SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Älvsjö AIK Dam
Laget säsongen 2021
 
Damlagets tränarstab
2021-05-07 10:55

ÄAIK FF har avslutat kontraktet med damlagets huvudtränare Fredrik Andersson. Föreningen är i processen att hitta en ny huvudtränare och lagets verksamhet fortsätter som vanligt under ledning av målvaktstränare, lagledare och fystränare vilka tillsvidare får hjälp av herrlagets tränare.

Matchreferat Morön BK - Älvsjö AIK
2021-05-05 09:06

I helgen var det dags för den långa resan norröver för att möta Morön BK. Långa tågresor och bussbyten men det hela blev en både spännande och jämn tillställning med slutresultat på stopptid.

 

Under Elitettan 2020 hade Älvsjö det väldigt tufft mot Morön BK som var med i toppen långt in i slutet av serien. Vi vet att de har en ung och duktig trupp så respekten fanns hos gästerna redan från start. Tidigt i matchen utgår trist nog Moröns unga talang skadad, vi hoppas hon läker snabbt och Morön tvingades till ett tidigt byte. Första halvlek var relativt jämn med målchanser åt båda hållen. Målvakterna var båda på tårna och första halvlek blev mållös även om de som såg matchen via Sportexpressen fick se en underhållande halvlek från två lag som ville göra mål.

 

Andra halvlek var ganska lik den första, både lagen gjorde en del byten och spelet stod länge och vägde liksom målchanserna. Det relativt underhållande spelet fortsatte och båda lagen såg ut att gå för 3 poäng. I 85:e minuten får Marie bollen i straffområdet, vänder och vrider och på egen hand sätter bollen snyggt i nät 0-1 och gästerna i ledning. Älvsjö såg ut att gå för 3 poäng och när domaren blåste av matchen i 90+2 utbröt också jubel och resultatet offentliggjordes på fotbollssiter MEN domaren ville annorlunda och blåste igång matchen igen och vad händer? Jo en snygg nick och pang så har Morön kvitterat. Oerhört besvikna Älvsjöspelare och oerhört glada Morönspelare vankade av planen men med några timmars distans kan nog alla intyga att resultatet var rättvist. Tack Morön för en bra match och välkomna till IP i höst!

Morön BK - Älvsjö AIK
2021-05-01 12:09

Startelvan:

 

#33  Forsgren

#22 Björklund

#14 Frank

#3 Bogren

#17 Heikfolk

#19 Hällström

#18 Ahlberg

#10 Segerholm

#5 Johansson

#23 Bergström

#20 Ovefelt

 

Netz, Liwendahl, Tidevall, Koont, Okhiria

 

Skogsvallen

Lördag 1 maj

Matchstart 13:00

Se matchen på sportexpressenplay.se

 

 

Matchreferat Älvsjö AIK -Jitex Mölndal BK
2021-04-27 08:43

Elitettans andra omgång innebar hemmapremiär och anrika Jitex Mölndal BK stod för motståndet. Vädrets makter hade lovat aprilväder och det blev det, sol, regn och hagel omvartannat. Matchen blev en ganska jämn tillställning med ett sent avgörande.

 

Älvsjö AIK och Jitex Mölndal BK som mötts många gånger under årens lopp var båda taggade efter vinster i Elitettans första omgång. Den första kvarten bjöd på ett ganska svajigt spel från hemmalagets sida medan motståndarna från Västkusten satte en högre press. Efter den första kvarten jämnade spelet ut sig och vi fick se ett disciplinerat försvarsspel från bägge lagen. Matchen stod länge och vägde och i första halvlek var Jitex avslut i målställningen den vassaste även om gästerna hade ytterligare chanser så stod hemmalaget ofta upp bra och lyckades störa Jitex framfart. Framåt hade Älvsjö AIK några chanser varav ett avslut från Maria Poli var det absolut närmaste.

