Herr

Ett fall framåt mot bra motstånd
2018-03-07 17:34

Division 3-laget Enhörna bjöd på årets hittills tuffaste motstånd och det blev också den bästa försäsongsmatchen hittills. Stundtals var vi det bättre laget och hade vi varit lite vassare i straffområdena hade resultatet blivit bättre än 1–3 (0–1).

Vår bästa period var i matchminut 20–40, då vi hade mycket boll och kombinerade fint centralt. En sådan kombination i 23:e minuten ledde till att Lundberg fick på ett tungt skott som Enhörnas målvakt styrde rakt ut. I 25:e minuten hade Ludde ett skott som oturligt tog på en Enhörnaspelares häl, annars hade den troligen gått i mål. Enhörna stack emellan och skapade några halvchanser, framför allt på omställningar.

I 32:e minuten satte Eric  en boll i djupet på Jonsson som kom fri till höger i straffområdet, men avslutet gick tyvärr utanför. I 35:e minuten kombinerade Eric och Lundberg i ett fint anfall som avslutades med ett skott från Kassim. Ett Älvsjömål låg i luften, men vi tappade det fina spelet de sista fem minuterna av halvleken och efter en tilltrasslad situation i eget straffområde där vi inte fick bort bollen lyckades Enhörna peta in ledningsmålet. Inte särskilt rättvist och det förstärktes av att domaren blåste av för halvlek precis när Ludde var på väg att rinna igenom och få ett friläge.

Bara ett par minuter in i andra halvlek fick Enhörna straff efter att vi i anfallet före sånär lyckats spela oss igenom. En Enhörnaspelare blev fälld i straffområdeshörnet och det var inte mycket att säga om det. Enhörna rullade in straffen till 0–2. Vi fortsatte sedan att skapa halvchanser: i 56:e minuten var Robin nära att hinna fram på ett inspel, men deras målvakt hann först och tre minuter senare var Victor nära att friställa Jonsson i djupled. Enhörna tog sedan tag i spelet igen och vi blev nertryckta under en period.

I 79:e minuten var vi väldigt nära en reducering då Bani nickade ett inlägg precis över ribban. Men reduceringsmålet kom i stället i 83:e minuten då Kassim slog en bra frispark från vänster strax över mittplan som nådde Brkics skalle på bortre. Vi fick momentum och 2–2 kändes rimligt, men fyra minuter från slutet vann Enhörna bollen högt och satte 3–1.

Det finns helt klart saker att slipa på, men det gick att se indikationer på att vi lyckas sätta vår spelidé bättre, framför allt under andra delen av första halvlek.