SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Älvsjö AIK 2022
 
Elias Spång tar över som huvudtränare för damlaget!
2022-12-06 14:26

Då Arris Tsilichristos har valt att kliva av går Elias in som huvudtränare för truppen.

”Vi är väldigt glada för att Elias väljer att tacka ja till ett huvudansvar. Han har vårt fulla förtroende och nu bygger vidare framåt utifrån det” säger Annica Persson, sportchef

 

Elias har varit aktiv i klubben tidigare som spelare (målvakt i herrlaget) och som tränare med erfarenhet från både dam- och pojksidan.

 

Till vardags arbetar Elias som idrottslärare och fotbollsinstruktör på Fredrika Bremergymnasiet. Senaste klubb för Elias var Tyresö FF där han var assisterande tränare i damlaget.

Bilder från mötet med Bergdalens IK
2022-10-18 14:57
 
Äntligen!
2022-10-03 14:58

Så skönt med en efterlängtad seger och att göra hela 6 mål!

Intervju med damlagstränarna
2022-08-23 11:54
Arris och Johan

Från och med höstsäsongens start välkomnade vi två nya tränare till damlaget, Arris Tsilichristos och Johan Roth. Tillsammans med laget axlar de en tuff utmaning för att skapa det som behövs i syfte att börja ta poäng.

 

Nu har ni båda varit  här i några veckor,  hur tycker ni att laget har sett ut under er tid?

 

Arris " Jag tycker laget har anammat det nya arbetssättet och de nya principerna på ett ödmjukt och ambitiöst sätt. Dessa delar av fotbollen brukar vanligtvis sättas under en 4 månaders försäsong, en försäsong som vi dessvärre inte har så vi försöker jobba supereffektivt. Sätter vi det så kan poängen trilla in."

 

Johan" Med de inlånade BP-tjejerna och Lalle tillbaka är truppen i alla fall lite bredare än tidigare. Det finns definitivt kvaliteter och spelarna har visat en väldigt bra inställning till träningarna och det sätt vi försöker spela fotboll på. Hittills har det varit positivt men vi behöver förstås börja leverera resultat också"

 

Vi har haft det tufft att ta poäng under vårsäsongen,  vad upplever du att ni behöver fokusera på för att ändra det?

 

Arris "Ett ärligt svar på den frågan är i princip allt. Från träning till match. Behövs dock en längre intervju för att utveckla 😊 Det jag dock vill betona är att spelarna till dags datum visar stor vilja och ödmjukhet i att vilja bli bättre fotbollspelare vilket är positivt"

 

Vad kan ni som nya tränare tillföra till laget?

 

Johan "Vi försöker få till ett större bollinnehav för att dels skapa mer framåt, men också för att kunna vila mer med boll.  I defensiven försöker vi implementera ett tydligare positionsspel där vi ska hjälpa varandra mer och vara mer kompakta. Vi har kommit en bit på väg men det sitter inte än. Tiden är knapp men vi hoppas kunna få till det innan det är för sent.

 

Välkommen Arris som ny i föreningen, vem är du?

Född och uppvuxen i Nacka jobbar inom Volkswagen Stockholm, har en tjej på 16 och en son på 17 som givetvis också håller på med fotboll.

 

Och välkommen tillbaka Johan till damlaget! Vem är du?

Har varit tränare på damsidan i många år, först i Växjö och sen i Stockholm. Kom in i Älvsjö dam redan 2012, tror jag. Var med om resan uppåt genom divisionerna men när vi "bara" slutade tvåa i division 1 och missade kvalet för några år sedan valde jag tillsammans med Stefan Aletorn att kliva ner och ta hand om F19 istället. I år var det meningen att jag skulle ta paus från fotbollen, men så blev det inte riktigt. Civilt är jag gymnasielärare i historia och samhällskunskap.

Olivia Ouzounidis lyfts upp till damlaget
2022-08-11 13:15

”Olivia är en modern, teknisk och konstruktiv spelare som passar väl in i den fotboll vi vill spela. Det är kul att lyfta en spelare som varit i Älvsjö AIK sedan knatteåldern vilket är helt enligt hur vi vill arbeta inom föreningen. Olivia har jobbat hårt för det här och är väl värd möjligheten att spela i Elitettan”  Meddelar klubbchef Jan Lundberg

”Jag har under senaste året rotationstränat ett tag med damerna och känner mig redo. Förstår även att det nu krävs extra mycket uppoffring och hårt jobb för att få speltid under match, en utmaning jag gillar. Är glad att nu få tillhöra damtruppen och känner verkligen att jag tagits väl emot av laget”  Säger Olivia


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Älvsjö AIK FF, 09/12 09:21 
Älvsjö AIK FF, 24/11 16:20 
Älvsjö AIK FF, 17/11 22:32 
 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media