Herr

Drömöppning gav Älvsjövinst
2017-06-07 10:19

Efter 2 mediokra insatser i de senaste förlustmatcherna kändes matchen mot Tungelsta extra viktig. Man kunde knappast visat det på ett bättre sätt – 2-0 efter 4 min talar sitt tydliga språk. Marcus Lundberg (åter efter skada) och Alex Lomas var målskyttar.

Laget fortsatte spela koncentrerat under större delen av första halvlek och man utökade ledningen till 4-0 efter mål av Kevin Castaneda och Filip Birkic.

Innan paussignalen tilldömdes Tungelsta en straff som man inte gjorde något misstag på. Negativt under halvleken var att målvakten Ivar Hägerholm tvingades lämna planen redan efter en kvart, knäskadad. Positivt är att hans ersättare Elias Spång också håller hög klass.

I andra halvlek flyttade Tungelsta upp sitt lag för att om möjligt få till ytterligare reducering. Man lyckades också få in sitt andra mål, men Älvsjö hade full kontroll över händelserna. Flera farliga omställningar kunde resulterat tidigare i halvleken. Slutligen spikades slutresultatet till 5-2, just på en sådan kontring. Joakim Olsson var den som nätade.

Sammanfattningsvis – för att citera tränare Johan Lönn ”bra första 30 min, omställningsspel i andra halvlek, ingen champagnefotboll”.

Eftersom Älvsjö har en hängmatch (Segeltorp borta idag den 7:e juni), finns möjligheten att knappa in på de lag som toppar tabellen. Dessutom stjäl man poäng av varandra hela tiden, så hoppet att blanda sig i toppstriden lever kvar.