SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Fotbollsföräldrar på nattvandring
2023-10-03 16:24

Vi är igång inom Älvsjö AIK Fotboll med nattvandring 👏. Detta i samverkan med nattvandring.nu Stockholm Stadsdelsförvaltning, samt Fältassistenterna i Hägersten och Älvsjö.


Fredag- och lördagskvällar kommer fotbollsföräldrar att promenera runt Älvsjö Torg och skolgårdar med omnejd. I helgen var det detta gäng från F2009 som var ute och gick. Fram till årsskiftet har vi bemannat alla helger med representanter från flera av våra lag. Vi har förstås som avsikt att fortsätta även under 2024.  Läs mer om upplägget.

 

Viktigt och trygghetsfrämjande!

Parafotboll vad är det?
2023-09-26 15:00

Läs den fina artikel som Charlotte Ovefelt skrivit om Parafotboll. Där berättar hon även mer om träningsgruppen Solstrålarna som tränar på Älvsjö IP på måndagar.

 

Artikeln finns publicerad hos Svensk Fotboll, länk hittar du här

Viktiga faktorer kring fotbollen, tjejer 13-15 år
2023-09-22 09:42

Under våren har föreningen, i samarbete med ungdomsbarometern, via en digital enkät frågat drygt 100 flickspelare i åldrarna 13-15 år om deras syn på sitt fotbollsspelande med fokus på varför de spelar och hur de upplever den rådande tränings- och tävlingsmiljön. I kombination med detta har också ett slumpmässigt urval av tjejerna djupintervjuats i samma ämne. 

 

Det vi kan konstatera av svaren är att glädje, inte oväntat, är starkt förknippat med fotbollen. Lite mer överraskande är att fotbollsmässig utveckling, kanske främst på en individuell nivå, är en måhända än starkare faktor. Saker som socialt umgänge och ”att spela på skoj” var däremot av mindre betydelse än vi på förhand förväntat. Med det sagt var det givetvis inte oviktiga för tjejerna. 

 

Hur går vi nu vidare med de svar vi fick?

Dels är spelarnas svar en viktig del i det värdegrundsarbete som föreningen nu har accelererat via de nya värdegrundsansvariga. När det gäller utvecklingsdelen så upplever vi att tjejernas önskemål ligger helt i linje med den reviderade spelarutbildningsplanen som våra tränare löpande utbildas i. Svaren påverkar även arbetet med den nya organisationsmodellen för 2024. I samband med att den tas i bruk (mer information om det kommer i oktober) ska vi tillsammans med tränare också ha en mer grundlig diskussion kring vad denna undersökning innebär för oss framöver.

 

Enkätundersökningen och ungdomsbarometerns proffsiga support har möjliggjorts med hjälp av medel från Ellevio som just för detta tillfälle varit riktat mot tjejers idrottande. Dock har vi passat på, att i och med arbetet ovan, bygga oss en plattform och insikter kring hur vi ställer frågor riktade mot ungdomar, kunskap som vi kan använda fler gånger framöver på både flick- och pojksidan.

 

Här kan ni ta del av en sammanställning av undersökningen.  

 

Jonas Holtbäck, Sportchef barn & ungdom

Ersans Pokal 2023/24
2023-09-21 12:07

Nu öppnar vi upp för anmälan för nästa upplaga av Ersans Pokal. Läs mer på vår cupsida.

Kom ihåg reflexer och cykellampor!
2023-09-21 10:00

Nu när det börjar bli mörkare ute på kvällarna vill vi vänligt påminna alla föräldrar att ni kollar över era barns cykelbelysning och reflexer (kläder och cykel).  Vi ser en hel del barn cykla härifrån som saknar både reflex och cykellampa.

 

Ni äldre spelare samt även tränare klarar av att kontrollera och justera detta själva, budskapet gäller även er. Vi är rädda om er alla!

 

Till bilisterna - ha lite extra koll när ni ska ut från gästparkeringen eller från parkeringen inne på Älvsjö IP. Gällande gästparkeringen har vi en pågående dialog med Stockholm Stad för att försöka påverka parkeringsbolaget till bättre belysning, vi har inte fått något konkret besked ännu men fortsätter att ligga på.

 

 

Avslutning för barn och ungdom 23-24 okt
2023-09-14 14:00

Då var det dags igen för vår populära årliga avslutning för barn och ungdom!  Plats Stockholmsmässan. Ledare och spelare.

 

Tränarna har fått i uppgift att förbereda inför avslutningen och har därför fått följande inbjudan med instruktioner.

 

Spelare födda mellan 2012 och 2016 får varsin plakett.  

 

Vi önskar att alla spelare kommer klädda Älvsjökläder och ser fram emot trevliga kvällar på mässan!

 
 
Ny spelare, ledare eller supporter
Nyheter från våra lag
Herr, 03/10 10:18 
P2012 Lila, 02/10 17:10 
P2012 Grön, 26/09 21:41 
Dam, 26/09 16:05 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media