Herr

U17 spelare avgjorde på ett halt Hagsätra IP
2017-01-31 00:57

I söndags spelade vi vår andra träningsmatch från året mot seriekonkurrenten Rågsved. Redan efter 30 sekunder hade två spelare från vardera lag halkat på den hala planen och då förstod man att förutsättningarna inte var optimala för att lagen ska kunna prestera som önskat.

I första halvlek försöker vi dominera matchen med bollinnehav med blandat resultat.
I mitten av första halvlek får vi 1-0 genom en inläggsfrispark av Kassim som Oliver är sist på.
En mycket bra frispark av Alex som går i stolpen antecknar vi också annars var det en rätt chansfattig första halvlek.

I andra halvlek gör vi ett byte, Elias går ut och Eric Usakli gör en efterlängtad comeback i Älvsjö tröjan efter några år ifrån föreningen.

Rågsved en tidig kvittering i minut 52 efter deras forward påpassligt brutit en pass i speluppbyggnaden och kommer 2-0 mot Elias som inget kan göra, 1-1. Vi gör denna period vår svagaste insats i matchen men i minut 60 börjar vi ta tag i matchen igen, vi gör i detta skede också några planerade byten då Anton gör årsdebut genom ersätta Fabbe och två U17 spelare byt in, Gabriel ersätter Mike på mitten och Elliot som är lillebror till Oliver i A-truppen ersätter Kevin.

I 71:a minuten kommer den rättvisa utdelningen och det är en individuell prestation av Anton på vänsterkanten som rinner igenom Rågsveds försvar och serverar Alex ett öppet mål,2-1.
fyra minuter senare så utökar Älvsjö ledningen efter ett fint anfall på högerkanten som Gabriel bygger upp genom att driva in i mitten släpper bollen till Alex som slår ut den på Eric på högerkanten som slår den in i straffområdet, Gabriel som har fyllt på hoppar över bollen så Eliiot blir helt ren i bortre delen men gör inget misstag o slår behärskat in 3-1 målet.
I 85:e minut så gör Rågsved 3-2 efter att Elias i målet halkat, efter det trycker Rågsved desperat på utan skapa någon riktigt farlighet och vinsten går till oss. Superkul att se hur U17 killarna tar för sig och hur vi har rullat på alla friska spelare utan att det märks någon större skillnad. Bara jobba vidare denna vecka och på Söndag möter vi en annan seriekonkurrent Segeltorp. Väl mött då!

Vi tackar Rågsved och ett mycket duktigt domarteam och publiken för en hal men trevlig match.