SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Sanktan hänger på en mycket skör tråd
2021-05-05 14:36

Efter dagens oroväckande avstämning med Smittskydd Stockholm, står det klart att smittspridningen i regionen tyvärr är på väg upp. Detta innebär att genomförandet av S:t Eriks-Cupen hänger på en skör tråd – sköter vi oss inte, får vi inte spela matcher. Det är med andra ord extremt viktigt att alla följer rekommendationerna; målet är att respektive spelare endast spelar en match per vecka, att matcherna genomförs utan publik och att de regler kring matcher som vi har tagit fram följs.

 

Barn- och ungdomsfotbollen i Stockholm har fått ett stort förtroende när vi får möjlighet att dra igång S:t Eriks-Cupen.

 

Vi i Älvsjö AIK FF vädjar nu om hjälp; vi har trivselvärdar på plats men deras ansvar är främst att det är en sund miljö runt matcherna och för domarna. Vi har mycket folk på plats från söndag lunchtid pga av match i Elitettan MEN vi ber om hjälp av dig/er som kan tänka er någon eller några timmar i entrén för att se till att ENDAST spelare och ledare finns på IP. Vi behöver hjälp på lördagen den 8/5 mellan 8:30-16:00 och söndagen den 9/5 8:30-12:00, på fredag hoppas vi trivselvärdarna kan agera även publikvärdar. 

 

Kan du tänka dig hjälpa till så barnen får fortsätta spela matcher? Maila annica.persson@alvsjoaik.se

 

Vi behöver axla det tillsammans.

Hitta inte kryphål, ta ansvar och sprida gärna informationen!

 

Stockholms Fotbollsförbund:

Ta ansvar – det gäller alla! - Stockholm (stff.se)

Kom ihåg detta inför seriestarten i S:t Eriks-Cupen - Stockholm (stff.se)

Förtydliganden kring matchspel
2021-05-03 14:05

Nu får barn och ungdomar äntligen möjlighet att spela fotbollsmatcher igen. För att vi fortsatt ska få spela matcher, måste alla följa rekommendationerna kring matchspel. Det innebär att all verksamhet ska ske så smittsäkert som möjligt och att det ska vara publikfritt vid alla matcher – inga undantag. Vi behöver hjälpas åt att möjliggöra fortsatt matchspel!

 

Folkhälsomyndigheten möjliggjorde att föreningar med lagidrotter från och med den 28 april 2021 får anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande. S:t Eriks-Cupen är en tävling som arrangeras lokalt i Stockholm för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Därmed kan S:t Eriks-Cupen dra i gång från och med vecka 18.

 
Matchspel

OBSERVERA att det är max en match i veckan per anmält LAG. Om laget deltar i S:t Eriks-Cupen - så är matchkvoten per vecka fylld. Man ska INTE utöver seriematchen anordna träningsmatcher eller dylikt. Vi uppmanar alla att försöka fördela matcherna så jämnt som möjligt mellan spelarna.

Målet är att varje spelare ska få en, och bara en, match i veckan, men att enstaka spelare kan dubblera om alternativet är W.O.

 

Kvalserierna för P2003, P2005 och P2006 kommer att spelas med två serier. 

Mer info om kvalserierna hittar du här!

 

För de lag som spelar i serier som inte får starta, till exempel F17 SM eller någon av de nationella pojkserierna, går det bra att spela en träningsmatch i veckan. Tänk på att matcher ska spelas lokalt, det vill säga inom vårt distrikt.

 

Regler kring matcher

All verksamhet, ska genomföras så smittsäkert som möjligt. Vi ska:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan till exempel gälla vattenflaskor, munskydd med mera som kan överföra saliv
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • inte ha någon publik
Älvsjö AIK FF står bakom markeringen mot näthat
2021-04-30 14:57
Näthat drabbar fotbollen i samma utsträckning som övriga samhället och är fullständigt oacceptabelt.
 
En internationell bojkott är initierad av The PFA (Spelarorganisationen i England) och den har fått stöd av UEFA, SvFF, EFD och SEF. Utgångspunkten är att sociala medieföretagen inte tar ansvar för allt det hat och de hot mot fotbollsspelare och andra runt fotbollen som fritt får ske på deras plattformar.
 
Berörda medier är Facebook, Twitter och Instagram på vilka inga publiceringar ska göras under perioden 30/4 kl 16:00 till 3/5 kl 23:59. Älvsjö AIK FF ställer sig bakom denna bojkott och kommer därmed publicera matchdagsinlägg, startelva och slutresultat, samt matchrapport etc. på hemsidan, men inte göra några uppdateringar i våra sociala kanaler under denna period.
S:t Eriks-Cupen startar i nästa vecka!
2021-04-30 10:53

Folkhälsomyndigheten har beslutat att göra enstaka matcher och tävlingar utomhus möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare. Detta innebär att S:t Eriks-Cupen startar i nästa vecka! Vi kan tyvärr inte dra i gång matcherna till helgen, då 2 400 domare krävs och plantiderna är avbokade. Däremot kan lag spela träningsmatcher på de avbokade plantiderna.

 

Läs Folkhälsomyndighetens beslut här.

Här finns Svenska Fotbollförbundets riktlinjer att läsa.

TÄVLING OCH TRÄNING:

 

Spelare födda 2002 och senare
- Enstaka matcher är tillåtna utomhus
Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande.

Ingen publik är tilllåten!

Spelare födda 2001 och tidigare
- Matcher ställs in/skjuts upp
Vi fortsätter vara beredda för seriestart på fem dagars varsel!

Rent praktiskt kommer vi jobba så att vi på måndag eftermiddag eller tisdag morgon ställer i de matcher som skulle spelats fre-sön samma vecka. På torsdag eftermiddag ställer vi in de matcher som skulle spelats mån-tor veckan efter.

Den dag då FHM släpper restriktionen och matcher åter är tillåtna kommer vi så snabbt som möjligt att informera om vilket exakt datum serierna drar igång. Vi hoppas alla att den dagen kommer så fort som möjligt.

För mer info, läs "Seriestart eller inte".

Roliga nyheter!
2021-04-28 15:41

Som vi alla sett öppnas nu möjligheten för matchspel för barn och ungdomar födda 2002 och senare.

Vi vet ännu inte när Sanktan och övriga serier drar igång. Vi kommer givetvis komma ut med information när vi vet mer. Bokningssystemet jobbar för högtryck.

Vi förstår att ni alla är spelsugna och vi gör vad vi kan för att hinna med att svara på alla mail och samtal om allt från matchspel till rotationsträning m.m.

 

Vi förutsätter såklart att detta öppnar upp möjlighet för att blanda träningsgrupper.

Nu hoppas vi på att denna roliga nyhet består och vi återkommer med specifik information om exempelvis ÅGT-träning och mixträning.

 

/Fotbollskontoret

 

 

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
Dam, 07/05 10:55 
P2012 Grön, 06/05 07:09 
 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Våra sponsorer