 

I andra halvlek höll bilden från första i sig ett tag men hemmalaget blev farligare och kom flera gånger förbi på kanterna och skapade oreda i gästernas försvar. Det blev en del kamp och ställningskrig och i mitten av andra halvlek blev Jitex tilldömda en straff. Carro i målet behövde inte sträcka ut hela sig utan straffen gick i stolpen och matchen såg länge ut att bli mållös. I minut 74 var dock hemmalaget de som inte gick mållösa från tillställning på Älvsjö IP denna eftermiddag. Poli drog till med en hörna som gick direkt i mål och fastställde därmed slutresultatet.

 

Älvsjö gjorde en stark laginsats som också gav poäng. Det var imponerande att se hur vi gång på gång tog oss fram på kanterna och hur vårt anfallsspel har blivit starkare. Vi har inlett Elitettan 2021 med två vinster på två matcher vilket är oerhört positivt. Nästa helg beger vi oss norröver för att möta Morön BK. Följ oss då via Sportexpressen play.

Matchreferat Borgeby FK
2021-04-19 09:47

 

Äntligen seriepremiär! Vi började vår andra säsong i Elitettan på allra bästa sätt med en vinst med 3-2 borta mot Borgeby. Efter att ha legat under med 0-1 i halvtid kom vi tillbaka med tre snabba mål för att till slut gå segrande ur årets första match.

 

Trots att gräsmattan på Borgeby IP var i fint skick, så syntes det till en början att vi var ovana vid underlaget och hade svårt att få igång ett bra spel. Borgeby kunde ställa om flertalet gånger efter att vi hade tappat boll på egen planhalva, och kunde på så vis sätta dit ledningsmålet genom Nova Karlsson efter bara sju minuters spel.

Vi fick därefter mer kontroll över vårt eget spel och hade stundtals bra tryck mot hemmalagets mål med fina spelvändningar som ledde till flertalet farliga hörnor, men utan att skapa någon riktigt vass målchans. Borgeby kunde kontra ett par gånger med långa bollar upp mot sina forwards, men lyckades inte heller orsaka någon större oreda i vårt försvar, och ställningen 0-1 stod sig hela halvleken ut.

 

Vi började den andra halvleken på samma sätt som vi avslutade den första – med en aggressiv press och mycket bollvinster högt upp i planen där vi gick framåt med många spelare. Vårt hårda arbete gav tillslut resultat när Ellinor Johansson kunde placera in kvitteringen i den 54:e minuten efter ett fint förarbete av Magda Le Therisien, som på högerkanten tog sig förbi sin ytterback och hittade Maria Poli framför mål. Avslutet täcktes av Borgebys målvakt men hamnade hos Johansson och 1-1 var ett faktum. Det märkes att målet gav ytterligare energi, då vi bara två minuter senare kunde ta ledningen efter att Johansson tryckte in 2-1 med pannan på en perfekt hörna av Poli.

3-1 kom efter en soloprestation av Alice Bergström på sin vänsterkant, då hon kunde gå runt sin spelare och från en relativt dålig vinkel dundra upp bollen i bortre krysset – bara fyra minuter efter ledningsmålet.

 

Det fanns bud på fler mål från vår sida, bland annat hade inbytte Naomi Okhiria chansen att sätta dit 4-1 vid den bortre stolpen efter ett bra inspel från Bergström, men Borgebys målvakt kunde göra en fin räddning till hörna. Istället reducerade Borgeby i den 76:e minuten då Nova Karlsson sprang igenom försvaret på en bra djupledsboll och gjorde sitt andra mål för dagen.

Därefter spelades det ingen fin fotboll från något håll, men vi kunde hålla tätt bakåt och säkra säsongens första vinst!

 

Efter en resultatmässigt tung försäsong var det otroligt skönt att få igång målskyttet och ta med oss tre poäng hem till Älvsjö!

 

Startelva: Forsgren, Heikfolk, Bogren (C), Frank, Björklund, Johansson, Ahlberg, Ovefelt (ut 79’), Bergström, Poli, Le Therisien (ut 61’)

 

Inbytta: Okhiria (61’), Fernström (79’)

 

 

 

 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Huvudsponsorer