SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Älvsjö AIK Dam
Laget säsongen 2021
 
Älvsjö AIK möter nykomlingarna Borgeby FK
2021-04-16 13:13

Vi kollar läget med huvudtränare Fredrik Andersson inför mötet med nykomlingarna Borgeby FK.

 

Hur har försäsongen varit?

”Den har varit väldigt utvecklande. I jämförelse med tidigare år har vi i Älvsjö AIK nu valt ett helt annat spår vad gäller arbetssätt, spelidé och träningsupplägg. Det har tagit tid att få in det i truppen och vi har jobbat på sedan december månad och vi kommer behöver fortsätta jobba för att bli bättre och bättre på både individuell och kollektiv nivå.

 

Känslan inför lördagens match?

”Vi är fulla av förväntan. Det ska bli otroligt roligt att komma igång med serien och att få tävla om poäng. Vi är laddade!

 

Vad har ni för förväntningar på matchen?

”Ställningskrig.. Vi ska ta tag i taktpinnen från det att domaren blåser igång matchen och jag ser gärna att vi håller den rakt igenom till dess att domaren blåser av!

Alice Ahlberg förlänger med Älvsjö AIK FF
2020-12-05 08:56

Alice Ahlberg har varit given i startelvan 2020 och med sju mål var hon en av lagets främsta målskyttar. Vi kan nu glädjande meddela att Alice skrivit på för ett år till.


Alice kommer närmst från moderklubben Boo FF där hon spelade t.o.m. 2019 och har den senaste säsongen tillhört ÄAIK FF. Alice har spelat både mittfältare och anfallare och är den spelare, som efter fina prestationer på planen, utsetts till matchens lirare flest gånger 2020.


Du fortsätter i ÄAIK FF 2021, hur känns det?

Det känns otroligt kul och rätt. Den satsning Älvsjö gör på damlaget kände jag verkligen att jag ville vara en del av. Sedan har jag fått en riktigt bra känsla för organisationen kring laget och vi har fått in väldigt bra och kompetenta personer i ledarteamet som jag tror kommer att tillföra mycket under nästa säsong. Efter en tuff coronasäsong med sjukt intensivt matchschema och få lediga dagar så tror jag att vi som trupp blivit starka och det känns kul att bygga vidare på det nästa år.


Hur ser dina förväntningar ut på säsongen 2021?

Först och främst är ju förutsättningarna inför denna säsong helt andra. Nu har vi genomfört en första säsong i Elitettan och efter en minst sagt svettig höst har vi helt andra erfarenheter inför 2021 jämfört med vad vi hade inför 2020. Det tillsammans med en skicklig trupp och bra ledare tror jag kommer göra att vi tar stora steg i Elitettan under nästa säsong. Min förhoppning inför nästa år är att vi spelar en attraktiv och spännande fotboll och att vi slutar topp fem. Sen önskar jag självklart att publiken får återvända till Elitettans alla läktare när säsongen börjar, det är på tiden.


”Alice har en enorm arbetskapacitet, fin spelförståelse och ett fantastiskt huvudspel. Hon kommer att vara en viktig spelare för oss 2021”, säger Mehran Shadidipoor, Sportchef senior

Fredrik Andersson ny huvudtränare för ÄAIK FFs Damlag
2020-11-19 10:28
Foto: Fotbollsfoto

Älvsjö AIK FF har gjort klart med Fredrik Andersson som huvudtränare för damlaget 2021.

 

Damlaget inledde starkt som nykomlingar i Elitettan men hamnade sedan i en svacka efter sommaren. I mitten på oktober behövde föreningen få till en förändring vilket föranledde ett tränarbyte där Mehran Shadidipoor (nuvarande sportchef senior) tillsammans med vår nye analytiker Ethan Arancibia, målvaktstränare Peter Salomonsson och naprapat Carlos Banda coachade laget de sista matcherna. I näst sista omgången lyckades man vinna mot Kvarnsveden med 1-0, vilket visade sig bli helt avgörande för fortsatt spel i Elitettan 2021.


Fredrik kommer närmst från Kvarnsvedens IK där han verkat som sportchef 2019-2020. Under slutspurten av Elitettan coachade han även damlaget. Dessförinnan har Fredrik arbetat som tränare i AIKs ungdomsakademi, Djurgårdens ungdomsakademi och i IFK Lidingö.

 

"Vi är otroligt glada över att Fredrik tar över som huvudtränare för damlaget. Jag ser fram emot ett bra samarbete med Fredrik som tänker långsiktigt och värdesätter spelarutveckling”, säger Mehran Shadidipoor.

 

”Jag är spänd över att fortsätta min tränarkarriär i Älvsjö AIK FF. Föreningen har en tydlig framtidsplan som ligger i linje med vad jag tror på, bl.a. med så många egna produkter till seniorlagen som möjligt ”, säger Fredrik Andersson.

 

Som barn- och ungdom spelade Fredrik i AIKs ungdomsakademi. Vid 16 års ålder klev han över till Djurgårdens ungdomsakademi där han spelade i U17, U19 och U21 innan han som 18 åring gick till IK Brage för att spela seniorfotboll. 

 

-Vi önskar Fredrik välkommen och varmt lycka till!

Ethan Arancibia ny analytiker för Älvsjö AIK FFs Damlag
2020-11-18 20:53

Vi fortsätter med positiva nyheter och den här gången handlar det om att Ethan Arancibia skrivit på som assisterande tränare för Herrlaget - och analytiker för Damlaget. 

 

Ethan har redan hunnit tjuvstarta lite och var bland annat med när Damlaget vann den avgörande matchen borta mot Kvarnsveden för två helger sedan där han bidrog med några snabba taktiska justeringar i halvtid. 

 

Ethan började sin tränarkarriär i Älvsjö med att ansvara för föreningens P17U när det bestod av våra 96:or och var då hos oss i 3år. Efter det har han bland annat varit tränare i Enskede och AIK samt även jobbat med Futsal.

 

”Det känns otroligt roligt att få komma tillbaks till Älvsjö familjen där jag påbörjade min tränarkarriär. Började i P17U, sedan P19U och Herrlaget innan det bar av till andra föreningar. Det var en rolig och lärorikt tid tillsammans med härliga människor. En riktig familjär förening där alla känns välkomna!”.

 

”Med Ethan i föreningen får vi en riktigt bra analytiker vilket känns jättebra! Det kommer att utveckla såväl våra ledare som spelare i Dam- och Herrlaget samt förhoppningsvis ge inspiration och nya tankar till alla våra andra lag”, säger Mehran Shadidipoor, Sportchef för Senior- och Representationslag. 

 

Vi önskar Ethan välkommen och varmt lycka till!

Klara flyttas upp till damlaget
2020-10-22 12:28
Klara  Ovefelt flyttas upp från  F19U till A-truppen.

Älvsjö AIK har som uttalat mål att ha så många egna spelare som möjligt i damlaget och vi har under åren varit bra på att flytta upp spelare som har kunnat ta plats i damtruppen. Inte minst i kullen födda 99 var det många som tog chansen och nu utgör något av en stomme i truppen. Men under de senaste två säsongerna har det varit lite tunnare. Nadja Fernström och Wilma Jansson flyttades upp i våras och det känns nu roligt att Klara också tar nästa kliv.

 

Klara är född 2002 och har gjort två säsonger i F19U. Hon har under året som varit rotationstränat i A-laget samt gjort ett par inhopp i Elitettan. Klara är en spelare med enorm arbetskapacitet som vi vet kommer tillföra mycket till A-truppen.

 
Följ oss på Instagram
Klubbsortiment
Huvudsponsorer