Herr

Upprepning mot Tullinge
2017-03-13 13:27

Det blev en ny 3-2 seger mot seriekonkurrenten Tullinge. Efter ett sent avgörande mål av Oliver. Matchen svängde från en tidig 1-0 ledning för motståndarna till vändning sent i första och sedan hände allt sista 10 minuter men Älvsjö gick återigen ifrån matchen som segrare.

Förra matchen mot Tullinge tog dem ledningen efter 20 sekunder, denna match startar vi lite bättre och släpper in 0-1 efter 45 sekunder, efter ett bolltapp på mittplan, snudd på frispark, i omställningen som bolltappet leder till gör deras forwarden inget misstag och på ett behärskat sätt avslutar förbi en chanslös Elias.

Det visade sig dock bara var en olycklig start för efter det tar vi tag i matchen och har ett väldigt bra tålamod i speluppbyggnaden, vi hittar lite för sällan in mellan ett organiserat Tullinge men kommer ändå runt bra på kanterna och skapar en del därifrån.

Filip gör sedan 1-1 sedan vi snott bollen av deras back men den för dagen ensamma domaren hittar en offside som gör att Filip inte får sitt mål. Men i 42:a minuten får Filip sin revansch, efter att Tullinge försökt låsa våra mittbackar i uppspelsfas så lägger Elias upp en boll på Linus som hittar ett väggspel med Jocke och slår in bollen till Filip som inte gör något misstag , 1-1. Bara tre minuter senare skarvar Filip bollen till Lundberg som dundrar in 2-1 precis innan halvtids vilan.

I andra halvlek så fortsätter vi bygga med tålamod och har ofta väldigt långa anfall och bör i mitten av andra även döda denna match , men de lägena vi skapar sätter vi inte dit. Detta gör att Tullinge får energi och vi går ner oss i presspelet och vår organisation och spelar lite för mycket en och en vilket gör att Tullinge tar över helt, de missar först ett öppet mål. Minuten senare missar de ett friläge och 2-2 hängde i luften.
Som ett brev på posten gör Tullinge 2-2 efter en hörna i 85:e minuten och i det läget kändes det rättvist efter alla lägena men ser man på matchen som helhet skulle vi avgjort den långt mycket tidigare.  Det kände nog spelarna också för vi tar tag i taktpinnen direkt och via snabbt passningsspel så skapar vi en chans direkt men Tullinge rensar Anton snett bakåt pass i sista stund.
Anfallet efter får vi en hörna och i andra vågen så kommer Eric runt på kanten och Oliver som dröjt sig kvar i straffområdet gör inget misstag på Erics fina inlägg och med matchens sista anfall knoppar vi in 3-2.

Starkt att vi höjer oss när vi är på väg att slänga iväg en match vi skulle avgjort tidigare men samtidigt måste vi kunna döda en sådan här match. Felpassningarna var lite för många idag men vi följer vårt sätt att spela och vi arbetar verkligen med det vi tränat på och ibland har man sådana dagar när dem tekniska momenten inte stämmer till 100%.

Vi tackar Tullinge och domaren för en trevlig match och ser fram mot en ny träningsvecka.