SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Viktiga faktorer kring fotbollen, tjejer 13-15 år
2023-09-22 09:42

Under våren har föreningen, i samarbete med ungdomsbarometern, via en digital enkät frågat drygt 100 flickspelare i åldrarna 13-15 år om deras syn på sitt fotbollsspelande med fokus på varför de spelar och hur de upplever den rådande tränings- och tävlingsmiljön. I kombination med detta har också ett slumpmässigt urval av tjejerna djupintervjuats i samma ämne. 

 

Det vi kan konstatera av svaren är att glädje, inte oväntat, är starkt förknippat med fotbollen. Lite mer överraskande är att fotbollsmässig utveckling, kanske främst på en individuell nivå, är en måhända än starkare faktor. Saker som socialt umgänge och ”att spela på skoj” var däremot av mindre betydelse än vi på förhand förväntat. Med det sagt var det givetvis inte oviktiga för tjejerna. 

 

Hur går vi nu vidare med de svar vi fick?

Dels är spelarnas svar en viktig del i det värdegrundsarbete som föreningen nu har accelererat via de nya värdegrundsansvariga. När det gäller utvecklingsdelen så upplever vi att tjejernas önskemål ligger helt i linje med den reviderade spelarutbildningsplanen som våra tränare löpande utbildas i. Svaren påverkar även arbetet med den nya organisationsmodellen för 2024. I samband med att den tas i bruk (mer information om det kommer i oktober) ska vi tillsammans med tränare också ha en mer grundlig diskussion kring vad denna undersökning innebär för oss framöver.

 

Enkätundersökningen och ungdomsbarometerns proffsiga support har möjliggjorts med hjälp av medel från Ellevio som just för detta tillfälle varit riktat mot tjejers idrottande. Dock har vi passat på, att i och med arbetet ovan, bygga oss en plattform och insikter kring hur vi ställer frågor riktade mot ungdomar, kunskap som vi kan använda fler gånger framöver på både flick- och pojksidan.

 

Här kan ni ta del av en sammanställning av undersökningen.  

 

Jonas Holtbäck, Sportchef barn & ungdom

Ersans Pokal 2023/24
2023-09-21 12:07

Nu öppnar vi upp för anmälan för nästa upplaga av Ersans Pokal. Läs mer på vår cupsida.

Kom ihåg reflexer och cykellampor!
2023-09-21 10:00

Nu när det börjar bli mörkare ute på kvällarna vill vi vänligt påminna alla föräldrar att ni kollar över era barns cykelbelysning och reflexer (kläder och cykel).  Vi ser en hel del barn cykla härifrån som saknar både reflex och cykellampa.

 

Ni äldre spelare samt även tränare klarar av att kontrollera och justera detta själva, budskapet gäller även er. Vi är rädda om er alla!

 

Till bilisterna - ha lite extra koll när ni ska ut från gästparkeringen eller från parkeringen inne på Älvsjö IP. Gällande gästparkeringen har vi en pågående dialog med Stockholm Stad för att försöka påverka parkeringsbolaget till bättre belysning, vi har inte fått något konkret besked ännu men fortsätter att ligga på.

 

 

Avslutning för barn och ungdom 23-24 okt
2023-09-14 14:00

Då var det dags igen för vår populära årliga avslutning för barn och ungdom!  Plats Stockholmsmässan. Ledare och spelare.

 

Tränarna har fått i uppgift att förbereda inför avslutningen och har därför fått följande inbjudan med instruktioner.

 

Spelare födda mellan 2012 och 2016 får varsin plakett.  

 

Vi önskar att alla spelare kommer klädda Älvsjökläder och ser fram emot trevliga kvällar på mässan!

 
 
Höstlovscamp 2023 - Anmäl er nu!
2023-09-14 12:30

Nu öppnar vi upp anmälan till Älvsjö AIK FFs höstlovscamp 30 oktober- 1 november. Campen erbjuder välplanerade träningar med välutbildade instruktörer och riktar sig till barn och ungdomar födda 2011 - 2013 som vill träna fotboll på höstlovet.

 

Campen pågår mellan kl 10.00-14.00 på Älvsjö IP.  Vi kommer att genomföra tre pass varje dag, två praktiska ute på planen på 90 minuter och ett teoretiskt på 30 minuter. Under den teoretiska delen kommer vi bl a att arbeta med videoanalys.

 

Träningsupplägget under campen utgår från Älvsjö AIK FF:s spelarutbildningsplan.

 

Anmälningslänk

Höstlovscamp – 1 650 kr för 3 dagar (inkl. fotbollsträning, lunch)
Anmälan här

 

 

Ansvarig Höstlovscamp 2023

David Forssell

Fotbollskoordinator

david.forssell@alvsjoaik.se

Nytt klädavtal
2023-09-11 19:00

Från och med den 1 november kommer vår nya återförsäljare för kläder samt match- och träningsmaterial att vara Stadium.

 

Vårt avtal med tidigare återförsäljare löper ut sista oktober och vi har under året (styrelse samt fotbollskontoret) genomfört ett gediget upphandlingsarbete där vi träffat flera återförsäljare samt olika varumärken. Gällande varumärket har vi valt att vara kvar hos Adidas. I samband med avtalet med Stadium går de även in som en av våra större partners. Detta kommer att synas på Älvsjö IP till våren i form av nya vind/insynsskydd, provstege av kläder i kafeterian, deltagande med aktiviteter på Älvsjödagen m.m.

 

Mer information kommer löpande inför skiftet. En ny beställningsportal kommer också att introduceras där du på liknande sätt som idag beställer hem de varor du behöver.

 

Ny spelare, ledare eller supporter
Nyheter från våra lag
P2012 Grön, 20/09 21:40 
Cuper, 19/09 16:41 
P2012 Grön, 13/09 21:56 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media