SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bilder från Älvsjödagen
2024-05-20 15:00
Ladda album (+6 bilder) >>

Tack till alla som kom i lördags!

Strålande solsken och en massa aktiviteter under dagen och framför allt många glada barn och ungdomar.

Tillsammans för ett bättre matchklimat
2024-05-16 15:07

Helgen 18–19 maj kommer Svenska Fotbollsförbundet och distrikten och intresseorganisationerna SEF, EFD och Ettan kraftsamla för att på olika sätt manifestera för ett bättre matchklimat inom svensk fotboll.

 

Syftet är att gemensamt gå ihop och visa på att det är viktigt med ett bra klimat kring alla fotbollsplaner framåt.

 

 

Fotboll är känslor med både glädje och sorg. Men det får aldrig äventyra tryggheten för någon oavsett roll på eller utanför planen.

Andrea Möllerberg, generalsekreterare SvFF

Älvsjödagen nu på lördag - en massa kul saker!
2024-05-14 11:30

8 maj då kommer det att vara full fart på Älvsjö IP mellan kl. 10-15.

 

I år med fler aktiviteter än någonsin:

  • en stor hoppborg som Svensk Fastighetsförmedling Älvsjö Globen bidrar med.
  • fotbollsaktiviteter - hela plan 4 kommer att vara fullt belamrad med, speed shooting, inläggsmaskin med frisparksmur, teknikkoner, mini-fotbollsplan, fotbollstennis och SUB-Soccer fotbollsbord.
  • Adidas och Stadium är på plats så att du kan testa fotbollskor, på planen med boll
  • e-fotbollsverige  favorit i repris spelkonsoler och en FIFA-turnering, anmälan på plats
  • VillaTak-knattecup spelas på plan 5 för våra knattar födda 2017. En helt fantastik syn med fotbollsglädje och hejarop. Stockholms Fotbollsförbund är på plats för att heja på.
  • VillaTakspecialisten är på plats och du kan boka gratis taköversyn.
    Invigning av den nyrenoverade kafeterian där ICA Stiftelsen har stöttat med medel. ICA Nära i Älvsjö är med under invigning och stöttar även de föreningens kafé.
  • Nya tunnelbanan - Region Stockholm är på plats och berättar mer om det förbättrade förslaget för idrottsplatsen. Samtidigt vill de ha barn och vuxnas ideér och synpunkter på hur nya cykel- och gångbanan kan göras på bästa sätt.
  • Handelsbanken är som vanligt också med, med lekar och tävlingar.

Utöver allt ovan är spelas det S:t Erikscupsmatcher samt att damlaget spelar seriematch kl. 13:00 mot topplaget Värnamo.  Med som matchknattar på line-up har vi Solstrålarna från vårt parafotbollslag.

 

Varmt välkomna! 

Nya Sportchefer - Elias Spång och David Forssell
2024-05-13 19:00

Älvsjö AIK FF är stolta och glada över att presentera våra två nya Sportchefer; Elias Spång som övergripande Sportchef, och David Forssell som Sportchef Barn och ungdom. 

 

Deras passion för fotboll och deras kompetens kommer att bidra till att ytterligare vidareutveckla vår fotbollsverksamhet.

 

Elias Spång är bekant för många av oss och kommer senast från klubbens seniorverksamhet (damlaget). Han har en gedigen fotbollsbakgrund med många tränaruppdrag och innehar tränarlicens UEFA A samt UEFA Elite Youth. Han lämnar nu sin anställning som ansvarig lärare för fotbollsutbildningen på Fredrika Bremergymnasiet, för att jobba med Älvsjö AIK FF på heltid. Elias kom tillbaka till Älvsjö 2023, efter att ha arbetat några år för andra klubbar. Första omgången i Älvsjö var redan 2014 då som spelare och mellan åren 2016 - 2019 hade han även flera olika uppdrag på ungdomssidan inom klubben. 

 

David Forssell är även han bekant för många av hos och kommer senast från en tjänst på ungdomssidan inom klubben. Han har tillsammans med Jonas Holtbäck under det senaste året arbetat med den nya Älvsjö-modellen, på barn- och ungdomssidan. David kom till Älvsjö under 2023, men har haft tränaruppdrag i flera föreningar dessförinnan. Han har även en utbildning på Sport management-programmet på GIH. David kommer att rapportera till Elias i hans nya roll.

 

Fortsatt är Annica Persson kvar som Sportchef Senior och även hon rapporterar till Elias.

 

Med Elias och David ombord är vi övertygade om att de tillsammans med Annica har den ledarskap och expertis som krävs för att ta vår fotbollsverksamhet till nästa nivå. Vi ser fram emot spännande möjligheter, utmaningar och framgångar tillsammans med dem och alla våra medlemmar.

 

Tillsammans kommer vi att fortsätta att bygga och stärka vår förening och skapa minnen för livet.

 

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen 

Nya tunnelbanan och Älvsjö IP, barnkonsekvensanalys
2024-05-08 14:20

Arbete pågår med en barnkonsekvensanalys, en del av den sociala konsekvensbeskrivningen som kommer publiceras i samband med vårens samråd. Det finns möjlighet att komma förbi Region Stockholms tält på Älvsjödagen 18 maj och berätta om hur barn och unga rör sig området. Det är en viktig information till analysen. Så se till att kom till Älvsjö IP för att konstruktivt bidra med återkoppling till Regionen.

 

Arbetet med barnkonsekvensanalysen omfattar också att Förvaltningen för utbyggd tunnelbanan (FUT) med hjälp av föreningen har bokat in att besöka Älvsjö AIK FF:s träningar för att samtala med barn och unga om hur de brukar röra sig i området. Detta i syfte att göra cykel- och gångbana till idrottsplatsen så säker och trygg som möjligt.

 

Vårens samråd pågår mellan den 22 maj - 19 juni. All information kommer att finnas på nyatunnelbanan.se/alvsjo

 

Läs tidigare statusuppdatering om Älvsjö IP och nya Tunnelbanan

Max Burgers ny partner till Älvsjö AIK FF
2024-05-07 11:00

Vi är stolta och glada över att presentera vårt nya partnerskap med MAX Burgers där syftet är att ekonomiskt stödja Älvsjö AIK Fotbolls barn- och ungdomsverksamhet.

 

Målet är att bidra till möjligheter för ungdomar och ledare att delta i och utvecklas inom verksamheten. Tack vare partnerskapet möjliggör vi för fler att spela fotboll då 25 % av sponsringssumman från MAX oavkortat kommer gå till barn som annars kanske inte har möjlighet att delta. På så sätt hoppas vi öka förutsättningarna för att föreningen ska utvecklas såväl sportsligt som socialt. Ekonomiska förutsättningar ska inte vara ett hinder för ungas chans till en meningsfull och aktiv fritid. Vi vill visa vägen, och behöver din hjälp för att nå dit. Om du också vill bidra till att ge ungdomar i området en chans att spela fotboll, var god och kontakta info@alvsjoaik.se att vi kan fortsätta att göra skillnad tillsammans!

 

 

MAX Burgers öppnar ny restaurang på Rågsvedsvägen 104, Bandhagen.  Invigning sker den 8 maj, kl. 10:00. 50 första gästerna på Premiären får ett presentkort på 250 kr
Ny spelare, ledare eller supporter
Nyheter från våra lag
P2012 Grön, 26/05 20:00 
P2012 Grön, 20/05 21:34 
P2012 Grön, 09/05 13:01 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media