Serie:Division 2 Östra Svealand
Samling:12:30
Förlust mot IFK Nyköping i div2
2018-09-03 13:39
På lördagen så spelade Älvsjö AIK FF B mot IFK Nyköping på gamla anrika Folkungavallen i Nyköping. Vårens möte lagen emellan slutade med en 1-0 seger för Älvsjö så det var upplagt för en spännande drabbning.

Matchen hinner knappt börja innan vi vinner bollen högt och ställer om. I den omställningen så hittar bollen fram till Cornelia som förtjänstfullt trycker in 1-0 till oss. Efter det är matchen jämn och båda lagen har svårt att vaska fram riktigt farliga lägen. När vi anfaller så hittar vi ofta en fin yta mellan deras mittfält och backlinje men vi har inte riktigt skärpan i sista passningen för att skapa riktigt heta chanser. Försvarsmässigt så slarvarar vi lite med våra överflyttningar vilket gör att Nyköping får lite för mycket yta på kanterna utan att vara satta under press, vilket leder att de får slå en del inspel och inlägg från kanten. I 30 matchminuten så är det ett sådant inlägg där de fått vandra på kanten lite för länge som leder fram till en tuff kamp i straffområdet som resulterar i en straff. Nyköping dundrar in straffen via ribban. Efter kvitteringen så är det chansfattigt resten av halvleken.

I halvtid pratar vi en hel del om att sätta överflyttningarna bättre och vara noggrannare med rensningar och uppspel, men andra halvlek hinner knappt börja innan vi slarvar med bollen och ett förlorat motlägg senare så kan Nyköping ta ledningen. Efter ledningsmålet så är det Nyköping som har mest boll och vi hamnar i ett läge där vi försöker ställa om men lyckas inte riktigt vaska fram heta målchanser. Nyköping har också svårt att omsätta sitt bollinnehav i målchanser men skapar lite mer än vi och Julia får göra några fina ingripanden. I den 73e matchminuten så punkterar Nyköping matchen genom att trycka in 3-1 efter en frispark. Vi försöker samla kraft för en forcering men det är Nyköping som i matchens näst sista minut utökar ytterligare. Matchen slutar 4-1 till Nyköping.

Sammanfattningsvis så gör vi en bra första halvlek där de första 30 minuterna sticker ut positivt. Vi såg heta ut framåt och försvarade oss väl. Efter Nyköpings kvittering så äter de sig långsamt in i matchen och tar över mer desto längre tiden går. Sista delen av matchen så är Nyköping bättre och vi har lite för svårt att komma till lägen.