Herr

Seger i händelserik match
2017-06-09 10:41

Älvsjö åkte precis över kommungränsen för att möte Huddingestationerade Segeltorps IF på bortaplan. Älvsjö, med 2 förluster i senaste bortamatcherna, hade nu chansen att haka på tät lagen i serien. Med en match mindre spelad och 7 poäng efter kändes en seger mycket viktig.

Det blev en match som startade i högt tempo, massor av energi, men inget ordnat spel. Älvsjö var de som klarade tempot bäst och skapade också ett par chanser som Filip Brkic var nära att näta på. Segeltorp försökte vårda bollen och visade sig vara ett spelande lag, men slarvade mycket i passningsspelet vilket bäddade för en del Älvsjömöjligheter.

En sådan möjlighet uppenbarade sig efter en kvart när Linus Hallström via en frispark från 30-35 m drog till direkt i mål. En skruvad historia som större stjärnor än Segeltorps målvakt släppt in. Knappt 10 min senare var det dags för 2-0 i matchens snyggaste anfall, där framför allt Marcus Lundberg stod för ett fantastiskt förarbetet. Målgörare i friläge, Filip Brkic.

Segeltorp hade en del intentioner till farligheter, men antingen sprang man offside eller så agerade Älvsjös målvakt Elias Spång mycket säkert. Dels med precisa utrusningar och dels med säkra ingripanden i luftrummet.

Älvsjö vann hörnstatistiken med 3-0 under första halvlek och på den sista i 41 min skruvade Alex Lomas med höger insida bollen direkt i mål. Spektakulärt, men målvakten……….?

Tyvärr så genomfördes halvleken av en mycket ojämn domarinsats. Flera varningar och röda kort drabbade båda lagen. I Älvsjö drabbades mittbacken Johan Bakircioglu med utvisning i 45:e minuten. Dessutom tilldömdes gula kort, en del riktiga och en del helt felaktiga.

I andra halvlekens inledning såg Segeltorp sin chans med en man mer på planen. Satsade offensivt och optimistiskt och fick också utdelning i form av en tilldömd straffspark efter en tilltrasslad situation en bit ut i Älvsjös straffområde. Såg billigt ut. Åter visade Elias stort målvaktsspel när han räddade den placerade men lösa straffen.

Segeltorp fortsatte jakten på reducering utan att skapa några farligheter och efter drygt 10 min fick även de en spelare utvisad, något tveksamt. Med lika många spelare på planen började energin sakta rinna ur Segeltorps spelare. Älvsjö kunde öka på målskörden till 6-0 genom Alex 2 ggr (1 straff) och Valdemar Friden. Vid strafftillfället fälldes Filip av målvakten. Filip skadades och fick lämna planen tillsamman med målvakten som fick rött kort.

Matchen blev mer och mer grinig och Segeltorp ådrog sig en tredje utvisning 10 min före slutet. Ytterligare gula kort delades ut i andra halvlek,(totalt delades de ut 9 gula kort och 4 röda) i en match som annars inte kändes speciellt ful.

För Älvsjös del kändes segern givetvis skön. Och detta inför kommande match mot serieledande Tullinge TP på bortaplan, som i veckan vann i Svenska Cupen mot division 2 laget Haninge vilket imponerar stort.

Lördagens match som vid ”rätt resultat” ger Älvsjö AIK ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen.