Storseger mot Södersnäckorna
2017-09-25 10:44
På söndagskvällen var det returmöte mot Södersnäckorna. Under vårmötet förlorade vi med uddamålet efter en för oss mycket lärorik match. Det visade sig att vi hade gjort läxan och idag kunde vi till slut vinna med hela 7-2.
Före matchen pratade vi mycket om att inte sälja oss och vikten av att hålla positionerna i defensiven då det hade varit ett uppenbart problem i våras, och vi började riktigt bra. Redan efter två minuter kunde vi göra 1-0 då Kicki utmanade två motståndarbackar. Hon tappade kontrollen på bollen för ett ögonblick, men det blev väldigt lyckosamt eftersom Loppan kom omedelbart bakom och drog till direkt från straffområdeslinjen. Bollen satt hårt i nättaket. Efter sex minuter kom också 2-0 efter ett snyggt anfall. Carro kastade inkast på högerkanten, ungefär vid mittlinjen. Leila kunde vända kant ut på Ylva, på vänsterbacken, och Ylva hittade vidare ut till Loppan vid sidlinjen. Hon satte fart och rundade elegant sin försvarare och spelade snett inåt bakåt. Från nära håll kunde Candice trycka in bollen och vi hade verkligen fått en smakstart.

Efter detta vaknade Södersnäckorna till och spelade upp sig. Tanken var att vi skulle ligga lågt i våra positioner, men emellanåt blev det lägre än vad som var tanken, då motståndarna tryckte tillbaka oss. Vi samarbetade dock bra och såg till att inte hamna i en mot en-situationer. Då och då lyckades vi ställa om och skapa farligheter och efter 31 minuter resulterade detta i en hörna, från vänster. Loppan slog den fint, Emma L. var delaktig genom att screena bort en motståndare så att Frank kunde gå upp och nicka in 3-0. Därefter syntes Södersnäckornas farlighet vid några tillfällen. Efter 32 minuter reducerade de efter ett tidigt inlägg från högerkanten. Vi var för odistinkta vid bortre stolpen och fick inte bort bollen på ett tillslag, vips så stod det 3-1. I minut 36 kom även 3-2 på en snabb omställning. Vi trodde oss ha tid i backlinjen, rullade upp mot forwards men förlorade bollen vid mittlinjen. Snabbt som ögat satt bollen mellan Emma L. och Carro B. och bortalaget kom runt på vänsterkanten. De satte ett inlägg - tror jag åtminstone att det var menat som - men bollen satt perfekt i bortre burgaveln över Julia.

Nu hade vi det tufft. Vi hade svårare att hitta upp på mittfältet under ordnade former och vid ett par tillfällen kontrade Södersnäckorna farligt på oss. Men i slutminuten av första halvlek kom förlösande 4-2 efter ett snyggt och snabbt anfall. Ylva drev upp bollen från sin backplats, fintade sig mellan två spelare och rullade ut på vänsterkanten, där Kicki hade bågat ut fint. Hon satte full fart längs sidlinjen, rundade sin back och kunde rulla snett inåt bakåt i straffområdet. Ylva hade fyllt på hela vägen från försvarslinjen och tryckte in bollen.

I den andra halvleken hade Södersnäckorna mycket boll. Vi backade hem och spelade kompakt. Ofta slutade anfallen med att bortalaget lyfte in bollar i vårt straffområde, men så många riktigt klara chanser uppstod inte. Ändå kändes det tämligen konstanta trycket jobbigt och nervöst.

Då och och kunde vi vinna boll och ställa om och emellanåt gick det undan. Efter 74 minuter kom 5-2. Loppan vann en andraboll mitt på motståndarnas planhalva, la en perfekt passning i diagonalen, på steget på Kicki. Hon tempoväxlade sig förbi ett par backar och tryckte via målvaktens händer in bollen. Då hade hon missat ett par betydligt klarare lägen innan, men i vanlig ordning nätar hon hon när det ser trångt och hopplöst ut. Det ska liksom inte vara för enkelt... Efter detta kändes spelet tryggare och innan domaren blåste av hann Kicki göra ett par mål till. I den 83:e minuten vann inhoppande Ida en andraboll och frispelade Kicki perfekt. Hon rundade den utrusande målvakten och kunde enkelt sätta 6-2. Tre minuter efter detta ställde vi om igen. Ida drev upp bollen längs högerkanten och spelade tidigt över mot vänster, där Kicki åter blev ren med målvakten och vi hade 7-2.

Oavsett om Södersnäckorna kanske inte gjorde sin bästa match eller inte riktigt hade hundraprocentig inställning så gör vi en bra match idag. Till viss del tror jag i alla fall att vi gjorde dem sämre idag. Vi låg oftast rätt i defensiven och hjälpte varandra förträffligt. Om någon höll på att gå bort sig var genast nästa spelare där och med så mycket speed framåt som vi hade idag får många lag det jobbigt med våra omställningar. Skön och välförtjänt seger.

Vi gratulerar samtidigt Värmbol till seriesegern och avancemanget till division I!