Seger mot Täby
2018-09-17 13:21
På söndagen var det bortamatch mot Täby. Under stora del av matchen kändes det som om vi hade kontroll men under avslutningen blev det likväl onödigt spännande då hemmalaget var ytterst nära att kvittera.
Efter en tidig lunch, med behandlingar och matchgenomgång, hemma hos Rosie och Myran samlades vi på Tibblevallen för spel på naturgräset. Matchen började med att Ylva efter bara några sekunder snodde bollen av Täbys målvakt och så när satte dit 1-0 direkt, men målisen revanscherade sig genom att göra en snabb störtdykning vid stolproten.

Till skillnad mot vårmötet spelade nu Täby betydligt högre i defensiven och synnerligen rakt i anfall. De satte press och vann till en början en hel del dueller kring mittlinjen för att därefter ställa om med en lång och rak boll. Under den första kvarten skapade de en del halvchanser och hörnor emot oss genom sitt fysiska och energiska spel. Jessica var dock tryggheten själv i målet och vi kunde hålla undan. Efter 14 minuter kom istället 1-0 till oss. Motståndarna stod ganska högt och rakt med backlinjen när Malin lyckades krångla fram bollen till Vio som gick i djupet. Fri med målvakten höll hon i bollen så att försvararna hann förbi henne och därefter placerade hon in bollen vid stolproten.

Matchen fortsatte med en massa kamp på mittfältet. Täbys backlinje stod väldigt högt och vid några tillfällen fick vi jättelägen att ställa om. Vid åtminstone något tillfälle tror jag att linjedomaren var för snabb med flaggan när Ylva var på väg att komma fri med målvakten och vid ett tillfälle hade Engberg ett klockrent friläge, men målvakten gjorde en stark räddning.

Efter 44 minuter kom 2-0. Evelina fick tag i bollen vid mittlinjen på högersidan. Istället för att spela på fötterna på Nemo satte hon en lagom lös boll längs marken in i ytan bakom försvararna. Nemo var klart först, skar in mot målet och utmanade målvakten samtidigt som Ylva rusade mot bortre stolpen. Nemo satte bollen på foten på Ylva som enkelt kunde stöta in den i öppet mål, snyggt och snabbt! Dessvärre lyckades vi inte hålla fokus ända till paus. På en av långbollarna blev det kommunikationsbrist mellan Jessica och Vicky. Spelavståndet blev för kort och en Täby-tjej kunde snappa upp bollen nere vid ena hörnflaggan. Eftersom vi inte satte tillräckligt hård press på henne kunde hon från dålig vinkel lobba in bollen i tomt mål och det var uddamålsledning i halvtid.

Under en stor del av andra halvlek kontrollerade vi matchen bättre. Täbys långbollar kändes mindre farliga när Loppan och Vicky tog djup och Fix gick på bollen. Det som rann igenom fångade Jessica upp utan större problem. Framåt var vi lite kvickare på att utnyttja de stora ytorna bakom backlinjen och efterhand fick också mer tid på oss för att rulla. Vi hade en del halvchanser och några hörnor men vi lyckades inte punktera matchen. Och detta var nära att straffa sig under de sista minuterna då Täby i ett sista desperat försök tryckte på med allt de hade. De fick några hörnor och lyfte in bollar i boxen och vid ett tillfälle var nog samtliga närvarande övertygade om att kvitteringen skulle komma men Jessica svarade för en dubbelräddning av det klart svettigare slaget. Ingen mer än möjligen hon själv förstod hur det inte kunde bli mål. Tack vare detta höll vi undan och fick med oss alla tre poängen.

Vi gör ingen spelmässigt stor match, men det var å andra sidan inte så lätt på det ovana underlaget och med ett vilt kämpande Täby på andra sidan. Det var ständiga dueller, närkamper och längre bollar att ta hand om för backlinjen, men vi stod upp tillsammans och kämpade oss verkligen till tre poäng.