SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Sabahudin Atajic ny huvudtränare för herrlaget
2022-01-21 12:35

Vi välkomnar Sabahudin Atajic som ny huvudtränare för Älvsjös herrlag!

 

Saba har en gedigen tränarbakgrund med utbildningsnivå UEFA B. Han har bland annat tränat Newroz FC herrar div 2, Mälarhöjden-Hägersten herrar där laget under Sabas tid gick från div 5 till 4. På meritlistan finns även Enskedes damlag där han var med och lyfte laget till division 1.

 

Som fotbollsspelare har Saba utbildats i Ängelholm FF och Malmö FF samt har representerat klubbar som Malmö Anadolu BI och Limhamn Bunkeflo.

 

" Jag ser fram emot att vara en del av Älvsjö AIK. För herrlaget vill jag under året strukturera upp en miljö där träningstillvaron ska vara bra och utvecklande för varje individ så att vi tillsammans kan bygga ett spelskickligt och stabilt lag"

 

Vi hälsar Saba varmt välkommen och ser fram emot att följa herrlagets utveckling under 2022!

Extra föreningsstämma 15 februari 2022 kl.18:30!
2022-01-17 14:05

I enlighet med beslut på senaste årsmötet kallar vi till extra föreningsstämma med följande punkt på dagordningen:

 

- Röstning i frågan om avskaffande av nuvarande modell för förstalagsindelning. 

 

På grund av rådande pandemi kommer mötet att hållas digitalt. För att kunna medverka samt rösta på mötet krävs att du är medlem och att du anmäler dig mailledes till stefan.edlund@alvsjoaik.se senast 10/2. Du kommer att få en länk till mötet och under mötet använder vi menti eller liknande röstningsfunktion. 

 

Välkomna!

Styrelsen för ÄAIK FF

Från senaste styrelsemötet (10/1)
2022-01-17 10:49

Den 10e januari hade vi årets andra styrelsemöte i vilket vi bland annat satte datum och tid för extra föreningsstämma till den 15/2 kl.18:30. Vi beslutade följande områden inom vilka vi önskar engagerade ledare och föräldrar som vill bidra till föreningens utveckling:

 

  • Sportslig utveckling
  • Marknad och Evenemang
  • Värdegrund och jämlikhet
  • Idrottsplatsen

 

Vid mötets tillfälle saknades fortfarande uppvisade utdrag ur belastningsregistret från ett flertal vilka kommer att få en påminnelse om detta under veckan. 

 

En idé som kom upp i mötet är att se över möjligheten att samordna bussresor till cuper där fler ÄAIK-lag är anmälda, dels för klubbkänslan och dels av ekonomiska skäl. Ytterligare en idé är att arrangera en försommar-cup (á la Santis) som ett av förhoppningsvis många initiativ till att öka föreningens intäkter. 

 

Avslutningsvis bestämde vi att styrelsen och Fotbollskontoret ska avsätta en dag (5/2) för upprättande av målsättningar och strategier för kommande år. 

 

Styrelsen

ÄAIK FF

Riktlinjer för nivåanmälningar!
2021-12-14 14:13

ÄAIK FFs Riktlinjer för nivåanmälningar till seriespel, cuper och turneringar fram till men ej inkludera året spelaren fyller 15 år

 

Sammanhängande nivåer:

 

-       Om ett lag har flera lag anmälda till Sanktan ska dessa hålla sammanhängande nivåer i serier, alternativt samma nivå: tex svår, medel & lätt, div 1 och div 2.

 

-       Laget kan även välja att ha flera lag anmälda på samma nivå: tex lätt & lätt, div 2 och 2.

 

-       Laget ska ej ha icke sammanhängande nivåer: tex svår och lätt (avsaknad av medel) eller tex div 1 och div 3 (avsaknad av div 2).

 

-       Syftet är att säkerställa och möjliggöra rotation mellan nivåerna för alla spelare i truppen och att motverka fasta och statiska grupper under en period då alla utvecklas i olika takt.

 

-       Undantag från ”Riktlinjer om nivåanmälan” ska godkännas av och göras i samråd med klubbens, för laget ansvarig Sportchef.

 

-       Detta träder i kraft omgående och ska styra anmälningarna till nästa års Sanktan (2022). Anmälan samt ev korrigeringar av redan gjorda anmälningar ska vara STFF tillhanda senast 31/12 2021.

 

Styrelsen

ÄAIK FF

Från senaste styrelsemötet
2021-12-13 10:13

Nu har den nya styrelsen haft sitt konstituerande möte där all formalia som snabbt behöver beslutas kring har avhandlats. Vi har valt Sara Molnar till vice ordförande och Lars Jonsson Bergman till kassör.

 

Vi fattade även beslut om att våra styrelseprotokoll ska läggas upp på föreningens hemsida där de kommer att finnas tillgängliga för våra medlemmar (bakom login i dokumentarkivet). 

 

Ytterligare beslut som fattades av styrelsen har koppling till årsmötets engagemang kring den rådande modellen för förstalag (se Protokoll årsmöte 2021). Vi tog beslut om riktlinjer för sammanhängande nivåer inom lag som anmäler fler lag till Sanktan och andra cuper. Dessa riktlinjer gäller direkt, inför kommande säsong och kommer att skickas ut under veckan. Vidare beslutades vilka 3 personer från styrelsen som kommer att prata med damlaget samt föreningens anställda och slutligen att vi innan januaris utgång ska ha kallat till en extra föreningsstämma för omröstning nr 2 i frågan om att avskaffa befintligt krav på ”förstalag”.

 

Nästa styrelsemöte är planerat till 10e januari 2022, då vi bland annat avser att bestämma datum för extra föreningsstämma samt diskutera inom vilka områden vi önskar arbetsgrupper (kommittéer/utskott) där fler medlemmar är engagerade, vilket exempelvis kan vara Älvsjö AIK FFs framtida modell för utveckling, värdegrund, jämställdhet, hållbarhet, marknadsföring med mera. -Här får ni som är medlemmar gärna komma med förslag på områden samt om ni vill engagera er inom något av dessa.

 

Avslutningsvis vill vi passa på att önska er alla en skön ledighet, en God Jul & Gott Nytt År!

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer