Vill du börja spela fotboll? Anmäl dig här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Organiserad utomhusträning tillåten fr.o.m. 16 januari
2021-01-15 13:28
Smittskydd Stockholm har uppdaterat sina riktlinjer vilket innebär att föreningsledd organiserad träning utomhus är tillåtet fr.o.m. 16 januari, under förutsättning att det sker enligt Folkhälsomyndighetens råd. Älvsjö IP öppnar 16 januari (med reservation för att alla planer kanske inte hinner plogas innan helgen) och fr.o.m. den 18 januari börjar Stockholms kommun successivt att öppna de utomhusanläggningar som sedan tidigare hållits stänga. I övrigt gäller de skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som Folkhälsomyndigheten publicerade 14 december.

Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hållas stängda till och med den 24 januari.

OBS! Planera på Älvsjö IP är ej spelbara för närvarande pga. väderförhållandet.

Föreningsdrivna cuper
Fram till och med den 31 januari får inga cuper, vare sig i futsal eller fotboll sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform.

Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare
Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten.

Träningar utomhus - alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Träningar inomhus - alla spelare
Träningar bör ej genomföras.

All organiserad träning ställs in fram till 24 januari
2021-01-12 09:52

Som ni redan känner till är situationen i regionen gällande covid-19, vården och omsorgen mycket allvarlig. Smittskydd Stockholm skriver för att minska smittan i samhället behöver varje person stanna i sin bubbla och undvika att träffa personer som inte är en del av dennes hushåll. 


Med anledning av smittläget i Stockholm beslutade staden den 14 december att stänga ner sina anläggningar fram till 24 januari. Då situationen i Region Stockholm är så pass allvarlig, uppmanar Smittskyddsläkaren att man även avstår från träning utomhus i organiserad form då även det är ett tillfälle då man samlar folk utanför sin bubbla. I och med detta kan ingen träning, varken inomhus- eller utomhus utföras i organiserad form varken på eller utanför stadens anläggningar. Elitverksamhet (damlaget) omfattas ej av dessa bestämmelser.

Utöver detta gäller även följande:


  • Cafeterian på Älvsjö IP är ej bokningsbar fram till 24 januari
  • Alla nödvändiga möten sker digitalt fram till 24 januari

Precis som Folkhälsomyndigheten uppmanar vi var och en till fortsatt fysisk aktivitet.

//Fotbollskontoret

God Jul & Gott Nytt Fotbollsår!
2020-12-22 14:00

Trots att 2020 kommer att gå till historien som ett (ursäkta uttrycket) riktigt skitår kan vi summera det som ett både händelserikt och framgångsrikt fotbollsår i Älvsjö AIK FF.

 

I samband med Sportlovet gick vi för första gången ut med information och förhållningsregler på grund av covid-19. Då med en och annan negativ reaktion när vi bad spelare och ledare som varit utomlands på sportlovet att hålla sig ifrån träning 2 veckor, men det skulle snart visa sig att våra försiktighetsåtgärder knappast var överdrivna. För seniorlagen och de äldre representationslagen blev säsongsstarten kraftigt försenad, men till allas vår glädje kunde våra yngre lag bedriva sin verksamhet så gott som vanligt. 

 

Under våren kom våra fina värdeord upp på kortsidan av stora planen och på sommaren fick vi nytt konstgräs av högsta kvalitet på alla planer. Trots omläggningen av planerna kunde vi bedriva vår Sommarfotbollsskola och Camp som planerat. I anslutning till att vi tackade Stefan Aletorn och senare Johan Wilny för deras arbete i föreningen välkomnade vi Mehran Shadidipoor och Jessica Höglander som fast anställda samt presenterade Charlotte Ovefelt som börjar i januari och blir ÄAIK FFs första Klubbchef. 

 

Fotbollsmässigt bjöd hösten på maximalt spännande avslutning för såväl damerna som P17 och Herrlaget. Damerna säkrade till slut en plats i Elitettan även nästa år och P17 räddade platsen i U17 Allsvenskan i säsongens absolut sista match medan Herrlaget vann sin serie och därmed tog klivet upp i Division 3. 

 

På föreningens första digitala årsmöte kunde vi förutom de sportsliga framgångarna berätta att vi än en gång gör ett bra ekonomiskt resultat vilket innebär att vi är en förening med ekonomin i balans.

 

Men allra mest gläds vi åt att vi alla tillsammans, ideella ledare, anställda tränare och personal samt styrelsen lyckats bedriva en under förutsättningarna så normal verksamhet som vi gjort för våra barn och ungdomar. 

 

Vi önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År och ser fram emot nästa säsong!

 

Lars Johansson, styrelseordförande 

Nya beslut från Stockholms stad - All träningsverksamhet ställs in
2020-12-19 18:16
I går eftermiddag gick myndigheterna och regeringen ut med skärpta restriktioner.

Stockholms stad har tolkat restriktionerna och i dag fattat nedan beslut:

  • Från och med imorgon - söndag 20 december 2020 - och fram till i första hand 24 januari 2021 är stadens samtliga anläggningar stängda för all organiserad verksamhet.
  • Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar.
  • Från och med ikväll - lördag 19 december 2020 - kommer vi genom vår bokningsenhet att påbörja avbokning av all verksamhet i samtliga idrottsanläggningar. 
Med anledning av detta ställer Älvsjö AIK FF nu in träningsverksamhet såväl inomhus som utomhus för alla lag (ej damlaget då de går under elitidrott). Detta gäller från och med i morgon söndag 20 december till och med 24 januari.

//Fotbollskontoret
Älvsjö AIK info Covid-19
2020-12-12 08:00
Fr.o.m den 14 december 2020 gäller nya nationella föreskrifter och allmänna råd beslutade av Folkhälsomyndigheten. Dessa ersätter tidigare lokalt gällande allmänna råd. För idrotten finns allmänna råd riktade till såväl enskilda (personligt ansvar) som verksamheter. Vi följer FHM:s rekommendationer samt SvFF:s och StFF:s riktlinjer.
Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
P2012-Gul, 04/01 09:33 
Knatteskolan, 03/01 11:25 
P2012-Grön, 23/12 19:14 
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer
Stöd Älvsjö AIK FF