Herr

Blek insats mot Tumba
2018-02-12 23:03
Slarvigt passningsspel, många bolltapp på egen planhalva och tamt närkampsspel var några av anledningarna till årets första förlust: 0–2 (0–1) mot uppflyttade seriekonkurrenten Tumba.

Inledningen såg lovande ut. Direkt på avspark satte Filip press på Tumbaförsvaret, vi vann bollen och lyckades nästan hitta igenom. De första tio minuterna var vår bästa period av matchen med relativt mycket bollinnehav. I den 21:a minuten var det nära att Alex spelades fri i djupled, men i stället gick bollen till Tumbas målvakt som snabbt slog en lång utspark som ställde våra mittbackar. Tumbas centrala anfallare blev helt ensam med Ivar och lobbade kallt bollen i mål. Därefter hade vi svårt att etablera något bra anfallsspel, Tumba vann majoriteten av duellerna och vi tappade boll på egen planhalva alldeles för många gånger.

Dessvärre blev det inte bättre i andra halvlek. Vi hade återkommande problem med Tumbas höga (men inte särskilt välsynkroniserade) press. Vår bästa målchans i matchen kom i den 61:e minuten efter ett fint anfall där Eric hittade ut till Simon till höger. Simon slog ett inlägg på bortre som Adam mötte på volley, men dessvärre fick han något för mycket fot under bollen och skottet gick över ribban. I den 67:e minuten slarvade vi sedan återigen i uppspelsfasen efter att ha satt igång en frispark kort strax utanför eget straffområde. Tumba pressade högt, vi slog en felpass in i mitten där en Tumbaspelare brytpassade fram till samma anfallare som gjorde 1–0. Han visade beslutsamhet och sköt distinkt 2–0 rakt upp i nättaket.

Vi hade inte ett enda farligt avslut på mål under hela matchen och en av få ljuspunkter var att ett antal unga spelare fick känna på A-lagsfotboll och möta division 4-motstånd. Nu har vi två veckor på oss att få ett antal bollpass i benen och steppa upp spelet innan nästa träningsmatch.

Laget: (4-2-3-1)
Ivar – Simon, Olle, Mateus (Bani 46), Zack – Emil, Jesper (Kassim 46) – Alex (Ludde 60), Eric (Elliot 70), Adam (Malte 70) – Filip