Serie:Division 2 Östra Svealand
Samling:16:30
0-4 mot IK Tun
2018-09-11 11:16
I söndagens match i division 2 så stod IK Tun för motståndet på Älvsjö IP. Matchen hade ur våra ögon sina ljusglimtar men efter 90 minuter så fick vi se oss besegrade med hela fyra mål.

Vi får sämsta möjliga start på matchen när vi redan i 7e matchminuten släpper in kvällens första mål. Tun kommer runt på ena kanten och får till ett inlägg mot bortre. Där så är vi inte tillräckligt resoluta och bollen studsar fram till en fristående Tunspelare som lägger in bollen i öppet mål. Det är en tung start. Vi försöker få till ett ordnat spel och har en del kombinationer där vi tar oss framåt på ett förtjänstfullt sätt men vi har svårt att lyckas skapa riktigt heta chanser utan får nöja oss med att nästan skapa chanser. Vi slarvar en del i vår speluppbyggnad och krånglar till det lite för mycket vilket gör att vi ger bort bollen alldeles för enkelt och bjuder Tun på en hel del omställningslägen. Tun skapar inte heller speciellt mycket men är klart närmast att utöka efter ett fint skott i ribban i mitten av första halvleken.

I början av andra halvleken så rycker vi upp oss. Vi har mer boll och det känns som om att vi håller på att äta oss in i matchen. Då kommer kallduschen. Vi tappar bollen centralt på egen planhalva till en Tunspelare som får ta några kliv och får till ett fint avslut i mål. Klockan står då på 61. Strax efter, i 69e minuten, så vinner Tun bollen på egen planhalva men vi har flyttat fram alldeles för mycket och ställer inte om till försvar tillräckligt fort vilket ger Tun möjligheten att komma i ett fyra mot två-läge. De får ut bollen på högerkanten och sätter in ett inspel som deras spelare kan trycka in vid bortre stolpen. Efter det så går luften ur oss. Inget av lagen skapar speciellt många målchanser sista halvtimmen men i 87e matchminuten så får Tun utöka ytterligare från straffpunkten efter att vi inte fått undan en hörna ordentligt och tvingas dra på oss en straff. Slutresultatet skrivs till 4-0