många påverkas! Vi är över 2000 medlemmar i föreningen, 1700 spelare 300 ledare. Utöver drabbas även våra motståndarlag, alla spontanidrottare samt de skolor som på dagtid använder Älvsjö IP för sina idrottslektioner.

 

Här finns mer att läsa om själva projektet:

https://nyatunnelbanan.se/sv/alvsjo/

 

Extra bonus till föreningen!
2023-11-12 16:15

För dig som är medlem hos Stadium eller kan tänka dig att bli.  Koppla ditt medlemskap till Älvsjö AIK Fotboll. Detta gör du via Stadium . Förening får 3% extra bonus på allt du handlar ur Stadiums ordinarie sortiment, samtidigt som du behåller din egen bonus.  

Informationsmöte med polis och socialtjänst
2023-11-08 18:00

Vi påminner om ett viktigt informationsmöte.

 

Med anledning av utvecklingen i samhället där gängkrig och våld kommit alldeles för nära platser där våra barn och ungdomar vistas på sin fritid vill vi under november bjuda in till ett informaitonsmöte.

 

Den 16 november kl. 18:30-20:00 – Polisen och Socialtjänsten informerar

Obligatoriskt för en ledare per lag och frivilligt för så många föräldrar som vill  

 

Älvsjö AIK FF och Solberga BK bjuder in till ett informationsmöte där polis från lokalpolisområde Globen tillsammans socialtjänsten informerar om läget i stadsdelen när det gäller kriminalitet bland unga och rekrytering till kriminella gäng. Vi får även lära oss om vilka tecken hos barn vi ska vara uppmärksamma på och vad vi kan göra vid oro för att något barn håller på att dras in i ett kriminellt gäng.

 

Under mötet ges det även möjlighet att ställa frågor till både polis och socialtjänst. 

 

Vi vet att idrotten kan spela en viktig roll för att hålla unga borta från kriminalitet. Vi vill göra vad vi kan och ber våra lag att delta med minst en representant. Vi ber också att så många föräldrar som möjligt deltar i mötet.

 

Plats och tid:  Vårfrukyrkan i Fruängen den 16 november mellan 18.30-20.00. 

 

Anmälan: För att på bästa sätt kunna hantera platser i lokalen behöver du via e-post anmäla dig, mejla namn samt skriv 16 nov till info@alvsjoaik.se  

Ny spelare, ledare eller supporter
Nyheter från våra lag
P2012 Grön, 26/11 18:56 
DFF, 19/11 22:23 
P2012 Grön, 19/11 18:55 
P2009-1, 19/11 14:36 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media