SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Älvsjö Idrottsplats
Välkommen till Älvsjö AIK FF huvudarena! Google Map
Ta del av den fina atmosfär Älvsjö erbjuder sina medlemmar samt gästande lag och publik.
Älvsjö IP har följande planer:
  • 1 st 11 mot 11 konstgräsplan
  • 3 st  7 mot 7 konstgräsplaner.

 

För att boka plantid eller mötesrum i kafeterian använder du Älvsjö AIK:s bokningssytem

Helgtider på Kämpetorp kan inte bokas via Älvsjö AIK utan behöver bokas genom Stockholm Stads bokningssytem Interbook.
 
Parkering Älvsjö IP
Som ledare kan du parkera på stora grusplanen (ingen annan stans på området, detta för allas säkerhet då vi mellan varven har mycket barn som rör sig runt området). För att få tillgång till telefonnumret som går till grinden behöver du registreras i systemet.  Skicka ett mejl till: info@alvsjoaik.se där du uppger ditt namn, registreringsnummer, telefonnummer samt lagtillhörighet.
Snöröjning på Älvsjö IP

Vaktmästaren på Älvsjö IP snöröjer vardagar i nov, dec, jan, feb och mar. På vår hemsida under fliken Snöröjt på IP uppdateras status för vardagar. I feb och mars snöröjs även plan 1 under prioriterade helger. Prioriteringen görs utifrån cupmatcher eller prioriterade träningsmatcher. Sportcheferna ansvarar för att ta fram prioriterade helger.

 

Givetvis går det bra att boka helgtid under vintermånaderna men det är ingen garanti för att träningsmatch kan genomföras. Vår starka rekommendation är att inte spela match på hårt och isigt underlag då risk för skador är stor.

 

Endast utbildad personal får snöröja Idrottsförvaltningens fotbollsplaner inom Stockholm Stad varav Älvsjö IP faller inom den kategorin. Snöröjning från allmänheten är alltså inte tillåtet. 

 

Stora risker för skador på bollplanerna

Idrottsförvaltningen har alldeles för stor erfarenhet av att allmänheten har skadat konstgräsplaner vid egen snöröjning och därmed orsakat enorma kostnader.

  • Det har använts fel maskiner eller fel tillbehör till maskinerna vilket orsakat skador.
  • Det har även uppkommit skador efter handskottning som grävt för långt ned i mattan.
  • Vid manuell skottning trampas det ned snö som gör att underlaget blir hårdare och sedan svårare att ta bort.
  • Tung snö har lagts på fel ytor och påverkat underlaget till att bli ojämnt.
  • Vallar har lagts på fel platser. När det har tinat och frusit på igen uppstår isbildning som är omöjlig att ta bort eller endast kan tas bort med vassa skopor där risken att skada konstgräset förvärras. Dessa fastfrusna isiga vallar eller ytor tar också längre tid att smälta ned.

 

Krav på miljö, extra hårda krav gällande hantering av granulat

  • Från och med 2023 är det extra höga krav på att granulat inte får spridas i närliggande natur eller i dagvattenbrunnar. Innebär att snövallar endast får läggas på utpekade ytor.
Information om Långbro BP och Kämpetorps BP -vintertider

Under vintersäsong kommer Stockholm Stad inte att snöröja Kämpetorps BP och Långbro BP vilka då räknas som spontanplaner som alla har rätt att vara på när de är spelbara. Detta är ett beslut från Stockholm Stad som vi som förening inte kan påverka.

 

Om ni väljer att träna under vintern på någon av dessa planer behöver ni vara beredda på att dela på planen med allmänheten. Oftast brukar detta kunna lösas på plats genom att komma överens och dela på ytan. På helgerna kan ni boka tid för träningsmatch och det görs via Stockholm Stads bokningssystem Interbook. Dock finns förstås risken att matchen behöver ställas in om det är snö. Den inbokade tiden för träningsmatch kommer inte att synas i Älvsjö AIK:s bokningssystem utan ni får hålla koll på bekräftelsen från Interbook.

Planerna kommer att vara tända när det är snöfritt och då fram till kl. 20:00.
På Långbro är belysningen begränsad till måndag - torsdag 

 

Alla planer släcks om det kommer snö och tänds närmaste vardag efter att snön är borta igen.

Antal mål som finns per plan. Förutsatt att inga har flyttat runt målen och inte ställt tillbaka dem.

OBS! Efter varje träning ansvarar ledarna för att målen flyttas tillbaka samt ställs längs kanterna, plan 1 ska vara rensad från mål och endast ha de målen som är permanenta för 11 mot 11.

 

Plan 1

4 st 11 mot 11     2 st 9 mot 9     4 st  7 mot 7 

 

Plan 4

2 st 11 mot 11     2 st 7 mot 7      4 st 5 mot 5

 

Plan 5

2 st 11 mot 11      2 st 7 mot 7     4 st 5 mot 5      4 st extra låga mål 5 mot 5

 

Plan 3, Santisvallen

2 st 7 mot 7          4 st 5 mot 5 

 

 

 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media