SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Parafotboll, vad är det?
2023-09-26 15:00

Läs den fina artikel som Charlotte Ovefelt skrivit om Parafotboll. Där berättar hon även mer om träningsgruppen Solstrålarna som tränar på Älvsjö IP på måndagar.

 

Parafotboll vad är det?

Parafotbollsskola 9-11 augusti
2023-04-13 14:59

Parafotbollsskola, alla flickor mellan 6-16 år med en intellektuell funktionsnedsättning

 

Fotbollsskolan kommer att genomföras på Älvsjö IP den 9-11/8 KL 10-14. Fotbollsskolan är kostnadsfri. Vid intresse kontakta annica.persson@alvsjoaik.se

2023-04-12 15:01

Parafotboll ger barn och ungdomar en möjlighet att få uppleva hur det är att spela tillsammans i ett lag, att arbeta mot ett gemensamt mål och att bjuda på sig själv till sina lagkamrater. Det är en chans att skaffa nya vänner och ha roligt och inte minst utveckla sig själv som människa.

 

Följande målgrupper finns inom parafotbollen; personer med intellektuella funktionsnedsättningar, personer med rörelsenedsättningar samt personer med synnedsättningar. Till viss del finns även personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

 

I Älvsjö AIK och träningsgruppen Solstrålarna har vi en verksamhet för flickor med intellektuell funktionsnedsättning.

 

Vi tränar på  måndagar 17:00 -18:00. Alla flickor mellan 6-16 år med en intellektuell funktionsnedstättning är välkomna! 

 

Anmäl ditt intresse här >>

 

Vid frågor, hör av dig till Charlotte Ovefelt tel: 070-230 15 03

Vi vill bli fler solstrålar!
2023-03-13 08:00

Tjejer 6-13 år med intellektuell funktionsnedsättning och/ eller en NPF-diagnos välkommen till härliga gänget Solstrålarna! Vi tränar på Älvsjö IP 17-18 på måndagar och vi ledare utgår ifrån att alla är lika unika och lika stora stjärnor!

 

Vi är fyra ledare med kompetens kring parasport och NPF och längtar till varje måndag tillsammans med er! Förutom träningar gör vi annat kul såsom glasskalas, gå och se fotboll och avsluta varje säsong på Junibacken.

 

Vid intresse kontakta annica.persson@alvsjoaik.se

 

 

Parafotbollskolan augusti 2022
2022-08-25 15:21

Under andra veckan i augusti genomfördes parafotbollsskola på Älvsjö IP. Paraträningsgruppen Solstrålarna ☀️ med Elina, Alice, Franka och Johanna passade också på att bjuda in tjejer och killar från våra ordinarie fotbollscamper som pågick parallellt. Intresset var stort och tillsammans över grupperna spelade de både fotboll och dansade. 💙

 

Stockholms Fotbollsförbund besökte Älvsjö IP igår och skrev en fin artikel som du kan läsa här

I arktikeln betonas bland annat vikten av att ge barn med intellektuell funktionsnedsättning möjlighet till att få träna efter sina egna förutsättningar, känna sig välkomna och mötas av stor förståelse från ledare och andra föräldrar.

 

De populära tränarna för parafotbollskolan var: Charlotte Ovefeldt som även sitter med i styrelsen för Stockholms parasportförbund, Wilma Stenman från damlaget samt Moa Johansson (fd damlagspelare).

 

Parafotbollsskolan är ett givande samarbete mellan Stockholms Fotbollsförbund, RF-SISU Stockholm, Parasport Stockholm och IFK Viksjö.

 

Stort tack till tjejerna i lag F2010 Vit för ert fantastiska engagemang, er omtänksamhet och inkludering. Ni gör skillnad och har garanterat förgyllt dagarna för våra paraspelare!

 

På vårt Instagramkonto samt på vårt LinkedInkonto finns fler bilder samt en intervju med solstrålen Elina.

 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK FF, 27/11 18:00 
Älvsjö AIK FF, 22/11 14:27 
Älvsjö AIK FF, 12/11 16:15 
Älvsjö AIK FF, 08/11 18:00 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media