SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Instagram och Facebook

Klubben har officiella konton med namnet Älvsjö AIK Fotboll både på Instagram och Facebook där vi, bland annat, publicerar resultat från seniorfotbollen. Detta varvas med inlägg brett från hela föreningens verksamhet. I de yngre åldrarna vill vi inte publicera resultat utan där ska inläggen främst spegla glädje, utveckling och gemenskap. 

 

Klubbens konton sköts av några få personer som inte har möjlighet att bevaka eller närvara på hela föreningens verksamhet kvällar och helger. För att vi ska kunna hålla tex Instagramkontot så bra som möjliget repostar vi gärna från lag inom klubben. Gällande Facebook så får inga andra konton med varumärket Älvsjö AIK Fotboll skapas.

 

På Instagram kan lagen välja att ha ett konto. Vi vill vara tydliga med att vi från klubbens sida inte ställer några krav på att lagen ska ha ett Instagramkonto. Väljer ni att ha ett konto ska det förstås först vara avstämt med föräldragruppen inom laget där ni också beslutar om ert lagkonto ska vara privat eller offentligt. De som administrerar kontot ska även följa Riksidrottsförbundets rekommendationer för hantering och publicering av bilder.

 

Utöver RF:s rekommendationer har vi som förening följande riktlinjer:

  • Instagramkontot ska börja med alvsjoaik följt av lagnamn, tex alvsjoaikF2011_svart
  • som profilbild ska det vara en Älvsjölogga, alternativt ett lagfoto
  • följa föreningens konto Älvsjö AIK Fotboll
  • kommunicera fotbollsglädje, kamratskap och laganda
  • i inläggen alltid behandla ALLA, inkusive domare och motståndarna med respekt
  • för barnfotbollen (6-12 år) inga matchresultat
  • tänk på att ni kommunicerar under klubbens varumärke, håll en god ton och ta er rättigheten att ta bort eventuella kommentarer som inte gör det

För de lag som har Instagramkonton och önskar att vi repostar något på klubbens officiella konto går det bra att skicka ett DM till @alvsjoaikfotboll. Att publicera inlägg från våra lag ger en fin inblick i föreningens verksamhet. Många ledare, föräldrar och spelare lämnar schyssta kommentarer och hjärtan i de inlägg som görs - stort tack för det!

 

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta:

elin.brundin@alvsjoaik.se

 
Klubbsortiment
Följ oss i Social Media